Şimdi Ara

Pioneer 1 RCA Çıkış Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
28.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende Pioneer DEH-4000UB modeli araba teybi mevcut. Ne yaptıysam bi türlü anfi çıkışından ses çıkartıramadım. Anfi ve Subwoofer bağlı bu noktada bi sorun yok. yani Bass sesi çıkıyorda normal ses çıkmıyor.. Pioneerin resmi sitesinde
    http://www.pioneer.eu/eur/products/25/121/61/DEH-4000UB/specs.html

Connectivity başlığı altında 1 RCA çıkışı olduğu ve "R or S/W " yazıyor. bu şu demek oluyor mevcut olan çıkışı Rear ( arka ) yada S/W ( Subwoofer ) çıkışı olarak kullanabilecegimiz. Teybin ayar menüsünde bununla ilgili 1 tek menü var. Sub 1 ayarı. bu ayar menüsünde 3 mod bulunuyor.
    1- Off
    2- Normal
    3- Retrv

Off seçince anfiye hiç bir şekilde ne bass sesi nede normal ses gitmiyor.
    Normal ve retrv seçeneklerinden birini seçince normal bass sesi çıkmaya basliyor. ve teypteki menüye bir seçenek daha ekleniyo. Sub1 ayarınndan sonra gelen Sub2 ayarı. Sub2 ayarını anlatmadan önce "Normal yada retrv" yapınca bass sesinde yada normal seste bir değişiklik hissedemedim.

Sub2 ayarı sub 1 ayarını normal yada retrv yapınca aktifleşen bir ayar ve sub çıkış frekansı ve sub çıkış volume seçeneği sunan 2 bölümden oluşuyor.

Sub frekansı olarak yanılmıyorsam 50 den başlayıp son olarak 125 Hz arasında kalıyor. yani normal sesleri alabilecegimiz frekans bandına giremiyoruz. sub volume olarak +6 ya kadar ilerliyor ve sub un sesini açıp kapatmak haricinde bi farkını göremedim.

Geriye kalan ayar menüleri içersindede anlayamadığım bir anlam veremediğim 1 tek menü var onuda ne kadar kurcaladıysam anfi çıkışında ses olmadı, Normal equaliser2 ayarında ses frekanslarını ayarlayabiliyoruz, Bir çeşit frekans filtresi HPF / LPF gibi bişey. LOW ayarı var onun yanında LOW olarak frekansını 125 e kadar ayarlayabiliyoruz onun yaninda bir yer daha var o kısmı anlamıyorum 1w - 1 N - 2 w - 2N gibi seçeneği var.
    LOW ı degisince MID geliyo mid in karsisindada aynı frekans ayarı var ve onunda yanında yine bu 1 n 2 w li ayar menüsü oluyor.

1N yada 1 W yapınca seste belirgin bi değişiklik duymadım görmedim.

Anfi çıkışından ses almak için bağladığım şeylere gelince, Infinity REF 475A mid anfisi var. 4x75 watt çıkış gücünde. bu anfi üzerindeki LPF / HPF ayarını full yaptim daha sonrada HPF olarak denedim sonuçta bi degisiklik görmedim. teybin kendi çıkışlarına bağlı olan hoparlörleri çıkartıp sadece anfi çıkışını denedim yine sonuç degismedi. SUB2 ayarındaki ses frekansını 125 Hz yapınca boğukta olsa bi miktar müzik sesi geldi ama bu menü daha yukarı çıkmıyor.

Nasıl yapabilirimde bu anfi çıkışından hem ses hemde bass alabilirim. bi fikri bi önerisi olan varmı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pioneer Teyp Rear Subwoofer Çıkışı Problemi

Pioneer teyp kullanıcıları, bazen rear subwoofer çıkışında sorunlarla karşılaşabilir. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

• Rear Subwoofer Ayarı: Pioneer teyp'lerinde rear subwoofer çıkışı için özel bir ayar bulunur. Bu ayarın doğru şekilde yapılandırılmadığından emin ol.

• Pioneer Rear Rear Ayarı: Bazı Pioneer teyplerinde, rear hoparlörler için ayrı bir "Rear Rear" ayarı bulunur. Bu ayarın subwoofer çıkışını etkileyebileceğini unutma.

• Teyp Anfi Açma: Pioneer teyp'lerinde dahili bir amfi bulunur. Bu amfinin subwoofer çıkışı için etkinleştirildiğinden emin ol.

• Subwoofer Bağlantısı: Subwoofer'ın Pioneer teyp'e doğru şekilde bağlandığından emin ol.

