arakdaslar 1 ay önce 6950 ana ünetimn gövdesi calınmıstı kafası ve kumandası bndeydi yerine hemen bi gövde alarak sorunu çözdüm ancak 1 hafta önce 6950 ana ünite komple gitti. ve bugün dogubanka gittigimde ya tekrardan 6950 alıcaktım yada 7950. ancak o kadar uygun fiyata pioneer deh-mp80 buldumki kacrmak kötü olurdu 300 ytl ye el sıkıstım deh-mp80 ile. sıfırı 750-800 ytl piyasası olan teyibi 300 ytl ye ikinci elini aldım.fakat aklımda soru işaretleri bi türlü bitmedi:S deh-mp80 daha eski bi model 4 senelik bir mazisi var ama gercekten iyi bi alet bilenlerinz vardır kesinlikle.aldıgım yer istersen bi bak kullan dedi karar deiştirirsen 6950 veriyim sana dedi: sizce ne yapmalıyım?
deh-mp80:4*60 mosfet anfi pre out anfi çıkısı 6950 ye göre daha yüksek sanırsam.söyledikleriimin yanı sıra sistem şöyle focal pollyglass 165 vr 13cm mid-tiz takımı JL audio 6 kanal anfi jbl 30 cm bass ovar 5 yollu pioneer
bu sisteme 6950 mi daha verimli olur P1Y(deh-mp80) mi daha iyi olur?
1)deh-mp80 ün keyifne vararak kullanmak 2) yada onun yerine daha yeni model olan sıfır 6950 ile deiştirip bu üniteyi kullanmak
sizce ne yapmalıyım hangisi daha iyi?bu işi iyi bilen fikri zengin olan arkadaslarıma danısmak istedim yardımlarınızı bekliorum..iyi forumlar..saygılar..
benim seçimimde sık 1den yana olurdu fakat 7950mi dersen düsünürdüm çünkü usb kullanma sansın var fakat p1 in yeri baska hayırlı olsun iyi günlerde kullanma dilegiyle
sagolasın arkadasım.p1 den yana kullandın oyunu gibi sanki efsane gibi bi yolda p1...senden öyle sezdim sanki..fakat dogrudan usb veya ipod baglama gibi bi fikrrim yok..bu acıklamayla senin tekrardan bir fikrini alsam? birde bir sorum olucak p1 in ve 6950 inin arasında sen karakteri olarak bi fark varmı mı? veya hangisinin ses kartı daha iyidir? p1 daha eski bir model 6950 göre gerci ama...
p1 eski model oldugu dogru fakat üst seri bir ünitedir kendisi 6950 ise orta sınıfta iyi işler çıkaran bir üründür. ben de olsam o paraya p1 alırdım.eyer kullanamam diyorsan benim 6800mp ile takaslayada biliriz
bende suan kullanma asamasındayım daha dorusu 6950 den sonra p1y e alsmaya calısıorum..daha ses tonlarını oturtamadım..EQ ayarları sinyal ayarları derken deneme test etme ve alısma asamasındayım yanii..bakalım zaman gectikce senle paylasmaya calısırım deneyimlerimi...çünkü gercekten ince iş o kadar çok EQ özelligi varki bir ayar tutturmam lazım ve daha üniteyi bugün aldım
kullanarak alısırsın p1alarak çok iyi bir seçim yaptıgını ilerleyen günlerde anlıycaksınız zaten
6950 ile kıyaslamam ama 7950 vs. PY1 kıyaslamasında kesinlikle 7950 derim. Herşeyden önce güncel bir model. Pioneer'ın 2007 serisinin en üst modellerinden birisi. USB, iPOD, Aux-In (bu PY1'de de var) gibi bağlantı imkanları var. Bunları kullanmam dersin o ayrı bir konu ancak üreticinin ürüne gösterdiği özeni anlamak için bile yeterli bunlar. Bir de zevk meselesi var, o konuda herkesin fikri kendine; ben 7950'yi çok daha şık buluyorum
görünüm olarak ve direk usb olası açısından 7950 daha ii fakat hersey görünüm degildir.p1 daha pro bir ünitedir zevkler ve renkler tartısılmaz arkadasın dedigi gibi
acıkcası benm direk usb veya ipod baglama gibi bir düsüncem yok.7950 alsaydım bile bu özelligi kullanmıcaktım.çünkü mp3 cd si de degil dogrudan audio track cd si dinliorum ünitemde.en ayrıntılı ve derin sesi audio cd den alırsın mp3 cd lerine nazaran.6950 ile 7950 arasındaki tek fark 7950 inin motorize kafa olması ve dogrudan usb ve ipod baglama imkanı vermesi.bunlar dısında bütün özellikleri aynı hmen hemen.verdikleri ses aynı içindeki ses kartı işlemcileri vs aynı.yalnız P1Y nin ses karakteri daha zenginmiş gibi geldi bana 6950 ve 7950 ye göre.daha çok EQ ayarı var daha çok ses ayarları var hatta P1Y de mid leri bile konntrol edebiliosun dogrudan.yani birçok hassas ayarı yapabiliosun P1Y ile.bu sebebten P1Y,6950 ve 7950 ye göre daha üst sınıf ve pro bir makine gibi gözükmeye basladı bana.ilerleyen günlerde daha net yorumlar yapabilirm bu topic te.daha cihazı dün baglattım ve deneme sansım o kadar olmadı.alısma uyusma asamasındayız P1Y ile ama sanki güzel ve hassas bir ayar oturtursam audio menusunden sanki keyfinden dinlenmicekmiş gibi gelio banaama bakalım ilerleyen günlerde belli edicek kendisini bana
Yeni CDçalarınız hayırlı olsun. Benim size sormak istediğim doğubankta araştırma yapmış birisi olarak az çok 7950 modelinin fiyatını öğrenmişsinizidr.Bu model sirkeci civarında ne kadara satılıyor? Yanıtlarsanız sevinirim.
sagolasın arkadasım işte gecen pazar günü dogubankın altını üstüne getirdim piyasa şöyle:
6950 sıfır:270 ytl 7950 sıfır:350 ytl-320 ytl arasında deigişior.
6950 ikinci elini 230 a bulabilirsin 7950 nin ise 270 ile 290 arasında bulabilirsn dostum bunlar en günce fiatlar
quote:
Orjinalden alıntı: emre_sezgin
sagolasın arkadasım işte gecen pazar günü dogubankın altını üstüne getirdim piyasa şöyle:
6950 sıfır:270 ytl 7950 sıfır:350 ytl-320 ytl arasında deigişior.
6950 ikinci elini 230 a bulabilirsin 7950 nin ise 270 ile 290 arasında bulabilirsn dostum bunlar en günce fiatlar
Çok teşekkürler yardımın için. Sanırım 320 ytl ye 7950 bulmaya çalışmak en doğrusu olacak.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme