Şimdi Ara

PIONEER A-777 + Sony ss X70ed ler geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
2
Favori
20.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun bir takipden sonra nihayet sterio sistem kurmak, Üstelik istediğim cihazları almak nasip oldu.
    Bir miktar uğraşıdan sonra cihazlar nihayet kuruldu, Tabi odanın hali bir hayli harap :)

İnanılmaz derecede temiz bir Pioneer A-777 nasip oldu, Cihazı görünce açıkcası bir hayli şaşırdım, Sıfır gibi demek istemiyorum resmen sıfır neredeyse 20 yıllık cihaz Lakin üstten bakınca her şey sanki daha şimdi üretilmiş gibi, Net söylebilirim ki 4 aylık AVR cihazımdan daha yeni muhteşem kondisyonda .

Kef Q15.2 ler keza hemen hemen 10-13 yıllık cihazlar ama kozmetik olarak biri 10 üzerinden10 diğeri ise çok rahat 8-9 alır, Oda ufak tefek yüzeysel çizik söz konusu.

Hayal ettiğim eski model cihazlar idi ve sanırım bu manada uzun yıllar sonra kurabileceğim en güzel malzemeleri toparlamış oldum şimdilik.

Bu araştırmaları yaparken emeği geçen değerli forumdaşlarım Sn: @Can_tan - @Atalayalper - @Mecanica - @İkarahal ve diğer HiFİ sever dostlara Tşkler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyman2 -- 19 Mayıs 2012; 22:40:09 >

• Oooo super olmus amfi. Guzel gunlerde kullanin insallah. Cok sevindim.
  • Sağolun üstad, Kaç zamandır bir hayli kahrımı çektiniz sizlerin büyük katkıları var emin olun, Amfi konusunda umarım iyi bir seçim olmuştur ve umarım müzik tarzıma uyar zira çok isteyerek ve severek aldım. Temizligini ise anlatamam cihaz yurtdışından geldi almanyadan bir italyandan, Adam cihazın bulunduğu yerde sigara dahi içmemiş siner diye hatta abartmış sırf cihaz aşkı ile evde kıl tüy olur diye hayvan dahi beslememiş :)
    EQ, Tuner de vardı takımın ama almadım ne dersiniz eq alınırmı gereklimidir aynı kondisyonda ?
    Gerçi cihazı alalı 1 saat olmadan 2 taliplisi çıktı
  • Yeni sisteminizi güle güle kullanın,ampli konusunda ve hoparlör konusunda çok şanslısınız eğer dediğiniz kadar temizler ise...Pioneer a-777'nin süremeyeceği kolon yok o kadar torklu ki en alt volume seviyelerinden başlayarak sesi bir kaç tık açtığınızda bile fırtınalar kopartıyor detay ve hacim alabilmek için sesi illa ki gereğinden fazla açmak zorunda değilsiniz...Hoparlör olarak da işinizi riske atmamışsınız ve üst serilerini çok beğendiğim bir markanın nadir bulunan bir modelini almışsınız..Bu modelin temizini bulabilmeyi bırakın bu modeli bulabilmek bile bir başarı....Daha sonra sistem fotonuzu da buraya isteriz ama ;) iyi geceler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

Sağolun üstad, Kaç zamandır bir hayli kahrımı çektiniz sizlerin büyük katkıları var emin olun, Amfi konusunda umarım iyi bir seçim olmuştur ve umarım müzik tarzıma uyar zira çok isteyerek ve severek aldım. Temizligini ise anlatamam cihaz yurtdışından geldi almanyadan bir italyandan, Adam cihazın bulunduğu yerde sigara dahi içmemiş siner diye hatta abartmış sırf cihaz aşkı ile evde kıl tüy olur diye hayvan dahi beslememiş :)
    EQ, Tuner de vardı takımın ama almadım ne dersiniz eq alınırmı gereklimidir aynı kondisyonda ?
    Gerçi cihazı alalı 1 saat olmadan 2 taliplisi çıktı

Rica ederim. Paylasmak bir zevk benim icin. Ama eq falan ekleyip amfinin heleki gercekten HiFi bir anfinin natural sesiyle oynamayin. Dogal kefini alinca ve alisinca eq kullanilan sistemlerdeki bozuklugu kulaklariniz hemen algilayacaktir.

