Şimdi Ara

PIONEER A-777 + Sony ss X70ed ler geldi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
2
Favori
20.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ikarahal

Canlı muzikteki ruhu, elektronik muzikte yakalayamazsınız.
    Bir Senfoni orkestrasını dusunun her enstruman bir virtüozun elinde ve en usta ellerde notalara dokuluyor. Her muzisyen kendi emegi ile tecrubesi ile yorumunu itina ile katıyor. Muzikte bir ruh oluyor. Sizce bu atmosferi elektronik muzikte alabilirmisiniz ?
    New age turu muzikler den bahsetmemistim aslında, daha cok gunluk tuketim muzikleri pop, tekno vs vs gibi. Hep aynı ritim, dumduz sıradan tekduze muziklerden bahsettim.

Söylediklerinize tamamen katılıyorum, farklı düşündüğümüz bir nokta yok zaten. Günlük çerezlik müzikler için istisnalar dışında müziği yapanın da dinleyenin de aslına bağlı kalma kaygıları olduğunu sanmıyorum. Benim söylemek istediğim genelleme yapılması içindi. Elektronik müzik New Age de olduğu gibi bazı contemporary classiclere ve daha başka türlere de giriyor günümüzde. Sonuç olarak benim de pek sevdiğim söylenemez. Kitaro'nun eski albümlerini büyük bir zevkle dinlerken, yeni bazı albümleri beni yoruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: vitex

quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Canlı muzikteki ruhu, elektronik muzikte yakalayamazsınız.
    Bir Senfoni orkestrasını dusunun her enstruman bir virtüozun elinde ve en usta ellerde notalara dokuluyor. Her muzisyen kendi emegi ile tecrubesi ile yorumunu itina ile katıyor. Muzikte bir ruh oluyor. Sizce bu atmosferi elektronik muzikte alabilirmisiniz ?
    New age turu muzikler den bahsetmemistim aslında, daha cok gunluk tuketim muzikleri pop, tekno vs vs gibi. Hep aynı ritim, dumduz sıradan tekduze muziklerden bahsettim.

Söylediklerinize tamamen katılıyorum, farklı düşündüğümüz bir nokta yok zaten. Günlük çerezlik müzikler için istisnalar dışında müziği yapanın da dinleyenin de aslına bağlı kalma kaygıları olduğunu sanmıyorum. Benim söylemek istediğim genelleme yapılması içindi. Elektronik müzik New Age de olduğu gibi bazı contemporary classiclere ve daha başka türlere de giriyor günümüzde. Sonuç olarak benim de pek sevdiğim söylenemez. Kitaro'nun eski albümlerini büyük bir zevkle dinlerken, yeni bazı albümleri beni yoruyor.

Alıntıları Göster
    Sn Akseaus,
    9.6 ları daha ayrıntılı değerlendirmek, Özellikle aklımda, Dediklerinizden sonra. Müzik tarzı ve sanatçı konusunda size katılıyorum, Eğer sanatçının baktığı göz ile bakabiliyorsanız o noktada da bir kalite ölçüsü söz konusu oluyor, Sonuçta her biri ayrı klasman, Kendi klasmanında değerlendirebilmek anlamayı öngörüyor sanırım.
    Bende tercihen yerli türlerde, Sanat müziği ve Türk Halk müziği tercih ediyorum, Ama genelde mümkünse ağırlıklı yabancı müzik tercihim.
    Zaten ben müzik olayında müzik benim için daha ziyada bir fon, Bir ambiyans parçası, Bütünü oluşturan parçalardan biri, Hayatın yoğunluğu bu kadarına olanak veriyor en azından.

Vivitci ler konusunda sizinle hem fikirim, V den kurtulmak birazda kullandığınız cihazların bütünü ve kalitesi ile de alakalı sanırım, Zaman sizi olgunaştırırken bir yandanda cihaz kalitesinin artmasına da olanak sunuyor gibi düşünüyorum.

Sn Zorhan,
    Güzel cihaz gerçekten umarım bir şekilde arzuladığınız kondisyonda denk gelir ve sahip olursunuz.

Sn İkarahal,
    Verdiğniz ayrıntılı ve faydalı bilgiler için sağolun, Bu tip anlatımların forumlarda arşivlenmesi bence her manada faydalı, Meyve veren ağaç gibi konuda bilgi açığı bulunan herkez için, fayda ve yarar sağlayacaktır.

