Şimdi Ara

PIONEER A-777 + Sony ss X70ed ler geldi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
2
Favori
20.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sn Vitex, Açıklamalarınız için çok tşkler, Faydalı bilgiler paylaşmışsınız, Karar aşamasında büyük fayda sağlayacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

Pioneer A-858 ve GR-777 düşünenler için bir ilan;

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-pioneer-a-858-amplifier-gr-777-eq-sifir-85490676/detay

Meraklısına iyi bir fırsat. A-858 bulmak hic kolay degil.
  • Bende sizin gibi düşünüyorum, İkarahal. Heleki ilanda yazılanlar doğru ise.
  • Cok cok iyi bi cihaz AMA 2500 ciddi bi rakam malesef
  • Bakış acısına göre değişir bence, Cihazlar ucuz değil hastasının almaya yeltenmeyecek rakam da değil bence, pazarlık ile düşünüle bilir. Tabi yazılan kondisyonda ise.
  • Gerci param olsa gozumu kirpmam Gerci Su an bayagi bi amfi var elimde aliyorim AMA satmaya kiyamiyorum. Eninde sonunda 878 de benim olacak yolu yok
  • Aynen benim a-777 olmasına rağmen içim gitti ki hoplarımı sattım yenisi daha gelmedi bile , İnşallah haftaya elimde olurda A-777 le uyumunu görürüm, Meraktan çatlıyorum
  • kef leri sattın demek keyman
    ne alıyorsun yerine?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

kef leri sattın demek keyman
    ne alıyorsun yerine?

Aticus, A-777 almama gerek bu forumdaki bilgi paylaşımları gerekse diğer malum forumlarda ki yazıları ile, @İkarahal vesile olmuştur.
    Yine İkarahal in forumlardaki farklı bir yazısından etkilenerek, Sony SS X-70ED aldım, Henüz elime geçmedi lakin bekliyorum.
    Bu hop olmasaydı aklımda B&W 704 ila Kef Q floro bi şeyler arasındaydım, Lakin şunu net söyleyebilirim Kefler gerçekten tiz seslerde çok başarılı detay anlamında ve sahnesi bana göre hayli geniş, Tabi söylediklerim şu ana kadar dinlediklerimle kıyaslayarak düşüncelerim, Mutlaka çok daha iyileri vardır, Lakin bunlar bence F/P sayılır üürnler.

Bu arada senin işin çok zor, Ben ucuz yırttım, nasıl verecen sen o 450 nin hakkını onu düşün
    Yok güzel cihaz Allah için sen bence işi kökünden cözdün kim ne derse desin harika cihaz ölüsü 10 sene gider
    Senin aklında ne var esas sual bence bu (:

• quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

kef leri sattın demek keyman
    ne alıyorsun yerine?

Aticus, A-777 almama gerek bu forumdaki bilgi paylaşımları gerekse diğer malum forumlarda ki yazıları ile, @İkarahal vesile olmuştur.
    Yine İkarahal in forumlardaki farklı bir yazısından etkilenerek, Sony SS X-70ED aldım, Henüz elime geçmedi lakin bekliyorum.
    Bu hop olmasaydı aklımda B&W 704 ila Kef Q floro bi şeyler arasındaydım, Lakin şunu net söyleyebilirim Kefler gerçekten tiz seslerde çok başarılı detay anlamında ve sahnesi bana göre hayli geniş, Tabi söylediklerim şu ana kadar dinlediklerimle kıyaslayarak düşüncelerim, Mutlaka çok daha iyileri vardır, Lakin bunlar bence F/P sayılır üürnler.

Bu arada senin işin çok zor, Ben ucuz yırttım, nasıl verecen sen o 450 nin hakkını onu düşün
    Yok güzel cihaz Allah için sen bence işi kökünden cözdün kim ne derse desin harika cihaz ölüsü 10 sene gider
    Senin aklında ne var esas sual bence bu (:

quote:

Sony SS X-70ED

bunlar senin mekana büyük olmayacaklar mı? bookshelften vaz mı geçtin artık?
    Yoksa mekan da mı değişti?
    Hayırlı olsun o zaman.
    bu senin başlık benim ürünlerden detaylı bahsedip rol çalmak istemem
    Kısaca ACC. E450 den çok memnunum. ONKYO TX-NR809 ile de pre-power bağlantısıda yapınca sinemada epey farketti. Surooundalar coşuyor, centerda detay çözünürlük arttı. Dün maymunlar cehennemi 2 nin yarısını izledim salon tam anlamıyla sinema salonu gibi inledi.
    Stereo için mutlaka daha iyi hoparlörleri hakediyor ACC. E450 ama şu ara stereoda CD çalar edinmek benim için daha öncelikli. İleriki aşamada frontlarda da değişiklik olur tabii de bütçeyi tükettik şu ara
    Kışa doğru toparlayalım kendimizi bakacağız o zaman artık.