• Sn Atalayalper, öncelikle iyi dilekleriniz için çok tşkler, Özellikle A-777 temizliği konusunda inanın yazdıklarım az bile kalır. Keza eğer çok maharetli bir el ciddi bir ekipman ile revize v.s etmediyse ki aldığım arkadaş gerçekten güvenilir ve ben 25-30 yıllık mesleki tecrübem ile iyi kötü elektornik ve mekanik işinden az çok anlarım, Sıfır alsam bu kadar olurdu. Sadece arkada ince bir çizik ve arkada mevcut olması gereken 2 adet köprü kablosunun olmaması dışında hatasız.
    Ve ses konusunda kesinlikle haklısınız, şu anda bir yandan mp üzerinden online radyo dinliyorum new age 60db lerde ama detayda hiç bir eksilme söz konusu değil gibi tüm detayları alabiliyorum direct mod da .

Kef ler, Malesef teki bir miktar Derin olmasada çizik, öyle derin degil çatlak patlak ezik v.s yok şükür ama keşke onlarda olmasaydı diyor insan:) Bu arada başarı değil tamamen tesadüf oldu inanın yoksa sizin tavsiyeleriniz üzre yoğunlaştığım farklı 2-3 marka söz konusu idi, Vazgeçmide değilim fazla takım göz çıkartmaz virüsü aldık nasılsa

Resimler ise ilkfırsatta ekleyeceğim, Ne yalan söyliyim ortalık çok dağıldı temizler temizlemez çeker ve eklerim .

Tabiki ses kalitesi ve uyum konusunda esasen sizlerinde dinleyip yorumlamanızı arzu ederdi gönül, Daha ehil bir kulakla, bu iş sinema işine pek benzemiyor zira farklı bir kulvar .Selamlar.

Sn, Mecanika Değerli tavsiyelerinizi bir kez daha dikkate alacağım keza aynı fikirdeyimde sizinle, İlk yaptığım iş direct mode düğmesine basmak oldu zira :) Selamlar.

• Çok sevindim cihazların bu derece temiz olmalarına çünkü konu vintage olunca temiz ürünler bulmak gerekiyor yoksa daha sonra astarı yüzünden pahalıya gelebiliyor..Tekrar hayırlı olsun..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tekrar teşekkürler, Sağolun.
    Bağlantı konusunda da değerli görüşlerinizden feyz Almak isterim şu anda A-777 ye direk bagladım Q15 leri ve mp yi, ama asıl niyetim yine bütün kaynakları AVR üzerine toplayıp ( Yamaha RX_V1900 ) Pre front çıkışları A-777 ye ve kaynak olarak bağlamak.
    Maksadım ise hem AVR nin U.K sından faydalanabilmek hemde Q15 leri sinemada da front olarak kullanabilmek, İlavetende mp de ekran görüntüsü olmadan kullanamadığı için bunda sağlayabilmek, Ve seste çok fazla kayıp oluşmayacağını umarım.

Sizlerin farklı tavsiyeleri söz konusumudur? Bu maksadlara uygun ama daha sağlıklı olabilecek? Sevgiler.
  • amfi için kıskandım valla.bende aruyorum bu cihazı ama temizi yok.iyi günlerde kullan dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: headbanger6

amfi için kıskandım valla.bende aruyorum bu cihazı ama temizi yok.iyi günlerde kullan dostum

