Şimdi Ara

PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
535
Cevap
1
Favori
22.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yap f6yı öyle gelcem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

İzmir'deyseniz istediğiniz marka AB sınıfı ampliyi getirin A sınıfı ampli ile mukayese edelim.
    Değilseniz bu değerlendirmeyi bulunduğunuz şehirde siz de yapabilirsiniz.
    Tek bir şartım var: kullanacağınız hoparlör Yamaha NS-1000M monitör olacak.

Sayın Kursun benim böyle bir görüşüm yok, sizin böyle bir görüşünüz var, herhalde bazı cihazlarla yaptığınız karşılaştırmalar sonrasında oluşmuştur, bende bu cihazlar nedir onu merak ettim. Benim tecrübem hiçbir cihaz dinlenemeden bir fikir sahibi olunamayacağı, a class iyidir, b class kötüdür, d en güzelidir gibi bir görüşümde yok, sınıfından bağımsız dizaynırın becerisidir iyi bir ses üretilmesi. Bundan farklı herhangi bir iddia benim yaşanmışlıklarımla örtüşmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

quote:

İzmir'deyseniz istediğiniz marka AB sınıfı ampliyi getirin A sınıfı ampli ile mukayese edelim.

Sayın Kursun benim böyle bir görüşüm yok, sizin böyle bir görüşünüz var, herhalde bazı cihazlarla yaptığınız karşılaştırmalar sonrasında oluşmuştur, bende bu cihazlar nedir onu merak ettim. Benim tecrübem hiçbir cihaz dinlenemeden bir fikir sahibi olunamayacağı, a class iyidir, b class kötüdür, d en güzelidir gibi bir görüşümde yok, sınıfından bağımsız dizaynırın becerisidir iyi bir ses üretilmesi. Bundan farklı herhangi bir iddia benim yaşanmışlıklarımla örtüşmüyor.

A sınıfı amplilerin AB sınıfı amplilerden daha iyi olduğu fizik kuralıdır.
    AB sınıfı dinlenemeyecek kadar kötü olan B sınıfını islah etmek için içine bir tutam A sınıfı serpmekten ibarettir.

Netice olarak bunlar birer görüştür. Ve herkesin kulağı farklı duyar.
    Benim amacım iddialaşmak değil bu konuya ilgi duyanları böyle bir tezi araştırmaya yöneltmektir.

• quote:

quote:

quote:

AB sınıfı dinlenemeyecek kadar kötü olan B sınıfını islah etmek için içine bir tutam A sınıfı serpmekten ibarettir.

Benim amacım iddialaşmak değil bu konuya ilgi duyanları böyle bir tezi araştırmaya yöneltmektir.

Sayın kurşun marka model yazmadığınız surece yazdığınız boş

Marka master sound
    Class. A

Marka audio research
    Class ab

Simdi master sound duenti daha mı iyi

Evet. Se cevabınız daha da bir sey yazmıyorum

Fizik kuralıy mis Cidde'n komik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 14 Nisan 2016; 21:44:01 >

• daha önce de yazdım,bu iyi-kötüyü bir türlü anlamadım.bu kadar sübjektif bir konuda hemde.benim iyi dediğim en iyisidir mantığı ise eyvallah.
    kursun arkadaşın konusunu okumuştum.bilmem bişi markayı alamazdım kendim yaptım demişti yanılmıyorsam orada.gayet de güzel olmuş bence tahminim sesi de güzeldir.ee daha ne istiyoruz abi?
    ben gene aynı şeyi tekrarlıyorum.müzik dinleyin arkadaşlar artık,cihaz değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80
    Marka master sound
    Class. A

Marka acoustic research
    Class ab

Acoustic Research ?

Audio Research demek istediniz herhalde.

AR3a iyi idi.
  • hocam araya girmek gibi olmasın ama ar3a da hoparlor değil miydi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80
    Marka master sound
    Class. A

Marka audio research
    Class ab

Acoustic Research ?

Audio Research demek istediniz herhalde.

AR3a iyi idi.

