Şimdi Ara

PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
15
Favori
46.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Asefik

Benim A-70 geldi

Benimde elimde 4 ohmda 175 watt olan zor sürülür Monitor Audio RX8 ler var,bakalım Pioneer LX AVR'lere nispeten ses ve güç ne durumda olacak...

Öncelikle bu topicle ilgisi yok ama herkesten bişeyler kapmak istediğimden buraya yazdığımı belirtmek isterim.

hocam genel konuyu okuyarak bişeyler kapmak isterken sizi bu yazınızı da gördüm. 2 gün önce bir stereo sistem sahibi oldum. Marantz PM6004 (45W kanal başına 8 ohm ile) ve Monitor Audio BX2 (100W yine 8 ohm ile). bu ikili ses olarak beni tatmin ediyor ancak sesi %50'nin üstünde açtığımda basslar üst üste olduğunda cızırtı yapıyor. ben acemiliğim ile amfi fazla gelmiş olabilirmi diye düşündüm ama arkadaşlar beni aydınlatıp amfinin zayıf geldiğini söyledi. şimdi sorum şu ki sizde daha büyük hoparlörler ile bu çıkışı benim amfimden çok farklı olmayan pioneer A-70 ile kullancaksınız. Sizinki de benim ki gibi mi olcak ? bu meseleyi çok merak ediyorum çünkü 8 ohm direnç ile 100w stereo çıkışı olan amfiler çok pahalı ve büyük. benim aldığım hoparlörün etiket fiyatı 800 tl civarı ve bu hoparlörden iyi verim almak için 2,5 3 bin tl lik bir amfi mi gerekli ? Bu çelişkiyi tam kabullenemedim bağışlayın

• quote:

Primare I22 yi sisteme dahil ettim,Pioneer A-70 şimdilik beklemede...

PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ

Pioneer A-70, Oppo 95, Pioneer LX76

Primare I-22,Oppo 95, Pioneer LX76

Kuzeyliler soğuk adamlarmış Primare I-22 soğuk bir ses oluşturdu RX8 lerle,oysa Pioneer A-70 in sesi daha sıcaktı.

Asıl enteresan olan güç olarak Pioneer A-70 4 ohmda 90 watt belirtiliyor,Primare I-22 ise 4 ohmda 160 watt ama A70 çeyrek sesle RX8 leri sürerken I-22 ise yarım seste ancak sürdü.

Hoparlör değişimi keslinleştikten sonra Pioneer A70 ve Primare I22 yi tekrar test etmek gerekecek.

işte tam demek istediğim bu hatta. yeni gördüm bu mesajınızı. bu 4 ohm 90w çıkışı olan sürdü çeyrek sesle ama diğeri 160W da yarım ses le anca sürüyor. bunun sebebi amfinin güçsüzlüğümü ? bu olayı aklım almıyor henüz. eğer siz yanılıyor iseniz; bu 160w lık olan tam sesi veriyor diğeri benimki gibi sesi yarım açtığınız bozmaya başlıycak. benimki 8 ohm ile 45 watt ama 100 Wattlık 16,5 cm bir hoparlör için güçsüz kalıyor :S

• üstadım, anlattıklarından dolayı a-70'İ çok merak ettim doğrusu, lektor8 & bw 704 ile detaylı dinleriz artık :))))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aryel

quote:

Primare I22 yi sisteme dahil ettim,Pioneer A-70 şimdilik beklemede...

Pioneer A-70, Oppo 95, Pioneer LX76

Primare I-22,Oppo 95, Pioneer LX76

Kuzeyliler soğuk adamlarmış Primare I-22 soğuk bir ses oluşturdu RX8 lerle,oysa Pioneer A-70 in sesi daha sıcaktı.

Asıl enteresan olan güç olarak Pioneer A-70 4 ohmda 90 watt belirtiliyor,Primare I-22 ise 4 ohmda 160 watt ama A70 çeyrek sesle RX8 leri sürerken I-22 ise yarım seste ancak sürdü.

