Şimdi Ara

PIONEER A-777 + Sony ss X70ed ler geldi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
2
Favori
20.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok değerli ve bilgili arkadaşlar mevcut ancak @ikarahal arkadaşa ayrı bir parantez açmak gerek..bu işin mutfağına gözlemlediğim kadarıyla çok hakim görünüyor..eksik olmasın diyelim
  • Sn eraser84

Tesekkur ederim. Ses frekans teknigi yaklasık 20 yıldır severek ilgilendigim bir konu. Analog ve dijital elektronik konusunda calısmamda mutfak kısmına hakim olmamı kolaylastırıyor. Fotograf cılıkda uzun zamandır hobilerim arasında. İki hobi aynı anda zor oluyor.
    Hifi sistemlere bir sure bu yuzden ara vermistim. Sonra bir hamle ile uzun zamandır toplamak istedigim ES serisini topladım. Biraz canlanma oldu bu sayede.
    Tecrubeleri paylasmakta ayrı bir dostluk kazandırıyor.

İyi gunler.
  • Sn İkarahal bende A-777 yi secerken bulduğum bir çok dökümanda mutlaka bir katkınız vardı daha öncede belirtiğim gibi, Özellikle bilgi birikiminizin yanında, Paylaşımcı kişiliğinizde takdire değer.

Ayrıyetten ES serisinin fotolarınıda bizimle paylaşırsanız seviniriz.
  •  PIONEER A-777 + Sony ss X70ed ler geldi

SONY TA-F770ES
    SONY CDP-X559ES
    SONY TCK-970ES
    SONY ST-S707ES
    SONY SS-X90ED
    DUAL 1215

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 26 Şubat 2012; 6:51:24 >
  • Sistem muhteşem gözüküyor, Sesini duymak isterdim.Bu arada sistem başka bir şey hop bambaşka iyi günlerde kullanın harika olmuş, Eminim ki ses de muhteşemdir.
  • bende stereo sistemi yenilemeyi düşünüyorum kısmet.
  • Üstad baksanıza sonu yokki ne alsanız daha farklı + sı olan ya var yada üretiliyor, Bence bir ciği belirleyip orada durmak en mantıklısı.
    Yahut, Hem nakit hemde vakit bol olacak, Keyifli bir uğraş olur.
    Lakin şu ES serilerinde gözüm var sanırım 777 ye göre daha yumuşak ses veriyor, Yurt dışı takipdeyim ama er ama geç illa denk gelir.
  • Birde, Hop ların körüklerine yapılacak bakımda badem yağı dışında hazır kaliteli bir sprey v.s yokmudur ? Veya en iyi sonucu hangisi verir ve nerelerde bulunur.
    Ampfi için ihtiyaç olan bir bakım varmıdır ? Neler yapılmalıdır ki kondisyon kaybetmesin.
    Bu tarz bilgileride paylaşırsanız faydalı bir paylaşım olacaktır.
  • ES serisi amfiler mosfet donanımlılar ve yumusak ses karakterleri var. Tone kazanclarıda dusuktur.
    Klasik, Jazz vs tur muziklerde iyi sonuc veriyor. Pop rock turevi muzik dinleyenlere pek hitap etmez.
    Bu arada iyi bir phono katı mevcut. Ozellikle TA-F 808 ES bambaska bir cihazdır.

Ben uzun bir sure A-757 yi bose 701 ile surerek kullandım. A-757 tone konusunda cok bonkör.
    Sert muzikler icin cok daha ideal. Pop, rock turevi muziklerde iyi. Loudness tusu ile ekstra ekolayzer kullanımına gerek kalmıyor tam bir V tonu cıkıyor. Bu cihazın sesine alıskın olanlara ES ler cok yavan gelecektir. ES ler daha flat calıyor. Herkese hitap etmiyor. Dinleyerek karar vermek lazım. Sonra hayal kırıklıgı yasanabilir.
  • Hoparlor korukleri icin badem yagı iyi bir cozum. Hazır bir urun gormedim ama sonucta amac kaucuk malzemeyi yumusak tutmak, beslemek. Badem yagına alternatif seylerde cıkabilir.