Evet audio research

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 14 Nisan 2016; 21:42:39 >
  • Ne acayip tartışma....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Benimde iddialaşmak gibi bir niyetim yok. Hangi cihazlarla bu görüşe ulaştınız onu öğrenmek istemiştim. Yazsanızda canınız sağolsun, yazmasanızda..

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

hocam araya girmek gibi olmasın ama ar3a da hoparlor değil miydi?

Hic sorma

• arkadaşlar siz burada tartışırken ben bir sürü cihaz denedim ve bir çok cihazı karşılaştırma şansı buldum hpm100 ve modern hoparlörleri saatlerce yan yana karşılaştırdım , kulaklarıma gerçekten güvenirim belki benim duyamadığım ya da kaçırdığım detaylar varsa diye yanımda bir müzisyen arkadaşımla beraber cihazları test ettik oda yorumlarını yaptı, kendisi neredeyse her ay yeni cihaz alan hi-fi manyağı bir arkadaşım kendisi uzun yıllardır üniversiteden beri arkadaşım, beraber aynı evde kaldık yıllarca ev arkadaşlığı yaptık öğrenci iken bile bütün parasını gitar amfilerine ses sistemleri ve hoparlörlere harcardı, zaten bu meraka beni sürükleyen de o oldu evinde onlarca kaliteli hoparlör amfi kablo cd çalar var hatta ve hatta bu kadar cihaza evde izin verecek bir hatun bulamadığı için evlenmedi yani onun için cihazlar her şeyden önemli sırf bu yüzden evliliği bile erteledi yıllarca, öyle hasta bir arkadaştan bahsediyorum. neyse lafı fazla uzatmadan konuya gireyim işte test ettiğimiz ve karşılaştırdığımız cihazlar;

1.pioneer hpm-100
    2.jbl 4312 monitor (jbl l-100 century ile aynı sürücüleri kullanan model)
    3.monitor audio rx-8
    4.heco celan gt 702
    5.dali ikon 7 mk 2
    6.usher compass x719 bookshelf
    7.paradigm monitor 11 v6

Ve daha sayamadığım kıyıda köşede bir çok hoparlör vardı fakat karşılaştırmaya değer bulduğumuz hoparlörler bunlardı amfi olarakta yeni aldığım Pioneer a-878 reference ve arkadaşımın vincent s-237 sini kullandık, kaynak ise vincent cds6 idi,

jbl 4312 vs. pioneer hpm-100
    İlk olarak pioneer hpm100 ile yine vintage bir cihaz olan jbl 4312 yi a+b olarak a878 e bağladık (açıkçası en çok merak ettiğim karşılaştırma buydu hazır kulaklarımız yorulmamışken bu iki hoparlörü karşılaştıralım dedik) amfiden tüm ses ayarları flat yaptık ve kullandığımız kablolarda aynı marka 1.5mm inakustik premium saf bakır kabloydu. ilk olarak b&w sound test cd si ile teste başladık allan taylor un colour to the moon parçasıyla ses seviyesi %25 olarak jbl ve pioneer ı anlık geçiş yaparak test ettik öncelikle testte ilk dikkat çeken hpm-100 ün jbl 4312 ile karakteristik olarak benzer yapıda olmasıydı hatta bazen amfiden a ve b geçişi yaptığımızda şuan çalan hpm100 mü yoksa jbl mi diye karıştırdığım oldu ama genel olarak farklar şu şekilde şarkının ilk 5 saniyesindeki çınlama sesiyle başlayan kısımda hpm100 jbl e oranla daha açık çaldı yani o çınlama sesini yaklaşık %15 daha vurgulu verdi jbl ise hpm100 e oranla daha mat verdi bu sesi yani flata daha yakın verdi , birkaç tane vokal ağırlıklı şarkı dinledik özellikle akustik kayıtlarda iki hoparlörde çok başarılıydı yine dediğim gibi ( jbl monitor hoparlör olmasından kaynaklı diye düşünüyorum ) sesi daha flat verdi, hpm100 ise bir tık daha vurgulu çaldı (tabi bu aradaki farklar uçurum derecesinde değil yanlış anlaşılmasın) gelelim bass performanslarına tony joe white in albümlerini test ettik ve birkaç tane bass test müziği ile test ettik öncelikle iki hoparlörüde dinlerken çok keyif aldık arkadaşıma göre 4312 nin bassları hpm100 e göre bir miktar daha sertti bu konuda hemfikirdik fakat hoparlörden uzaklaştıkça 4-5 metre geriden dinlerken o sertlik kayboldu basslar biraz daha yumuşadı hpm100 de ise basslar daha doygun ve vucütlu çalıyordu a878 amfininde buna etkisi var tabiki ama sesi açtıkça salonun her yeri titremeye başladı, jbl 4312 ise yine hpm100 e yakın bass performansı olsada sesi yükseltince basslar kaybolmaya başlıyordu, yani woofer ileri geri çok hızlı hareket etsede bass hpm100 kadar doyurucu çalmıyordu tabiki bunda kabin litreside etki ediyor hpm100 ün kabini 4312 den daha büyük uzak mesafeden dinlemelerde hpm100 daha keyif vericiydi bass konusunda, fakat genel olarak karşılaştırma yapmak gerekirse jbl 4312 de monitor olmasından ötürü kaynaktan gelen sese en az müdahalede bulunarak veriyor yani ses hpm-100 e göre daha flat hpm-100 de ise mid ve tizler 4312 ye göre hafif v şeklinde yani bass ve tiz bir kademe açıkmış gibi, bu farkı loundness i açtığınızda daha iyi hissediyorsunuz, kısacası hpm100 ün sesi 4312 ye göre biraz daha şıkır şıkır basslar biraz daha gövdeli 4312 nin sesi daha doğruya yakın denilebilse de yinede her iki hoparlörde doğru sesi vermiyor ikiside biraz süslü, 70 lerin tınısını bu hoparlörlerde çok rahat duyabiliyorsunuz, ama açık konuşmak gerekirse amfi flat ayardayken hpm-100 daha güzel çaldı o gitar sesleri zil sesleri davul sesleri bir miktar daha vurguluydu jbl e göre ,

