Şimdi Ara

PIONEER A-777 + Sony ss X70ed ler geldi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
2
Favori
20.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tabiki cd çalar olarak yazdım 1000 lirayı sankı ampi arıyormuş gibi olmuş da zaten resimlerdekiler ve o 777 sony malzeme olarak benim diyor hesap ortada diger herşeyi çalarlarla tabiki kıyaslamak cihazlarada mühendislerine de meraklılılarına bile saygısızlık olur en hafifinden
  • http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-denon-pma-830-class-a-piril-piril-76122333/detay/
    linkdeki stereoamfi bu fiat edermilütfen bilgi sahibi dostlar yorumlarsa sevinirim
  • ve bu linkdeki cd çalar alınırmı bu fiatahttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-denon-pma-830-class-a-piril-piril-76122333/detay/
    degerrli yorum ve bilgilerini paylaşan arkadslara şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zorhan

Sn AYHAN YILDIRIM5352

Yukarıda ki fotoğrafta (Sony X777ES) mevcut özelliklere ve mühendislik detaya sahip temiz ve sorunsuz CD playeri 850 TL.na bulamazsınız.
    Ancak ikinci elde orta seviye CD Playerler 400 TL'ndan başlayan fiyatlara rastlanabiliyor. Aşağıdaki linki incelemenizde yarar var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_58669450/tm.htm

selam tekrar verdigin linkler içınde ayrıca teşekürler sony bakıcam ama üye olma gerek tlf nu yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYHAN YILDIRIM5352

ve bu linkdeki cd çalar alınırmı bu fiatahttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-denon-pma-830-class-a-piril-piril-76122333/detay/

Linkteki urun cd player degil amplifikatordur. 1979 yılına ait 2x100 wattlık 18 kg lık cihaz. Dinlemedim ama bos bir cihaz degil. İc gorunume bakılınca altyapısı oldukca saglam. Yalıtımlı trafo, buyuk kondansatorler, ayrık tasarım vs. A ve B class calısabilen yapısı var. Class A da 10 watt calısıyor.

Bu tur ust segment cihazların ayarında guncel haliyle almak ciddi maliyet. Herkes yaklasamaz. Bu cihazların kalitesine mutevazi rakamla ulasmak ancak bu yastaki cihazları almakla oluyor. Zaten evladiyelik yapılmıslar.
    Bu cihazların meraklısı olan, evladı gibi bakan insanlar var. O tarz insanlardan alındıgında kolay kolay sıkıntı cıkmaz.

/>

• quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

quote:

ve bu linkdeki cd çalar alınırmı bu fiatahttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-denon-pma-830-class-a-piril-piril-76122333/detay/

Linkteki urun cd player degil amplifikatordur. 1979 yılına ait 2x100 wattlık 18 kg lık cihaz. Dinlemedim ama bos bir cihaz degil. İc gorunume bakılınca altyapısı oldukca saglam. Yalıtımlı trafo, buyuk kondansatorler, ayrık tasarım vs. A ve B class calısabilen yapısı var. Class A da 10 watt calısıyor.

Bu tur ust segment cihazların ayarında guncel haliyle almak ciddi maliyet. Herkes yaklasamaz. Bu cihazların kalitesine mutevazi rakamla ulasmak ancak bu yastaki cihazları almakla oluyor. Zaten evladiyelik yapılmıslar.
    Bu cihazların meraklısı olan, evladı gibi bakan insanlar var. O tarz insanlardan alındıgında kolay kolay sıkıntı cıkmaz.

/>

CEVAP İÇİN ÇOK ÇOK TEŞEKÜRLER

• http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-sony-cdp-xe900-qs-seri-78158968/detay
    cd çalarda bu bir zahmet bir göz atarsanız sevinirım üstad ayrıca o denon amfi istanbulda olsa ciddı düşüneblirım çok temiz görünuyorda ama 32 yasında yani ama klasik otomobil gibi ölmez şeyler zamanında öyle elvadiyelik cihaz yapmak da vardı firmalarda
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: flower

quote:

Sn flower
    Resimde gördüğüm kadarıyla Sizin ekolayzırdan önce iyi bir CD PLAYER'e ihtiyacınız var.