Onun dısında amfileri oncelikle cok kapalı yerlerde tutmamak, ısı transferi icin ideal sekilde konumlandırmak lazım. Ustuste cihaz koymamak en guzeli. Asırı ısı bu cihazların dusmanı.

Ayrıca power verilirken volume min da olmalı kapatırkende min kısıp oyle kapatmalı. Bu daha cok hoparlorleri koruyacaktır.

Uzun sure kullanılmadan bekletilmemeli arada bir elektrik mutlaka verilmeli.

Cihazı acıp hemen dinleti yapılmaktansa biraz ısınması icin beklemeli. Bu sekilde sistem performansı daha iyi olcaktır. Zaten ilk actıgınızdaki ses ile 30 dk sonrasındaki ses bambaska cıkar.

Arada bir fis ve rca konnnektorleri cıkarıp alkollu pamuk, kontakt sprey vs ile temizleyip yeniden takmalı.

Amfi acıkken speaker kabloları sokup cıkarma gibi islemlerle kısa devre riski yaratılmamalı.
    Amfi acıkken RCA fisler cıkarıp takılmamalı.

Bu cihazların beslemesi mumkunse baska cihazların prizleri ile paylastırılmamalı. Yani aynı prizden hem muzik sisteminiz hem tv hem ufo vs gibi seyler kullanılmamalı. Prizlerin takmak yonude var aslıda ayrı konu.

Amfilerin zamanla role, switch, anahtar, potlar gibi ekipmanları okside olur asınır vs.
    Uzun aralıklarla kontakt sprey kullanarak temizlik bakım islemleri yapılmalı.
    Uzun kıllı fırca ve elektrik supurgesi yardımı ile tozlar cekilmeli.

20 yıl gibi zaman diliminden bahsediyoruz. Bu sure kısa degil ve kondansatorler uzerinde kullanıma baglı olarak kapasite sorunları olabilir ama o cok mesakatli bir is.
    Kondansatorlerin saglıgı icin uzun sure elektrik vermeden bekletmemek, asırı ısıya maruz bırakmamak gerekir. İlk sahibi olmadıgımız icin malesef bu konuda bilgimiz olmuyor. Belkide amfi bir kac yıl yattı.
    Yada bir magazada acılıstan kapanısa kadar hergun kapalı dolapta surekli calısıtırıldı.

Aklıma gelenler bunlar, eklentiler illaki cıkacaktır. Cihazlara cok hor davranılmadıgı ve bilincli kullanıldıgı surece bakımıda yapıldıgında kolay kolay problem cıkarmazlar. Cıkarsalarda usta ellerde cozulecek seyler.
    Cok ozel malzeme olmadıktan sonra transistor, kondansator, pot, role vs kalite kalite zamanımızda bolca bulunan malzemeler zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Hoparlor korukleri icin badem yagı iyi bir cozum. Hazır bir urun gormedim ama sonucta amac kaucuk malzemeyi yumusak tutmak, beslemek. Badem yagına alternatif seylerde cıkabilir.

Onun dısında amfileri oncelikle cok kapalı yerlerde tutmamak, ısı transferi icin ideal sekilde konumlandırmak lazım. Ustuste cihaz koymamak en guzeli. Asırı ısı bu cihazların dusmanı.

Ayrıca power verilirken volume min da olmalı kapatırkende min kısıp oyle kapatmalı. Bu daha cok hoparlorleri koruyacaktır.

Uzun sure kullanılmadan bekletilmemeli arada bir elektrik mutlaka verilmeli.

Cihazı acıp hemen dinleti yapılmaktansa biraz ısınması icin beklemeli. Bu sekilde sistem performansı daha iyi olcaktır. Zaten ilk actıgınızdaki ses ile 30 dk sonrasındaki ses bambaska cıkar.

Arada bir fis ve rca konnnektorleri cıkarıp alkollu pamuk, kontakt sprey vs ile temizleyip yeniden takmalı.