• Subwoofer Arızası: Pioneer teyp'in subwoofer çıkışında bir sorun yoksa, sorunun subwoofer'da olması muhtemeldir. Subwoofer'ın güç kablosunu ve sinyal kablosunu kontrol et.

• Teyp Anfi Çıkışı Tamiri: Pioneer teyp'in anfi çıkışında bir arıza varsa, profesyonel bir teknisyenden yardım almalısın.

Bu adımları takip ettikten sonra, Pioneer teyp'inin rear subwoofer çıkışı sorununu çözmüş olmalısın. Ancak, sorunun devam etmesi halinde, daha fazla yardım için Pioneer destek ekibiyle iletişime geçmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • evet arkadaşlar 19 kez izlenim aldı lakin bir kişinin bile fikri yokmuş.. ben çok uğraşlar sonucunda çözümü profesyonel tesisatla ilgilenen bir şahıstan öğrendim. Teyp kapalı durumda Function tuşunab asılı tutarak farklı bir ayar menüsü geliyor. orda Preut menüsüne gelince "Rear yada Sub" olarak seçim yapılabiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: askvesen

evet arkadaşlar 19 kez izlenim aldı lakin bir kişinin bile fikri yokmuş.. ben çok uğraşlar sonucunda çözümü profesyonel tesisatla ilgilenen bir şahıstan öğrendim. Teyp kapalı durumda Function tuşunab asılı tutarak farklı bir ayar menüsü geliyor. orda Preut menüsüne gelince "Rear yada Sub" olarak seçim yapılabiliyor.

zaten pioneerin sevmediğim tek yöne 250-350 ytl lik modellerine tek RCA koyması biri sub biri normal olmak üzere 2 tane RCA sı olsa deh 3900 deh3000 gibi modellerin hemen alıcam ama iki çıkışlı almak için en az bi 600 ytl verip üst model almak gerekiyo çok sinir bozucu 2 rca koysa olmayacak sanki... spot modellerde var mesela...kumandasını bile koyuyorlar

senin meseleye gelince kardeş ben pek anlamam radyo olsa bende belki kurcalar yardımcı olmaya çalışırdım ama bir deneyimim yada bilgim yok ama en azından diğer 19 kişinin yapmadığnı yapıp bi yorum yaptım...sana kolay gelsin

• Sanırım 1 rca koymalarının sebebi 3 rca koydukları teyplerin satış politikası.. 4000UB ye 2-3 rca koysalar kim gidipte 6000UB yada 7000UB yi kim alır dimi ?
  • Anladığım kadarıyla amfin 4 kanallı bir amfi. 2 kanal köprüleyip sub bağlamışsın diğer 2 kanalına ise hoparlör bağlamışsın ve hoparlörlerden ses alamıyorsun. Yanlış anlamadıysam sorunun bu. Şimdi şunu söyliyeyim teybin arkasında 2 rca var demişsin. 1 rca subwoofer içindir. 1 rca ise hoparlörler içindir. Şimdi o amfiye giden rca subwoofer çıkışına bağlıdır. Sen teybin arkasından o rca'yı çıkartıp diğerine takınca sorun halledilicek. Bu kadarda uğraşmana gerek kalmıycaktı. Teybin + ucunuda olan enerjiyi birkaç dakikalığına kes teyp ayarların 0 olsun tekrar ayarlarsın...
  • teyp kapalıyken joystick e 3-4 sn basılı tutunca çıkan menüde rear veya sw olarak ayarlayabiliyorsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SaLoVoLa

teyp kapalıyken joystick e 3-4 sn basılı tutunca çıkan menüde rear veya sw olarak ayarlayabiliyorsun.

Evet üstat. Arkadaş doğru tarif etmiş, artı bir menü cihaz kapalıyken jostick'e basılı tutunca açılan menü. orada [ rear: sw-full ] seçeneği var. Onu sw yaparsan bass sesi alırsın, full yapınca tüm sesleri alırsın. Cihazı kurcalarken bulmuştum bende 4050'de...
    Saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5+1 jak girişleri
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kendi sorduğum soruya yine kendim cevap vermiştim.. mesajları okumadan direkt yorum yapan arkadaslar nasilda belli oluyor :)

bide konu hortlatilmis.
  • quote:

Orjinalden alıntı: askvesen

kendi sorduğum soruya yine kendim cevap vermiştim.. mesajları okumadan direkt yorum yapan arkadaslar nasilda belli oluyor :)

bide konu hortlatilmis.

Üstat basiretimiz bağlanmış vallahi.. konuyu hortlatan arkadaşın kurbanıyız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.