Şimdi Ara

PIONEER A-777 + Sony ss X70ed ler geldi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
2
Favori
20.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: flower

pioneer equaliser GR 777

ikinci el piyasası nedir arkadaşlar

Technics SH G-70
    Technnics SH 8058
    Technics GE 90

Kenwood GE 7020

bunlarla kıyas ettiğinizde

hangisinin ses derinliği ve akustiği iyidir ?

Kullandığım amfi marantz PM 62

GR 777 cok iyi cihazdır. Uretim kalitesi yuksektir. Pioneer referance 757 ile takım diye almıstım uzun bir donem bendeydi ama hic kullanmadım desem yeridir.
    Amfi ve speaker ınızın uyumu iyiyse ekolayzera gerek kalmıyor. Ekolayzer aslında sesi olumsuz etkiler. Ayıp orter. Dogallıgı bozar.
    Hifi ve hiend de aslolan ses sinyalini mumkun oldugunca degistirmeden en kısa yoldan hoparlore ulastırmaktır. Boylece en dengeli dogal ve tum tonların olması gerektigi gibi bir sound yakalanabilir. Amfi ustundeki bas tiz loud gibi kontroller bile sesi olumsuz etkilerken ekolayzer la sinyali parcalayıp farklı devrelerden suzgecten gecirip sonra tekrar bir kanalda toplamak giris sinyalini al asagı eden bir durum yapıyor. O yuzden eko bu ise ters bir durum aslında. Speaker degistirerek ses renginizi bulabilirsiniz.

Technics GE 90 bu konuda tam bir facia onuda kullanmıstım tam bir dijital dip gurultu makinası uzak durun. DSP gibi islemciler e bulasmayın.

İlla alacagım derseniz 5 ve 7 kanallara hic bakmayın en basta. 10 kanal ve uzeri olsun. Sag sol kanallar ayrı yonetilebilsin. Potans lı olanlarda mekanik sorunlar yasayabilirsiniz. Uzak durmakta fayda var. Yada iyi kullanılan yorulmamıs model bulmanız lazım.

Listenizdeki modeller icinde en iyisi GR 777 modelidir. Hiend sistemlerin icinde kullanıldıgını bile gormustum. Kumandalı olmasıda artılarından.

PIONEER A-777 + Sony ss X70ed ler geldi

Bu cihazların icine GR 777 girebildiyse dusunmek lazım :)

Projenin ciddiyetini gormek isteyenler icin :))
    http://www.royaldevice.com/custom.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 16 Mart 2012; 9:01:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

keyman; Wharfedale 9.6 - Pioneer 777 birlikteliği senin istediğin birliktelik değil buna emin olabilirsin...Keyifle kullanan arkadaşları tenzih ederim ama o kadar çok başarılı rakibi var ki wharfedale'lerin sıradan olduklarını bu rakipleri dinledikten sonra daha net anlıyorsunuz..9.6 pioneer 777 ile evet gümbür gümbür çalar ama bir o kadar da detaydan yoksun ve mat olur alacağın sesin rengi sıkıntı pioneer da olmaz wharfedale burada işi bozar zaten çok parlak çalan hoparlörler değiller bilindiği üzere...Sahne konusunda birşey diyemem sonuçta 8" kevlar sürücüler ve cüsseli bir kabin söz konusu sahne mutlaka kef'lerden daha gövdeli olacaktır...İşin 3d kısmına gelecek olursak da KEF'ler daha iyiler her zamanki gibi..

Merhaba Sn. atalayalper,

9.6'ların parlak ses vermediği konusunda hemfikirim. Ama mat ses de verdiğini düşünmüyorum. Parlak sesi zaten sevmiyorum. Doğal, aslına yakın ses tercihim. Sahne genişliği bakımından iyiler. 20 cm'lik wooferlar yüksek seste diğer frekanslardan ön plana çıkıyor. Ancak kısık seste dengeli. Tüm enstrümanları tane tane alabiliyorsunuz. Bas boğmuyor, salınıma girmiyor. Rega'da çeyrek sesi hiç bir zaman geçmiyorum. Bu yüzden yüksek seslerde dengeyi yüksek frekanslar aleyhine kaybediyor olması benim için negatif bir unsur değil. Zaten Rega da çok yüksek seslerde başarılı bir amfi değil bana göre.

Keyman da kısık seste müzik dinlemeyi seviyor anladığım kadarıyla. 777 ile uyum gösterir mi, bilmiyorum. O yüzden mutlaka dinlemesini önerdim. Bu ikiliyi bir denemek lazım. Teknik veriler bir yana (çok anlamam, önem de vermem), pratikte nasıllar? Tabii ki kişisel tercihler, kulak yine en önemlisi. Ben süper derim, Keyman berbat diyebilir. Sonuç göreceli.

Yazılarınızdan sizin audio cihazları konusunda benden daha deneyimli ve bilgili olduğunuzu biliyorum. O yüzden görüşlerinize değer veriyorum, Keyman da verecektir. Ben sadece kişisel tercihimin gerekçelerini daha iyi anlatmaya ve Keyman'a öneri getirmeye çalıştım.

Teşekkürler ve saygılar.

• quote:

keyman; Wharfedale 9.6 - Pioneer 777 birlikteliği senin istediğin birliktelik değil buna emin olabilirsin...Keyifle kullanan arkadaşları tenzih ederim ama o kadar çok başarılı rakibi var ki wharfedale'lerin sıradan olduklarını bu rakipleri dinledikten sonra daha net anlıyorsunuz..9.6 pioneer 777 ile evet gümbür gümbür çalar ama bir o kadar da detaydan yoksun ve mat olur alacağın sesin rengi sıkıntı pioneer da olmaz wharfedale burada işi bozar zaten çok parlak çalan hoparlörler değiller bilindiği üzere...Sahne konusunda birşey diyemem sonuçta 8" kevlar sürücüler ve cüsseli bir kabin söz konusu sahne mutlaka kef'lerden daha gövdeli olacaktır...İşin 3d kısmına gelecek olursak da KEF'ler daha iyiler her zamanki gibi..

@Atalayalper, Konu hakkındaki fikirlerinize katılıyorum. Bana daha ziyade detay veren ama özellikle ve özellikle kısık seslerde detaylı ve açık çalan bir şeyler gerekli, Dediğiniz gibi kule alacaz artık görünen bu F/P olarak bu vasıflarda aklınızdakileri paylaşırsanız sevinirim.
    Tabi kef ne kadar bookself de olsa ondan aldığım farklı detayları da kaybetmeyecegim bir şeyler olmalı.

@İkarahal, Bu resimleri her eklediğinizde çok fena şekilde kanıma giriyorsunuz, Hepsi benim olsun hepsini almalıyım moduna geçiyorum.

Sn Akseaus, Sanırım Sn Atalayalper, sizinde belirtiğiniz gibi, Bizden fazla olan deneyimi ile konuyu ele aldı, Sizinde tecrübe ve görüşleriniz paylaşmanız bence gerçekten faydalı oldu ki daha öncede belirtiğim gibi 9.6 ları çok duydum kullanan çok arkadaşım oldu, Ama hep sinemada idi. Özetle her halikarda paylaşımınız ve emeğiniz için tşkler, Benim için her bilgi artı sağlamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyman2 -- 16 Mart 2012; 15:33:09 >