Amfi acıkken speaker kabloları sokup cıkarma gibi islemlerle kısa devre riski yaratılmamalı.
    Amfi acıkken RCA fisler cıkarıp takılmamalı.

Bu cihazların beslemesi mumkunse baska cihazların prizleri ile paylastırılmamalı. Yani aynı prizden hem muzik sisteminiz hem tv hem ufo vs gibi seyler kullanılmamalı. Prizlerin takmak yonude var aslıda ayrı konu.

Amfilerin zamanla role, switch, anahtar, potlar gibi ekipmanları okside olur asınır vs.
    Uzun aralıklarla kontakt sprey kullanarak temizlik bakım islemleri yapılmalı.
    Uzun kıllı fırca ve elektrik supurgesi yardımı ile tozlar cekilmeli.

20 yıl gibi zaman diliminden bahsediyoruz. Bu sure kısa degil ve kondansatorler uzerinde kullanıma baglı olarak kapasite sorunları olabilir ama o cok mesakatli bir is.
    Kondansatorlerin saglıgı icin uzun sure elektrik vermeden bekletmemek, asırı ısıya maruz bırakmamak gerekir. İlk sahibi olmadıgımız icin malesef bu konuda bilgimiz olmuyor. Belkide amfi bir kac yıl yattı.
    Yada bir magazada acılıstan kapanısa kadar hergun kapalı dolapta surekli calısıtırıldı.

Aklıma gelenler bunlar, eklentiler illaki cıkacaktır. Cihazlara cok hor davranılmadıgı ve bilincli kullanıldıgı surece bakımıda yapıldıgında kolay kolay problem cıkarmazlar. Cıkarsalarda usta ellerde cozulecek seyler.
    Cok ozel malzeme olmadıktan sonra transistor, kondansator, pot, role vs kalite kalite zamanımızda bolca bulunan malzemeler zaten.

güzel bir açıklama olmuş biz eskiden bağlantılara gres yağı sürerdik ayrıca arada bir kolon nun hoparlör bağlantılarını kontrol etmek lazım gevşemişse sıkmak lazım.

• İkarahal sony ta-f 220 ampli icin gecen bir arkadasim beni aradi fikir sordu benden hecolari almisti simdi de stereo ampli bakiyor..fakat cok fazla bilgim yok ta-f220 hakkinda..sen eger fikir sahibi isen paylasirmisin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

İkarahal sony ta-f 220 ampli icin gecen bir arkadasim beni aradi fikir sordu benden hecolari almisti simdi de stereo ampli bakiyor..fakat cok fazla bilgim yok ta-f220 hakkinda..sen eger fikir sahibi isen paylasirmisin?

Tecrubem olan bir model degil ama giris seviyesi standart urun. Cok sey beklememek lazım.
    İc yapısı, sasesi, kullanılan transistorler vs bakınca standart bir uretim.

PIONEER A-777 + Sony ss X70ed ler geldi
  • @İkarahal, Her zaman ki gibi faydalı paylaşımınız için tşkler,

ES serisi için mosfet konusu başka bir yazınızdan okumuştum diye anımsıyorum.Ben daha ziyade 870 ES üzerine yoğunlukla bakıyorum, Tabiki makul fiyat ve iyi kondisyonda bulabileceğim bir 808 ES de olabilir alternatifler arasında
    Müzik tarzıma Sony daha uygun sizinde belirtiğiniz gibi,Tek farkla sanırım ben yumuşak detaylı fakat V tonunu seviyorum.
    Sanırım benim sizlerle en büyük tezatım, ben detaylı yumuşak ama V tonu seviyorum, Flat bana pek cazip gelmiyor, Kaliteli sessi kendi kulak zevkime uygun dinlemek benim için daha cazip, Ben pek kaydın aslına uygun dinlemekle ilgilenmiyorum sanırım, Benim ilgilendiğim ses kalitesi, ses naturelliği ama kendi istediğim şekilde duymak muziği .

