Şimdi Ara

PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
15
Favori
46.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: the_gunner

quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Orijinalden alıntı: turushanovgu

quote:

quote:

hemen ne alınıyorsunuz, ben de kişisel görüşümü yazdım, kötü bir şey söylemişsem admin iseniz silersiniz admin değilseniz şikayet edersiniz

güzel oldu sabah sabah tebessüm ettirdi valla

biz de gülelim eğlenelim diye yazıyoruz zaten :))))

@aryel; doğru yoldasınız, aynen devam

Araba ornegi nasıl oldu ama

sizin ornegi bir gordum coktum resmen :) daha dun gece ben ayni ornegi 160 beygirlik vw vs 180 beygirlik opel motoru olarak verecektim, neyse baska bir yerde yazarim demistim. bugun de diger arkadasin sorusunu gorunce neyse yazayim dedim. ama biraz daha ilerledim ki siz yazmissiniz. hem de yine opel ornegiyle :)

neyse ben de aklimdaki son cumleyi ekleyeyim: hersey motorun urettigi beygir gucu degil. onemli olan o gucu tekerleklere aktaracak iyi bir aktarma organina (zf, dsg vs) da sahip olmak.

Al burdan yak birde motor cu bulsak hakikaten gercekten su tork ısını merak ediyorum sorucam valla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

yiğidi öldür ama hakkını yeme :)))) araba gerçekten en güzel örnekti, bu; sevgili aryel için de iyi bir izahat olmuştur

Abi herkeste sendeki tank yok ezsin milleti canavar o bir canavar vilcentmis isminduyan fa kibar bise sanar

korkudan 2 gündür açamıyorum, üstüme gelip beni ezecek diye

sv236 kullanırken oğlum salona girince anında dikiliyordum.

PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ

Allah muhafaza volume potunu bi çevirse (ki biliyordu sesin nereden açıldığını) frontların driverları karşı duvara in-wall olur diye hemen yanına gidiyordum.
    Fena alet gerçekten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

quote:

quote:

quote:

yiğidi öldür ama hakkını yeme :)))) araba gerçekten en güzel örnekti, bu; sevgili aryel için de iyi bir izahat olmuştur

Abi herkeste sendeki tank yok ezsin milleti canavar o bir canavar vilcentmis isminduyan fa kibar bise sanar

Allah muhafaza volume potunu bi çevirse (ki biliyordu sesin nereden açıldığını) frontların driverları karşı duvara in-wall olur diye hemen yanına gidiyordum.
    Fena alet gerçekten.

Sanki senin ki cok normal çeyrekten fazla hiç actın mı

• Akşamdan sabaha topiğe ne olmuş böyle?

Bundan sonra Pioneer A70 ve Primare I22 ile ilgili paylaşımlarımı ev sinema bölümünden devam edecem,sonuçta ben bu iki amfiyide ev sinema amfisine entegre kullanıyorum.

Paylaşımlar ev sinema bölümünde daha faydalı olur.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Fena alet gerçekten.

Vallahi orası öyle. Alet açtın mı Helicon u titretirken Ikon'u ortadan boler ikiye herhalde

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Fena alet gerçekten.

Vallahi orası öyle. Alet açtın mı Helicon u titretirken Ikon'u ortadan boler ikiye herhalde

Ya ben Sertaç abinin helicon 800 leri hiç unutmuyorum gercekten güzel di jadis ke ama asr yi takınca tabiki daha güzel oldu ama o kadar bütçe olmadıgı sürece bu iyidir bak keyfine Sertaç abi o gun ne dedi hatırlarsan dönüp dolaşıp gelecegi niz yer burası. Yer derken bir anfi bir cd player birde Hoparlor. Adam sinemayı falan Kaldırdı. Ama ben sinemada seviyorum yaw ev Kucuk ev olacak 5.2 bir ev alicam o salonun birini sinema yapcan diyer salonuda stereo. Orda yaslanip gidicen

• Birde watt olayına çok takılmayın,ben sadece D class yapıda iki ürünü kıyaslamak istedim.Çünkü 17kg olmasına rağmen A-70 in 90watt lık 4 ohm değerini az bulanlar vardı.

Yoksa bakın 2012 şubat ayından ev sinema bölümünden Sn. playdead'in paylaşımı var.B&W 804D modeli güçlü bir hoparlördür ama sadece 40wattlık amfi ile sürmüş ama amfi lambalı ve A class.