• GR 777 cok iyi cihazdır. Uretim kalitesi yuksektir. Pioneer referance 757 ile takım diye almıstım uzun bir donem bendeydi ama hic kullanmadım desem yeridir.
    Amfi ve speaker ınızın uyumu iyiyse ekolayzera gerek kalmıyor. Ekolayzer aslında sesi olumsuz etkiler. Ayıp orter. Dogallıgı bozar.
    Hifi ve hiend de aslolan ses sinyalini mumkun oldugunca degistirmeden en kısa yoldan hoparlore ulastırmaktır. Boylece en dengeli dogal ve tum tonların olması gerektigi gibi bir sound yakalanabilir. Amfi ustundeki bas tiz loud gibi kontroller bile sesi olumsuz etkilerken ekolayzer la sinyali parcalayıp farklı devrelerden suzgecten gecirip sonra tekrar bir kanalda toplamak giris sinyalini al asagı eden bir durum yapıyor. O yuzden eko bu ise ters bir durum aslında. Speaker degistirerek ses renginizi bulabilirsiniz.

Technics GE 90 bu konuda tam bir facia onuda kullanmıstım tam bir dijital dip gurultu makinası uzak durun. DSP gibi islemciler e bulasmayın.

İlla alacagım derseniz 5 ve 7 kanallara hic bakmayın en basta. 10 kanal ve uzeri olsun. Sag sol kanallar ayrı yonetilebilsin. Potans lı olanlarda mekanik sorunlar yasayabilirsiniz. Uzak durmakta fayda var. Yada iyi kullanılan yorulmamıs model bulmanız lazım.

Listenizdeki modeller icinde en iyisi GR 777 modelidir. Hiend sistemlerin icinde kullanıldıgını bile gormustum. Kumandalı olmasıda artılarından.

@ilkarahal verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim..epeyi bilgilendirici oldu benim için...
    sistemimde 2 adet HEI SP 692 hopörlör ve diğer kanalda da 2 adet pioneer hop ve 2 adet dandik hopörlör mevcut
    iyi bir hopörlör seti alana kadar equaliser e mahkumuz... :)
    AKAI EA G-30 da fena değil (benim için) ama dijital ve bir kaç hafızası olan kullanılmış bir eqo almak istedim [ gümüş renk sırtarıyor ayrıca ]
    piyasada 2nci el epeyi bir Technics var niye hiç DENON yok anlamadım?

{sistemimdeki ortada bulunan 6 tuşlu P.E.T.YAPIM -seçici-ye dikkatinizi çekerim çünkü kendi yapımım acizane :) }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flower -- 17 Mart 2012; 11:25:05 >

• Sn flower
    Resimde gördüğüm kadarıyla Sizin ekolayzırdan önce iyi bir CD PLAYER'e ihtiyacınız var.
  • Sayın Akseus ve keyman2;

9.6'lar bana Heco victa 700 kullanıp sattıktan sonra gerçekten epey sıradan gelmişlerdi Tamamen aynı setup ve tamamen aynı medyalar,kablolar ile uzunca denedim bu hoparlörleri ama sonuç maalesef "benim için" kötü oldu..Aralarında en iyisi diamond 9.1 benim için..En ritmik,en açık ve eksiksiz hissettiğim model bu olmuştu..Tamam 9.6'lar wharfedale diamond serisinin en güçlü ve sahnesi en geniş olan modeli ama bazı frekanslar yok,eksik dediğim gibi ve bu da aynı anda başka hoparlörle A+B şeklinde test edince ortaya çıkıyor 9.6'larda hiç duyamadığımız bir sesi başka bir hoparlör gayet aleni bir şekilde verebiliyor oysaki 9.6 o kısmı neredeyse hiç veremiyor vs..vs..Yani üst ve üst orta frekanslarda epey sıkıntı var...Midlere sözüm zaten yok orta band başarısı ile ün yapmış bir modelden bahsediyoruz..İşte bu müziğin bazı kısımlarını eksik dinliyormuş gibi hissetmek de stereo sistem kuranların belki de en büyük kabusu...Bu yüzden keyman'a senin aradığın birliktelik 9.6 değil demiştim...Yoksa wharfedale sesini seven biriyim zamanında da zevkle ürünlerini kullanmıştım..

