Şimdi Ara

PİONEER HOPARLÖR TAMİRİ !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
67.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam beyler işte o meşhur pioneer ların tamiri nasıl yapılır öğrendim...

ilk önce pioneerı alıp altındaki o spider (örümcek ayağı kısmına) bildiğiniz deterjanı döküp (sıvı halde) sonra ovuyorsunuz yapışkan kendini bırakıyor ve o meşhur bobini görüyorsunuz. elimdeki pioneer bu yolla tamir edip resimlerinide buraya koyacağım 1 ay sonra sonra yapıştırırken özel yapışkana falanda ihtiyaç duymuyorsunuz işi bütün dikkatinizle bildiğiniz 502 japon yapıştırıcıyla yapıştırıcıyla yapıştırıyorsunuz ve hop tamam hazır hale geliyor.. resimleri buraya koyacağım ve nasıl tamir yapılır göreceksiniz beyler bu haber benim açımdan çok önemli duyunca çok şaşırdım yaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 15 Mart 2008; 16:01:51 >

• cvp yazmamanız çok doğal bişe çünkü resim olarak görmek istiyorsunuz yakında resimde koycam merak etmeyin...
  • Hoparlor tamirinde japon turevi yapıstırıcı kullanmazsanız cok daha iyi olur.
    Ayrıca hoparlor tamir edilir ama artık fabrikadan cıkan degil, baska bir hoparlor olur.

Asagıda yıllardır bu isi yapan firmanın tamir fotoları bulunmakta:

http://www.necelektronik.com/tamirresimleri.htm

Burdada bir hoparlorun tamir kitiyle koruk degisimi goruluyor:

http://www.tnt-audio.com/clinica/foamrepair_e.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 18 Mart 2008; 10:23:54 >

• kardeş bu hazır hoparlör kitini nerden bulabiliriz ?? ben istanbulda oturuyom...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tda 1562q

kardeş bu hazır hoparlör kitini nerden bulabiliriz ?? ben istanbulda oturuyom...

Hoparlor kitleri hoparlor tamiri icin en kolay ve verimli yol. Cunku o hoparlorun ozelliklerine gore malzemeler yapılıyor, ezbere tamirden cok daha iyidir en azından. Turkiyede ben pek gormedim istanbulda bulamazsan baska yerdede bulamazsın zaten. Karakoy selanik pasajı, tunel sokagı, karakoy iskelesinin arkası civarlarını dolasman lazım baska yerde aklıma gelmiyor. Karakoyde bulunan tecrubeli Nec elektronikte bu konuda bayagı malzeme satıyor. Orayada gidebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 20 Mart 2008; 10:23:18 >
  • Bobin nereden buluruz.
  • buda hazır kitle yapılan hoparlör tamiri beylerr

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    creative t3130 kablo tamiri
    9 yıl önce açıldı
    Evde Hoparlör Tamiri
    5 yıl önce açıldı
    Oto Stereo Amfi Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • abi bırakya ne hayır gelir bundan artık çöp resmen bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: EMINX84

Bobin nereden buluruz.

Nec elektronikten bulabilirsiniz.

Asagıdaki linke satılan hoparlor tamir malzemelerinin fotografları bulunmakta:

http://www.necelektronik.com/urunler.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 21 Mart 2008; 9:25:40 >
  • beyler bugün pioneer kolonumu tamir edeyim dedim bulaşık deterjanını sürdüm hiç bişe olmadı bizi kandırmışlar herhalde yaa bu hoparlörün alt kısmındaki spıder örümcek ayağı denen kısmı bir türlü ayıramadım bunu ayırmak için ne kullanmalıyım ?? yardımcı olun bu arada sellozik tinerde açmadıı
  • Topkapı füze çarşısı (eresin hotelin yanı ) hadi usta var oraya götürün yapar. Spideri sökmeyin sorun çıkabilir. Aseton deneyin o sökmesi lazım. ama orta göbekten sökün.
  • asetonda denedim ama yine olmadı çünkü pioneer bu o kadar gavur bi yapışkanı varki açmak hayal gibi kardeşim.. zaten arka mıknatıstan çıkardım. bobin simsiyah olmuş ama halen ses çıkarıyor... yaptırırsam 40 cm lik bası yaptırırım
  • Elinizde 38cm konisi sağlam bas varsa alırım bana koni lazım.
  • sökmek için sellozik tiner yapıştırmak içinde derby kullanılır geri boş laflar
    o şekilde pionere müdahale etmek hp için ölümdür yama yapılır ama öyle değil hele lastiklere tamir tecrübe ister... hazır memran olsada yerleştirmek ustalık ister.
    hp kağıdını tiner emecek sonra tekrar tiner dökülür kavlayana dek tiner ilave edilir hafifce tornavida ile destek verip kaldırmak lazım kağıdı. tinerle sökülmeyen göremedin hp .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 18 Mayıs 2008; 20:48:33 >
  • bende denedim tineri ama işe yaramadı kardeşim yaptırmaya kalksan 30 ytl istiyorlar zaten maliyeti ne kadar ki bu hop kağıtlarını
  • aseton kullanarak çıkarabilirsiniz.kesin garanti ediyorum...
  • benim de sony kolonlarım bu sene patlamıştı derslerden ilgilenmeye vakit bulamadım acaba tamir olur mu ?patlamıştı dediğim ortası sağlam hala net ses veriyor fakat kenarları yırtıldı(fazla ses açmaktan) tabi 15 yıllık komponent normal hop boyutu 17 cm ve kare ne yapabilirrim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • arkadaslar hoparlör tamirini istanbulda profesyönel anlamda yapan ıkı kısı var karaköyde serdar eldemir yeni bosna eskidiji bit pazarında abisi nejdet eldemir bu arkadaslar meslegı babalarından ögrenip ilerletmişlerdir babaları cevdet amca 40 senesını vermıstır bu meslege 10 seneye yakın bızım fırmamız olan fan muzık butun hoparlör arızalarını bu arkaslara yaptırmaktadır saDECE BIZ DEGIL BU SÖYLIYECEGIM MARKALARI DIKKATLE DINLEYIN KICKER,FOKAL ,JBL,HERTZ ,SIERRA VS.... HATTA BU FIRMALARDAN İŞÇİLİKLERİNİ TEYİT EDEBILIRSINIZ TURKIYEDEKI DESIBEL YARISMALARINDA BU ARKASLARIN MODIFIYE ETTIKLERI SUBVOOFERLERLE BU FIRMALAR DERECE ALIYORLAR BIRAKIN TAMIR OLAN HOPARLÖRUN ESKI RANDUMANINDA CALISMASINI UCRET FARKINI GÖZ ÖNUNE ALIRSANIZ MODİFİYE İŞLEMİ BİLE YAPILIYOR ORADA SITEDE BAGZI ARKADASLAR HOPARLÖRLERIN TAMİRDEN SONRA DEGERLERININ DEGISTIGINI IDDA ETMİŞ DOGRUDUR İŞİ BİLMEYEN ARKADASLAR EL SURERSE HOPARLÖR MAKARNA TENCERESİNE DÖNEBILIR:) FAKAT BU ARKADASLARIN TAMIR ATÖLYELERINDE HOPARLÖRLERIN TAMIRDEN SONRAKI FREKANSLARINI DUZENLEMEK ICIN KULLANDIKLARI OSİLASKOPLAR BILE VAR KI BU CIHAZ HOPARLÖR URETIMI YAPAN COGU FIRMALARDA BILE YOK BUKADAR PROF BIR CALISMA VAR ANLICANIZ BENIM BU ANLATTIKLARIMA İNANMAK İSTEMEYEN VEYA MERAK EDEN ARKADASLAR BIZZAT ATÖLYELERINE GIDEBILIRLER KARAKÖY BALIKLI HAN 2CI KAT NEC ELEKTRONIK SERDAR ELDEMIR YENIBOSNA ESKIDIJI BITPAZARI NEJDET ELDEMIR HATTA INTERNET SITELERI NEC ELEKTRONIK.COM TEL NUMARALARI ORADA MEVCUT. BU ARKASLAR OKADARDA MUTEVAZILER KI TAMİR ESNASINDA SEYRETMENIZE BILE MUSADE EDIYORLAR VE CAYDA ISMARLIYORLAR:) SITEDE IKITANE INGILIZCE TERIM EZBERLEYIP BU İŞİN HAKKIYLA YAPILAMADIGINI SÖYLEYEN ARKASLARA INANIP HOPARLÖRLERINIZI SAKIN HAAA ATAYIM DEMEYIN YAZIK GUNAH BENCE BANA TESEKKUR EDECEKSINIZ TAVSIYEMDEN DOLAYI DENEYIN DERIM...:)

• ya bendede pioneer 85 lik var 180 watt ortalama ne kadar bir fiyata koni değiştirilir ??
  • "FAKAT BU ARKADASLARIN TAMIR ATÖLYELERINDE HOPARLÖRLERIN TAMIRDEN SONRAKI FREKANSLARINI DUZENLEMEK ICIN KULLANDIKLARI OSİLASKOPLAR BILE VAR KI BU CIHAZ HOPARLÖR URETIMI YAPAN COGU FIRMALARDA BILE YOK"

bu cümle pek inandırıcı gelmedi
    insan zevk için bile o aleti alırken hoparlör üreten bir firma neden almasın veya kullanmasın
    hadi üzerindeki değerleri sallayacak diyelim, fakat hiç mi merak etmez ne değerde hoparlör ürettiklerini

üstelik tamir edilen bir hoparlörün tamirden sonra frekansı nasıl düzenleniyor
    bunu bildiğimden değil merak ettiğimden sordum
    herhangi bir ayar yapılabiliyor mu yoksa bozup tekrar mı yapıyorlar
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.