Şimdi Ara

Pinhole Fotoğrafçılığı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aşağıdaki sitede pinhole fotoğrafçılığı hakkında ayrıntılı bilgi içeren çok güzel bir konu açılmış.Günümüzde pek popüler bir kullanımı olmasa da yine de paylaşmak istedim.
    İyi günler,hoşçakalın..

http://www.bascek.com/11479/pinhole-fotografciligina-baslayin/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 23 Haziran 2011; 15:24:03 >

• Kullandığımız güncel fotoğraf makinelerinin atası sayılan bu ilkel fotoğraf makineleri,sanırım pek fazla ilginizi çekmedi..
  • benim çekmedi açıkçası
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo-pentax

benim çekmedi açıkçası

Olabilir,zaten gidip Pinhole fotoğrafçılığı yapalım demedim.Konu olarak güzel işlenmiş,o nedenle paylaşmak istedim..
  • Bir ara merak edip bakmıştım ama benim de pek ilgimi çekmemişti açıkcası. :)
  • ben de dün okudum bu konuyu. manuel'in iyice şeyini çıkarmak gibi bişey çok çok hakim olmak lazım. ilginç şeyler ortaya çıkmış ama gene de sıradışı bir yanını göremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

ben de dün okudum bu konuyu. manuel'in iyice şeyini çıkarmak gibi bişey çok çok hakim olmak lazım. ilginç şeyler ortaya çıkmış ama gene de sıradışı bir yanını göremedim.

Merhaba,
    Dijital sistem yayılınca eski slr makineler bile eskisi kadar rağbet görmezken,pinhole fotoğrafçılığı gibi ilkel bir sistem tabii ki çok fazla ilgi çekmez.Zaten pinhole fotoğrafçılığı daha çok nostalji yaşamak için uğraşılan güzel bir hobi sayılır.
    Konunun altındaki yorumlarda da belirtildiği gibi,buradaki amaç iyi ya da kötü fotoğraf çekmek değil,sadece yapılan işden zevk almak ve biraz nostalji yaşamak.Ayrıca kullanılan basit teknik bile günümüzle kıyaslayınca çok sıradışı görünüyor.
    Neyse,önceki mesajımda da belirttiğim gibi ben zaten gidip pinhole fotoğrafçılığı yapalım demedim.
    İyi akşamlar,hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 1 Nisan 2012; 18:27:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amatör Çekimlerim..
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende ilgimi çekmedi derken yanlış anlaşılmak istemem.
    teknoloji damarlarımıza işlemiş.bir günde 2000 foto çekip eve gidip 1995 ini silen insanlarız çoğumuz.hatta günümüz lenslerinen çok daha ucuz ve kaliteli olan manuel lenslere bile burun kıvırıyoruz (bir halka çevirmek zor geliyor,arada bir iki anı kaçırıyoruz)
    nostalji tabiki güzel hatta bende o makinayla 1 tane fotoğraf çekmek isterdim.öyle bir şansım olsa çekçeğim konuyu belirledikten sonra belki 1 saat en düzgün kadraj için uğraşırdım ama o fotoğrafı çektikten sonra işim biterdi.biz emek nedir bilmeyen bir nesiliz
  • illaki makina yapmaya da gerek yok....
    evde de deneyebilirsiniz.... disardaki manzarayi duvarinizda goruyorsunuz......
    tek yapmaniz gereken butun pencereleri siyah musamba ile kapatmak. oda kapkaranlik olunca kucucuk bir delik aciyosunuz.
    delikten gelen isigin carptigi duvarda, disarda olan biten herseyi sinema gibi gibi izleyebilirsiniz.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: znk
    illaki makina yapmaya da gerek yok....
    evde de deneyebilirsiniz.... disardaki manzarayi duvarinizda goruyorsunuz......
    tek yapmaniz gereken butun pencereleri siyah musamba ile kapatmak. oda kapkaranlik olunca kucucuk bir delik aciyosunuz.
    delikten gelen isigin carptigi duvarda, disarda olan biten herseyi sinema gibi gibi izleyebilirsiniz.......

