Şimdi Ara

pioneer A-656 REFERANCE AMPLİFİER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
4.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR pioneer A-656 REFERANCE AMPLİFİER NASI BİR AMFİ SİZCE VE FİYATINEDİR
    SAYGILAR

• iyi amfidir. sesi biraz serttir ama temizdir.kolon iyiyse yumuşak ses sunabilir. 400-600ytl arası 2. el fiyatı. ama daha iyi amplilere bak derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 17 Eylül 2011; 0:45:34 >
  • the_cantan a ek olarak:

A-656: Referance Serinin giriş modelidir. Tek trafoludur. Bu serinin Ultimate Fidelity seklinde tanımı vardır. Serinin devamı A-676, 717, 757, 858, 878 seklindedir.

İc fotosu ve teknik dokumanı asagıda:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 22 Mayıs 2007; 15:13:39 >

• Ek bilgi acısından buda A-858 modeli hiend urundur. Dual monoblok tasarımdır. Bu seri 90 lı yıllarda uretilmistir. Zamanında 5000 dm fiyatlarla satılmaktaydı. Ciddi bir cihazdı.

8 ohmda 2x105 watt sinus guc
    20 Hz ile 20 kHz de 0.003 THD oranı

4 ohmda 2x160 watt sinus guc
    20 Hz ile 20 kHz de 0.005 THD oranı

1000 watt besleme trafo gucu
    24.5 kg agırlık
  • SAĞOLASIN İÇİMİ RAHATLATTIN BİDE BUNA UYUM SAĞLAYABİLECEK KABİNİ MARKA VE FİYATIYLA TAVSİYE EDERSEN
  • SEN NASI MEMNUNMUSUN SENİNKİNDEN NEKADARA ALMIŞTIN VE senin amfide bituş var volomun solunda o mute tuşumu acaba
    HİEND DEDİĞİN SERİ NE ANLAMA GELİYOR REFERANCE İLE İNTEGRATED AMFİLER ARASINDA Kİ FARK NEDİR A- 656, A 757 LER PROFESYONEL AMİLERMİDİR EĞER ÖYLEYSE BENDE KISMETSE SENİNİKİNİN Bİ ALT MODELİYLE SENİNKİ GİBİ SİSTEM KURMAK İSTİYORUM SENİN TAVSİYELERİN DAHİLİNDE BANA IŞIK TUTARSAN SEVİNİRİM ÇÜNKÜ YILLARDIR SENİNKİ GİBİ SİSTEM KURMANIN HAYLİYLE YAŞAMIŞIMDIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyhaşimcan -- 22 Mayıs 2007; 20:00:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: beyhaşimcan

SEN NASI MEMNUNMUSUN SENİNKİNDEN NEKADARA ALMIŞTIN VE senin amfide bituş var volomun solunda o mute tuşumu acaba
    HİEND DEDİĞİN SERİ NE ANLAMA GELİYOR REFERANCE İLE İNTEGRATED AMFİLER ARASINDA Kİ FARK NEDİR A- 656, A 757 LER PROFESYONEL AMİLERMİDİR EĞER ÖYLEYSE BENDE KISMETSE SENİNİKİNİN Bİ ALT MODELİYLE SENİNKİ GİBİ SİSTEM KURMAK İSTİYORUM SENİN TAVSİYELERİN DAHİLİNDE BANA IŞIK TUTARSAN SEVİNİRİM ÇÜNKÜ YILLARDIR SENİNKİ GİBİ SİSTEM KURMANIN HAYLİYLE YAŞAMIŞIMDIR

Memnun olunmayacak cihaz degil A-757. Zaten piyasaya pek dusmez. Cok kaliteli bir uretimdir. Referance demek uretilen en iyi kalite ve basvurulacak urun demek. En iyi muhendislik calısması ve malzeme kalitesi kullanılan cihazdır. Elna buyuk kapasitorler, alps potlar, buyuk sogutucular, yalıtılmıs guclu trafolar, yalıtılmıs giris ve cıkıs katları, bakır vidalar, kullanılan malzemeleri kalitesi vs vs zaten cihazın ne oldugunu nasıl onem verildigini gayet net gosteriyor. Her markanın Referance cihazı vardır ve oldukca yuksek fiyatlarla satılır.
    Amplilerde en iyi cozum pre katı ile power katını ayırmaktır. Ondan bir dusuk seviye Integrated olarak monoblok yapıdır. En dusugude tek trafolu yapıdır. İntegrated pre ve guc katının aynı kutuda saside olması demektir. Bu amplilerde Integrated dir zaten ama Referance seridir. Hifi kriterlerinin ustunde Ultimate Fidelity dir. Bahsettigin tus mute tusu. A-656 da bu seriye aittir. Bu serinin ortak ozelliklerini tasır ve kaliteli cihazdır. Seni uzmez. Gonul rahatlıgı ile alabilirsin.