Hoparlör değişimi keslinleştikten sonra Pioneer A70 ve Primare I22 yi tekrar test etmek gerekecek.

işte tam demek istediğim bu hatta. yeni gördüm bu mesajınızı. bu 4 ohm 90w çıkışı olan sürdü çeyrek sesle ama diğeri 160W da yarım ses le anca sürüyor. bunun sebebi amfinin güçsüzlüğümü ? bu olayı aklım almıyor henüz. eğer siz yanılıyor iseniz; bu 160w lık olan tam sesi veriyor diğeri benimki gibi sesi yarım açtığınız bozmaya başlıycak. benimki 8 ohm ile 45 watt ama 100 Wattlık 16,5 cm bir hoparlör için güçsüz kalıyor :S

Anfide sadece wat degerine bakmayın 7 wat la 100 watlik anfinin yapmadığı bir sürü cihaz var actual power da 20 wat anfi var koca dynaudio 170 cm lik dev kuledeki sürücülere kök sokturuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• peki hocam Asefik nasıl sürüyor o koca monitor audio rx8 leri.çeyrek sesle sürdü 90w diyor. benimkide çeyrek sesle baya bir ses çıkarıyor ama %50 den sonra bozulma oluyor. Asefik'in çeyrek sesle sürdüğü amfiyle yarım sesin biraz daha üstünü denemesini ve bize yorumunu yazmasını bekliyorum. çünkü diğer 160 lık yarım sesle sürüyor ise doğrusu o olsa gerek. Çünkü amfi-hoparlör güç dengesi orda tam olcak gibi duruyor. (90 lık amfisi çeyrek sesle sürüyor iken 160 lık amfisi yarım sesle sürüyor) bunlar yapı olarak çok farklı amfiler değil ise watt ohm değeri üzerinden benim aldığım bilgiler doğruya erişiyor. benden çok daha tecrübeli olduğunuzu varsayarak yeni aldığım ikiliyi bir incelemenizi rica ediyorum. Marantz PM6004 - MAudio BX2

NOT: sesi Marantz CD5004 den alıyorum.
  • Çıkış trafosu hocam. Demek adamlar sağlam tutmuşlar.
  • ya şu klasik watt - güç muhabbetlerini geçin, @asefik bunları bilmiyor mu? laf olsun diye konuşmayın bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: turushanovgu

ya şu klasik watt - güç muhabbetlerini geçin, @asefik bunları bilmiyor mu? laf olsun diye konuşmayın bence

Hocam Asefik biliyordur ben bilmiyorum işte.sizden yardım istiyorum. Konuda bilginiz varsa başımın üstünde yeriniz var. Bişeyler öğrenmeye çalışıyorum. Vermek istemezseniz sizin bileceğiniz iş tabiki. Saygılar
  • quote:

ya şu klasik watt - güç muhabbetlerini geçin, @asefik bunları bilmiyor mu? laf olsun diye konuşmayın bence

Ne konuşacağımı size mı sormamız lazım forum burası istediğimi yazarım admin seniz yazdığım yazı kişilere yönelik kötü bir kelime ise silersiniz admin değil senız kullanıcı olarak şikayet edin mesajı silsinler ama mesajda bir durum yoksa bırakında bizde fikirlerimizi yazalım diyer arkadas biliyor Yada bilmiyor bize ne forum burası cok bilende var az bilende yardıma ihtiyacı olanda. Bakın ornek aryel arkadasımız

Sayın aryel wat la bu işlerin alakası yok değil var tabi ama bu anfilerin içerisinde transtorler var ve tork işlerinde rol bunlarda yani soyle dusunun olayı anlarsınız

Eskiden kullanmakta oldugum araç Opel vectra ve 2000 motor 136 beygir gücünde idi sonra aldığım wv bora 1900 motor ama 90 beygirdi ama bora tork yapısından dolayı daha atikti. Su an arkadasım alkollü oldu bir gece 120 hp plan cruize aracını kullandım ama bizim 65 bg Santiye aracı olan Clio ondan kat kat güçlü ve atik hani hersey hp yani beygir olmadıgı gibi her sey wat ta değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 14 Şubat 2013; 10:13:01 >