Badem yağı sanırım en kolay alternatif şimdilik,Bende ampliyi kapalı yerde tutuyorum lakin 18 saat e yakın açık bıraktım bırakın ısınmayı kayde değer bir ısı artışı bile yaşamadım.
    Normalde kapalı alanlarda kullandığım tüm ektronik cihazlarım için harici ( 12V, Sessiz, ve cfm si yüksek ) Fanlar kullanırım, Lakin bu cihazda ihtiyaç olmadı belkide volum seviyesi ile alakalı, Daha çeyrek volüm görmedim bile ihtiyaç olmadı .
    Isınınca ses kaltesi artacağı konusunda bende sizinle hem fikirim lakin yukarıda bahsettiğim sebeple sanırım hop lar büyür ve bende biraz daha yüklene bilirsem o kıvamı yakalarım.

Diğer bakım ve kullanım bilgileri konusunda ise malesef bence en muhim olan Priz meselesi lakin imkansız, Malumunuz tv, Avr, uydu, O.konsol v.b mecbur aynı hat ve prizde taklı, çözüm monster bir regülatör olabilir sanırım. Hemde ses daha temiz çıkacaktır tahminim.
    Ben Birde kullanılmadığı zaman üstünü kapatma taraftarıyım görsel olarak pek hoş değil ama Ortamdaki toz ve sigara dumanından korumak için bana ideal geliyor, Bunun içinde filitre benzeri yapıya ve siyah renge sahip ince " Tela " ( tekstil, nakış sektöründe kullanılır ) tercih ediyorum. Isı ve hava transferine belirli oranda müsade eder üstünde unutsanız bile cihaza zarar verme olasılığı düşük ince ve nispeten şık durur.

Birde merakım şu, A-777 gibi bir cihazı ayrıntılı ve yumuşak çalan bir Bookself ile eşleştirsem, Tonlamada ne kadar yumuşak bir ses sağlamış olurum, Kayda değer bir % söz konusumudur, Sterio konusunda .

• Sn keyman2

Dediginiz gibi tezat dusunceler sozkonusu.
    Yazılarınızdan anladıgım kadarıyla sizin tarzınıza ES serisi uymaz. Flat dedigimiz ses tonların enstrumanların birbirinin onune gecmedigi, birbirini bastırmadıgı yalın her detayın duyulabildigi bir sound dur. Mesela Norah Jones, Diana Krall gibi isimleri dinlerken ES serisi cok keyifli. Kadife gibi, kulak tırmalamayan, enstrumanlara kendi yorumunu katmayan, saatlerce dinleseniz yormayan bir soundu var. 757 de malesef bu yok. O daha renklendirici calısıyor. O yılların ses karakteri var tamamen. 808 es ise ozellikle belli watt a kadar A class calısan yapıya sahip. 870 de zaten 808 in bir onceki versiyonu. 770 de 707 nin bir onceki versiyonu. Yeni versiyonlarda surucu katlarıda mosfet donanımlı. Mosfetler lambalıya yakın bir yumusaklıkta ses veriyor denilir. Benim sistemi dinleseniz eminim bu nasıl ses diyeceksiniz. Size cok duz, renksiz, monoton gelecek. Daha onceki 757 ile bose 701 deki alt frekanslardan eser yok simdikinde. Kısaca size 777 cok daha uygun ses karakterine sahip.

Bu tip cihazlarda fan istesenizde olmaz cunku iyi bir sey degildir. Fan gurultu, parazit kaynagıdır. Ben simdiye kadar stereo amfilerde hic rastlamadım. Ev sinema amfilerinde var ama onlar zaten kulvar dısı ses kalitesi ikinci planda. Bırakın fan ı kumanda bile konmuyor stereo amfilerde kaliteli korumak icin. Ama kolaylıgından dolayı bu gozardı ediliyor.

Cihazları kapalı yerde ozellikle 777 gibi amfiyi o otamda bırakmak iyi degil. Kapagın ustunu goruyorsunuz altını goruyorsunuz sogutucuları goruyorsunuz muhendisler max ısı transferi icin herseyi yapmıslar. Ustune cihaz koymak iyi degil. Hem etkilesim yapar hemde ideal hava sirkulasyonunu onler. Ben amfi ustundeki rafı mumkun oldugunca kaldırdım bu yuzden. Kabinde durması taraftarı degilim ama mecburiyetten.