Ayrıca bir seye dikkatinizi cekmek isterim. Bu amplilerde gereginin cok uzerinde guclu trafo kullanılmıstır. İstedigi kadar peak yapsın besleme rahatlıkla gereken enerjiyi zora girmeden stabil sekilde saglar. Hatta 2 ohm yukleri bile rahatlıkla karsılar. A-656 da 2 ohm da 150 watt ustunde sinus guc aktarabilir. Tabi ideali 8 ohmdur. Guc konusunda oldukca tatminkardır. Piyasada dolasan ucusan bol keseden atılan watt lara kanma. 8 ohmda sinus 70 watt 20 Hz ile 20 kHz de 0.005 THD degeri ile guclu ve pırıl pırıl ses dinlersin. Bendeki amplide 95 watt ve oldukca guclu. Asagıdaki sony de 105 watt mesela. Gercek 100 watt bir ev icin oldukca yuksek bir degerdir.

A-757 den sonraki favorim asagıdaki SONY 808ES. Surucu ve guc katı mosfet donanımlı belli bir guce kadar a class calısan preamlisi ve pikap katı cok kaliteli cihaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 23 Mayıs 2007; 10:44:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PIONEER A-777 REFERANCE
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: beyhaşimcan

SAĞOLASIN İÇİMİ RAHATLATTIN BİDE BUNA UYUM SAĞLAYABİLECEK KABİNİ MARKA VE FİYATIYLA TAVSİYE EDERSEN

Bu A serisi ampliler pek speaker secmez, ben duymadım. Piyasada bir suru kabin var karakterleri farklı. Her begeniye ve tarza gore kabinler. Burda yapacagın en iyi is ampliyi yanına alarak dinledigin detaylarına hakim oldugun albumleri dinleyerek kendi sesini bulman, karar vermen. Kimi bas, kimi orta, kimi tiz agırlıklı kimide flat vs vs ses sever. Direkt tavsiye ile alırsan hayal kırıklıgı yasayabilirsin.
  • Sağolasın İkarahal tuttum görüşelerini.
    aklıma gelmişken A-656 da pre ve power katları aynı kart üzerinde birleşik. kötü mü değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

Sağolasın İkarahal tuttum görüşelerini.
    aklıma gelmişken A-656 da pre ve power katları aynı kart üzerinde birleşik. kötü mü değil.

Sayın the_cantan

A-656 ta pre ile power devreleri aynı pcb de degil. Pre kısmı su volume milinin gittigi manyetik ekranlanmıs kutu icinde. Surucu ve guc devresi bir arada oda normal zaten. Asagıda numaralandırarak gostermeye calıstım. Bahsettigin pre ve power katları meselesi ayrı kutularda saselerde degil anlamındaysa zaten bu ampliler Integrated ampli. Kalite sırasına gore Integrated, dual mono Integrated, pre-power ve pre+tamamen ayrık cift power seklinde sıralanabilir.

1: Giris ve pre katı
    2: Surucu ve guc katı
    3: Rolelerin bulundugu cıkıs terminal katı

Pre, power ampli ornegi:

Birde burdaki power L+R kanallarını tamamen ayırıp ayrı kasalarda oldugunu dusun en ideali bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 25 Mayıs 2007; 15:42:56 >

• teşekkür ederim.
    1 Numaralı bölge gösterdiğiniz parlak plakayı çıkardığınız zaman altında, volum pot kolunun da bağlı olduğu pre katını görürsünüz ve çıkış katının PCB'si ile aynı karttadır.bölünme veya herhangi bir şey yok. 2 alan zaten çıkış kati ve 1.numaranın yanında pre katıyla birlikte. 3.numara evet röleler ve çıkış terminalleri. ayrıca 1.numarada bulunan pre katının altında phono katı var.o ayrıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

teşekkür ederim.
    1 Numaralı bölge gösterdiğiniz parlak plakayı çıkardığınız zaman altında, volum pot kolunun da bağlı olduğu pre katını görürsünüz ve çıkış katının PCB'si ile aynı karttadır.bölünme veya herhangi bir şey yok. 2 alan zaten çıkış kati ve 1.numaranın yanında pre katıyla birlikte. 3.numara evet röleler ve çıkış terminalleri. ayrıca 1.numarada bulunan pre katının altında phono katı var.o ayrıdır.

O zamandaki cihazlar sanat eseri gercekten. Maliyet acısından hicbir seyden kacılmadan uretilmis cihazlar.

Asagıdaki integrated ampliye bakarmısın Elite A-90D. 1987 yılı uretimi hiend bir cihaz. Uzun yıllar hizmet etmesi icin yapılmıs son derece kaliteli bir uretim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 25 Mayıs 2007; 16:57:40 >

• Aynen öyle bence de. hem ELITE, akan su durur. gerçi şu zamanlarda biraz plastikleştiler ama olsun.yalnız foto çıkmadı merakta kaldım.
  • Elite A-90D

• TŞKRLER SAYGILAR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.