Yeni üye olan yada bu bölümde yeni yazmaya başlamış forumdaşlar biraz sabretmeli,bu hobi matemetik veya fizikle 2 dakikada anlatılacak bir alt yapıya sahip değil.Onlarda zamanla kavramları okudukca yerli yerine oturtacaktır.

quote:

Orijinalden alıntı: playdead

Fotoğraflar:

quote:

Orijinalden alıntı: playdead

Teşekkürler

lambalı amfi: unison research "performance" 2x40w class A
    cd: marantz SA-11S1
    power conditioner: Ps audio power plant premier
    hoparlör kablosu: cardas golden cross biwire
    power kablolar: cardas golden reference, blach rhodium knight dct, blacknoise goldwire,
    harmonic cable stabilizer, stabilizer,
    interconnect cardas golden cross var ama gümüş bir interconnect arayışındayım.

Performansı: çok detaylı çalıyor, sahne geniş ve derin hoparlörler kayboluyor. Gümüş interkonnect ile istediğim tınıya getirmeyi umuyorum. Şu an baslar biraz fazla.

Bu arada isteyen olursa 804S ler satılık.

• Bazı arkadaşlar Primare I-22 nin Pioneer A-70 den daha kötü olduğu sonucunu çıkardığımı zannetmiş,asla öyle bir şey yok.

Anlatılan şuydu,I-22 RX8 lerle A-70 göre daha soğuk çaldı bu benim kulağıma göre bir yorumdur ve RX8 lerle alınmış bir sonuçtur.Kimi bu sesi sever kimi sevmez.Diyelim Opera Seconda hoparlörünü aldım,bu seferde I22 Seconda ile daha uyumlu çaldı diyebilirim.Zaten iki stereo amfide şu an elimde, sonraki hoparlör kararımdan sonra hangisi uyumlu çalacaksa o kalacak.Yani kalan amfi, iyiliğinden ziyade hoparlörle uyumu ve benim kulak zevkime göre seçilmiş olacak.

Güç konusunda ise evet A70 in çeyrek sesinde aldığım sesi I22 nin volumde 40 a karşılık gelen yarım volüm ayarında alıyorum.Ama başka bir ayrıntı paylaşayım, Primare I22 nin sesini çok açsanızda seste bir bozulma olmuyor ses hala temiz...
  • @Asefik hocam bende öyle düşünmüştüm işte.seste bozulma olmaması kilit noktaydı benim için.çünkü bende a-70 gibi çeyrek seste baya bi dolduğunu hissediyorum hoparlörün ama yarıdan fazla açınca bozulma başlıyor.bu cümleniz bana çok faydalı oldu.tşk ederim :)

• Fakat,bugün yola Monitor Audio RX8 yada RX6 ile devam edecek olsaydım A70 ile I22 arasında tercihim kesinlikle A70 olurdu

• Ben şu an yola BX2 ile devam etmek zorundayım. Artık ilerde denedikçe araştırdıkça bende size öğrendiklerimi aktarırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aryel

Ben şu an yola BX2 ile devam etmek zorundayım. Artık ilerde denedikçe araştırdıkça bende size öğrendiklerimi aktarırım

Monitor Audio da ilk hoparlörüm BX2 idi,eğer bass sesleri seviyorsanız Marantz yerine başka amfi almalıydınız.
  • 804d ile 703 arasinda guc gereksinimi olarak fark yok hatta 804 daha affedicidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

804d ile 703 arasinda guc gereksinimi olarak fark yok hatta 804 daha affedicidir.

B&W 804S,703 ikinci "el" alma şansım var ama 804D ne yazıkki bütçeyi aşar.Hafta sonu B&W 704 @Turushan arkadaşımızda olacak.Bende amfilerimi ve Oppo 95 i arabaya atıp rotayı Rize'ye çevirecem bakalım B&W 7'ü sevecekmiyiz anlayacağız.B&W ile ilgili hayallerim o an belirginleşecek.

edit: "el" eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 15 Şubat 2013; 9:19:35 >
  • quote:

işte tam demek istediğim bu hatta. yeni gördüm bu mesajınızı. bu 4 ohm 90w çıkışı olan sürdü çeyrek sesle ama diğeri 160W da yarım ses le anca sürüyor. bunun sebebi amfinin güçsüzlüğümü ? bu olayı aklım almıyor henüz. eğer siz yanılıyor iseniz; bu 160w lık olan tam sesi veriyor diğeri benimki gibi sesi yarım açtığınız bozmaya başlıycak. benimki 8 ohm ile 45 watt ama 100 Wattlık 16,5 cm bir hoparlör için güçsüz kalıyor :S