monitor audio rx-8 vs. hpm-100
    gelelim şimdi monitor audio rx-8 ile hpm-100 karşılaştırmasına tabii ki bu iki hoparlör çok farklı kulvarlarda fakat yine de karşılaştırmak istedik ve ses farklarını yazalım istedik öncelikle ma rx-8 forumlarda çok övülen bir hoparlör diana krall albümünü bu iki hoparlörde yine a+b olarak geçişli dinledik, rx-8 de ilk dikkat ettiğim tizlerin çok parlak çalmasıydı ilk 10-15 dk dinlediğimde ilk başta hayran kalmış gibi olsamda sonra tizlerin bir süre sonra baş ağrıttığını hissettim. sesler olduğundan daha parlak ve vurgulu geldi kulağıma rx8 de, basslar ise çok yoğun olmamasına rağmen derli toplu ve gayet güçlüydü hoşuma gitti açıkçası ama tizler ciddi anlamda çok keskin geldi kulağıma baterideki zili çok net duyuyorsunuz baget sesleri tıkır tıkır sahnesi geniş fakat birşeyler eksik veya fazla Ama ne eksik ve ne fazla anlayamadım yani net bir şekilde tarif edemiyorum Ama şu bir gerçek ki rx8 in kulağıma çokta hitap ettiği söylenemez hpm100 ise 4312 ye göre daha parlak çalıyor desekte yine rx8 e göre daha yumuşak ve detaylı çalıyordu bassları da yine aynı şekilde yumuşak ve gövdeli yani jazz ve blues tarzına daha çok hitap ediyor bence 30 cm lik bir bass ın avantajını bu tür müziklerde hissediyorsunuz uğultu yerine içinizi titreten gerçek bir bass duyuyorsunuz, ben bunu 4 silindirli 1.6 motor yeni bir araçla 1976 model v8 motor 6.3 litre geniş lastikli bir arabanın farkına benzetiyorum,