Sn Vitex,
    Kitaro gerçekten ayrı bir keyif ve zevk, lakin kesinlikle kaliteli bir sistem istiyor bence, Hatta "Matsuri" benim test amaçlı kullandığım en önemli kaynaklardan biridir, Matsuri yi hakkıyla sunabilen benim için iyi takımdır. Özellikle hoperlörler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zorhan

quote:

Orijinalden alıntı: toyyl

Ben de şöyle,Akai Am 95,Sansui AU 717,Marantz Pm 94 felan düşürebilsem hemen kapacam ama maalesef yok,olanlar da ateş pahası.

Sn toyyl,
    Özellikle Marantz PM-94 şuan üretilse sıfırını almak isterdim.
    Çıkış katının MOS FET transistörlerden oluşması, Class A'da 35W+35W (8ohms) güç vermesi jazz yada klasik müzik dinleyenler için biçilmiş kaftan, yakışıklı ve güçlü ses isteyenler içinse (pop, rock) Class AB'de 220W+220W (4ohms) - 140W+140W (8ohms) çok çok iyi birdeğer. Mühendislik yapıya girmek istemiyorum, o yüzden netten aldığım fotoğraflarını ekte veriyorum.

PIONEER A-777 + Sony ss X70ed ler geldi

Esasında benim Stereo İntegrated Amplifier olarak everest tepemde; "Onkyo Grand İntegra G A-10" yatmakta...kendisi 32 kg'lik minik bir kedi.Onkyo'nun tarihinde yapmış olduğu en iyi stereo amplifier olarak kabul edilmektedir. Rüyama girdiği ve kullanmışlığım olmuştur.

• quote:

quote:

quote:

Ben de şöyle,Akai Am 95,Sansui AU 717,Marantz Pm 94 felan düşürebilsem hemen kapacam ama maalesef yok,olanlar da ateş pahası.

Sn toyyl,
    Özellikle Marantz PM-94 şuan üretilse sıfırını almak isterdim.
    Çıkış katının MOS FET transistörlerden oluşması, Class A'da 35W+35W (8ohms) güç vermesi jazz yada klasik müzik dinleyenler için biçilmiş kaftan, yakışıklı ve güçlü ses isteyenler içinse (pop, rock) Class AB'de 220W+220W (4ohms) - 140W+140W (8ohms) çok çok iyi birdeğer. Mühendislik yapıya girmek istemiyorum, o yüzden netten aldığım fotoğraflarını ekte veriyorum.

Esasında benim Stereo İntegrated Amplifier olarak everest tepemde; "Onkyo Grand İntegra G A-10" yatmakta...kendisi 32 kg'lik minik bir kedi.Onkyo'nun tarihinde yapmış olduğu en iyi stereo amplifier olarak kabul edilmektedir. Rüyama girdiği ve kullanmışlığım olmuştur.

Alıntıları Göster
    Orman o kadar büyük, Aslan o kadar çok ki, Hepimizin gönlünde bir iki yatıyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

Sn Vitex,
    Kitaro gerçekten ayrı bir keyif ve zevk, lakin kesinlikle kaliteli bir sistem istiyor bence, Hatta "Matsuri" benim test amaçlı kullandığım en önemli kaynaklardan biridir, Matsuri yi hakkıyla sunabilen benim için iyi takımdır. Özellikle hoperlörler.

Kojiki albümünü iyi hatırlattınız, çoktandır dinlemiyordum. Hemen açıp dinlemeye başladım. Ama ne yazık ki yeni albümlerinden aynı tadı alamamak çok kötü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitex

quote:

Sn Vitex,

Kojiki albümünü iyi hatırlattınız, çoktandır dinlemiyordum. Hemen açıp dinlemeye başladım. Ama ne yazık ki yeni albümlerinden aynı tadı alamamak çok kötü.