DVD PLayerimden memnunum şu an
    SAMSUNG DvD C-550

gayet hızlı..USB desteği var cdleri sorunsuz çalabiliyor..
    CD player de sesi daha iyi alabileceğime inansam almayı düşünebilirim...
    sonuçta dijital değil mi? Analoğun yerini hiç birşey tutmaz..

Kesinlikle cd playerdan daha iyi ses alırsınız.
    Cd playerdaki ses odaklı ayrıntıları arastırın.
    Universal cd playerlarda kasanın stabilitesinden baslayın, okuma gozune, mekanigine, DAC katlarına kadar hersey sıradandır ve goruntu ile ses bir arada islenir. Ses kaliteside ona goredir tabi. İnsanlar bırakın cd playerı DAC unitelerini bile ayrı tutup ciddi paralar veriyorlar. Cd de hapsolmus 0-1 leri analoga cevirmekten cevirmeye fark var.

Mesela asagıdaki playera bakın
    Tamamen bakır sase, dijital ve analog katlar icin yalıtılmıs ayrı besleme trafoları, stabil titresimleri onleyen 17 kg sase, birici kalite seramik ayakları, titanium CD platter'ı, manyetik raylar uzerinde son derece hassas calısan optik goz, 20bit DAC modülü, tüm buton kontrolleri için ayrı röle sistemi, gerçek kiraz ağacı yan kaplamaları, Işınımların ses uzerindeki olumsuz etkisini onlemek icin kapatılabilen display, XLR cıkıslar vs vs . Bu detayları dvd playerlarda bulamazsınız.

PIONEER A-777 + Sony ss X70ed ler geldi

kesinlikle haklı olabilirsiniz
    ama her şey bütçe meselesi...
    f/p açısından en iyi en ucuz bir sisteme sahip olmak amacım

şu anda sahip olduğum tüm sistem 1000 -1200 TL civarında...
    durumun özeti: -tamamen duygusal sebepler- :)))

@ ikarahal : >------>Bu tur ust segment cihazların ayarında guncel haliyle almak ciddi maliyet. Herkes yaklasamaz. Bu cihazların kalitesine mutevazi rakamla ulasmak ancak bu yastaki cihazları almakla oluyor. Zaten evladiyelik yapılmıslar.

Bu tür cihaz sahiplerinini tuzları kuru oldukları için Cihazlar uzun süreler hatta nesiller boyu ellerinde kalabiliyor...Bu sayede tek bir çiziği olmadan kullanılmış oluyor cihazlar.Yoksa Dar gelirli bir kişi bu aletkere yaklaşamaz..Sahip olsa bile ilk Krizde elinden çıkarmak zorunda kalır...Sürekli akarı olan bir insan için bunu elden çıkarmayı rüyasında bile görmez.. bilmem anlatabildim mi? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flower -- 18 Mart 2012; 19:26:43 >

• quote:

quote:

Sn AYHAN YILDIRIM5352

Yukarıda ki fotoğrafta (Sony X777ES) mevcut özelliklere ve mühendislik detaya sahip temiz ve sorunsuz CD playeri 850 TL.na bulamazsınız.
    Ancak ikinci elde orta seviye CD Playerler 400 TL'ndan başlayan fiyatlara rastlanabiliyor. Aşağıdaki linki incelemenizde yarar var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_58669450/tm.htm

selam tekrar verdigin linkler içınde ayrıca teşekürler sony bakıcam ama üye olma gerek tlf nu yok

Rica ederim, Size yardımcı olabildiysem. İkinci ellerin çoğunlukta olduğu siteye üye olup, yeni ilanlarıda takip ederseniz, İhtiyacınıza uygun cihazlar bulabilirsiniz.

Bu işin ticaretini yapmayan ve elindeki cihazın değerini bilen ciddi satıcılar sık sık rahatsız edilmemek için telefon numarasını vermeyebiliyor.