Bu cihazları dedigim gibi tek grup prizle yalın sekilde beslemek lazım. Elektrigin girdigi noktaya yakın olan prize amfiyi takmak ve guc sırasına gore sıralamak lazım. Birde fislerin takma yonu var. Avrupa standartlarında fislerin bir yonde takıldıgını bilirsiniz. Bu onemlidir. Cihazların fisini hangi yonde takılmasını tespit edebilirsiniz. Toprak hatlı bir sebekede fisi iki yonde takın ve avometre ile her iki yonde takarken uzerindeki voltajı okuyun bir yonde voltajın dusuk diger yonde voltajın fazla oldugunu goreceksiniz iste dusuk okudugunuzda fisin dogru yonunu buldunuz demektir. Tum decklere bunu uyguladıgınızda elektrik dogru yonlerde akacaktır. Zaten cihaz icinde kablolar cift renktir mavi, kahve seklinde. Trafo gırısınde sigorta, filtre gibi ekipmanların oldugu hat faz girisidir. İnternette arastırdıgınızda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Bookself secerken en guzeli dinleyerek karar vermeniz. Detaylarını iyi bildiginiz muzikleri ve amfinizi alarak dinlediginizde farklılıkları cok daha net ayıklayacaksınız. Her speakerın ses rengi farklı. Herkesin kulak zevkide ayrı. Yeriniz musaitse kule tipi speaker alın. Daha govdeli ses alırsınız. Anladıgım kadarı ile baslı tizli ses karakterini seviyorsunuz. Bookself de alt frekanslar kabin hacmi ve driver boyutundan dolayı yeterli olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 26 Şubat 2012; 19:37:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Akseaus

Bu dökümanda hangi modelin hangisine üstün olduğu ifade edilmiyor. Üç modelin (A51, A777 ve A878) hangi parçalarının birbirinden farklı olduğu listelenmiş. Bunun dışında bu 3 modelin diğer parçaları aynıdır diyor. Ancak bunlar önemli parçalar. En başta transistörler bile farklı.

Yani pek kafa karıştıracak birşey yok. Sıralama üst mesajda belirttiğim gibi.

Syn keyman2;

Öncelikle yeni sisteminiz hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Pioneer Reference A-777 amlifikatör, özellikle POP ve ROCK tarzı müzik dinleyenler için muhteşem cihazlardır.
    Klasik, Jazz muzik dinleyenler için ise .......... yazmaya başlasamda devam etmiyorum çünkü olay başka bir noktaya gider, Sizin bir anda o güzelim cihaz için kafanızda soru işaretleri oluşur, o yüzden önemli olan Sizin kulaklarınız ne renkte müzik duymaktan hoşlandığıdır. Konuyla ilgili olarak aşağıdaki linkte yazılanların okunmasında yarar var diye düşünüyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_57550737/tm.htm

Syn Akseaus;

Her üç modelinde ses rengi aynıdır. (A-51, A-777 ve A-878)
    Çünkü Sizin de vurguladığınız gibi; en basit anlatımla elektronik kart ve üzerlerindeki elektronik malzemelerin aynı olması (ton kontrol, pikap preamplifikatörü, amplifikatör katı vb) nedeniyle,
    Aynı kasayı kullansalarda aralarındaki farklar güç; dolayısıyla ağırlık, kullanılan besleme trafoları, besleme devresindeki kondansatör kapasiteleri ve amplifikatör katının güç transistörleridir.

A-757 ve A-858 ile A-51, A-777 ve A-878'nin arasındaki en büyük fark; A-51, A-777 ve A-878'de amplifikatör katının tamamen transistörlerden oluşmasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zorhan -- 26 Şubat 2012; 23:19:46 >

• Ben de şöyle,Akai Am 95,Sansui AU 717,Marantz Pm 94 felan düşürebilsem hemen kapacam ama maalesef yok,olanlar da ateş pahası.
  • Sn Zorhan, Öncelikle iyi dilekleriniz için tşkler.
    Sterio sistem kurmaya uzun zamandır niyetliydim, Aylardır dikkatimi çeken ampli ve hop ları inceliyordum.
    Bir kaç cihazıda takibe aldım, İçlerinden en temiz olanı da satın aldım.

