Şimdi Ara

Pinhole Fotoğrafçılığı... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Güzel bir sistem. Çok önceden Diyarbakır da mı ne bir çocuk kendi kendine fotoğraf makinesi yapmış, fotoğraf çekiyormuş, işte bunu keşfetmişler falan diye bi haber vardı. Demek ki o çocuk da bunu yapmış anladığım kadarıyla
  • Denedim yanlız sonuç hep bulanık:(
     Pinhole Fotoğrafçılığı...
  • Sorum olacak ben şimdi tüm pozları kullandım ve yarın filmi tablatmaya götürçem fakat ben 200 perutz kullandım 400 capital boş filme doladım sonrada geri saramadım yani kullandığım film perutz ama capital kutusunun içinde arada 200 iso fark var götürdüğüm yere söylesem abi bu 200 diye sıkıntı çıkmaz heralde degilmi ?
  •  Pinhole Fotoğrafçılığı...

çoğu flu çıktı.ama ilk denemem için iyi sanırım.renklerde hoşuma gitti güzel bir deneyim idi benim için. bir sonraki hedef metal kutu.sponsor bulursam belkide....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemon143 -- 5 Nisan 2012; 23:00:01 >

• ya tamda 7d almışken :)) bu başlığı grdüm
    bilsem almazdım :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur@

ya tamda 7d almışken :)) bu başlığı grdüm

ne alırdın.
  • Konuya abone oldum bilgisayara geçince detaylı inceleyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lemon143

quote:

ne alırdın.

arkadaş kafa buluyor boşver

bu arada pinhole denemelerinizde focus ön tarafta. o siyah çentikli kısım kutunun kendisi mi? orada focus..
    yani neredeyse macro çekiyorsunuz pihole ile delik ebatı nedir? filmin deliğe uzaklığı?

• quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

quote:

Orijinalden alıntı: lemon143

quote:

ne alırdın.

arkadaş kafa buluyor boşver

bu arada pinhole denemelerinizde focus ön tarafta. o siyah çentikli kısım kutunun kendisi mi? orada focus..
    yani neredeyse macro çekiyorsunuz pihole ile delik ebatı nedir? filmin deliğe uzaklığı?

netleme mesafesi 1 metre delik çapı 0,15mm biliyorum, siyah çentikli kısım bilmiyorum çıkan karelerin hepsinde var ondan, filmin deliğe uzaklığı 1,5cm - 1,8cm arası.

• Bizde okulda başladık bu işe Ilford'un hassas fotoğraf kağıdı konserve kutusu ile çekimler yaptık şimdi filmli olarak yapmayı hedefliyoruz yaptığımız çekimlerden görüntüler oldukça iyi fikri olan yada tecrübesi olan yardımcı olabilirse sevinirim
  • Aşağıdaki ilginç çalışma direkt pinhole fotoğrafçılığıyla alakalı değil ama sayfayı tesadüfen görünce bu konu dahilinde paylaşmak istedim.
    Bu arada,fotoğrafların çekim aşamasında çok yüksek volt elektrik kullanılmış.Sakın benzer denemeler yapmaya çalışmayın,ben sadece farklı bir fotoğraf çalışması olduğu için paylaşmak istedim..

http://www.herkonudan.com/genel-kultur/kulturel-bilgiler/7011-bu-fotoraflar-elektrikle-cekilmis.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 4 Mayıs 2012; 18:54:42 >

• Bu da benim canon 60d ile pinhole fotoğraf denemem.

• İğne deliği(pinhole) hakkında şu yazıyı da okuyabilirsiniz.

Pinhole Fotoğrafçılığı...referans.gen.tr
    İğne Deliği (pinhole) Fotoğrafçılığı – Referans
    https://referans.gen.tr/igne-deligi-pinhole-fotografciligi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.