Bu arada dolandırıcılara da aman dikkat, 12 Mart 2012 tarih ve 18:07'deki 2. sayfada yazdıklarımıda okumanızı tavsiye ederim.

• Bu arada, B&W CM7 hakkında bilgisi olanlar paylaşabilirlermi ?
    İlgimi çekiyor .
  • B&W hakkında bilgim yok ama B&W ile ilgili başlıkta bir ara uzun uzun tartışılmıştı. O başlıkta çok daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Benim aklımda kalan CM serisinin üretimi sonlanan 700 serisine göre daha zayıf olduğu idi. Hatta bu tartışmalar sonucunda bir arkadaş morali bozulup CM serisinden oluşturduğu sistemini satmıştı.
  • B&W CM7 ile 700 serisi arasında frekans aralıgından, kasa agırlıgına kadar ciddi farklar var. En basit kıyaslama asagıda. Aynı olması beklenmemeli

B&W CM7
    Freqency repsonse 62Hz - 22kHz
    Sensitivity 88dB
    Weight 11.5kg

B&W 704
    Freqency repsonse 40Hz - 25kHz
    Sensitivity 90dB
    Weight 21 kg

B&W CM7 icin 2900 tl fiyat koymuslar.
    Sony SS-X70ED ye bakınca bunun yarısına liste fiyatı var. Sony gercekten nerdeyse zararına satmıs bu urunleri. Cok daha kaliteli urun yarı fiyatına. Buyuk fırsatmıs.

SS-X70ED
    Freqency repsonse 40 - 70.000kHz
    Sensitivity 89.0 dB
    Weight 28 kg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 20 Mart 2012; 9:31:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitex

B&W hakkında bilgim yok ama B&W ile ilgili başlıkta bir ara uzun uzun tartışılmıştı. O başlıkta çok daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Benim aklımda kalan CM serisinin üretimi sonlanan 700 serisine göre daha zayıf olduğu idi. Hatta bu tartışmalar sonucunda bir arkadaş morali bozulup CM serisinden oluşturduğu sistemini satmıştı.

@Vitex, Yazdıklarınıza katılıyorum lakin 70o lu serilerin fiyatı ile cm seri nin arasında bir o kadarda fiyat farkı var diye biliyorum.
    Fiyat aralıları yakın ise onuda listeye ekleyebilirim

Bu arada imzanızda lx83 var yorum alabilirmiyim ? LX 73-83 her iki cihazda bu aralar ilgi alanımda ?
  • quote:

B&W CM7 ile 700 serisi arasında frekans aralıgından, kasa agırlıgına kadar ciddi farklar var. En basit kıyaslama asagıda. Aynı olması beklenmemeli

B&W CM7
    Freqency repsonse 62Hz - 22kHz
    Sensitivity 88dB
    Weight 11.5kg

B&W 704
    Freqency repsonse 40Hz - 25kHz
    Sensitivity 90dB
    Weight 21 kg

B&W CM7 icin 2900 tl fiyat koymuslar.
    Sony SS-X70ED ye bakınca bunun yarısına liste fiyatı var. Sony gercekten nerdeyse zararına satmıs bu urunleri. Cok daha kaliteli urun yarı fiyatına. Buyuk fırsatmıs.

SS-X70ED
    Freqency repsonse 40 - 70.000kHz
    Sensitivity 89.0 dB
    Weight 28 kg

@İkarahal, Yazdıklarınızdan sony i tavsiye etiğinizi, Hatta cm7 ile kıyaslarsak daha performanslı olduğunu çıkartırsam doğru olurmu?
    Ve eğer bu şekilde ise B&W 704 ile kıyaslarsak yorumunuz ne olur ?
    İlginç şekilde 704 ve 70ed benzer görüntüde ürünler.
    İyi kötü kullanım şartlarım ve beklentilerimi biliyorsunuz. Şimdiden tşkler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyman2 -- 20 Mart 2012; 15:11:54 >

• İlaveten, Bu takımı sadece sterio için düşünmeyin, Aynı zamanda sinema için de front olacaki, Dolayıs ile benim için her iki performans da önemli durumda, Uzun zamandır Bose kullanıyorum, Kule ye geçersem uzun soluklu olabilecek F/P bir takım peşindeyim.
  • Sony ss-x70 ed ve ss-x90ed b&w7xx serisine denk. CM7 aynı sınıfta degil.
    Fiyat/performans acısından bakıldıgında bir cok rakibi geride bırakıyor.
    Muhendislik, malzeme, iscilik kalitesi cok ust duzeyde. Bu ayarda bu sınıfta benzer urunlerin fiyatına bakın birde sony ninkilere bakın sasırırsınız.