Link de verdiğiniz başlığı daha önce büyük bir keyifle okudum, Emek etmişsiniz ve kesinlikle faydalıda olmuş bence, Emeğinize sağlık.

Ben yıllardır çeşitli hobilerle uğraşırım, ve yıllardır hobi işinde başlıkta konu edilen mantığı istisnasız defalarca gördüm, Yaşadım, Malesef ülkemizde bu işler büyük çoğunlukta bu şekilde yürüyor. Tabi istisna da olsa aradaki ticareti, Ticaret gibi yapan satıcıları tenzi etmek lazım.
    Konu üzerine söylenecek yazacak sayfalarca şey bulabilirim, Lakin sonuca ne kadar etki eder tartışılır.

Söylenenlerden etkilenme konusuna gelince, O bu saat den sonra bana pek etki etmez, Ben ne duymak istediğimi gayet iyi biliyorum.
    Zaten nasıl olması gerektiği ile değil ben ne duymak istediğimle alakalı cihaz bakıyorum.
    Sanırım forumdaki bir çok arkadaştan da farkım bu.
    İlaveten Büyüdüğüm evde on adet civarı Enstrüman ile büyüdüm, Daha genç yaşlarda bizzat müzikle uğraştım. Özetle ses ve müzik üzerini kendime yetecek bilgiye fazlası ile sahibim.
    Bilmediğim ise, Ampli, Hop gibi cihazların özellikleri, Malumunuz buda tecrübe etmek ve zamanla oluşan bir birikimdir.
    Forumda edinmeye çalıştığım ise tamamen bu bilgiler, Bu konularda çok değerli dostlarımız mevcut forumda malum.

Sn toyyl Umarım denk getirirsiniz, Lakin bu cihazlarda malesef F/P pek olmuyor temizi bir hayli fark ediiyor.
    Örneklemek gerekirse A-777 ye ödediğim bedelin 3 de birine dahi aynı cihazı buldum, Arada farklı fiyatlarda buldum ama bu seferde temizlik v.b gibi konulardan taviz vermek gerekiyor.
    Ben ilk olarak H/K 990 almak niyetindeydim, Sonra bu cihazlara yönelip bunu aldım ne kadar emsallerine göre pahalı gibi olsa da H/K dan bir hayli ucuz ve kaliteli bir cihaz sahibi oldum, Üstelikte klasik ama sıfır kondisyonda bir cihaz sahibi oldum.
    Tavsiye ederim size de bu tarz bir cihaz temiz olsun da 3 krş pahalı olsun, Emin olun yinede avantajlı olursunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

Sn toyyl Umarım denk getirirsiniz, Lakin bu cihazlarda malesef F/P pek olmuyor temizi bir hayli fark ediiyor.
    Örneklemek gerekirse A-777 ye ödediğim bedelin 3 de birine dahi aynı cihazı buldum, Arada farklı fiyatlarda buldum ama bu seferde temizlik v.b gibi konulardan taviz vermek gerekiyor.
    Ben ilk olarak H/K 990 almak niyetindeydim, Sonra bu cihazlara yönelip bunu aldım ne kadar emsallerine göre pahalı gibi olsa da H/K dan bir hayli ucuz ve kaliteli bir cihaz sahibi oldum, Üstelikte klasik ama sıfır kondisyonda bir cihaz sahibi oldum.
    Tavsiye ederim size de bu tarz bir cihaz temiz olsun da 3 krş pahalı olsun, Emin olun yinede avantajlı olursunuz

Sn keyman2, Sıfır gibi olan A-777'ye ne kadar ödediğinizi açıkçası merak ediyorum??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zorhan

quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

Sn keyman2, Sıfır gibi olan A-777'ye ne kadar ödediğinizi açıkçası merak ediyorum??

Sn Zorhan, Pm atıyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.