Bütçe kısıtlı ise ve floorstand yapıda bir ürün bakılıyorsa tereddüt etmeden HECO VICTA 701 bakabilirsiniz tam anlamıyla bir f/p ürünü...Ben sattıktan sonra ciddi anlamda pişman olmuştum hele hele mağaza mağaza dolaşıp rakiplerinin bu kadar kötü olduklarını gördükten sonra...26Hz'e kadar inebildiği söylenir ama ne kadar doğru bilinmez ben ürünü stereo'da kullanırken sanki yanlarında bir de subwoofer kullanıyormuşum gibi dolu dolu çalıyorlardı...Gerçi Alttaki iki adet 6.5" ile üstteki mid sürücünün odacıkları farklı ve bass portları da bu yapıyı kaldıracak şekilde iki adet koyulmuş öyle olmaları normal...Uzun lafın kısası ederinin çok üstünde çalan fakat fazla bilinmeyen bir model zaten Victa serisi...Pioneer 777 ile çok fena olabilirler ;) Biri güce aç bir floorstander diğeri de reaktör gibi bir ampli..91 dB olduklarını da ayrıca belirteyim..Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 17 Mart 2012; 3:09:48 >

• @Atalayalper, Tşkler. Bilgi ve paylaşımlarınız için, Bütçe 1000 - 2000 tl gibi olabilir. Liste fiyatından düşünmeyin ama malumunuz Sinemadan kalma fiyat bulma tecrübesi edindik.) Sanırım beklenti ve ihtiyaca göre bütçe yeterli olur, Tabi f/p her zaman tercihimdir.
    Benim tamamen rast gele olarak aklımda, B&W vardı cm7 veya 684 gibi vede model belirlemediğim polk da olabilirdi, Tabi bu bütçelere ve kulak zevkim ve kullanım şartlarıma daha uygun olduğunu düşündüğünüz marka ve modeller mevcut ise aklınızda duymak isterim, Şu sıralar arge zamanım incelemek isterim.

Bu arada HECO bu kıvamda bir takımmıdır? Kim satar ? Sörç ettim ama TR de bi şey çıkmadı, derin bakmadım gerçi ama !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyman2 -- 17 Mart 2012; 5:29:53 >
  • Evet 2 urunu yanyana koyup A+B seklinde kıyaslayınca hersey gunyuzu gibi ortaya cıkıyor.
    Farklı mekanlarda farklı muziklerle dinleyip test etmenin kıyaslamanın nerdeyse hicbir anlamı yok.
    Yıllarca dinledigimiz memnun oldugumuz bir speakerin yanına baskasını koyup A+B yaparak ne oldugunu anlayabiliriz.
    Ben bunu defalarca yasadım ve cok sasırtıcı sonuclar aldım.
    Tek basına dinlediginizde cok iyi diyorsunuz mesut mutlu oluyorsunuz taki yanına daha iyi bir speaker yada cihaz getirince tum gercekler ortaya cıkıyor.

Fırsat buldukca bu tarz testler yapın cok etkileneceksiniz. Gozunuzde buyuttugunuz cihaz birden al asagı olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zorhan

Sn flower
    Resimde gördüğüm kadarıyla Sizin ekolayzırdan önce iyi bir CD PLAYER'e ihtiyacınız var.

DVD PLayerimden memnunum şu an
    SAMSUNG DvD C-550

gayet hızlı..USB desteği var cdleri sorunsuz çalabiliyor..
    CD player de sesi daha iyi alabileceğime inansam almayı düşünebilirim...
    sonuçta dijital değil mi? Analoğun yerini hiç birşey tutmaz..
  • Heco yu Buldum merak edenler için :http://www.pelinltd.com.tr/ link
  • quote:

quote:

Sn flower

SAMSUNG DvD C-550

Kesinlikle cd playerdan daha iyi ses alırsınız.
    Cd playerdaki ses odaklı ayrıntıları arastırın.
    Universal cd playerlarda kasanın stabilitesinden baslayın, okuma gozune, mekanigine, DAC katlarına kadar hersey sıradandır ve goruntu ile ses bir arada islenir. Ses kaliteside ona goredir tabi. İnsanlar bırakın cd playerı DAC unitelerini bile ayrı tutup ciddi paralar veriyorlar. Cd de hapsolmus 0-1 leri analoga cevirmekten cevirmeye fark var.