heco celan gt 702 vs. hpm-100
    gelelim heco celan gt 702 ye bu hoparlörden sonra amfiyi vincent ile test etmeye devam ettik. vincent 237 a878 e göre daha sıcak çalıyordu ses rengi hoşuma gitti açıkçası neyse heco gt 702 de ilk dikkatimi çeken basslar oldu ilk duyduğumda aman allahım dedim bu ne kadar derin ve güçlü basslar sanki iki tane 30cm lik aktif subwoofer çalışıyormuş gibi ciğer söken cinsten ve aynı zamanda yapaylıktan uzak gayet tatlı bassları vardı tizler ise yumuşak ve gayet sıcak çalıyordu fakat midler çok gerideydi daha çok bass ve tiz ön plana çıkmış gibiydi ama o kadar keyif vericiydi ki özellikle pop türü bass ağırlıklı müziklerde sizi yerinizden hoplatacak cinsten gt 702 ile sinema sistemi kursanız subwoofere asla ihtiyacınız kalmaz o kadar söylüyorum ki frekans aralığı 24hz den başlıyor , ama azda olsa mid eksikliği hissettim bu hoparlörlerde rx8 gibi tizleri keskin değil daha yumuşak ve kulağı daha az yoruyor, ve bassları çok daha derine inebiliyor dinamik ve tok bassları var asla uğultu ve dağılma söz konusu değil ama yinede bir audiophile hoparlörü olabileceğini düşünmüyorum, hpm100 e oranla midler geride tizler daha sıcak ve basslar daha derin ve dinamik daha çok pop r&b türüne daha çok hitap eder diye düşünüyorum, ama her türü dinlemesi zevkli,

dali ikon 7 mk2 vs. hpm-100
    gelelim dali ikon 7 mk 2 ye dali ikon 7 de ilk dikkatimi çeken yumuşak ve dengeliye yakın çalması idi detaylar çok güzel kulağı yormuyor vokaller başarılı mid tiz bass dengesi yerli yerinde hafif süslü ama çokta fazla değil, genel olarak beğendim fakat basslar asla bir heco celan gt 702 nin yerini dolduramaz o ayrı bir dünya , klasik dali soundu var var yani olağan dışı bir sesi yok ama en güzel tarafı rx8 ve paradigm monitor 11 e göre daha yumuşak tonda çalması (sanırım bu tizlerdeki yumuşaklık ve detay ipek dome tweeter de bitiyor titanyum tweeter kullanan hoparlörlerin sesi genel olarak daha keskin) hpm-100 ile kıyaslamak gerekirse uzun uzun yazmayacağım hpm-100 genel olarak daha başarılı bence, arkadaşımda bu konuda hemfikir.

usher compass x719 vs. hpm-100
    gelelim usher compass x719 bookshelf hoparlöre Öncelikle bu hoparlörün diğer denediğimiz hoparlörden daha üst düzey olduğunu çok rahat söyleyebilirim yani sınıf üstünlüğü var gerek ses kalitesi gerek malzeme kalitesi (gerçek ağaç kullanılmış ve kabinler çok ağır) seslerdeki yumuşaklık tork alt frekanslardaki doğallık (ki bu boyutta bir hoparlörden nasıl böyle güzel bass çıkıyor hayret ettim doğrusu) bas doğru ve dengeli tizler çok keskin değil doğru çalıyor insanın kulağını delmiyor midler geride değil diğer hoparlörler gibi v şeklinde bir sesi yok dinlediğim en flat ve gerçeğe yakın ses veren hoparlördü, sanırım high end sınıfına en rahat girebilecek hoparlör, ama amfi seçiyor meret vincent e daha iyi uyum sağlasada iki amfiyide beğenmedi daha çok high end amfi arıyor gibi şu a class 2x30 watt olanlardan , neyse zaten hpm 100 ile çok fazla kıyaslanamaz çok farklı kulvarlar şu daha iyi denilebilecek bir karşılaştırma değil çünkü tüm bu hoparlörler içinde en flat ve doğru çalan hoparlör, ama çoğu kişiye keyif vermeyebilir özellikle süslü ses arayanlar için,