Alıntıları Göster
    Kesinlikle Haklısınız Sn Vitex, Bende aynı fikirdeyim, Benim arşivimde 1978 - 2003 arasındaki hemen hemen tüm albümler mevcut, Ki "Kojiki" dediğiniz gibi 1990, Ların albümü bende de sizdeki etkiyi uyandırıyor, Gerçi benim biraz daha iyi bir sistem ihtiyacı hissetiğim bu manada ayrı bir gerçek :)

• quote:

Kesinlikle Haklısınız Sn Vitex, Bende aynı fikirdeyim, Benim arşivimde 1978 - 2003 arasındaki hemen hemen tüm albümler mevcut, Ki "Kojiki" dediğiniz gibi 1990, Ların albümü bende de sizdeki etkiyi uyandırıyor, Gerçi benim biraz daha iyi bir sistem ihtiyacı hissetiğim bu manada ayrı bir gerçek :)

Alıntıları Göster
    Elimde bütün albümleri mevcuttur Kitaronun Matsuri ise bana göre bir başyapıttır. İnsan gözlerini kapatıp iyi bir sistemde matsuri dinlediğinde astral seyahat yaptığının farkına varır.Matsuri için söylenebilecek tek kelime var bana göre o da Olağanüstü

Dipnot: Hatta o kadar severim ki matsuriyi yıllar önce düğünümde salona giriş müziğimiz yapmıştım konukların ağzı açık kalmıştı:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakgoz79 -- 9 Mart 2012; 10:49:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sakgoz79

Elimde bütün albümleri mevcuttur Kitaronun Matsuri ise bana göre bir başyapıttır. İnsan gözlerini kapatıp iyi bir sistemde matsuri dinlediğinde astral seyahat yaptığının farkına varır.Matsuri için söylenebilecek tek kelime var bana göre o da Olağanüstü

Dipnot: Hatta o kadar severim ki matsuriyi yıllar önce düğünümde salona giriş müziğimiz yapmıştım konukların ağzı açık kalmıştı:)

Alıntıları Göster
    Ben de Keiko Matsui'yi severek dinlerim,birkaç tane orijinal albümü mevcut;kendisi 2. kategori favorilerimdendir.

Evde birkaç duble içki ya da güzel bir filtre kahve ile kombin edilince çok güzel bir relaxing yapılabiliyor.

Jazz enstrümentalliği ve icrası açısından,Kanadalı Smooth Jazz Gitaristi Peter White benim 1 numaramdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyyl -- 9 Mart 2012; 11:27:45 >

• quote:

Ben de Keiko Matsui'yi severek dinlerim,birkaç tane orijinal albümü mevcut;kendisi 2. kategori favorilerimdendir.

Evde birkaç duble içki ya da güzel bir filtre kahve ile kombin edilince çok güzel bir relaxing yapılabiliyor.

Jazz enstrümentalliği ve icrası açısından,Kanadalı Smooth Jazz Gitaristi Peter White benim 1 numaramdır.

Alıntıları Göster
    Alın size bugün gördüğüm bir satılık A777 ilanı:

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-pioneer-a-777-reference-77880762/detay

Kozmetik 10/10 diyor ve kusursuz diyor. Fiyat bana biraz garip geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akseaus

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-pioneer-a-777-reference-77880762/detay

Evet Fiyat çok iyi değil bedava neredeyse, Ben 3 katı fiyatla aldım. Merak edip aradım, Satılmış zaten, Alan eğer cihaz temiz ise çok hesaplı ve güzel bir cihaz almış oldu, İyi günlerde kullansın .

• quote:

quote:

Evet Fiyat çok iyi değil bedava neredeyse, Ben 3 katı fiyatla aldım. Merak edip aradım, Satılmış zaten, Alan eğer cihaz temiz ise çok hesaplı ve güzel bir cihaz almış oldu, İyi günlerde kullansın .

Evet,arkadaşı aradım ve maalesef satılmış,yoksa ben alacaktım koleksiyonum için:(

Pc bozuktu işyerinde,baştan düzelse muhtemelen ilanı baştan ben kapardım.

Gerçi uzun süre 757 kullanmıştım,aradaki farkı tecrübe etmek için alacaktım biraz da.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Böyle garip fiyatlı ilanlara kesinlikle temkinle yaklaşmak lazım. Bir sürü şey olabilir. En iyi ihtimalle satan adam sıkışmıştır, yahut malının değerini bilmiyordur. Bu durumda gidip, test edildikten sonra elden alınmalı mutlaka. Bu iki ihtimal dışında mutlaka bir bityeniği vardır işin içinde. Kapora bile olsa havale gönderilmemeli. Kontürlü kart cep telefon numaraları da beni işkillendiriyor. İsme bakıyorsunuz, Ali Kaya, Mehmet Kaya, Ali Özkan falan gibi binlerce insanda olabilecek genel isimler yer alıyor.

