Şimdi Ara

pioneer bdp-150 bluray player kullananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
4.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aranızda bu playeri kullananlar var ise biraz bilgilerini paylaşabilirmi? Alma arefesindeyim ama yeterli bilgi bulamadım.Mkv oynatabiliyormu,altyazı sıkıntısı varmı, görüntü kalitesi nasıl.Alamaya değer mi kısacası.Herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fausto2005 -- 13 Mart 2013; 9:29:59 >

• Aşağıdaki konu, 150'den bir önceki model olan 140'a ait olmasına rağmen, başlık altında 150 ile de ilgili bilgiler mevcut. Zaten 140 ile 150, dijital ses çıkışının optik yerine coax olması dışında temelde aynı cihazlar.

Kolay gelsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_71601174/mpage_9/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: coyote

Aşağıdaki konu, 150'den bir önceki model olan 140'a ait olmasına rağmen, başlık altında 150 ile de ilgili bilgiler mevcut. Zaten 140 ile 150, dijital ses çıkışının optik yerine coax olması dışında temelde aynı cihazlar.

Kolay gelsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_71601174/mpage_9/tm.htm
    O konuyu inceledim.Cihazların yazılımı ve oynattıkları formatlar arasında farklar var.Özellikle kullanan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.Diğer konu 150 hakkında pek tatmin edici değil.Daha çok cfw konusunu tartışmışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fausto2005

O konuyu inceledim.Cihazların yazılımı ve oynattıkları formatlar arasında farklar var.Özellikle kullanan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.Diğer konu 150 hakkında pek tatmin edici değil.Daha çok cfw konusunu tartışmışlar.

Alıntıları Göster
    mkv, alt yazı vs. bilmiyorum ama sırf kumandasının tipi yüzünden 140 ı tercih ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: özgüç55

mkv, alt yazı vs. bilmiyorum ama sırf kumandasının tipi yüzünden 140 ı tercih ederim...

Bir yanlış anlama var herhalde,herhangi bir modelle kıyaslama yapılması için açılmadı konu.Sadece bdp-150 hakkında bilgi almak için açıldı.
  • quote:

quote:

Bir yanlış anlama var herhalde,herhangi bir modelle kıyaslama yapılması için açılmadı konu.Sadece bdp-150 hakkında bilgi almak için açıldı.

saygı duyuyorum ama düşüncemi de yabana atmayın bence...
  • quote:

quote:

quote:

saygı duyuyorum ama düşüncemi de yabana atmayın bence...

Alıntıları Göster
    gözümü karartıp Bdp-150 ye yükledim cfw 4.03 ü.Bdp 140 ta kazanılan tüm özellikler bunda da mevcut.Fellik fellik 140 aramanıza gerek yok.
    gözünüz aydın.

Mkv ve iso lar çalışıyor.
    flac ve sacd çalışıyor.
    blu-ray disklere harici altyazı çalışıyor.
    Kumanda hızı fena değil.
    henüz bdp-140 ta olupta bunda olmayan bi şeye ratlamadım.

Bimexten 7 gün önce aldım.Tüm makinalarda 1.02 versiyon yüklü. Yani cfw yüklenebilir versiyon.Üstelik şu anda 253 tl ye satılıyor.http://www.bimeks.com.tr/urun/127141/pioneer-bdp-150k-3d-bluray-oynatici.aspx

aktivasyon gerektirmeyen versiyonu:
    4.03 for BDP-150 -http://yadi.sk/d/Vh2xihVE26A3s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fausto2005 -- 23 Mart 2013; 9:59:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Divx Player Tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

gözümü karartıp Bdp-150 ye yükledim cfw 4.03 ü.Bdp 140 ta kazanılan tüm özellikler bunda da mevcut.Fellik fellik 140 aramanıza gerek yok.
    gözünüz aydın.

flac ve sacd çalışıyor.
    Kumanda hızı fena değil.

