Şimdi Ara

PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
535
Cevap
1
Favori
22.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O kadar HPM yerlere vurmayın , o kadar kötü değil
  • Yurtdisinda hpm 100 110 daha da uygun satista.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle burayı ya takip ediyorlar Yada burdan birisi bu isi yapiyor

Biz 3000 yazdık baktiki fazla etmez oda 3000 yazmis

• quote:

Orijinalden alıntı: osmankaya0537

şu linkini attığınız 10500 tl lik kutusunda hpm-100 galiba satılmış ilan gözükmüyor tamda elime para geçmişti almaya niyetlenmiştim yıllar sonra. bugün arayıp pazarlık yapacaktım ama ilan yok.. :/

Sahibinden de 3000 tl ye var aradığınız Hoparlor pazarlık yapın 1500 liraya Alın

Yok oyle 10000 falan

• osmankaya0537 O kullanıcısına yanıt
    illa alıcam diyorsanız bu bana baya temiz göründü pazarlık yapıp daha da inebilir belki şansınızı deneyin.

https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-vintage-pioneer-hpm-100-303292394/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Rica ederim ,ben çok bilgili değilim . bildiklerimi yazıp yanlışlarımıda öğreniyorum arkadaşlarımdan üstadlarımdan
    HPM 100 kötülemiyorum hatta makul fiyatlı ve en önemlisi temiz kurcalanmamışı olsa almayı düşünebilirim diyorum . çünkü ben vintage aşığıyım . o dönemleri yaşadım evimde yoktu ama var olan dostlarım arkadaşlarım vardı . dönemin en iyi kolonlarından biridir diyorum .
    dediğiniz gibi bu günün müzik severlerine uygun değildir . biraz abartlıdır . tok basları vardır bence biraz fazlasıyla canlı tizlere sahiptir . günümüz flat dinlemekten hoşlanan bir müzik sever var . onlara hiç hitap etmez . uzun zamandır sesini dinlemedim . Flat dinlenen müzik sevmediğim için iyi bir kulağa sahip olmadığımı söylerim . bana hitap etmediği için bana göre cansız gelen seslerden ne zevk alındığını çözemedim .
    iyi ses bizim duymak istediğimiz tonları bize sunabilendir . kimi flat sever kimi alt frekans sever kimi üst frekansların baskın olmasından hoşlanır . bu sebepten yeni nesilin anlayışından uzak olduğum için onlara göre iyi kulağım yoktur

konuyu başından beri okuyup takip ediyorum bir vintage düşkünü olarak. gerçekten çok mütevazisiniz. gerçekten iyi teknik bilginiz ve kulağınız olmasına rağmen bunu inkar ediyorsunuz. bu kadar yüklenmeyin bence kendinize.

bana kalır ise hpm 100 ' ler gerçekten verilen fiyatları haketmeyen hoparlörler. bugün pahalı olmasının nedeni zamanında iyi reklamı olmuş ve abartılmış olmasıdır diye düşünüyorum. ondan sonra çıkıpta daha uygun fiyata satılan f/p oranı yüksek birçok set hoparlörü var bence. ayriyetten ardılı olan jbl l100 ' den de iyi olduğunu düşünmüyorum bu hoparlörlerin. özellikle pıoneer ' ın kullandığı süper piezo tiz diye tabir edilen (yanlışım varsa düzeltin) tizin tınısının bana pek organik gelmediğini söylemek istiyorum. yinede seven iyi gören arkadaşlara saygım sonsuz. ama bana sorarsanız o paralara alınabilecek çok daha iyi set ve kule tipi modeller mevcut...

• blackjack8696 B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim . bende hangi bilgiler eksik bilirim hocam . Olduğumdan bilgili ,tecrübeli görünmeye gerek yok . Dostlardan arkadaşlardan öğrenecek çok şey var . Kimse herşeyi biliyorum diyemez .
    hatalarım varsa düzeltirim ,ısrar etmem araştırırım .
    HPM için düşüncelerinize katılıyorum . O yıllarda ne ithal geliyorsa bizim için o mükemmeldi
    Dünya VHS kullanırken bizim Sony müptelası olarak Betamax kullanmamız onun göstergesi , 90 ların başında VHS videoların üstünlüğünü sonunda dünyada ve ülkemizde kabul gördü ;sony ve ekurisi firmalar VHS ye geçti
    Pioneer hayranlığıda buna benzer sendrom