Kesinlikle dikkatli olmak lazım.

Umarım satın alan arkadaş için böyle bir durum yoktur.

Bir de A-858 ilanı var aylardır sahibindende. Satış rakamı 2,000 TL. :)

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-pioneer-a-858-reference-stereo-amplifier-62462711/detay

Birbirine yakın cihazlar. 570 TL nere 2,000 TL nere.

• quote:

Böyle garip fiyatlı ilanlara kesinlikle temkinle yaklaşmak lazım. Bir sürü şey olabilir. En iyi ihtimalle satan adam sıkışmıştır, yahut malının değerini bilmiyordur. Bu durumda gidip, test edildikten sonra elden alınmalı mutlaka. Bu iki ihtimal dışında mutlaka bir bityeniği vardır işin içinde. Kapora bile olsa havale gönderilmemeli. Kontürlü kart cep telefon numaraları da beni işkillendiriyor. İsme bakıyorsunuz, Ali Kaya, Mehmet Kaya, Ali Özkan falan gibi binlerce insanda olabilecek genel isimler yer alıyor.

Kesinlikle dikkatli olmak lazım.

Umarım satın alan arkadaş için böyle bir durum yoktur.

Bir de A-858 ilanı var aylardır sahibindende. Satış rakamı 2,000 TL. :)

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-pioneer-a-858-reference-stereo-amplifier-62462711/detay

Birbirine yakın cihazlar. 570 TL nere 2,000 TL nere.

Alıntıları Göster
    Aynen öyle, Tüm yazılanlara katılıyorum. Ben o fiyata almaya niyetliydim, Zaten ofise bir sistem kurmak niyetim vardı 570 tl ya A-777 alır koyardım, Hatta bir dostum benim cihazı çok beğendi aynısını istiyordu ona bile alabilirdim, Ama gider leden dener bakar nakit öderdim.

Ben kendim bile 2. el ürün sattığım da Asla kargoyla satmam, O kadar ki Şehir dışında ise bile benim bulunduğum ilde oturan bir dostunun gelip, Deneyip, Test edip, Hatta kozmetik olarak da kontrol etmesini isterim.
    Düşünsenize, Satığınız ürün kargo da, Kırıldı, Bozuldu, Kayboldu, Adam hakkınızda ne düşünür. Özetle bence, Hem alırken, Hemde satarken çok titiz ve özenli davranmalı, En azından ben böyle düşünüyorum.

• quote:

Aynen öyle, Tüm yazılanlara katılıyorum. Ben o fiyata almaya niyetliydim, Zaten ofise bir sistem kurmak niyetim vardı 570 tl ya A-777 alır koyardım, Hatta bir dostum benim cihazı çok beğendi aynısını istiyordu ona bile alabilirdim, Ama gider leden dener bakar nakit öderdim.

Ben kendim bile 2. el ürün sattığım da Asla kargoyla satmam, O kadar ki Şehir dışında ise bile benim bulunduğum ilde oturan bir dostunun gelip, Deneyip, Test edip, Hatta kozmetik olarak da kontrol etmesini isterim.
    Düşünsenize, Satığınız ürün kargo da, Kırıldı, Bozuldu, Kayboldu, Adam hakkınızda ne düşünür. Özetle bence, Hem alırken, Hemde satarken çok titiz ve özenli davranmalı, En azından ben böyle düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Ben geçmiş yılarda hoparlör satmıştım,titiz olduğum için kendi aracımla alıcının evine getirdim.

Bu yetmezmiş gibi;arkadaşın amplifier,cdp,kablo vb... birşeyi o an yoktu ve tekrar evime gidip bunları tedarik ettim ve onlarca kglik aletleri hassas şekilde araca nakledip evinde birkaç saat muhabbet,çay vb... derken dinleti yaptık,böylece içime sinip öyle satmıştım.

• quote:

Ben geçmiş yılarda hoparlör satmıştım,titiz olduğum için kendi aracımla alıcının evine getirdim.

Bu yetmezmiş gibi;arkadaşın amplifier,cdp,kablo vb... birşeyi o an yoktu ve tekrar evime gidip bunları tedarik ettim ve onlarca kglik aletleri hassas şekilde araca nakledip evinde birkaç saat muhabbet,çay vb... derken dinleti yaptık,böylece içime sinip öyle satmıştım.