@aryel,
    ses seviyesi seni yaniltmasin.
    marantz amfin 45 w ise yani tasiyabilecegi yük -load- 45kg dır. sen buna 100 kg agirlik yuklersen ampli zorlanır tabi. bir noktayı belirtmek istiyorum 8 ohms, 100 W gibi değerlere sabit yaklasmayalim. bunlar ampli calisirken surekli degisen değerlerdir...
    bir amplide en önemli noktalardan biri ampli kazanç-yükseltme ayarini yapan ses pot'udur. amplide ki en önemli yer bence burasi. aşiri onemli. bir kabloya 100 dolar 500 dolar veriyorsaniz gider ampliye attim Alps Japan, DACT volum potuda alip takmaniz gerekir... hasılıkelam hi-fi çogu kisinin bilmediği kendi kendilerine debelendiği bir oyun sahasıdır. acimasiz oldu ama gerçek bu...
    kisa keselim bu tel.da da yazmak zor iş. primare i-22 amplinin mevcut potunu cikar. daha iyi belki daha dandik ama daha yüksek değerde bir pot ile değişirsen belli bir seviyede aldiğin güçlü ses şiddetini çok daha kısa surede alabilirsin. hatta o kadar cabuk ses şiddeti alirsin ki rise time da log. pot un dimdirek yukselen grafiğiyle karsilasirsin. daha hızlı ses siddetide problem olabilir. yalniz bir noktayi gozunden kacirmadiysan primare volum pot degisikligiyle ses daha canli daha atak ve guclu cikarken(farazi yazıyorum) Primare in zayif olmadigini oyle bir a nlama gelecek cikarimda bulunulamayacağını farketmişsindir.

edit: cep. tel. yüzünden hatalı harfler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 16 Şubat 2013; 10:20:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

Primare I22 yi sisteme dahil ettim,Pioneer A-70 şimdilik beklemede...

Pioneer A-70, Oppo 95, Pioneer LX76

Primare I-22,Oppo 95, Pioneer LX76

Kuzeyliler soğuk adamlarmış Primare I-22 soğuk bir ses oluşturdu RX8 lerle,oysa Pioneer A-70 in sesi daha sıcaktı.

Asıl enteresan olan güç olarak Pioneer A-70 4 ohmda 90 watt belirtiliyor,Primare I-22 ise 4 ohmda 160 watt ama A70 çeyrek sesle RX8 leri sürerken I-22 ise yarım seste ancak sürdü.

Hoparlör değişimi keslinleştikten sonra Pioneer A70 ve Primare I22 yi tekrar test etmek gerekecek.

işte tam demek istediğim bu hatta. yeni gördüm bu mesajınızı. bu 4 ohm 90w çıkışı olan sürdü çeyrek sesle ama diğeri 160W da yarım ses le anca sürüyor. bunun sebebi amfinin güçsüzlüğümü ? bu olayı aklım almıyor henüz. eğer siz yanılıyor iseniz; bu 160w lık olan tam sesi veriyor diğeri benimki gibi sesi yarım açtığınız bozmaya başlıycak. benimki 8 ohm ile 45 watt ama 100 Wattlık 16,5 cm bir hoparlör için güçsüz kalıyor :S

@aryel,
    mar. amfin 45w ise yani tasiyabilecegi yük -load- 45kg diyelim. sen buna 100kg agirlik yuklersen ampli zorlanir tabi. bir noktayi belirtmek istiyorum 8ohms, 100 W gibi değerlere sabit yaklasmayalim. bunlar ampli calisirken surekli degisen degerlerdir...
    bir amplide en önemlude en önemli noktalardan biri ampli kazanç ayarini yapan ses potudur. amplide ki en önemli yer bence burasi. aşiri onemli. bir kabloya 100 dolar 500 dolar veriyorsaniz gider ampliye attim DACT volum potuda alip takmaniz gerekir... hasilikelam hi-fi çogu kisinin bilmedigi kendi kendilerine debelendiği bir oyun sahasidir.acimasiz oldu ama gerçek bu...
    kisa keselim bu tel.da da yazmak zor iş. primare i-22 amplinin mevcut potunu cikar daha iyi brlki daha dandik ama daha yüksek degerde bir pot ile değişirsen belli bir seviyede aldigin guclu ses şiddetini çok daha kisa surede alabilirsin. hatta o kadar cabuk ses şiddeti alirsin ki rise time da log. pot un dimdirek yukselen grafigiyle karsilasirsin. daha hizli ses siddetide problem olabilir. yalniz bir noktayi gozunden kacirmadiysan primare volum degisikligiyle ses daha canli daha atak vr guclu cikarken primare in zayif olmadigini oyle bir a nlama gelecek cikarimda bulunulmayacagini farketmissindir.

