Şimdi Ara

PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
535
Cevap
1
Favori
22.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    şu anda bir çift hpm-50 karşımda duruyor ve dinliyorum.bu cevap yeterli mi?
    ben 1250 liraya aldım gayette iyi bir hoparlor.detay yok sadece tiz var diyorlar ona da şaşırdım açıkçası ortalar da gayet iyi hatta ayarlama şansın var tiz çok veya az gelirse.40 yılık bir hoparlor için çok temiz ve iyi bakılmış.
    sanırım yazılanları anlayamıyorsunuz ya da ben derdimi anlatamıyorum yazıya döküp.
    ben hpm-100 lere 10500-12000 lira isteyenlere söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 30 Mayıs 2016; 0:39:56 >
  • Uzun uzun yazmak istemiyorum . daha önce çok yazdım .
    bazı tipler vardır . Kullandığı cihazı ilan verir en olmadık fiyatla ,favorilerine ekleyenleri gördükçe ,mesaj yazııp bilgi aldıkça ,telefon açıp konuştukça bir nevi orgazm olur .niyeti satmak değildir . elindeki cihazın ne kadar değerli olduğunu düşünür .alıyorum desem bin dereden su getirir yan çizer , yurtdışına gidiyorum sizi arayacağım der .Aramaz tekrar ararsın ,sattım der . 1 yıl sonra tekrar ilanı koyar .

piyasa eski nayloncu kılıklı simsarların elindedir . topladıkları hurdaları 50 -100 liraya çoluk çocuğa tamir ettirir. mükemmel kusursuz diye ilan verir.
    Bir ayağı çukurda 40 yıllık 30 yıllık cihazlara servet isterler .

Geçen yıl bir kenwood receiver geldi bakıma . satan kişi kusursuz demiş . cihazı açtığımda driver katının sonradan basit bir pcb uygulanıp kötü mazlzemelerle toplandığına şahit oldum . sanırım ya içindeki orijinal plaket başka bir aynı model cihaza monte edildi bu cihazada yeniden pcb yapılmaya kalkışılmış .
    sorsan kusursuz !!!.

Bu piyasada bu haydutlar olduğu müddetçe görmeden incelemeden bu tip sahtekar satıcılardan elektrik fişi bile almam .

Bu ilanlardan satılan çoğu cihazı biz meraklı millet olarak en az bir kez içinin açıldığı daha iyi ses nasıl alırım diye dahihane düşüncelerle katledildiğine çoğu kez şahit olmuşumdur .
    çok iyi tanıdık eş dost akraba tanıdık olmadıkça veya bu işlerden biraz bilgi sahibi olmadıkça çöp almamanızı öneririm .

şu aralar ortalıkta 110 v çok cihaz bulunmakta ,yurtdışından gemi yoluyla veya tır kasasının bir köşesinde illegal yolla yurda girmiş çok satılık cihaz var . Amerikada HPM 100 300 ile 1000 dolar arasında . Al 1000 -4000 liraya sat 12000 liraya . ne güzel ticaret .
    Bir gerçek var ki yabancılar cihazlarına bizlerden daha iyi koruyor . çok temiz çizik dahi olmayan 70 lerden kalma Aluminyum panel ve düğmeli cihazlara denk geldim . Malesef bizde biraz hoyrat kullanım ve kedideki merak misali merak ile fazlaca kurcalanmış cihaz var . Ama sorsanız tornavida değmemiş .

İyice incelemeden çöp almayın . benim bile geçmişte basiretim bağlanıp bir iki kazık yemişliğim vardır

• dediğim gibi benim aldığım 40 yılık bir hoparlor için çok temiz ve iyi bakılmış.hatta bir hpm-60 ile bunun arasında kaldım gidip geldim hpm-60 için son 1600 lira istendi belki daha iyi bir hoparlordü ama körük ve değiştirilmiş dolayısıyla oynanmıştı.ama bunun temizliği ve diriliği şaşırttı beni.fazla da kasmamak gerektiğini düşünüp bunda karar kıldım aldım.biraz daha indirir diye zarf attım yaşlıca bi amcaydı eski kurtlardan resimler falan var.dedi bulgaristandan getirdim yol parası vs baya masraf yaptım dedi bende uzatmadım.ne kadar doğru söyledi bilmiyorum.
    aydınsakaryalının bahsettiği hoparlor doğubankta ise belkide aynı hoparlorden bahsediyoruz şu an.
    aklımda şu an vintage bir amplifier almak var ama dediğin gibi abi zor temizini bulmak hoparloru dışardan bakıp anlarsın az buçuk temiz iyi bakılmış vs de amfinin içini mi açıcaz açsakta ne anlıcaz elektrik elektronikçi olmadığımız için?şu aklımdaki class a amp yapımını hızlandırsam mı acaba?tabi işyerindekilerden yardım alıp öyle kolay iş değil farkındayım hazır kartları toplayıp birleştiriyor olsakta.en azından ne olduğunu biliriz malın.

• ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Evet dostum benim gördüğüm,dinlediğim Hpm-50 yi almışsın.Çok temiz bir Hoparlördü bu kadar temizini bulmak çok zor hele o ön perdeler Hpm in kendine has kalın kumaş perde yapısı mükemmel durumdaydı,kendi adıma Forumdan biririsinin almasına sevindim hayırlı olsun keyifli dinletiler,Ampliniz ne bilmiyorum ama iyi bir Ampli ile çok güzel bir şekilde Müzik dinlersiniz..Yaşlı kurta gelşnce Mustafa Amcadürüst satıcıdır cihazların değerini ederini,neyi varsa herşeyini söyler durumları,tamir görmüş vs.gibi.Fiyat olayıda cihazın ederinden fazlaysa zaten alan olmaz ben bir yıl ilanda kalan cihaz biliyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hah yaşa mustafa bey.
    eyvallah sağolasın.bende vsx-d1011 ampli var şu an stereosu fena değil t sınıfı amfimden daha iyi en azından.şimdilik idare edeceğim ileride bir class a amp yapma düşüncem var ama bilmiyorum ne olur.
  • madem öyle bir örnekte ben vereyim arkadaşlar; bugün efsane olarak kabul edilen 1967 model ford mustang; iyi korunmuş ise 250.000 $ civarına çok rahat alıcı buluyor işin en ilginç tarafı ise 1967 yılında bu aracın ford bayii fiyatı donanımına göre 1200$ - 3000$ arasıydı, kimse 40 yıl öncesine gidipte bu ürünleri sıfır olarak alamaz, dünyanın en zenginide olsan servette döksen bu cihazların sıfırına erişemezsin, rahmi koç gibi akıllı adamlar dönemin endüstri ürünlerini zamanında sıfır alıp depoya koymuşlar aradan yıllar geçtikten sonra şu meşhur hasköydeki koç müzesinde sergiliyor adamlar. 10 tl giriş ücreti ile müzeyi geziyorsun sadece uzaktan bakmak için bile bu parayı veriyorsunuz

• tamam arkadaşım hadi o ilk 10500 liraya satan şahıs iyi korunan bir malı bu fiyata satmaya çalışıyor.12000 lira olanın tiz sürücüsü parmaklanmış diğer resimlere bakarsanız çokta iyi korunmamış cihaz çizikler vuruklar mevcut.bunun için ne bahaneniz var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dost..:)

madem öyle bir örnekte ben vereyim arkadaşlar; bugün efsane olarak kabul edilen 1967 model ford mustang; iyi korunmuş ise 250.000 $ civarına çok rahat alıcı buluyor işin en ilginç tarafı ise 1967 yılında bu aracın ford bayii fiyatı donanımına göre 1200$ - 3000$ arasıydı, kimse 40 yıl öncesine gidipte bu ürünleri sıfır olarak alamaz, dünyanın en zenginide olsan servette döksen bu cihazların sıfırına erişemezsin, rahmi koç gibi akıllı adamlar dönemin endüstri ürünlerini zamanında sıfır alıp depoya koymuşlar aradan yıllar geçtikten sonra şu meşhur hasköydeki koç müzesinde sergiliyor adamlar. 10 tl giriş ücreti ile müzeyi geziyorsun sadece uzaktan bakmak için bile bu parayı veriyorsunuz

Amma abartınız Yaw Mustang mı bu

10000 lira 12000 lira verince neler var bu eski cihazlar ı kim ne yapsın o paraya her yeri eklenmiş

Hifi bir hop

Deseniz hi end bir cihaz belki tamam da bu ne ki ney özelliği var

Forum okuyan hic anlamayan biri gidip bu sahtekar larin eline düşecek yapmayın Allah askına bu kadar büyütmeyin bu cihaz lari

Surekli tartıştığım İlker bey doğrusunu yapmış o bütçe icin iyi çözüm ama

12000 nedir ya 15000 oha ya oha

4000 USD ye ikinci el diablo utopia satildi el insaf

10000 mis 12000 mis yuh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 30 Mayıs 2016; 15:19:38 >

