Şimdi Ara

PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
535
Cevap
1
Favori
22.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hatta uçmuş
    Kutusunda olması ne gibi avantajı varmış 100 saat kullanıldığını nasıl bileceğiz .sayaç mı var
    Neyse hayırlı satışlar

Üzerine basa basa yazıyorum . en iyi yatırım aracı cihaz alımı sonradan satımı işi

Böyle absurd bir piyasa oluşmaz . şimdi kalkar biri beninmki 50 saat dinlendi bende 12 bin lira der .
    vallahi der mi der . Vallahi birileride alırmı alır

• bu hoparlörü biliyorum sıfır kutusunda hpm-100 hatta birkaç ay önce üsküdarda birisi 5000 $ a satıyordu bu hoparlörü forumda da baya bahsedilmişti, zaten ilandada üsküdardan aldığını söylüyor muhtemelen o 5000 $ a satan üsküdardaki adamdan satın almıştır. üretileli 40 yıl olmuş 40 yıl boyunca bir eşyayı kutusuyla saklamak gerçekten büyük bir özveri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dost..:) kullanıcısına yanıt
    5000 dolardan satan veya alan 15bin Türk lirası , sonra neden 3300 dolara satar .
    neyse akıl sır ermiyor
  • çünkü biz kullanıcı gözüyle bakıyoruz yani başka bir değişle dünyaya fakir bakıyoruz ama bazı cihazlar varki koleksiyoncular servet yatırabiliyor mesela bundan 2 yıl önce kutusunda jbl l-100 araba fiyatına satıldı belkide jbl in fabrikasında bile yoktur kutulu bir ürün ama alan kişide alıp dinlemek için almadı koleksiyon için aldı. koç müzesine gittiyseniz orada sıfır ericsson un ilk cep telefonları var 20 yıllık şimdi bu telefona 100bin $ versen vermez sana koleksiyoncu çünkü yenisi bulamaz, yani o çok farklı bir durum, öyle parayla filan ölçülecek şeyler değil paranın da ötesinde şeyler bunlar. bana gençliğimi geri versen misali

• en baştan yazdım . satılırmı? satılır ..
    Örneğin ayda 150 bin dolar euro kazanan alın teri veya rant vs vs her neyse . bir kişi için 10 bin lira para değil tabiki .
  • Benim dinlediğim Hpm-50 de çil durumdaydı 1500TL denildi ama 1200 e bırakırım dedi gayette güzeldi kötü bir Ampli ile dinleti yapmmama rağmen..

• 20 yaşındaki biri bir araba alsın koysun kenara unutsun varlığını.60-70 yıl sonra öldüğünde hatırı sayılır miras bırakır torunlarına.
  • ohooo...

PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi biri çıkar 10 koyar öbürü çıkar benimki en bi emsalsiz der 12 koyar . yarın başkası çıkar benim HPM harbiden emsalsiz der 15 bin ister .
    Tweteer parmak dokunulmuş olması gerçekten emsalsiz oluşunu gösteriyor
  • özellikle öyle çektim abi resmi iyice görünsün diye.buna 12000 tl isteniyorsa 10500 TL kutusunda,koleksiyonluk diye satan bedavaya veriyor. güncellesin fiyatını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 29 Mayıs 2016; 18:25:06 >
  • bu arada abiler böyle coştukça aklıma geldi bunların üretim tarihinde fiyatları neydi bilen varmı?
    1979 da 300USD imiş...USA enflasyon değişimlerini hesaplayınca 988 USD yapıyor bugünün parasıyla.
    Bu mesaja eklenen görseller:

PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HI-DEF-MAN -- 29 Mayıs 2016; 19:03:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Japonya'daki satışı 1977'de 62.000 yen olduğuna göre günümüz kuruyla 565 $ ediyor.
    Birde şöyle bir bilgi var:
    http://pioneer.pytalhost.eu/1976/pioneer26.jpg
  • hilhan kullanıcısına yanıt
    Onu da enflasyona uyarladığında sanırım 93.000 yen yapıyor...

• yani enflasyondu bilmemneydi herşeyi hesaplayınca sıfırı taş çatlasın 3000 lira yapıyor.hadi gümrüktü bilmemneydi 5-6 bin lira olsun.o da abartarak.sıfırından 2-3 kat yüksek istenen bu tarz cihazlar var mı acaba daha bilmiyorum.
    İşte öyle şarap gibi yıllandıkça olgunlaşan masif kabinin dinleyenin kulaklarında bıraktığı tat buruklaşıyor enstrumanlar olduklarından daha değerli çalıyor . Şu anda mezarlarında olan birçok yorumcu aniden önünüzde canlanıyor. O kadar etkili sistemi kapattıktan sonra uyusanız bile rüyanızda hazzı almaya devam ediyorsunuz . Bu kadar zevke o kadar para az bile...

• hoparlor bazında sormuştum.hpm serisi olması şart değil üretildiğinde 1000 dolar olupta 40 yıl sonra 5000 dolara satılan bir ürün biliyor musunuz?merakımdan soruyorum.
    yoksa bir pulu 1 cente alıp 100 yıl sonra 1 milyon dolara satabilirsiniz ben bunu sorgulamıyorum şu an.
    İşte o pul zamanında 100 adet basıldıysa önemli bir amaca hizmet etmişse ve bugun elde kalan tek örnekse eder o paraları. Ama 100.000 lerce üretilmiş hatta başka marka bir hoparlörün yeniden üretimi bir ürün biraz zor değerleniz. Bu durum oldukça duygusal...

• tamam hocam aynı şeyi diyorum ben hep.1 tane bilemedin 2-3 tane kaldıysa ve iyi koruduysan büyük paralar istersin "bundan başka bulamazsın işine gelirse" dersin ama bu kadar çok üretilen bir ürüne hem de 40 yıl sonra bu kadar paralar istemek abes.adam gider başka hoparlor alır hemde daha iyisini belkide.
    Hocam siz hiç Hpm serisi bir Hop.dinledinizmi yada gördünüzmü bilmiyorum.Geçenlerde Hpm-100 bile değil Hpm.50 yi vasat bir Ampli ile dinledim 1000TL civarına alınabilir bir Hoparlör ve bu fiyata bundan daha iyi güncel bir Hop.bulmak biraz zordur.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.