Ping Sorunu Hakkında
-
-
nperf yerine speedtestten veya windows komut istemcisinden tracert 1.1.1.1 komutuyla ölçüm yaparsanız daha sağlıklı olur. Wifi ile ölçüm yapıyorsanız +2 ms fark oluşacaktır.
Ping probleminin başlıca nedeni CGnat. Modeme resetleyerek farklı bir ip alıp almadığına bakın. Farklı bir ip bloğuna geçerseniz belki ping değerleriniz iyileşebilir.
-
hocam anladığım kadarıyla yeni bir ip almıyor aynı ip ile devam ediyor. bu arada kablo ile test yapıyorum.
Gıbırnete ilettim bakalım ne olacak pek ümidimde kalmadı da
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haLiLx -- 10 Ekim 2022; 21:3:7 > -
17-36 ms sorun CGnatta. ISS çıkışlarında problem yok görünüyor. Yeni ip almıyorsa sanırım ip blokları gıbırnette de dolmak üzere, sabit. Forumda temsilcisi var ana konu üzerinden iletişime geçin şansınızı deneyin yine sadece İSS değiştirebilir ipnizi hattınızı resetleyerek. İnternet kutusunda +10 ms kadar bende yaşıyordum aynı sorunu. Şuan yapmış oldukları bakım çalışmalarıyla +5 ms kadar iyileştirme sağlandı.
IPv6 ya yavaş yavaş geçişlerin başlaması lazım artık. IPv4 blokları doldu taştı yetersiz geliyor.
-
Sağolun hocam yardımınız için kendilerine ulaşmak mesele o yüzden 24 seviyelerine kadar düşerse yine memnun kalırım ama işte müşteri hizmetlerinde ilgi sıfır her gün aynı bilgileri istiyorlar forum temsilcisi de pek umrunda değil 2 gün önce mesaj attım daha bakmadılar bile :)
-
Sonunda gıbırnetten dönüş aldım şu şekilde inşallah sağlıklı bir sonuca varır .
Merhaba Halil,
Sana geç cevabımız için üzgünüm, ufak bir problemden dolayı erişim sağlayamadık foruma.
Halil, sorunun DSLAM modülasyon kaynaklı olduğunu tespit ettik, hattı Fast Path moda alımı için santralden başvurumuzu sağladık.
Sağlıkla kal Halil^^
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X