Bimexten 7 gün önce aldım.Tüm makinalarda 1.02 versiyon yüklü. Yani cfw yüklenebilir versiyon.Üstelik şu anda 253 tl ye satılıyor.http://www.bimeks.com.tr/urun/127141/pioneer-bdp-150k-3d-bluray-oynatici.aspx

Alıntıları Göster
    @fausto2005 öncelikle, teşekkür ederim, senin rahatlatıcı denemen sayesinde gittim ve bdp-150' yi aldım. Cihazın FLAC performansı benim için önemliydi.

Ancak benim anlamadığım nokta şu: hem Pioneer resmi web sayfasında hem de resmi dokümanlarında FLAC oynatmanın network üzerinden desteklenmediği yönündeydi. Cihaza custom firmware yükleyerek bu sorunu çözebileceğimi düşünerek satın almıştım ama Bimeks' ten aldığım ve standart 1.02 sürüm firmware yüklü cihazda doğrudan DLNA üzerinden FLAC' leri transcode gerektirmeden dinleyebiliyorum. Büyük ihtimalle SACD desteği için yine de custom firmware yüklemem gerekecek ama ben kısıtlamanın nerede olduğunu açıkçası anlayamadım.

Aslında aklıma en mantıklı açıklama şu geliyor: DLNA kontrol noktası olarak kullandığım BubbleUPnp isimli ücretsiz Android uygulamasında server ve renderer arasındaki MIME tip kontrolünü iptal etmeyi sağlayan bir seçenek var (MIME-type check), büyük ihtimalle bu seçenek sayesinde Pioneer' a destekleyip desteklemediğini sormadan FLAC' leri gönderiyorum ve o da paşa paşa çalıyor :) Aslında bunları yazarken, Pioneer' ı DLNA player olarak denemediğimi (yani doğrudan uzaktan kumandayla server' dan bir FLAC çalmaya çalışmak) farkettim.

Sonuç olarak çok rahat diyebilirim ki, custom firmware' li veya standart haliyle 253TL' ye bu özelliklerden ve kaliteden daha iyisini bulmak imkansız gibi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: qutu

@fausto2005 öncelikle, teşekkür ederim, senin rahatlatıcı denemen sayesinde gittim ve bdp-150' yi aldım. Cihazın FLAC performansı benim için önemliydi.

Ancak benim anlamadığım nokta şu: hem Pioneer resmi web sayfasında hem de resmi dokümanlarında FLAC oynatmanın network üzerinden desteklenmediği yönündeydi. Cihaza custom firmware yükleyerek bu sorunu çözebileceğimi düşünerek satın almıştım ama Bimeks' ten aldığım ve standart 1.02 sürüm firmware yüklü cihazda doğrudan DLNA üzerinden FLAC' leri transcode gerektirmeden dinleyebiliyorum. Büyük ihtimalle SACD desteği için yine de custom firmware yüklemem gerekecek ama ben kısıtlamanın nerede olduğunu açıkçası anlayamadım.

Aslında aklıma en mantıklı açıklama şu geliyor: DLNA kontrol noktası olarak kullandığım BubbleUPnp isimli ücretsiz Android uygulamasında server ve renderer arasındaki MIME tip kontrolünü iptal etmeyi sağlayan bir seçenek var (MIME-type check), büyük ihtimalle bu seçenek sayesinde Pioneer' a destekleyip desteklemediğini sormadan FLAC' leri gönderiyorum ve o da paşa paşa çalıyor :) Aslında bunları yazarken, Pioneer' ı DLNA player olarak denemediğimi (yani doğrudan uzaktan kumandayla server' dan bir FLAC çalmaya çalışmak) farkettim.

Sonuç olarak çok rahat diyebilirim ki, custom firmware' li veya standart haliyle 253TL' ye bu özelliklerden ve kaliteden daha iyisini bulmak imkansız gibi duruyor.