Detaylı inceleme ve ayrıntılarını asagıdaki linkten inceleyin. Bu kadar detaylı ve ince ince dusunulmus bir urunu bu fiyata bulmanız cok zor. Sony bende bu piyasada varım ve bunu yapabilirim seklinde ses getirmek icin bir uretim yapıp cokta cazip fiyata sunmus. Hic bir ayrıntıdan taviz verilmeden ne gerekiyorsa yapılmıs. Su anda bu urunun sıfırı yok, bulunursa ikinci elde bulunabilir. Arada bir ses getirsin diye boyle atıslar yapılıyor, buda tuketiciye buyuk fırsat. Bende gec farkettim bu urunu, neyseki yakaladım. Takım olarak bu seriyi bulmanız cok zor. Cunku sahip olanlar elden cıkarmıyor. Ben fiyat/performans acısından deginmistim.

http://forum.donanimhaber.com/m_50404951/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 20 Mart 2012; 17:50:50 >

• @İkarahal paylaşım için tşkler, Keyifle inceliyorum.
    Bu tarz kıyıda köşede kalmış F/P ve spesifik ürünleri paylaşırsanız, Vede aklında bu tarz ürünler olan arkadaşlar, Kesinlikle faydalı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitex

Bu arada imzanızda lx83 var yorum alabilirmiyim ? LX 73-83 her iki cihazda bu aralar ilgi alanımda ?

LX83 hakkında yapacağım yorumlar ne denli doğru olur bilemiyorum. Malum İstanbul dışında olunca çok fazla sistem dinleme şansım olmuyor. Bundan önce orta seviyede bir ürün olan Yamaha RX-V530 kullanmıştım. Bu yüzden çok fazla karşılaştırma şansım olmaz. Yamahadan Pioneer'a geçince seste ciddi kalite artışı yaşadığımı söyleyebilirim. Seste resmen bir açılma-rahatlama oldu. Tabi ki duyduğum ayrıntılar aynı oranda arttı. Sinemada hep Yamaha'nın daha dinamik olduğu söylenir ama ben Pioneer'ı daha dinamik buldum açıkçası. Ayrıca surround kısmı en etkileyici bölümü oldu. Yamaha da surroundlar çok belirgindi. Dolayısyla sanki filmden ayrı bir ses geliyormuş gibiydi ve bu durum kısa bir anlık sizi filmden koparabiliyor. Oysa Pineer'da surroundlar yine belirgin ancak filmle bütünleşik ses veriyor ve sizi filmin içine daha çok çekiyor. Yalnızca neden bilmem ama güç konusu kafamı karıştırmıştı. Yamaha'da sesi 30 db'nin altına inemezken LX83'de 27 db ye kadar inme ihtiyacı duydum. Hatta MA'ları alınca bu değer 25 db'ye kadar indi. Tabi bunu söylerken AVR dışındaki diğer tüm bileşenler aynı yalnızca kullandığım oda biraz daha küçüldü.

Sizin ayrı stereo sisteminiz olduğundan izlenimlerimi sinamaya yönelik olarak belirttim. Müzik için pek gerek görmedim. Dilerseniz o konuda da izlenimlerimi yazabilirim.

Bu arada yanlış hatırlamıyorsam siz daha önce sisteminiz odaya büyük geldiği için satmıştınız. Yeniden büyük sisteme geçme planları mı var?