Çok teşekkürler, Darısı başınıza, Elden çıkartmaya niyetlenirsem sizede bilgi veririm.
    Aldığımdan itibaren 1 saat içinde 2 dostum talip oldu gerçi hemde ciddi kar vererek :)
  • Gule gule kullanın.
    A-777 nin kıymetini bilin. O ayarda guncel bir cihazın fiyatını duymak bile istemezsiniz.
    A-777 ton olarak cok fazla dB degerine sahip. Birde loudness tusu ile bu katlanıyor. Bu cihaza bu kadar tone kazancı koymak aslında yanlıs ama o yılların ses karakteri iste. Neyseki flat tusu mevcut.
    O yuzden bu cihazla eko kullanmak pek uygun olmuyor. İlla olacaksada GR-777 yi alın. Oda kalitesi yuksek cihazdır. Ben aldım ama kullanmadım sadece seri tamamlansın acısındandı.
    777 torklu cok guclu cihazdır. KEF ler bunu karsılamakta zorlanacaktır. Govdeli ses almaktada sorunlar yasayabilirsiniz. Bookshelf tipi bir speaker boyle guclu amfi ile zorlanacaktır. Yuksek seslerde dikkatli olun.
    Ayrıca boyle bir amfide sıradan kaynak, mp3 bilgisayar vs olmaz. Kaliteli bir cd player alın. Mesela PD-9700 gibi.
  • Aynen öyle cd player çok önemli fakat cd player'ın spec'leri de çok önemli...Her cd-player maalesef başarılı performansa sahip değil hatta öyleleri var ki bilgisayarımdan flac dinlerim daha iyi dersiniz...Kullanılan dac'lar, transport, göz, kapasitörler, oversampling değerleri, bit değerleri, snr ve thd değerleri vs..vs....bunların hepsinin bazı sınırlar üstünde olması gerekiyor sıradan ürünler tercih edildiği zaman aradaki farkı olumlu yönde hissetmek hayal kurmak gibi bir şey....Cd player değişiminden sonraki farklılıkları duymak istiyorsak bu tip değerlere dikkat etmemiz gerekiyor ve tabii yine standart üstü bir interconnect kablo ile..
  • Sn İkarahal, Öncelikle iyi dilekleriniz için çok tşkler.
    Şu bir gerçek ki cihazı almamda en büyük etken sizin gerek bu, Gerekse malum forumdaki yazılarınız olmuştur.
    Özellikle A-777 ye karar vermem ise Eğer yanlış anlamadı isem seri A-51 / A-777 / A-878 diye gidiyor, yani en üstün bir alt modeli bu cihaz!
    İlaveten yukarıda bahsetiğim Cihazın hayret ettirecek kondisyonu oldu.

Cihazın takımları konusunda ise Aldığım arkadaşın Elinde cihazla aynı kondisyonda Tuner ve GR-777 mevcut, Ben radyoyu genelde mp playerden online ve yüksek bitrate li dinlediğim için düşünmedim Ama EQ olayında biraz muallaklı kaldım.Niye derseniz?

Malum ben Cd player v.s düşünmüyorum. Benim maksadım tamamen MP üzerinden flac v.b kayıtlar ve online radyo daha ötesi değil.
    Zira reelde bu işlere bahsetiğiniz derece tutkun dostlarım var, Çok emek efor ve zaman gerektiriyor vede ciddi maliyetler doğuruyor.
    Bu benim için şimdilik aşırı, Belki daha ileri yaşlarda fiziksel güç gerektiren daha adrenalin dolu Hobilerimden vaz geçersem olabilir ( Deniz - Doğa ve motor sporları ) Şimdilik maksad konudan kopmamak ve kaliteli sayılabilecek dinletiler yapmak.

Kef ler konusunda haklı olduğunuza eminim lakin çok küçük bir mekanım var yer sorunu, Bu sebeple biraz bookself lere mahkumum.
    Fakat bu cihazla uyumlu olabilecek Sahnesi geniş ayrıntı çalan hacimli ses verebilecek bookself önerilerinizde var ise mutlu olurum, Heleki F/P bir şeyler olursa :)

Birde bilgi açısından ricam olacak, Acaba güncel bir cihaz alsaydım + ları neler olurdu veya olurmuydu ?
    Ben Pio A-9 alabiliyordum az bir ilave ile seçim doğrumudur sizce ? Aslen soryu genellemek gerekirse, Çok iyi kondisyonda bu veya benzeri bir cihaz almak ile aynı fiyat aralıklarında güncel bir cihaz almak ne gibi farklılıklar yaratır müsbet veya menfi, Selamlar.

• Sayın, Atalayalper beyin ricası üzre resimleri eklemeye çalışıyorum, Umarım yeterli olur ancak bu kadar becerebildim .

• A

• b

• c

• d

• .

• .

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.