Tabi bide duzgun gormek icin amuda kalkmak gerekiyor :) Ben pinhole lens almayi dusunuyorum bi tane, ebay de 20 dolar civari fiyatlar.
  • Merhaba,
    Konuyla ilgili yorum bölümünde aşağıdaki siteden de bahsedilmiş.Özellikle,Pinhole fotoğrafçılığına gönül vermiş lise öğrencilerinin çalışmalarını başlangıç için çok beğendim.Eğer bu hobilerine devam ederlerse ilerde aralarından çok iyi fotoğraf sanatçıları çıkabilir.
    Bu arada siteyi ayrıntılı olarak incelemenizi tavsiye ederim.
    İyi günler,hoşçakalın..

http://www.adanapinhole.com/index.php?option=com_datsogallery&Itemid=27&func=viewcategory&catid=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 25 Haziran 2011; 14:10:08 >

• Gerçeken çok iyi fotoğraflar var içlerinde. Ben koca okulda ellerinde kompakt makine bile olsa fotoğrafla ilgilenen 5 6 kişi bile toplayamazken böyle bir grubun pinhole ile ilgileniyor olması ayrı bir güzel olmuş. Umarım hepsi başarılı olurlar bir şekilde...
  •  Pinhole Fotoğrafçılığı...

konu bayatlamış sanırım olsun o kadar uğraştım koyayım buraya yaptığım makineyi sonuçlarınıda koyarım tabi çıkarsa.
  • keyifli ama zor bir teknik
    birkaç denemem var, iyi sonuç veriyor uğraşınca,
    boş zamanımda koyarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

keyifli ama zor bir teknik
    boş zamanımda koyarım

açısı kaç mm oluyor bunun acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lemon143

quote:

boş zamanımda koyarım

sizin açtığınız deliğe ve filmle delik arası uzaklığa göre değişiyor
    sonuçlarıma bakarsam tahminen 24-35mm arası
  • quote:

quote:

quote:

boş zamanımda koyarım

hocam kibrit kutusuna yaptım delik zaten malum iğne. kibrit kutusu 35*24 ebatlarında sanırım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

boş zamanımda koyarım

hocam kibrit kutusuna yaptım delik zaten malum iğne. kibrit kutusu 35*24 ebatlarında sanırım.

Ouww ondan elle tutulur görüntü almanız çok zor,
    Muhtemelen filmin ortası net(bence %10luk bir kısım)
    Kenarda kalan kısımları da soft ve karanlık görüntü olacak diye tahmin ediyorum.
    Çünkü kibrit kutusu yumuşak bir gövdeye sahip elinize alıp tutmak için hafif sıktığınızda dahi deliğin yeri oynayacak.
    Kibrit kutusunun içine filmi nasıl yerleştirdiniz? Kesip mi yoksa bütük olarak mi?
    Kestiyseniz nasıl banyo edilecek, bütünse nasıl sarılacak muhafaza edilecek vs?

edit: gördüm ki SS sizinmiş,
    yanlara kapsül yapmışsınız anladım,
    sonuçları paylaşın çok merak ettim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mephistopheless -- 1 Nisan 2012; 19:13:41 >

• Gövde kapağına kıyabilcek varsa dijital SLR'larda da bu teknik kullanılabilir
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

boş zamanımda koyarım

Ouww ondan elle tutulur görüntü almanız çok zor,
    Muhtemelen filmin ortası net(bence %10luk bir kısım)
    Kenarda kalan kısımları da soft ve karanlık görüntü olacak diye tahmin ediyorum.
    Çünkü kibrit kutusu yumuşak bir gövdeye sahip elinize alıp tutmak için hafif sıktığınızda dahi deliğin yeri oynayacak.
    Kibrit kutusunun içine filmi nasıl yerleştirdiniz? Kesip mi yoksa bütük olarak mi?
    Kestiyseniz nasıl banyo edilecek, bütünse nasıl sarılacak muhafaza edilecek vs?

edit: gördüm ki SS sizinmiş,
    yanlara kapsül yapmışsınız anladım,
    sonuçları paylaşın çok merak ettim..

varsın ortaları net köşeler soft olsun birde lomonun tadını alalım kibrit kutusunu karanlık oda olarak kullandım görüntü kutunun içinde oluşuyor işte ortama göre en az 4 sn 5,6,8,10,15 sn lere kadar çıkar deliğin yeri oynamasın diye uhu ile yapıştırdım bir dolu film birde boş film kullandım dolu film sağdan sola doğru boş filmin içine sarılıyor.elektrik bantı ile ışık sızmasın diye bantladım ama belli olmaz tabi pinhole bu ışık sızdırabilir bu yüzden kullanmıyacağım zamanlar dolap karanlık içi çanta içi ışık görmeyen yerlerde durucak. şu anlık böyle.filmi nasıl çıkartırım bozmadan bilmiyorum artık zamanı gelince görücez.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.