• @Vitex, Yorumlamanız için tşkler, Lx73-83 kullanan arkadaşlarım var pio başlığını da ciddi ciddi okudum, Fakat daha fazla yorum almak daha net ve doğru karar vermeyi sağlıyor.
    Sağolsunlar forumda kimsede kötü cihaz yok malumunuz. o sebeple fazla yorum toplamak önemli bence.

Pio özellikle 83 ün sterio suda çok övüldü bana, Diğer AVR cihazlarına benzemediği Sterio ampli kadar verimli olduğu şeklinde.

Evet haklısınız sistem büyük geliyor diye değiştirdim tölere edemiyordum, Fakat şimdi de ses torksuz geliyor kulağıma sanki, Birde bazı özellikler sadece çok üst sınıf Avr cihazlarında mevcut oluyor.Yada bana öyle geliyor, Özetle kaşınıyorum işte yine, Belki aynı şeyleri baştan yaşayacağım, Almamam lazım
    Yamahamı elden çıkartalı 2-3 hafta oldu, Master olarak önce bir Sony 1200ES Ardından H/Kavr255 aldım, Aslen yetti ama Ben tatmin olmadım, NR809 veya 1009 düşünüyordum fazla büyük olmasın diye, Lakin aldığım kullanıcı olumsuz yorumları ürküttü v.s, Sonunda 2 marka konusunda takıldım kaldım H/K ve Pio şimdi bir yandanda bu cihazlardan hangisi bana uygun olur diye bakıyorum.tabi bir miktar üst seri olması tercihim, Mesela pio da 73 ve 83 gibi, Doğru bir kararmıdır değilmidir bilmiyorum.
    Yeni bir macera olacak yine.
    Umarım açıklayıcı olmutur, Zaten kafamın karışıklığı yazdıklarımada yansımıştır(:

• @keyman, hernekadar ben çoğu özelliğini kullanmasam da, dediğiniz gibi çoğu özellik yalnızca üst sınıflarda bulunuyor ve sınıf yükseldikçe başta ses kalitesi olmak üzere genle kalite de artıyor. İnternet radyoları güzel ancak dinlemeye pek fırsatım olmuyor, malum salonu herkes kullanıyor. LX83'te bulunan Home Media Galeri de çok güzel bir özellik ancak Müziği MP'den dinlemek daha kolay geliyor. Bunun gibi gerçekten güzel özellikler var.

Stereo konusu bende ilk hayal kırıklığı yaratan nokta oldu. Normal stereo modunda tizler rahatsız edici olabiliyordu. Siz de bilirsiniz New Age tarzındaki müziklerde tizler oldukça yoğundur. Örneğin severek dinlediğim Secret Garden'ın Winter Poem albümü oldukça tiz yoğunluklu ve LX83 ile dinlerken tizler beni ve eşimi ciddi oranda rahatsız ediyordu. Pure direct moduna aldığımda ise tizler kırpılıp rahatsız ediciliği gidiyor (tabi olması gereken tizlerin bazıları da arada kaynıyor) ancak baslar tamamen kayboluyordu. Sanki müzikte hiç bas yokmuşçasına çalıyordu. Kullandığım hoparlörler de 97 yılında almış olduğum Sony Müzik setinin hoparlörleriydi. Çok üst sınıf hoparlörler olmasa da, genelde oldukça güzer sesi olan hoparlörlerdi ve kendi setiyle hiç bir sorun çıkarmadan çalıyordu. Ne zaman hoparlörleri değiştirip Monitor Audioları bağladım, ses birden değişti. Normal stereo modunda biraz sizin sevidiğiniz V şeklinde ayarlanmış gibi çalmaya başladı. Pure Direct modunda ise tam olması gerekeni duymaya başladım. Tizler rahatsız etmiyor, baslar olması gerektiği gibi. Sonuçta Pioneer LX83 ile eski Sony hoparlörlerin anlaşamadığını anlamış oldum. Sesin detayında, pürüssüzlüğünde vs farklar bekliyordum ama bu denli büyük fark beklemiyordum açıkçası. Şu anda stereoda da büyük bir keyifle dinliyorum kısacası.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.