Yanlışım varsa düzeltin dediğiniz için yazıyorum...
    HPM-100'de kullanılan super tweeter piezo tipi değildir. Bir ribbon/planar türevi tweeter'dır. Ribbon tweeter'lar genellikle seslerinin berraklığı ile tanınır.
  • Selamlar,uzun zamandır stereo bir sisteme sahip olmak istediğim için forumu takip ediyorum.ama neredeyse iki seneyi geçti hala hiç bir şey alamadım.Okudukça kafam karışıyor.Kafam karıştıkça ne alacağımı şaşırıyorum.Bir ara bu infinity sm 155 lere taktım,hoparlörü almaya da niyetlendim ama onu alırsam bu sefer amfi alamayacağım için hep öteledim.Bu arada 2000-2500 tl aralığında bir sene içinde bir çok kez satıldı ama alamadım.Her neyse şimdi bir tane var o da 3000 tl dan bir kuruş aşağı inmiyor ben de kazıklanacağımı bildiğim için almıyorum.Bu aralar pioneerin hpm serilerine taktım kafayı.Bir tane hpm 50 var 1200 tl,bir tane hpm 60 var 1500 tl,hpm 100 ler ise sağolsun 2000 tl dan 10000 tl ya kadar var.(Bana göre 3000 tl dan fazlası abartı).Bu arada para da biriktirdim 4000 tl ve 5000 tl aralığında bir bütçem oldu.hpm 50 yi satan aynı arkadaş pioneer 717 ye 1300 tl istiyor.hpm 60 ı satan izmirdeki arkadaş ta (kendisinde pioneer 757 de var)o da pioneer tuner,pioneer 757 ve pioneer hpm 60 a 2750 tl istiyor.Bir de istanbulda yine bir arkadaşta pioneer cs 99a vintage hoparlör var 1850 tl istiyor kendi elinde çeşitli amfiler de var.Ne yapsam ne etsem karar veremedim ya:=((.Sonra yine merak ettiğim bir konu var ,bir amfi ne kadar ağırsa sizce o kadar güçlü değil midir ? atıyorum 8 ohm da 100 watt güç üreten 19,20,21 kiloluk bir amfi ile (eski yeni farketmez),8 ohmda 100 watt güç üreten ama 8,10 kiloluk bir amfi aynı mıdır ?İşte bunların cevabını bulamadığım için ne alacağıma bir türlü karar veremiyorum.Ben ağırlıklı olarak 70 lerin 80 lerin rock,metal ,pop müziklerini dinliyorum.Kesinlikle caz,blues vb müzikleri dinlemiyorum.Ama bunun yanında içinde bateri barındıran 70 lerin 80 lerin arabesk,tsm,pop müziklerini de dinliyorum.Sizce ne yapmalıyım?,Nasıl bir kombinasyon oluşturmalıyım.Lütfen yardım edin de artık şu işe bir nokta koyayım.Değerli görüş ve yardımlarınızı bekliyorum,saygılar,hayırlı ramazanlar....

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Yanlışım varsa düzeltin dediğiniz için yazıyorum...
    HPM-100'de kullanılan super tweeter piezo tipi değildir. Bir ribbon/planar türevi tweeter'dır. Ribbon tweeter'lar genellikle seslerinin berraklığı ile tanınır.

Uyardığınız için teşekkür ederim. Fakat ben dinlediğimde kulaklarıma berraklıktan ziyade çok parlak tiz vuruşu gelmişti. konuda bahsettiğim durumu destekler nitelikte sayın @ogen ' de benzer bir durumdan şikayet etmiş. ben şahsen ipek nembanlı tweeter 'ları daha doğal ve ayrıntılı ses veren tweeter'lar olarak görüyorum. tabiki herkesin fikri farklı olacaktır.

Müzikle kalın.
  • 4 bin lira olan gitmiş.herhalde satıldı.10500 tl diyen 8500 yapmış fiyatı.okumuş herhalde burayı.ama daha inmesi lazım.

cengin28@ bende hmp-50 aldım geçenlerde arkadaşım aşağı yukarı senin aldığın fiyata yakın.resimden fazla belli olmuyor ama sanırım bendeki biraz daha temiz duruyor.hatta sıfır gibi sanki,ben hala hayret ediyorum neredeyse 40 senelik bir hoparlorun nasıl bu kadar temiz kaldığına..
    bu fiyatlara alınacak en fazlası bu bence hpm serisinde.fazla da abartmamak lazım.bu paralara gayet başarılı buldum ben.
  • ribbon twweterlar neredeyse duyulmuyor yahu nasıl ayırtedebiliyorsunuz bu kadarını?12000 hz den sonra devreye giriyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

ribbon twweterlar neredeyse duyulmuyor yahu nasıl ayırtedebiliyorsunuz bu kadarını?12000 hz den sonra devreye giriyor zaten.

dediğiniz gibi çok uğraştım ama süper tiz lerden ses duyamadım sesi çok açınca amfiden bası kısıp tizi kökleyince ancak kulağımı dayadığımda çok düşük bir ses alıyorum duyan arkadaşlarda nasıl bir kulak var merak ediyorum doğrusu

• ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    selamlar ilker kardeşim ben daha almadım,hala muallaktayım.hpm 5o mi alsam,hpm 60 mı alsam yoksa hpm 100 mü alsam diye ...
  • aldığın fiyat dedim hocam.neyse önemli değil o kadar.nette bazen yazarak anlaşmak zor oluyor.karşılıklı konuşunca ne dediğini daha rahat anlıyor-anlatıyor insan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

ribbon twweterlar neredeyse duyulmuyor yahu nasıl ayırtedebiliyorsunuz bu kadarını?12000 hz den sonra devreye giriyor zaten.

ribbon değil tweeterları HPM serisine adını veren High Polymer Molecular Film 1978 - 1980 arasında High Polymer Mylar Film olarak adlandırılsa da Amerika ya ihracatı sonrasında bu şekilde değişmiş.
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Zaten çok enteresan bir bağlantısı var bu tizin crossover devresinin şemasına bakarsak. bu tizi ayrı bir transformatör sürüyor anladığım kadarıyla , yani devreden galvanik olarak yalıtımlı. bana eski amplifiktörlerin ara katlarında kullanılan trafoları hatırlatıyor. halen daha bu tizi kullanan hoparlörler varmı acaba..
    Bu süper tweeter crossover devresine direk bağlamadan da çalışıyor keza yıllar sonra Anthony Gallo CDT tweeter ı keza HPM ye çok benzer hiç crossover kullanmadan Gallo Ref 3.1 modelinde kullandı. En büyük avantaj dome tiz ünitelerindeki dar açılı üst frekans üreriminin yanında çok daha geniş açı ile yayılan daha etli ve holografik bir tiz performansı.
    Dinleyen var mı aranızda bu hoparlörü ama bence bir baş yapıt ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HPM Tweeter ve Gallo CDT tweeter
    Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ribbon dendiği için bende öyle söyledim.yoksa işin gerçeği bilmiyordum tam olarak nedir,öğrenmiş olduk.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.