Mesela asagıdaki playera bakın
    Tamamen bakır sase, dijital ve analog katlar icin yalıtılmıs ayrı besleme trafoları, stabil titresimleri onleyen 17 kg sase, birici kalite seramik ayakları, titanium CD platter'ı, manyetik raylar uzerinde son derece hassas calısan optik goz, 20bit DAC modülü, tüm buton kontrolleri için ayrı röle sistemi, gerçek kiraz ağacı yan kaplamaları, Işınımların ses uzerindeki olumsuz etkisini onlemek icin kapatılabilen display, XLR cıkıslar vs vs . Bu detayları dvd playerlarda bulamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 17 Mart 2012; 14:27:34 >

• @ikarahal; aynen katılıyorum yazdıklarına..@keyman2; bulunduğun şehiri istanbul varsayarak konuşayım Merter m1 avm de ve yine E-5 üzerindeki diğer bazı mediamarkt'larda var ürünler deneyebilirsin fikir sahibi olmak için.
  • quote:

@ikarahal; aynen katılıyorum yazdıklarına..@keyman2; bulunduğun şehiri istanbul varsayarak konuşayım Merter m1 avm de ve yine E-5 üzerindeki diğer bazı mediamarkt'larda var ürünler deneyebilirsin fikir sahibi olmak için.

@Atalayalper, Bir çoğu zaten ugrak yerim durumunda ( İstanbuldayımn ), Lakin ben oralarda pek anlayamıyorum ne yalan söyliyim ne zaman eve giriyor, Kendi mekanımda daha net değerlendiriyorum, Bunun yanı sıra genel manada seçenekler bir hayli fazla olunca, Secenekleri belirli bir düzeye indirip değerlendirmek sanki daha mantıklı gibi geliyor.

Aslende dediğinizin doğru olduğunun ne kadar cihaz dinlersem o kadar faydalı olacağınında farkındayım, Fakat sizlerin tecrübe ve birikimlerinize güvendiğim için paylaşımlarınızın daha hedefe odaklı olacağınıda düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

quote:

quote:

Sn flower

SAMSUNG DvD C-550

Universal cd playerlarda kasanın stabilitesinden baslayın, okuma gozune, mekanigine, DAC katlarına kadar hersey sıradandır ve goruntu ile ses bir arada islenir. Ses kaliteside ona goredir tabi. İnsanlar bırakın cd playerı DAC unitelerini bile ayrı tutup ciddi paralar veriyorlar. Cd de hapsolmus 0-1 leri analoga cevirmekten cevirmeye fark var.

Tamamen bakır sase, dijital ve analog katlar icin yalıtılmıs ayrı besleme trafoları, stabil titresimleri onleyen 17 kg sase, birici kalite seramik ayakları, titanium CD platter'ı, manyetik raylar uzerinde son derece hassas calısan optik goz, 20bit DAC modülü, tüm buton kontrolleri için ayrı röle sistemi, gerçek kiraz ağacı yan kaplamaları, Işınımların ses uzerindeki olumsuz etkisini onlemek icin kapatılabilen display, XLR cıkıslar vs vs . Bu detayları dvd playerlarda bulamazsınız.

selam üstad bu kjalitede yeni nesil cd player nerden bulabiriz harman kordonun ki var 850 lira nerdeyse 3d bluray fiatına ama bu malzeme ve kalite farkına deger heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: AYHAN YILDIRIM5352

quote:

quote:

quote:

Sn flower

SAMSUNG DvD C-550

selam üstad bu kjalitede yeni nesil cd player nerden bulabiriz harman kordonun ki var 850 lira nerdeyse 3d bluray fiatına ama bu malzeme ve kalite farkına deger heralde

Harman Kardon'un şu an belirttiğiniz fiyata satılan üfürük modelleri üstteki Sony Esprit serisi ile mukayase dahi edilemez,üstelik üstteki Es serisinin en iyilerinden olan bir örneği.