• hemen ne alınıyorsunuz, ben de kişisel görüşümü yazdım, kötü bir şey söylemişsem admin iseniz silersiniz admin değilseniz şikayet edersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Ne konuşacağımı size mı sormamız lazım forum burası istediğimi yazarım admin seniz yazdığım yazı kişilere yönelik kötü bir kelime ise silersiniz admin değil senız kullanıcı olarak şikayet edin mesajı silsinler ama mesajda bir durum yoksa bırakında bizde fikirlerimizi yazalım diyer arkadas biliyor Yada bilmiyor bize ne forum burası cok bilende var az bilende yardıma ihtiyacı olanda. Bakın ornek aryel arkadasımız

Sayın aryel wat la bu işlerin alakası yok değil var tabi ama bu anfilerin içerisinde transtorler var ve tork işlerinde rol bunlarda yani soyle dusunun olayı anlarsınız

Eskiden kullanmakta oldugum araç Opel vectra ve 2000 motor 136 beygir gücünde idi sonra aldığım wv bora 1900 motor ama 90 beygirdi ama bora tork yapısından dolayı daha atikti. Su an arkadasım alkollü oldu bir gece 120 hp plan cruize aracını kullandım ama bizim 65 bg Santiye aracı olan Clio ondan kat kat güçlü ve atik hani hersey hp yani beygir olmadıgı gibi her sey wat ta değil

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim hocam benim açımdan daha açıklayıcı oldu. Bu işin detaylarını sizlerden öğrenmeye çalışacağım artık napalım. Saygılar

• quote:

hemen ne alınıyorsunuz, ben de kişisel görüşümü yazdım, kötü bir şey söylemişsem admin iseniz silersiniz admin değilseniz şikayet edersiniz

güzel oldu sabah sabah tebessüm ettirdi valla

• quote:

quote:

hemen ne alınıyorsunuz, ben de kişisel görüşümü yazdım, kötü bir şey söylemişsem admin iseniz silersiniz admin değilseniz şikayet edersiniz

biz de gülelim eğlenelim diye yazıyoruz zaten :))))

@aryel; doğru yoldasınız, aynen devam
  • quote:

quote:

quote:

@turushanovgu teşekkürler hocam. inş öyledir

• quote:

quote:

quote:

Araba ornegi nasıl oldu ama

• yiğidi öldür ama hakkını yeme :)))) araba gerçekten en güzel örnekti, bu; sevgili aryel için de iyi bir izahat olmuştur
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Araba ornegi nasıl oldu ama

sizin ornegi bir gordum coktum resmen :) daha dun gece ben ayni ornegi 160 beygirlik vw vs 180 beygirlik opel motoru olarak verecektim, neyse baska bir yerde yazarim demistim. bugun de diger arkadasin sorusunu gorunce neyse yazayim dedim. ama biraz daha ilerledim ki siz yazmissiniz. hem de yine opel ornegiyle :)

neyse ben de aklimdaki son cumleyi ekleyeyim: hersey motorun urettigi beygir gucu degil. onemli olan o gucu tekerleklere aktaracak iyi bir aktarma organina (zf, dsg vs) da sahip olmak.

• quote:

yiğidi öldür ama hakkını yeme :)))) araba gerçekten en güzel örnekti, bu; sevgili aryel için de iyi bir izahat olmuştur

Abi herkeste sendeki tank yok ezsin milleti canavar o bir canavar vilcentmis isminduyan fa kibar bise sanar

• aynen öyle oldu. özellikle renault 65 lik kango ile araba sürmeyi öğrendiğimi ve geçen seneden beri de dayımın 160 beygirlik 350 torkluk insignia sını kullandığımı, bu ikisinin arasında kalan opel astra gtc 1.6 nın da torku benzinli olduğundan düşük olduğu için kuzenimce beğenilmemesi ve kangonun daha iyi olduğunun savunulması tam bu örneği benim almamın gerektiğinin sağlaması oldu :) çok sağolun
  • quote:

quote:

yiğidi öldür ama hakkını yeme :)))) araba gerçekten en güzel örnekti, bu; sevgili aryel için de iyi bir izahat olmuştur

Abi herkeste sendeki tank yok ezsin milleti canavar o bir canavar vilcentmis isminduyan fa kibar bise sanar

korkudan 2 gündür açamıyorum, üstüme gelip beni ezecek diye
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.