• Evet büyük haklısın, Malesef mekan hala aynı gövdeli ses uğruna bir deneme diyelim.

Rol çalmak ne demek önemli olan paylaşım, Öyle eogolarım yok için rahat olsun memnun bile olurum sonuçta deneyim paylaşıyorsun

Sr lere etkisini pek anlayamadım bu arada önler pre çıkınca torkmu arttı durum nedir tam olarak baglantı şeklin ne algılayamdım
  • frontlarım ACC.E450 ye bağlı. stereo amfiyide Onkyo TX-NR809 a extre pre çıkışından bağladım. Kaynak (Bluray player ) Onkyo ya bağlı. Center ve surroundlar Onkyo ya bağlı.
    Bu şekilde sinemada çok etkili sesler almaya başladım. Daha kalibrasyonda yapmaya fırsat olmadı.

Sanırım senin meknada bir takım difüzörler ve akustik süngerler kullanmak durumunda kalabilirsin florstanding hoparlör kullanacak olursan. Zira ses gövdeli olur ama yansıma rahatsızlık taratabilir dar mekanda. Bence senin mekana iyi bookshelfler çok iyi olur. MA RX2, B&W 805 (süper olur kanımca) veya bu ayarda bookshelflere baksan. Neyse önce şu Sony leri dene bakalım çıkan sonuca göre hareket planı belirlersin herhalde.

• Tahmin etiğim gibi bağlamışsın, Ben SR ların ses artışını okuyunca biraz kafam karıştı sadece.
    Benim B&W serisi bir şeylerde gözüm var ama er ama geç, Birazda uygun mekana geçene kadar denemeler diyebiliriz duruma.
    805 dediğin gibi gayet güzel olurdu aslen ama elimdeki ampli maalesef ona yeterli gelmez kanısındayım detay anlamında, Şu sterio işini bir miktar daha çözdükten sonra dediklerin hatta lambalı bir ampli ile olabilir, Geçen sene Sinema sistemine emek verdik masraf ettik bu sene Sterio inşallah

Bu arada E-450 monster e bağlımı? , Bende hts 2600 kullanıyorum ses çok fark etti bence her iki şekilde dene, Mutlaka çok farklar olacaktır. Kablolama konusunda ise sanırım DIY merakım başladı, Şimdilik ARGE sürecindeyim ama eni sonu kendi kablolarımı kendim yapmak istiyorum,Elimin altında uygun atölye mevcut nasıl olsa, Belki ilk etap da zarar yazar ama ileride çok faydası olacaktır bana diye umuyorum, Aldığım haz da cabası olacak.

• keyman2 ye bookshelf daha uygun tabi. Fakat bookself lerde malesef govdeli ve alt frekanslara inen cevap karakteristigi alamıyorsunuz.
    Vokal agırlıklı dinletilerde booksleflerde sorun yok tabi.
    SS-X70ED altyapısı cok iyi olan bir speaker. Memnun kalınmayacak bir urun degil. Olay odanın buyuklugu, akustik cevabı ile speakerların yerlesim seklinde bitecek.
    Ses fiziksel bir olgu. Fiziksel sartlar saglanamadıgı zaman verimde dusuk oluyor. Cogumuz bu konuda magduruz zaten.
  • iyi hoparlör her helükarda iyi çalar kanımca 805 in sürümünde sıkıntı olacağını düşünmüyorum senin amfinle.
    ACC.E450 evet HTS1000 ne bağlı. Lookab Optrius cereyan kablosunu kullandım stereoda. Aldığımda 15 gün standart cereyan kablosu ile kullandım ki farkı algılayabileyim diye. Şimdi de 15 gündür Optirius ile kullanıyorum. Daha sonra da Silent Wire8 cereyan kablosu ile deneyip hangisi hoşuma giderse onunla devam edeceğim. HTS1000 dılında doğrudan prize takmadım şuandaki konum itibariyle de takabileceğim priz yok zaten salonda. Ama daha sonra yine Silent Wire ın şalterini almıştım bir ay kadar önce henüz onu sigorta panosuna monte ettirmedim. Onu monte ettirdikten sonra da doğrudan prpize takıp denemeler yapacağım.
    CD çalar edinsek daha iyi dinlemeler yapacağım ama henüz CD çalar temin edemedim, Blu ray player ile idare ediyorum

Evet ikarahal sana katılıyorum,
    florstandingler gövdeli , alt sesleri daha iyi veren hıparlörler oluyorlar, ayrıca keymanın alacağı Sony leri de fiziken görmüşlüğüm var ama dinlemişliğim yok malesef. O yüzden hoparlörün kalitesi ve sesi ile ilgili değil mekan ile uyumu açısından çekince belirtmiştim zaten. O yüzden de akustik metaryeller kullanabileceğini önermiştim, tabii mekan buna elveriyorsa. Benim salonda mesela bu tür akustik metaryeller kullanmam imkansız. Benim salonda beni kurtaran zeminin tamamen halı olması, ahşam mobilyalar ve kumaş mobilyalar oluyor.