sağol hocam uğraşmışsın telefondan yazmışsın ama ben henüz o kullandığın terimleri tam anlayabilcek kadar bilgili değilim. sadece azimliyim öğrenmeye çalışıyorum. yazdıklarınızı araştırıp anlamaya çalışacağım. sen hiç zahmet etme artık telden. ben tam anladığımda yazacağım. tekrar çok teşekkür ederim

• hadi bakalim gorelim seni

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

Primare I22 yi sisteme dahil ettim,Pioneer A-70 şimdilik beklemede...

Kuzeyliler soğuk adamlarmış Primare I-22 soğuk bir ses oluşturdu RX8 lerle,oysa Pioneer A-70 in sesi daha sıcaktı.

Asıl enteresan olan güç olarak Pioneer A-70 4 ohmda 90 watt belirtiliyor,Primare I-22 ise 4 ohmda 160 watt ama A70 çeyrek sesle RX8 leri sürerken I-22 ise yarım seste ancak sürdü.

Hoparlör değişimi keslinleştikten sonra Pioneer A70 ve Primare I22 yi tekrar test etmek gerekecek.

@aryel,
    mar. amfin 45w ise yani tasiyabilecegi yük -load- 45kg diyelim. sen buna 100kg agirlik yuklersen ampli zorlanir tabi. bir noktayi belirtmek istiyorum 8ohms, 100 W gibi değerlere sabit yaklasmayalim. bunlar ampli calisirken surekli degisen degerlerdir...
    bir amplide en önemlude en önemli noktalardan biri ampli kazanç ayarini yapan ses potudur. amplide ki en önemli yer bence burasi. aşiri onemli. bir kabloya 100 dolar 500 dolar veriyorsaniz gider ampliye attim DACT volum potuda alip takmaniz gerekir... hasilikelam hi-fi çogu kisinin bilmedigi kendi kendilerine debelendiği bir oyun sahasidir.acimasiz oldu ama gerçek bu...
    kisa keselim bu tel.da da yazmak zor iş. primare i-22 amplinin mevcut potunu cikar daha iyi brlki daha dandik ama daha yüksek degerde bir pot ile değişirsen belli bir seviyede aldigin guclu ses şiddetini çok daha kisa surede alabilirsin. hatta o kadar cabuk ses şiddeti alirsin ki rise time da log. pot un dimdirek yukselen grafigiyle karsilasirsin. daha hizli ses siddetide problem olabilir. yalniz bir noktayi gozunden kacirmadiysan primare volum degisikligiyle ses daha canli daha atak vr guclu cikarken primare in zayif olmadigini oyle bir a nlama gelecek cikarimda bulunulmayacagini farketmissindir.

Can hocam ,sizin kadar teknik bilgim yok ama @Asefik'in yaşadığı durumu şöyle açıklayabilir miyiz,Her marka / model cihazın volume pot değerleri farklı olabilir mi? Ben cihazların speclerinde yazıyor mu bakmadım ama A70 in bir tık volume değeri tamamen sallıyorum 20 db artış sağlarken , P I-22 nin bir tık volume değeri 5 db etki ediyordur, dolayısı ile aynı sese ulaşmak için I-22 de 4 tık (4 kademe) daha fazla sesi açmak gerekiyor olabilir mi? Eğer böyle ise aynı sese ulaşmak için volume potansını az açma yada çok açmanın amfiler için bir güç değerlendirme kriteri olmaması gerekir diye düşünüyorum.

• Benzer durumu 10 sene önce sony 940 qs avr de yaşamıştım 3 . Kademeye sesi getiremezdim motarize vol potu hop.belli bir seviyedn sonra kok sokturecekmiş gibi oluyordu ;)

• Tabi şunu da unutmamak lazım ses karakter unsuru ...

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.