Şimdi Ara

Pink Floyd dinleyeceğim... Amfim ONKYO... Hoparlör?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ses sistemlerinin seçimi oldukça göreceli...
    Ben ne istediğimi mümkün olduğunca detaylı vermeye çalışacağım, hi-fi konusunda teknik bilgisi olanlardan yardım isteyeceğim.

%50 Pink Floyd, %20 Erkan Oğur, %30 Jethro Tull + Deep Purple + Led Zeppelin dinleyeceğim.
    Amfi ONKYO TX-SR501 (daha sonra stereo amfi ile değiştireceğim ama daha zaman var)
    Player MARANTZ CD5001
    Player Pioneer Direct Drive Pikap
    Mekan yaklaşık 30 metrekare duvarlar açık

1100 ytl bütçe ile hangi hoparlörleri önerirsiniz. Bookself de olur floorstanding de)
    Bu sistem sadece müzik için olacak, 5+1 sistem istemiyorum stereo hi-fi istiyorum.
    (Klipsch, Quadral, Focal, JBL, Bose ve Kef olabilir
    daha çok Bose ve Kef bakınıyorum örneğin Bose 301V)

Önerileriniz için şimdiden teşekkür.

• quote:

Orjinalden alıntı: MeatBall

Merhaba arkadaşlar...

Ses sistemlerinin seçimi oldukça göreceli...
    Ben ne istediğimi mümkün olduğunca detaylı vermeye çalışacağım, hi-fi konusunda teknik bilgisi olanlardan yardım isteyeceğim.

%50 Pink Floyd, %20 Erkan Oğur, %30 Jethro Tull + Deep Purple + Led Zeppelin dinleyeceğim.
    Amfi ONKYO TX-SR501 (daha sonra stereo amfi ile değiştireceğim ama daha zaman var)
    Player MARANTZ CD5001
    Player Pioneer Direct Drive Pikap
    Mekan yaklaşık 30 metrekare duvarlar açık

1100 ytl bütçe ile hangi hoparlörleri önerirsiniz. Bookself de olur floorstanding de)
    Bu sistem sadece müzik için olacak, 5+1 sistem istemiyorum stereo hi-fi istiyorum.
    (Klipsch, Quadral, Focal, JBL, Bose ve Kef olabilir
    daha çok Bose ve Kef bakınıyorum örneğin Bose 301V)

Önerileriniz için şimdiden teşekkür.

15 yildan fazladir BOSE ACOUSTIMASS 5 kullaniyorum.Günlerim bahsettigin gruplari ve daha fazlasini dinlemekle geçiyor ve işitsel olarak hiç bir sıkıntım yok, son derece memnunum.
    Ancak artık gunumuzde herkez mp3 dinliyor ve insanlar maalesef bu mp3 leri farklı kbps veya farklı khz lerde cevirmis olarak dinlemek durumunda kalıyor. Dogal olarak aklına gelebilecek her turlu sistem yada kolonda insanlar ses kalitesinde, şiddetinde vs. farklı sonuclar aliyorlar.Buda ne tür müzik dinlersen dinle tizinde masinda mid inde farklılıklar yarattıgı icin bazen hangi sistemde hangi muzik türünü dileyeceginizi sasiriyorsunuz. Bose de mp3 ten yada x sebeplerden dolayı kaynaklanan sesteki bu farklı durumu ortadan kaldirmak icin ben en iyi cozumu Technics SH GE90 DSP de buldum. Yapman gereken tek sey o an icin dinledigin sound kaynagı dahil her ne ise elle ve kulagınla Technics SH GE90 DSP ye mudehale etmek sana cok farklı deneyimler kazandirıyor ve dinledigin müzik turunu dogru frekans ve kalitede dinleme şansına sahip oluyorsun.
    Sanirim bir iki forumda daha yazmıstım hadi buraya da yaziyim:) BOSE ACOUSTIMASS 5 (yada serisi ne ise) ile Technics SH GE90 DSP karı kocaymıs gibi geliyor bana:)
    Bazi arkadaslar "dogal ses dogal sestir DSP gibi cihazlar durumu emule eder orjinallik kaybolur" diyebilirler:) kaynagin mp3 se paşa paşa kullanirsin dostum:)
    Sonuc olarak ilk etapta bahsettigin butcene uygun 2+1 Bose temiz 2. elde olsa bulunur diye dusunuyorum, ikinci etapta bu dsp dostumuz:)
    bakmak lazim, biraz arastirmak lazim, hele su kriz ortaminda 2. ellerin bile fiyati dusmus durumda.
    hersey iyi muzik dinlemek icin ve bu savasta sana basarılar diliyorum:)
    kolay gelsin:)
    Hayırlı gunler diliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackout -- 30 Aralık 2008; 22:42:58 >

• Bose 301 pink floyd ve diğer vermiş olduğun grupların müzik tarzına uyum sağlar bunun dışında bir çift giriş seviyesi bookshelf tipi hoparlör de işini çok rahat görür..Tavsiyem netten araştırman ve daha sonra satılan yerde ürünü demo yapmandır..KEF düşünüyorsan IQ3'e bakabilirsin, wharfedale den diamond 9.1 olabilir, Klipsch için aynı şeyleri düşünmüyorum dinleti yapılabilecek bir marka değil bence tıpkı Dali için düşündüğüm gibi..Kesenin ağzını açarım dersen B&W in kevlar sürücülü 600 serisi var onlara bir göz at aklıma ilk başta bunlar geliyor..Avrupa yakası başladı şimdilik idare et.. :))
  • Cevaplar için çok teşekkürler.
    Avrupa yakası bitince daha detaylı yazarsınız artık.

Söylediğiniz şekilde de düşündüm. Quadral ARGENTUM 02.1 iki adet bookshelf var. Yalnız seçimi bu yöne kullanırsam bir de sub gerekiyor, tizler çok temiz ama baslar zayıf kalıyor.
    Fiyat olarak da quadral ve sony SAW2500 toplamda Bose 300V ile aynı fiyata geliyor.
  • Onkyo avr'lerin stereo performanısını tam olarak bilemiyorum ama çok iyi olmadığı yönünde bir iki yazı okumuştum doğru da olmayabilir..Bence olay sadece belirttiğin türdeki grupları ve muadillerini dinlemekse subwooferla beraber bookshelf tipi değilde sadece bir çift Floorstanding alman daha mantıklı olur gibi geliyor bana.. Bu tür müzik dinliyorsan zaten çok fazla da subwoofer aramazsın kanımca floorstandinglerin frekansları sana yetecektir (Wharfedale bakabilirsin 9.6 veya 9.5, Crystal 40 olabilir, Quadral Quintas 500 veya argentum serisi de olabilir ,Yamaha NS serisi vs..Bose'yi fiyatından ötürü eleyebilirsin) Film seyrederken subwoofer'sız olmaz ama dinlediğim müzik türlerinden dolayı ben fazla subwoofer aramıyorum (multimedia hoparlör sistemleri hariç çünkü onlardaki uydu hoparlörler çok sınırlı oldukları için sub'sız olmuyor)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    subwoofer + amfi tavsiyesi :)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.