İsteklerinizi karşıladığına çok sevindim.Cinevia olayı olmasa benimde çok sıkıntım olmayacaktı orjinal fw den.Ama aldığım 2 kopya blu-ray da da cinevia engellemesine takılınca yüklemek şart oldu. Flac dosyalarımı ağ üzerinden dinlemeyi hiç denemedim,ama sayeniz de artık bunun olabilirliğinden haberdarım. İyi günlerde kullanın cihazınızı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: qutu

İsteklerinizi karşıladığına çok sevindim.Cinevia olayı olmasa benimde çok sıkıntım olmayacaktı orjinal fw den.Ama aldığım 2 kopya blu-ray da da cinevia engellemesine takılınca yüklemek şart oldu. Flac dosyalarımı ağ üzerinden dinlemeyi hiç denemedim,ama sayeniz de artık bunun olabilirliğinden haberdarım. İyi günlerde kullanın cihazınızı.

Alıntıları Göster
    optik çıkış yok galiba bu modelde bdp 140,ın bir üst versiyonu olmasına rağmen neden böyle yapmışlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ergin967
    optik çıkış yok galiba bu modelde bdp 140,ın bir üst versiyonu olmasına rağmen neden böyle yapmışlar

Zaten cihazlar arasında (kumandayı saymazsak) 2011-2012 model olarak tek fark optik-koaksiel dijital çıkış farkı.
    Büyük ihtimalle 2012 model diye aynı donanım ve kasaya BDP-150 yazıp piyasaya sürmeye utandıklarından dijital çıkışı değiştirmişler.
    Aslında bir üst versiyon değil yani :)
  • quote:

gözünüz aydın.

flac ve sacd çalışıyor.
    Kumanda hızı fena değil.

Teşekkürler elinize sağlık ben de bunu merak ediyordum.

edit: 150K modelinin bir farkı var mı acaba, şu linkteki ürünü almayı düşünüyorum ben de, aynıdır diyerek yanlış bir iş yapmayayım kafama takıldı son anda:

http://www.bimeks.com.tr/urun/127141/pioneer-bdp-150k-3d-bluray-oynatici.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatsumaki -- 23 Nisan 2013; 19:36:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tatsumaki

quote:

gözünüz aydın.

flac ve sacd çalışıyor.
    Kumanda hızı fena değil.

Teşekkürler elinize sağlık ben de bunu merak ediyordum.

edit: 150K modelinin bir farkı var mı acaba, şu linkteki ürünü almayı düşünüyorum ben de, aynıdır diyerek yanlış bir iş yapmayayım kafama takıldı son anda:

http://www.bimeks.com.tr/urun/127141/pioneer-bdp-150k-3d-bluray-oynatici.aspx

Alıntıları Göster
    Aynı ürün, K ürünün siyah olduğunu belirtiyor sadece. Bende aynı yerden aldım, eline geçince versiyonunu kontrol edersin V1.02 olması lazım. Sizinde alıntıladığınız linkten programı indirerek cihaza kurdum şuan için sorunsuz çalışmakta.

• quote:

Orijinalden alıntı: furai

Aynı ürün, K ürünün siyah olduğunu belirtiyor sadece. Bende aynı yerden aldım, eline geçince versiyonunu kontrol edersin V1.02 olması lazım. Sizinde alıntıladığınız linkten programı indirerek cihaza kurdum şuan için sorunsuz çalışmakta.

Eyvalla Bir şey daha sorayım, versiyon 1.02 olmazsa cfw kurulamıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatsumaki

quote:

Eyvalla Bir şey daha sorayım, versiyon 1.02 olmazsa cfw kurulamıyor mu?

Alıntıları Göster
    Yanlış hatırlamıyorsam, yeni versiyonlarında kopya koruma güncellemesi yapılmış vaziyette satılıyor ve cfw işe yaramıyor diye bir paylaşım olmuştu. Fakat büyük ihtimalle şuan Türkiye'de bulunan tüm bdp-150'ler aynı versiyondur. Eğer daha yeni bir versiyon ise hiç riske girmeden iade edersiniz ve başka bir yerden alırsınız.