Alıntıları Göster
    Oda güzelmiş, Bende kendimi abartıyor sanıyordum
    Ama tebrikler, Satarken de hassas olmayı her kez öğrenirse sorun kalmaz

• quote:

Sağolun @ramazanayhan Daha iyileri tüm müzik severlerin başına .

Alıntıları Göster
    pioneer equaliser GR 777

ikinci el piyasası nedir arkadaşlar

Technics SH G-70
    Technnics SH 8058
    Technics GE 90

Kenwood GE 7020

bunlarla kıyas ettiğinizde

hangisinin ses derinliği ve akustiği iyidir ?

Kullandığım amfi marantz PM 62
  • quote:

Orijinalden alıntı: flower

pioneer equaliser GR 777

Technics SH G-70
    Technnics SH 8058
    Technics GE 90

Kenwood GE 7020

Alıntıları Göster
    GR-777 için, Ben 200 ila 500 tl arası fiyatlar bulmuştum. 1-1.5 ay önce.
  • quote:

pioneer equaliser GR 777

Technics SH G-70
    Technnics SH 8058
    Technics GE 90

Kenwood GE 7020

Sn Flower,
    Elinde Marantz PM-62 amplifikatör varsa ve ekolayzer almak istiyorsan o zaman sahibinden.com'da senin amplifikatöre marka, renk ve görünüş olarak uygun olabilecek cihazlara bakmanı tavsiye ederim.

Örneğin "MARANTZ EQ 551 Graphic Spectrum Analyzer Equalizer" ilanı gördüm. Tabii en önemli şey alacağın cihazın temiz ve arızasız olması.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-marantz-eq-551-graphic-spectrum-analyzer-equalizer-78161841/detay

Aşağıdadaki linkte ayrıntılı resimleri var.

http://www.ebay.it/itm/Equalizzatore-grafico-Marantz-eq-551-10-10-bande-stereo-/200691210699

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zorhan -- 16 Mart 2012; 0:42:17 >

• quote:

quote:

pioneer equaliser GR 777

Technics SH G-70
    Technnics SH 8058
    Technics GE 90

Kenwood GE 7020

Sn Flower,
    Elinde Marantz PM-62 amplifikatör varsa ve ekolayzer almak istiyorsan o zaman sahibinden.com'da senin amplifikatöre marka, renk ve görünüş olarak uygun olabilecek cihazlara bakmanı tavsiye ederim.

Örneğin "MARANTZ EQ 551 Graphic Spectrum Analyzer Equalizer" ilanı gördüm. Tabii en önemli şey alacağın cihazın temiz ve arızasız olması.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-marantz-eq-551-graphic-spectrum-analyzer-equalizer-78161841/detay

Aşağıdadaki linkte ayrıntılı resimleri var.

http://www.ebay.it/itm/Equalizzatore-grafico-Marantz-eq-551-10-10-bande-stereo-/200691210699

Alıntıları Göster
    @Zorhan a katılıyorum, Yanlız EQ kullanımını genelde önermediklerini hatırlatmakda isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyman2 -- 16 Mart 2012; 2:20:18 >

• quote:

@Zorhan a katılıyorum, Yanlız EQ kullanımını genelde önermediklerini hatırlatmakda isterim.

Alıntıları Göster
    keyman; Wharfedale 9.6 - Pioneer 777 birlikteliği senin istediğin birliktelik değil buna emin olabilirsin...Keyifle kullanan arkadaşları tenzih ederim ama o kadar çok başarılı rakibi var ki wharfedale'lerin sıradan olduklarını bu rakipleri dinledikten sonra daha net anlıyorsunuz..9.6 pioneer 777 ile evet gümbür gümbür çalar ama bir o kadar da detaydan yoksun ve mat olur alacağın sesin rengi sıkıntı pioneer da olmaz wharfedale burada işi bozar zaten çok parlak çalan hoparlörler değiller bilindiği üzere...Sahne konusunda birşey diyemem sonuçta 8" kevlar sürücüler ve cüsseli bir kabin söz konusu sahne mutlaka kef'lerden daha gövdeli olacaktır...İşin 3d kısmına gelecek olursak da KEF'ler daha iyiler her zamanki gibi..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.