Şimdi Ara

PIONEER A-777 + Sony ss X70ed ler geldi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
2
Favori
20.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

PIONEER A-777 + Sony ss X70ed ler geldi
  • .

• .

• Teşekkürler fotolar gelmiş ve direk bana ithafen :) Ve cidden temizler maaşallah...Ek olarak şunu söyleyebilirim bu şekilde köprüleme yapmayın bence bir çift jumper alın onları köprü olarak kullanın ardından da çıplak olan kablo uçlarına mümkünse biraz kısaltıp banana veya spade ile hoparlöre takın...Eğer uçları bilerek çıplak bırakıyorsanız araya başka bir malzeme girmesin diyerek açıkta kalan kablo uçlarını kısaltabilirsiniz..Çok fazla oksijen teması iyi olmayacaktır çünkü oksitlenme vb..açısından..
  • .

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Teşekkürler fotolar gelmiş ve direk bana ithafen :) Ve cidden temizler maaşallah...Ek olarak şunu söyleyebilirim bu şekilde köprüleme yapmayın bence bir çift jumper alın onları köprü olarak kullanın ardından da çıplak olan kablo uçlarına mümkünse biraz kısaltıp banana veya spade ile hoparlöre takın...Eğer uçları bilerek çıplak bırakıyorsanız araya başka bir malzeme girmesin diyerek açıkta kalan kablo uçlarını kısaltabilirsiniz..Çok fazla oksijen teması iyi olmayacaktır çünkü oksitlenme vb..açısından..

@Atalayalper, Hayırlı akşamlar.
    Aslen bu tip cihazların en büyük keyiflerinden biri sergilemektir sanırım :)
    Lakin küçük bir hobi odası olduğu için biraz dağınık veya karışık gelebilir lakin tamamen mekan darlığından kaynaklıdır, Göz zevkini biraz kaçırabilir, Kusura bakmayın.
    Bu arada Resim işi gerçekten zor imiş ve hiç anlamam lakin bazıları hariç çoğu net değil cihazları tam yansıtmamış, İnsanlar fotoğraf merakına böyle başlıyor olsa gerek :)

Bağlantılar konusunda sonuna kadar haklıısnız, Alelacele yapılmış bir şey, Elden geçecek .

• .

• .

• .

• .

• .

• Bu kadar, Tekrardan kimse kusura bakmasın dağınıklık ve resimlerin kalite düşüklüğü manasında Bu kadar becerebildim. Selamlar
  • Sıkıntı yok keyman takılma böyle şeylere ayrıca kimse oradaki dağınıklığı vs..görmez oradaki o babayiğit dururken..
  • Sağolun Atalayalper, Biz ev sahipliğimizi yapalım, Usuldendir,Müzik de makamı simgeler malumunuz.)

Ses hakkında yorum eklemiyorum şimdilik, Ama ilk izlenimlerimi söylemem gerekirse Cihaz gittikçe devleşiyor, Halbuki ilk etapta cihazın ne için övüldüğü anlaşılmıyor Kesinlikle en az 2-3 gün . Cihaz geldiğinden beri 2 günde 1 ayda dinlediğim kadar müzik dinledim inanın.
    İlginç olan ise geç saatlerde müzik dinliyorum 2 gecedir şunu fark ettim ben sessi kıstıkça sanki ses açılıyor durmadan kısıyorum neredeyse duyulmuyor ses ama hala bütün ses ve ayrıntılar aynı eksik yok. Yükseklerdeki verimin aynısı ne eksik ne fazla, Hatta bir tık fazla zira bu kısıklıkda sesde bu kalite müzik dinlemek kesinlikle ayrıcalıklı bir keyif .

Ama cihazın ses rengini henüz değerlendiremedim. Malum kulak zevki de önemli
  • Sn keyman2 slm

Fotografları flash kullanmadan makinayı sabitleyerek cekseydiniz daha temiz olacaklarmıs.

Guncel bir cihaz bir cok acıdan cok daha saglıklı olacaktır. Kullanılan elektronik komponentler cok daha gelismis olacaktır. 20 yıl onceki malzeme ile simdiki malzeme arasında fark illaki olacaktır. Bunun yanında zaman herseyi yıpratıyor. Amfilerdeki hareketli ve hareketsiz bir cok ekipman var. Potlar, roleler, switchler mekanik aksamlar illaki olumsuz etkilenecel. Kondansatorler ilk gunku gibi kapasite ve sızımsızlık gosteremeyecek, ledleri ilk gunku gibi ısıldamayacak vs vs. Daha bir suru ayrıntı var girilirse sayfalarca yazılır. Ama bu cihazlar evladiyelik yapıldıgından 20 yılı cok rahat gecmisler. İyi bakıldıkları takdirde cok daha uzun sure hizmet ederler. Dedigim gibi bu ayarda guncel cihaz 5000 tl den asagı bulunmaz.