paradigm monitor 11 v6 vs hpm-100
    şimdi gelelim son hoparlörümüz paradigm monitor 11 v6 ya bu hoparlör gerçekten hoşuma gitti çok güzel bir sound u var basslar heco kadar derin olmasada heco kadar güçlü fakat ikon 7 ve rx8 den daha başarılı midler arkada değil detaylı ve çıtır çıtır çalıyor baget sesleri net duyuluyor tizler rx8 kadar parlak olmasada yine de parlak ve uzun süreli dinlemede yorabilir ama genel olarak beğendim heco nun tizleri kadar yumuşak ve sıcak değil malesef, ama midler heco celan 702 den daha başarılı bence yada şöyle diyeyim heco celan 702 kadar geride değil daha duyulabilir düzeyde hpm100 ile kıyaslandığında ise daha tizler daha keskin midler daha önde fakat daha yapay basslar daha dinamik fakat hpm-100 kadar derin değil yani hpm100 biraz süslü çalıyor desemde paradigm monitor kadar süslü ve yapay değil (paradigm yapmacık bir ses veriyor anlamı çıkmasın sesi gayet güzel) genel olarak güzel bir hoparlör sinemadada çok güzel sonuç vereceğine eminim ama şuan konumuz müzik,

sonuç
    şimdi tüm hoparlörler hakkında genel bir yorum yapmak gerekirse Her hoparlörün kendine has bir sesi var hepsi ayrı güzel, birinin iyi olduğu bir konuda diğeri kötü olabiliyor, biri midleri önde çalarken biri geride çalabiliyor birinin tizleri bıçak gibi keskin diğeri pamuk gibi yumuşak olabiliyor kiminin bassları çok dengeli kimi çok güçlü kimi sönük kalabiliyor ama bu tamamen kulak ve zevk meselesi, Bir de dinlediğiniz müzik türü ile çok ilgili mesela pop müzik dinliyorsanız bass ve tizleri ön plana çıkmış dinamik hoparlörleri tercih edin fakat 1970 lerin müziklerini dinliyorsanız kesinlikle vintage hoparlör tercih edin o dönemin sesini en iyi yansıtan yine o dönemin cihazıdır, her dönemin kendine göre bir müzik tarzı ve hoparlör üretim tarzı var. elimden geldiğince objektif yorumlamaya çalıştım yani hiçbir cihazı övmek yada yermek için değil tamamen yaptığımız testten elde ettiğimiz verileri olabildiğince objektif şekilde yazmaya çalıştım. yinede aklında soru işereti olanların gidip kendi cd leriyle test etmelerini tavsiye ederim, son kararı verecek olan yine kulaklarınız olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dost..:) -- 15 Nisan 2016; 5:51:55 >

• Bu yorumlara bakarsak hpm 100 ancak sinemada front olur zira karşılaştırdığıniz hoplarlor Ler stereo Hoparlor degil ev sineması front Hoparlor leri

Birde bir kac foto koysaydınız konu renklense idi

• Anladığım kadarıyla dinlenilen müzik türlerinden karşılaştırma kriterlerine kadar farklı düşünceler karşılaşıyor. Bu nedenle uzatmanın hiç anlamı yok bence.
    Keza yolda giderken yanımdan 1970 model bir Camaro geçse ben de bakarım vay be derim ama hiç ona sahip olma isteğim olmaz keza ne kadar kötü bir altyapısı olduğunu felaket frenleri ve yol tutuşu olduğunu bilirim. Ama aşık olan ve bunların kral olduğu zamanlarda uzaktan bakmış nesil gıpta eder toz kondurmaz.
    Şimdi bu kişiyi ufacık bir Audi TT ye sıkıştır eminim hiç beğenmeyecektir. Ama daha hızlı daha kolay dönüyor çok daha güvenli hemde durabiliyor....olsun