• quote:

Yanlış hatırlamıyorsam, yeni versiyonlarında kopya koruma güncellemesi yapılmış vaziyette satılıyor ve cfw işe yaramıyor diye bir paylaşım olmuştu. Fakat büyük ihtimalle şuan Türkiye'de bulunan tüm bdp-150'ler aynı versiyondur. Eğer daha yeni bir versiyon ise hiç riske girmeden iade edersiniz ve başka bir yerden alırsınız.
    Arkadaşlar bu cihazın DVD upscale performansı hakkında ne söyleyebilirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dammak

Alıntıları Göster
    yeni cfw yükleyince region free oluyor mu?amazon dan aldığımız blu rayları kullanabilecekmiyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: dammak

Kimse sorumu cevaplamamış...

Ancak gaza gelip Bimeks'e gittim ve 1 tane Pioneer BDP 150-K'da ben aldım...

Cihaz 299 TL... Yanında 30 TL Bimeks hediye çeki verdiler... Dolayısıyla bana 269 TL'ye mal oldu...

Benim için olmazsa olmaz özellik olduğu için şimdilik sadece DVD upscaling performansı deneyebildim... Diğer özelliklerine daha sonra bakacağım...

Pio'nun DVD performansına geri dönecek olursak sadece tek bir şey söyleyebilirim ki o da "MÜKEMMEL" olur...

Şahsen Toshiba EP 30 HD DVD Player'dan bu yana bu kadar mükemmel SD DVD performansı görmemiştim...

İlgilenenlere duyurulur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 24 Nisan 2013; 21:01:48 >

• Valla set için alalım dedik 400 e de razıyız hem 1-2 yerde var hem 500-600 tl fiyat çekmişler gold 560 tl fiyat çekmiş ne iştir anlamadım, pioneer amfş receiver 5.1 hoparlorleri 600 e aldım sadece buna o para verilmez heralde millet 260 a almış
  • quote:

Orijinalden alıntı: zimilanga

Valla set için alalım dedik 400 e de razıyız hem 1-2 yerde var hem 500-600 tl fiyat çekmişler gold 560 tl fiyat çekmiş ne iştir anlamadım, pioneer amfş receiver 5.1 hoparlorleri 600 e aldım sadece buna o para verilmez heralde millet 260 a almış
    Arkadaslar bende bu cihazi Ankara GSA elektorikten vsx 923 sinema sistemine takim olsun diye 400 TL almistim. Bluray film ve konserlede takilma yapiyor diye aldigim firmadaki yetkli Ankara hosdere caddesindeki Onur Elektrige yonlendirdi. Ben bluray takiliyor diyorum servis yetkilisi CD de bisey yok diyor. ( O kadar anliyor yani) Servis cihazda takilma yok deyip cihazi geri vermek istedi bende Istanbulu aradim ve cihazi oraya gonderttim. Tabi ki ayni cevabi ordan da aldim. 20 kerede 10 defa takiliyorsa cihaz orada takilmadi ( Oyle saniyorum) ve cizahda birsey yok degip ve kapsamli kontrol etmeden baslarindan atmaya calisdilar. Elimdeki guzelim Samsung blurayi de arkadasa vermis bulundum. Cok cok pismanim o kadara para harcayip perde/ses/projeksiyon alip 300-400 Tl lik blurayin azizligine ugradik ama Pioneer hicbir sekilde cizahina sahip cikmiyor. KEsinlikle tavsiye etmiyorum. Sizde bu sorun olamamis olabilir ama olmayacak anlaminda da gelmez. Cizahin arkasinda durmadiktan sonra hangi marka olsa umrumda degil. Adina guvendik ama madur olduk. Cizain takildigini video ya kayit yapip youtube da paylasmayi cihazi da parcalamayi dusunuyorum. Alacak arkdaslara duyrulur. Tesekkurler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.