Es kalitesinin şu anki muadilini sıfır olarak satın almak isterseniz ortalama 2000 usd ve üstü para dökmeniz gerekiyor.

Ama Es serisi ve buna eşdeğer Pioneer Elite,Onkyo İntegra,Teac Esoteric,Technics Reference,Akai Reference Master,Aıwa Excelia,Yamaha Limited vb...pekçok alternatifiniz mevcut.

Altta Pioneer Elite serisinden pd75'in sadece dac katını görüyorsunuz.Muhteşem bir işçilik,ayrıntı ve dizayn söz konusu.Cd mekanizmaları dahi farklıdır ve cd'yi ters yerleştirirsiniz.

Aynı şekilde Technics Reference sl-p2000'in de genel anlamda işçiliği gözler önünde.Adı üstünde referans,boru değil.

Bence bu tarz spesifik ve özel üretim bandlarına yönelin,illaki çok temizleri satılıyor.

• Sn AYHAN YILDIRIM5352

Yukarıda ki fotoğrafta (Sony X777ES) mevcut özelliklere ve mühendislik detaya sahip temiz ve sorunsuz CD playeri 850 TL.na bulamazsınız.
    Ancak ikinci elde orta seviye CD Playerler 400 TL'ndan başlayan fiyatlara rastlanabiliyor. Aşağıdaki linki incelemenizde yarar var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_58669450/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zorhan -- 17 Mart 2012; 21:52:20 >
  • Burda zaten arkadaş,şu anki üst seviye güncel playerlerden birisi olan " Auido Analag Grand Maestro " ile " pd-75 Elite" 'i vs yapmış.

• quote:

Selam üstad bu kjalitede yeni nesil cd player nerden bulabiriz harman kordonun ki var 850 lira nerdeyse 3d bluray fiatına ama bu malzeme ve kalite farkına deger heralde

Bilindik markalardan, guncel ust seviye olan modeller var.

Mesela Denon DCD-2010AE veya Yamaha CD-S2000 gibi. Tabi fiyatları el yakan cinsten 5000 tl civarlarında

• quote:

Sn AYHAN YILDIRIM5352

Yukarıda ki fotoğrafta (Sony X777ES) mevcut özelliklere ve mühendislik detaya sahip temiz ve sorunsuz CD playeri 850 TL.na bulamazsınız.
    Ancak ikinci elde orta seviye CD Playerler 400 TL'ndan başlayan fiyatlara rastlanabiliyor. Aşağıdaki linki incelemenizde yarar var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_58669450/tm.htm

alakan içi,n sagol yanlız o 850 güncel olan harman kordondan aldıgım fiat evet çok kalitede oplsa eski cıhazlarında kendine has sorunları çok
  • quote:

quote:

Selam üstad bu kjalitede yeni nesil cd player nerden bulabiriz harman kordonun ki var 850 lira nerdeyse 3d bluray fiatına ama bu malzeme ve kalite farkına deger heralde

Bilindik markalardan, guncel ust seviye olan modeller var.

Mesela Denon DCD-2010AE veya Yamaha CD-S2000 gibi. Tabi fiyatları el yakan cinsten 5000 tl civarlarında

yani 5000 lira ayırsam üst sınıf bir amfi alırım önce ama 500 750 hadi 1000 liraya çok temiz 2 elde olabilir eminım ses kalitesinde belirgin bir fark olur 2el olarak bildiginiz bir model veya marka varsa yardımcı olursanız sevinirim saygılar marantz s7005 gibi şimdilik sadce stereo amfi alıcak durumumda onaayıracak ayrı odamda yok malesef

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.