Bir sey dikkatimi cekti ve fotolarda cok belirgin goruluyor. KEF lerin kaucuk korukleri hic icacıcı durmuyor. Dikkatli bakarsanız ne demek istedigimi anlarsınız. Ya zamana yenik duserek kaucuk bakımsızlıktan form degistirmis yada onarım vs gibi mudahale gormus. Sonucta pek saglıklı durumda degil. Bu tur kaucuk korukler asırı ısıya maruz bırakılmamalı, arada bir badem yagı ile beslenip yumusaklıgı muhafaza edilmeli. Kaucuk malum zamanla sertlesir ozelligini yitirir.

KEF lerin kablo baglantıları cok ozensiz olmus acıkcası. Biraz daha sıyırarak uzun tutup birer tur atarak sıkmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 22 Şubat 2012; 9:32:26 >

• iyi günlerde kulan zamanın üst çihazlarındandı ve yeniler bu kalitede değil bence en iyisi 2 kolonla stereo dinlemek eko meko karıştırmadan saf ve temiz bir dinleti açısından.
  • keyman sessiz ve derinden gitmiş ve stereo işine dalmışsın. Hayırlı olsun
  • Reference serisinin 878'den sonraki en üst modeli bu. 90'ların başında üretilmişti. 777 ve 878 çok az bulunur. 858 ve 757 bulmak ise nispeten daha kolay. Bir kaç ay önce çok heveslenmiştim bunlardan temiz bir tane bulup almaya. Ama bulduklarım ya temiz değildi ya da çok pahalıydı. Örneğin temiz bir 858 için birisi 2,000 TL fiyat çekmişti. Sonra sıfır ve giriş seviyesi bir amfiye yönelip onu aldım. Biraz da 20 senenin cihazdan neler götürmüş olabileceğinden endişe ettim.

Güle güle kullanın. Harika bir amfi.
  • Sn İkarahal, Öncelikle faydalı bilgilendirmeler için tşkler.
    Fotoğraflar konusunda kesin haklısınızdır, Zira hiç anlamam fakat bu vesile ile biraz geliştirmem gerektiğini anlamış oldum.
    A-777 konusunda ise emsallerine göre bir hayli yüksek bedel ödedim fakat canlı görmek lazım bence değerdi risk e
    Kef lerdeki bağlantı konusunda daha öncede belirtim afaki düzeltilmeyi bekliyor, Yanlız değindiğiniz isabet olmuş Şöyleki,
    Bahsetiğiniz durum benimde dikkatimi çekti, Fakat körükler tabiri caiz ise pamuk gibi hatta hayatımda gördüğüm en esnek ve yumuşak körükler, Sanırım membrandan kaynaklı bir durum, Orjinal ve tamirsiz olduğu konusunda kesinlikle eminim lakin bu bir kusurmudur değilmidir malesef yorum yapamıyorum. Ses konusunda bir bozulma hissetmedim. Yorumlarınızı merakla bekliyorum.

@Samsungx üstad malumunuz aklım hep H/K 990 da idi ama sanırım bu daha doğru bir seçim oldu F/P olarak kaliteyi ucuza almış oldum.

@Aticus3 Sinema işi belirli bir kıvama geldi malum yenilik gerekiyordu ucundan bulaştık bakalım, Tavsiye ederim sende benim gibi göz kırpıyordun konuya bildigim kadarı ile Ki ben AVR min steriosundan ciddi memnundum ama bu başka bir ses

Sn Akseaus İyi dilekleriniz ve faydalı bilgilendirmelerniz için tşkler. Hem giriş seviyesi olarak hemde seçim olarak şimdilik yeterli olacak gibi duruyor.

Bu arada bağlantı konusunda bir miktar bilgi ihtiyacım söz konusu .
    Bildiğim kadar ile 4 çıkış var ama bi amp baglanmıyor cihaz, Kef ler ise bi amp a müsait, Ses kalitesi açısından tavsiye edeceğiniz farklı bir bağlantı şekli var ise memnun olurum. Selamlar.
    İlaveten malum Kef ler 6 ohm bunu da unutmamak lazım sanırım.

edit: ilave..........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyman2 -- 22 Şubat 2012; 23:21:45 >

• Malesef KEF lerin körügü pek iyi degil. Deforme olmuslar. Cesitli koruk tipleri vardır ve birbirine gore ustunlukleri olur. En uzun omurlusu kaucuktur fakat eksi yanı zamanla sertlesmesi ve kon hareketini etkilemektedir.
    Korukler zamanla eskir bazı tamir kitleri ile degistirilebilir ama cok usta ellerde yapılmalı.
    Sizdeki korukte muhtemelen kon hareketini olumsuz etkiliyordur. Hoparlor piston gibi calısır. ic ve dıs suspansiyonlar bobinin mıknatıs icinde duzgun sekilde calısması icin onem tasır. Sizdeki dıs suspansiyon bu gorevi muhtemelen saglıklı sekilde yerine getiremiyor. Zaten ses yukseldiginde duzensiz bir durum gozunuze capacaktır. Bana fazla ısıya maruz kalıp bu sekle gelmisler gibi geldi. Arac hoparlorlerinde gorulen bir durum bu. Araclar gunes altında ciddi ısıya maruz kalırlar. İnternette aynı modelin fotolarına bakın daha net anlayacaksınız.

Mesela olması gereken hali bu;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 22 Şubat 2012; 23:52:19 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.