• zevkler tartışılmaz keyfi konularda mantık aranmaz, mustang örneği yerine wv beettle örneği verelim ozaman bu araçların çok temiz olanlarına servet verenler var o adama gidipte şunu diyemezsin ; beyefendi bu fiyata sıfır toyota corolla alabilirsiniz neden bu eski arabayı alıyorsunuz? son model klima otomatik abs vs. var üstelik... adam derki ben o sıfır km toyota corollaya her zaman sahip olabilirim fakat 40 yıl önce üretilmiş bir efsaneye her zaman sahip olamam üstelik zaman geçtikçede değeri artacak bir efsane... bundan 40 yıl sonra kimse o focalleri dalileri hatırlamayacak ama hpm-100 her zaman güncel kalacak işte aradaki fark bu

• Focal Utopia serisi 40 yıl sonra bile benim gibiler için hayal olacaktır, daha standının parasını bile çıkaramıyoruz. Unutulacağını hiç sanmam.
  • quote:

zevkler tartışılmaz keyfi konularda mantık aranmaz, mustang örneği yerine wv beettle örneği verelim ozaman bu araçların çok temiz olanlarına servet verenler var o adama gidipte şunu diyemezsin ; beyefendi bu fiyata sıfır toyota corolla alabilirsiniz neden bu eski arabayı alıyorsunuz? son model klima otomatik abs vs. var üstelik... adam derki ben o sıfır km toyota corollaya her zaman sahip olabilirim fakat 40 yıl önce üretilmiş bir efsaneye her zaman sahip olamam üstelik zaman geçtikçede değeri artacak bir efsane... bundan 40 yıl sonra kimse o focalleri dalileri hatırlamayacak ama hpm-100 her zaman güncel kalacak işte aradaki fark bu

Bahsettiğiniz Hoparlor ornek alırsak

Eski Mustang le yeni Toyota ornegi çok uygun deyil ustadim

Eski line yeni linea

alış satış rakamları na bakınca durum böyle bahsettiğimiz hoplarlor Zaman'ında kac lira etmiş ki simdi daha çok etsin linea misali

Sizin dediğiniz gibi Mustang o Zaman'da iyi para idi simdi sıfırı da iyi para eskiside iyi para

Amacim kullandığınız cihazları kötülemek degil almis keyifle kullanıyorsunuz bir sey kimse diyemez fakat böyle olmadık rakamlara satanların iştahını kabartıp hic bilmeyen insanları yanlis yönlendirmemek lazım diye düşünüyorum

• Sunu derseniz anlarım 4000 tl lik şimdiki hoparlörler Den iyi caliyor bu da goreceli bir kavram zira belki anlaşılır

• quote:

Orijinalden alıntı: hilhan

Focal Utopia serisi 40 yıl sonra bile benim gibiler için hayal olacaktır, daha standının parasını bile çıkaramıyoruz. Unutulacağını hiç sanmam.

Misafirim ol dinle ustat ayıp ettin

• Nazik teklifinize teşekkür ederim ;) dinlemeyi çok isterim, kısmet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hilhan -- 31 Mayıs 2016; 18:19:36 >
  • sözüm focal utopia serisine değil onları hariç tutuyorum 4-5 bin tl lik alt segmentleri kastettim yanlış anlaşılmasın.

• quote:

sözüm focal utopia serisine değil onları hariç tutuyorum 4-5 bin tl lik alt segmentleri kastettim yanlış anlaşılmasın.

Dediğin de haklısın bu günlük modeller çabuk değişiyor

• bu arada en çok hangi müzikleri dinliyorsunuz şarkı ismi paylaşabilirmisiniz ?

• şu linkini attığınız 10500 tl lik kutusunda hpm-100 galiba satılmış ilan gözükmüyor tamda elime para geçmişti almaya niyetlenmiştim yıllar sonra. bugün arayıp pazarlık yapacaktım ama ilan yok.. :/

• quote:

Orijinalden alıntı: osmankaya0537

şu linkini attığınız 10500 tl lik kutusunda hpm-100 galiba satılmış ilan gözükmüyor tamda elime para geçmişti almaya niyetlenmiştim yıllar sonra. bugün arayıp pazarlık yapacaktım ama ilan yok.. :/

illaki temiz hop düşer bekleyin, birde gözünüze kestirdiğiniz hoparlörü almak için acele etmek gerekiyor, ben piyasada bu kadar hızlı alınıp satılan başka hoparlör görmedim gram altından daha kârlı şu aralar

• osmankaya0537 O kullanıcısına yanıt
    O ilanlara aldanmayın , bu gün kaldırır ilanı 6 ay sonra başka isimle başka fotoğrafla yine koyarlar . Uzun yıllar takip ederim o siteyi . Fırsat kaçmadı meraklanmayın
    Maksat piyasa oluşturmak
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.