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Ne kadar bilgisiz ve tecrübesizce bir değerlendirme.
    Öncelikle tek bu değerlendirmeden bile gerçek hifi ve ürünleri ile hiçbir şekilde bir tecrübenizin olmadığı şak diye ortaya çıkıyor.
    Sonra da neden tartışma çıkıyor diye ver yansın ediliyor. Bu işi fizik dersinde değil de müzik dersinde değerlendirmeye başladığınızda anlarsınız ne denli komik sonuçlar çıkardığınızı.
    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar üstüne üstlük bir de bunları sanki bişey bilirmiş gibi yazdıklarından buralar böyle karışıyor. off of. Girmeyim şuraya gerilmeyim diyorum ayda bir giriyorum bişeyleri öğrenmeye çalışanları yanlış yanlış yönlendiren bilgisiz insanları görüp gerim gerim geriliyorum yaa
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    yanlış anlamışsınız hpm-100 sinemada front olmaz (ancak sinemada front olur gibi bir ifadeyide nerde kullandım diye düşündüm bir an zira karşılaştırmamız tamamen müzik üzerineydi) ki jbl 4312 de aynı şekilde bu iki hoparlör dinlediğim modern hoparlörlerden tını olarak çok daha güzel ve yormuyor diana krall albümünde en çok beğendiğimiz hoparlör hpm-100 oldu aynı şekilde the rolling stones un albümündede basslar uğultusuz ve net tizler vurgulu ama keskin ve kulağı yoran cinsten değil, bu albümlerde en güzel çalan hoparlör modern hoparlörlele kıyasla açık ara hpm-100 oldu daha sonra jbl 4312 geliyor tamamen müzisyen arkadaşımla ikimizin yorumu

• quote:

Orijinalden alıntı: dost..:)

yanlış anlamışsınız hpm-100 sinemada front olmaz (ancak sinemada front olur gibi bir ifadeyide nerde kullandım diye düşündüm bir an zira karşılaştırmamız tamamen müzik üzerineydi) ki jbl 4312 de aynı şekilde bu iki hoparlör dinlediğim modern hoparlörlerden tını olarak çok daha güzel ve yormuyor diana krall albümünde en çok beğendiğimiz hoparlör hpm-100 oldu aynı şekilde the rolling stones un albümündede basslar uğultusuz ve net tizler vurgulu ama keskin ve kulağı yoran cinsten değil, bu albümlerde en güzel çalan hoparlör modern hoparlörlele kıyasla açık ara hpm-100 oldu daha sonra jbl 4312 geliyor tamamen müzisyen arkadaşımla ikimizin yorumu

Sahsi bir yorum

Saygı duyarım

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    kapitalizm bize sürekli yeni ensdüstrinin modern ürünlerini sıfır ambalajında olarak dükkanlardan artı %18 kdv dükkan kirası bayi karı ve çalışan ücretleri yüküyle beraber 9 ay taksitle alıp borçlanmamızı emrediyor, ama ben bu emre uymuyorum, yeni olan iyidir diye birşey yok zira vintage olanda iyidir diye birşey de yok lakin 2 endüstri dünyada ilerlemek yerine kaliteyi düşürüyor
    1.ses sistemleri (plaktaki sesi hiçbir kaynağa değişmem)
    2.fotoğraf makineleri (hala 1978 model Rolleıflex analog makinenin çekimini hiçbir şeye değişmem) ha ben çok para harcamak istiyorum illa sıfır kutuda ürünleri 9 ay taksitle alacağım sonra sıkılıp iki ay sonra yarı fiyatına ikinci elde satacağım derseniz ...

• dost..:) kullanıcısına yanıt
    Yok yanlış anlaşılmasın vintage kötüdür ya da işe yaramaz demiyorum. Şu anda bizim de ağzımızın suyunu akıtan Sonus Faber AIDA nın peşinden 30 sene sonra torunlarınız koşacak vintage iyidir diyecekler. HPM100 ün de 30 sene önce mutlu bir sahibi olmuştu değil mi. O zaman bu hoparlöre bayağı hatırı sayılır bir para veren enayi olmasaydı şimdi siz de bu vintage a sahip olamayabilirdiniz. Asıl önemli olan bu hoparlöre bugün bile 5.000 tl veren birileri çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Yok yanlış anlaşılmasın vintage kötüdür ya da işe yaramaz demiyorum. Şu anda bizim de ağzımızın suyunu akıtan Sonus Faber AIDA nın peşinden 30 sene sonra torunlarınız koşacak vintage iyidir diyecekler. HPM100 ün de 30 sene önce mutlu bir sahibi olmuştu değil mi. O zaman bu hoparlöre bayağı hatırı sayılır bir para veren enayi olmasaydı şimdi siz de bu vintage a sahip olamayabilirdiniz. Asıl önemli olan bu hoparlöre bugün bile 5.000 tl veren birileri çıkıyor.

+1,5

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.