Şimdi Ara

PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
15
Favori
46.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PRODJ

Şefik Bey sizde arayış hiç bitmiyor

Primare i22 yi A70 e benzediği için sipariş geçtim.ikisindede AV bypass var ve ikiside D class amfi,Primare i30 da alabilirdim ödüllü çok iyi bir amfi ama D class değil ve AV bypass özelliği yok.

Yani şu anki hamlem arayıştan ziyade daha iyi anlamak adına yapılmış bir alımdır.Elimdeki Pioneer AVR nin aynı marka Stereo amfisinden ziyade aynı alt yapıya sahip başka bir stereo amfi deneyerek daha iyi karar vermek istedim.Belkide A70 kalıcı olacak henüz verilmiş bir karar yok.

quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

quote:

Orijinalden alıntı: PRODJ

Şefik Bey sizde arayış hiç bitmiyor

+1

ben sahsen yakalayamiyorum. surekli biseyler gelip gidiyor :)

Gelip giden çok olsada sonunda Pioneer AVR ve RX hoparlörlere dönüş yapıldı

• Az önce Oppo 95 ten optic çıkışla bitstream olarak Pioneer LX76 ile Flac dinledim,kulak daha iyisini gördükten ve özümsedikten sonra bu sese tahammül edemedi 2 parça bile dinleyemedim.
  • Stereo amfinin yeri bir başka demekki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

Az önce Oppo 95 ten optic çıkışla bitstream olarak Pioneer LX76 ile Flac dinledim,kulak daha iyisini gördükten ve özümsedikten sonra bu sese tahammül edemedi 2 parça bile dinleyemedim.

Bu yorumla birlikte "isterse lx76 olsun kesinlikle stereo başka bir dünya" önermesinin doğruluğu bir kez daha onaylanmış oldu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oppo 95 ten bitstream göndererek dac ve amfi görevini lx76 ya bırakmış oldum.Yani A70 ve Sabre Dacta devre dışı kaldı.Oppo 95 den analog çıkış yapınca o kadar kötü olmuyor.Dac ve Stereo amfi olmadan işler kötüleşiyor...

• Formüle edersek en iyi "Dac + Stereo amfi A70" sonra "Dac olmadan bile A70" ,daha sonra "Dac + LX76" ev en sonda ise sadece LX76

Yani katlanılmaz olunan sadece AVr ile stereo keyfi.Dac eklenince bir nebzede olsa dinleniliyor.Asıl dikkat çeken taraf Oppo 95 bitstream yapsa bile A70 tek başına Dac+LX76 dan daha iyi.Tabi burda A70 deki sabre Dacı unutmamak lazım.İşte bende bu sebeple Primare i22 sipariş verdim bakalım Stereo amfi dac olmadan,Dac artı LX76 dan iyi olacakmı yada bu iyilik ne kadar belirgin olacak

EX Overclocker olarak eski PC test hastalığı hifiyede bulaşmış oldu böylece
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

Formüle edersek en iyi "Dac + Stereo amfi A70" sonra "Dac olmadan bile A70" ,daha sonra "Dac + LX76" ev en sonda ise sadece LX76

Yani katlanılmaz olunan sadece AVr ile stereo keyfi.Dac eklenince bir nebzede olsa dinleniliyor.Asıl dikkat çeken taraf Oppo 95 bitstream yapsa bile A70 tek başına Dac+LX76 dan daha iyi.Tabi burda A70 deki sabre Dacı unutmamak lazım.İşte bende bu sebeple Primare i22 sipariş verdim bakalım Stereo amfi dac olmadan,Dac artı LX76 dan iyi olacakmı yada bu iyilik ne kadar belirgin olacak

EX Overclocker olarak eski PC test hastalığı hifiyede bulaşmış oldu böylece

yalniz bi fark var overclocktan: burada her donanim parcasi bir adet extreme islemci fiyatinda :)

• Evet kesinlikle hifi pahalı bir hobi
  • konuyu bir solukta okudum hi fi ye ilgi duymaya basladim deneyimli arkadaslardan yardim isteyecegim giris seviyesi olarak pd 10 cd player ile a10 amp yetrli olurmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niLaysenveren -- 11 Şubat 2013; 20:02:03 >
  • fenaymış yaw
  • quote:

Orijinalden alıntı: nilayveren

konuyu bir solukta okudum hi fi ye ilgi duymaya basladim deneyimli arkadaslardan yardim isteyecegim giris seviyesi olarak pd 10 cd player ile a10 amp yetrli olurmu

Siz bütçenizi yazın biz ne alınmalı yazalim

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

konuyu bir solukta okudum hi fi ye ilgi duymaya basladim deneyimli arkadaslardan yardim isteyecegim giris seviyesi olarak pd 10 cd player ile a10 amp yetrli olurmu

2, 500 3, 000 arasi
  • quote:

quote:

quote:

2, 500 3, 000 arasi

http://mobile.audiophile.org/ContentDetails.php?CID=22&ID=18217&arc=0

Ullar sıfır almalıyım demez iseniz yukarıdaki anfi sizin düşündüğünüz sistemden 10 kat daha iyi bir anfi düşünürseniz bi bakın isterseniz

http://mobile.audiophile.org/ContentDetails.php?CID=12&ID=17517&arc=0

Buda cd player gene sizin yazdığınız cd playerden 10 gömlek üstün. Bunları satan da Türkiye'nin en onde gelen firmalarından biri. Ordan yeni cihaz alanlardan takasla alıp satıyorlar Haberiniz ola ayrıca Hoparlor de lazım size değil mı

• evet hoparlorde olucak teknik detaylari bilmedigin icin ogrenmeye calisiyorum
  • quote:

evet hoparlorde olucak teknik detaylari bilmedigin icin ogrenmeye calisiyorum

Pm olarak yazdım onlarıda size

• quote:

quote:

pm dusmedi kutuma hala sanirim sorun var
  • quote:

quote:

quote:

pm dusmedi kutuma hala sanirim sorun var

Odanız cok küçükse bookself denen bir karış yüksekliğin de Hoparlor kullanmalısınız ki bass se odanızı boğmasın ama oda 20 mt den fazla ise kesinlikle kule dediğimiz bir metre yüksekliğinde iki Hoparlor lazım size ve sinema tarafı değil stereo tarafı güçlü bir Hoparlor lazım bunun icinde polkaudio tsı 400 alın 1400 tl ama. Derseniz daha iyi nir Hoparlor olsun o zaman dalı ikon 6 alın oda 2000 tl bir cift i ama başlangıç İcin cok iyi ikiside keyifle dinlersiniz yukarda kilerin herhangi birini almak isterseniz yardımcı olurum formdaki tum arkadaslarda yardimci olur çünkü herkes tanıdık artık bu işle uğraşınca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 11 Şubat 2013; 21:51:44 >

• Primare I22 yi sisteme dahil ettim,Pioneer A-70 şimdilik beklemede...

PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ

Pioneer A-70, Oppo 95, Pioneer LX76

Primare I-22,Oppo 95, Pioneer LX76

Kuzeyliler soğuk adamlarmış Primare I-22 soğuk bir ses oluşturdu RX8 lerle,oysa Pioneer A-70 in sesi daha sıcaktı.

Asıl enteresan olan güç olarak Pioneer A-70 4 ohmda 90 watt belirtiliyor,Primare I-22 ise 4 ohmda 160 watt ama A70 çeyrek sesle RX8 leri sürerken I-22 ise yarım seste ancak sürdü.

Hoparlör değişimi keslinleştikten sonra Pioneer A70 ve Primare I22 yi tekrar test etmek gerekecek.

• I-22 ile A-70 karşılaştırmasında ilk izlenimlerinize göre A-70 bir adım önde galiba.I-22 yi biraz daha test ettikten sonra sizden daha detaylı yorumları bekliyoruz.
    Ses seviyesi de ilginç dogrusu.Tam tersi olması gerekmezmiydi ?
    Avr degisikliginden sonra A-70 i ciddi ciddi düşünmeye başladım.

• A70 17kg boş bir amfi değil.Yanlız önde kelimesi görece bir değerlendirme olur.Ben sadece A70 e göre daha soğuk caldığını söyledim.Ama diğer taraftan I22 nin cok temiz bir sesi var.Tabi birde bu ilk değerlendirmeler MA RX8 birlikteliğinde alınmış durumda.

Benim A70 de bulduğum tek eksik volume tuşunun seviyesini gösteren lcd ekran yada tuş üzerinde yanan bir ledin olmaması.Volume tuşuna sadece bir centik atmışlar.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.