• Benim tek güvendiğim gece geç saat ve inanılmaz kısık dinlemem, Ampli bile A clas durumda kalıyordur ve kısık seste sanırım daha verimli olacaktır, Yazdığınız manada.
  • Sonunda hemen hemen alalı 1- 1.5 ay olan Sony SS-X70ED ler onca beklemenin sonunda elime kargodan sağ salim ulaştı.

Kullanım şeklim, Pioneer A-777 / HDD den MP üstünden kaynak( R6S ), AR 320 + Monster Kablo ile bW bağlantı ve x70 ler. Oda 9m2 Yerleşim fena değil .

Bağlantının bw olması hemen hemen her türlü bağlantıyı gerek tek kablo gerekse çift kablo test ettik, Az farkla bu bağlantı daha verimli oldu

En büyük sorunum maalesef mevcut yerleşim hopların genişliğini yanlış hesaplamam sonucu uygun değil, Ya yerleşim değişecek ya hoplar gidecek hemde 3-4 cm ile yani nereden bakarsanız sıkıntı .

Fazla konuyu dağıtmadan ilk izlenimlerim, hoplar güç istiyor belirli bir ses seviyesinden sonra istediğim detayı alıyorum, O zaman da ses yüksek kalıyor, Fakat A-777 nin yetmemesi pek olası değil acaba 4 ohm oldukları ile ilişkili olabilirmi diye düşünüyorum.

Mid ler bana çok başarılı geldi, Baslar yerinde hatta fazla bile bence ama en çok merak etiğim tizler nedense beni tatmin etmedi, Kesinlikle güzel ve flat bir ses mid ağırlıklı ama ben daha detay tiz seviyorum sanki daha açık çalan.
    Öte yandan elektronik müzik denedik Çok daha iyi çaldı hatta bence hem fikir olduk " alet kendine geldi diye gülüştük" özetle şimdilik benim müzik tarzımdan çok elektronik tarzına daha uyumlu bir sistem oldu sanki.
    Tabi bunlar ilk izlenimlerim, Şimdi öncelikle A-777 yi USHER CP6311 lerle sürüp, Bulabileceğim başka bir sterio ile de x70leri sürüp kulağıma hoş gelmeyen bu sertliğin ve elektronik muzik uyumunun( A-777 den geliyor olması muhtemel ) kaynağını bulup, Gerekiyorsa her iki cihazı da farklı cihazlarla update etmeyi planlıyorum.

Bu arada A-777 ler sanırım banana takılmıyor veya ben beceremedim ,Cihazın orjinaligini de düşünerek fazla zorlamadım, AR320 lerinde monster lerinde 2 ucunu direk A-777 bağlamak bir hayli zorladı AR lar 6mm Malum.

Henüz resim şansım olmadı ilk fırsatta ekleyeceğim, Bu arada adı geçen ürünler hakkında bilgisi yorumlarını eklerlerse sevinirim sonuçta buradan sonra test
    Not bütün yazdıklarım tamamen doğru düzgün 1-2 saatlik gerisi baglantı sök takla geçen 3-4 saatlik tecrübe neticesindeki fikirlerimdir.

• Bu arada atladığım detaylardan aklıma gelenleri eklemek isterim, Öncelikle bütün sistem Monster HTS2600 e bağlı ve hts2600 sinema sistemimde tizleri detaylandırmış fakat çok geriye çekmişti lakin faydalı olmuştu, Şimdi sterio dakini farkınıda denemem gerekli sanırım.

Cihazların görünüşünden ve işçiliğinden bahsetmek istiyorum birazda, Aslen söylenecek pek bir şey yok ciddi ciddi bir hop kusurusuz detaylar çok iyi bu manada hayran kaldık, Sony yapmış gerçekten Boy kısa ama kasa geniş 28 Kg lık hayli oturaklı cihazlar ve gerçekten hayran olunacak yeri ise üst aliminyum tabla ve üzerindeki ek aparata monteli twter çok klas duruyor, Kenk sanırım venge oluyor.
    Tabi kevlar mid ve bahsetiğim tonlaması ile B&W firmasına yaptırıldığı söylentisini kanıtlar nitelikde,
  • Hayırlı olsun süper amfi ancak hoparlör için bir tık daha iyi birşeyi haketmiyor mu?

Flagship Pioneer amfilerden bir demet..

http://www.thevintageknob.org/pioneer-A-09.html

http://www.thevintageknob.org/pioneer-A-27.html
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.