Şimdi Ara

Pioneer Lx 90 Susano vs Denon Avc-A1xva(Denon) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
1
Favori
16.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana kalirsa su an avr ile gelinebilecek en iyi yerde sistem. Bundan sonra pre-powerlar geliyor ama Nuri de pre pwer sevmiyor neden bilmem. bir iki eklenti ve degisiklikle huzura erecektir.

Tekrar soylemek istiyorum, deflerin stereosu gayet basarili. Kendi klasmanina gore ne kadar iyi olunabilirse o kadar iyi. Tek sorun biraz metalik bir sesteler ama asla rahatsizlik yaratmiyor. Ben seviyor ve takdir ediyorum definitiveleri.

Ayarla ilgili sikinti teorilerine gelirsek, Nuri'yle beraber Denon'a da ayar yapmisligimiz var, buyuk ihtimal teknika da yapmistir ama bu durum herhangi bir ayarla duzelecek bir sorun degil. Zaten duydugunuzda anliyorsunuz sorunun ayar veya akustik kaynakli olmadigini. Tamamen guc yetersizligi kaynakli zorlanmanin sebep oldugu yuksek seslerde asiri thd, ve zayif hoparlor kontrolu. Zaten sesi yavas yavas kisarken kendine gelip guzellesen sesi duyunca nerede sorun oldugundan emin oluyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

Bana kalirsa su an avr ile gelinebilecek en iyi yerde sistem. Bundan sonra pre-powerlar geliyor ama Nuri de pre pwer sevmiyor neden bilmem. bir iki eklenti ve degisiklikle huzura erecektir.

Tekrar soylemek istiyorum, deflerin stereosu gayet basarili. Kendi klasmanina gore ne kadar iyi olunabilirse o kadar iyi. Tek sorun biraz metalik bir sesteler ama asla rahatsizlik yaratmiyor. Ben seviyor ve takdir ediyorum definitiveleri.

Ayarla ilgili sikinti teorilerine gelirsek, Nuri'yle beraber Denon'a da ayar yapmisligimiz var, buyuk ihtimal teknika da yapmistir ama bu durum herhangi bir ayarla duzelecek bir sorun degil. Zaten duydugunuzda anliyorsunuz sorunun ayar veya akustik kaynakli olmadigini. Tamamen guc yetersizligi kaynakli zorlanmanin sebep oldugu yuksek seslerde asiri thd, ve zayif hoparlor kontrolu. Zaten sesi yavas yavas kisarken kendine gelip guzellesen sesi duyunca nerede sorun oldugundan emin oluyorsunuz.

Bu görüşünüze katılmıyorum.
    Avr ile gelinebilecek nokta olduğu doğrudur, ancak bu stereo sistemden farklı değildir.
    Her iki tercihte de ulaşacağınız nokta kullandığınız ekipmana göre değişir, avr den avr ye fark vardır.
    Giriş seviyesi tamamen sinemayı hedeflemiş avr ile stereo anfileri kıyaslamak ne kadar yanlışsa, sinemayı hedeflemiş kolonlarla hiend kolonları kıyaslamak da aynı derecede yanlıştır.

• Nuri peki denon ile izlediğin bir filmi baştan sona yeniden pioneer ilede seyrettinmi?

pioneer lx73 den sonra bendeki denon 2311 zayıf kalmasına rağmen kesinlikle surroundlarda daha başarılı.

Ama ses kesinlikle çok daha sert.defteclerle denon çok sert çalıyor.

bu sertlik acaba 3311 demi yoksa 4311 demi azalıyor yoksa tüm denonlarda böylemi? bu konuda yorum yapabilecek varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 19 Aralık 2010; 15:48:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lufubu

quote:

Bana kalirsa su an avr ile gelinebilecek en iyi yerde sistem. Bundan sonra pre-powerlar geliyor ama Nuri de pre pwer sevmiyor neden bilmem. bir iki eklenti ve degisiklikle huzura erecektir.

Bu görüşünüze katılmıyorum.
    Avr ile gelinebilecek nokta olduğu doğrudur, ancak bu stereo sistemden farklı değildir.
    Her iki tercihte de ulaşacağınız nokta kullandığınız ekipmana göre değişir, avr den avr ye fark vardır.
    Giriş seviyesi tamamen sinemayı hedeflemiş avr ile stereo anfileri kıyaslamak ne kadar yanlışsa, sinemayı hedeflemiş kolonlarla hiend kolonları kıyaslamak da aynı derecede yanlıştır.

Bahsettiğiniz gibi bir kıyaslama yapmadım ki ben. Tam olarak nereye katılmıyorsunuz pek anlamadım açıkçası.

Şu an öyle gözüküyor ki alınabilecek en iyi avr'yi kullanıyor. Def'leri de değiştireceğini sanmadığım için, şu an avr ile gelebileceği en iyi noktada demekte bir sakınca yok sanki. Tabii kablo, kaynak falan değişebilir. Yoksa stereo amfi-avr yada hi-end hoparlörle-Def kıyaslaması yapmadım ki hiç bir zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 19 Aralık 2010; 16:27:48 >

• @Dr.Feelgood,
    quote:

Bana kalirsa su an avr ile gelinebilecek en iyi yerde sistem.

Bu kısmına katılmıyorum. Bence sizinki ayarında hoparlörler olsa susano ya da denon pek çok hiend stereo anfiyi aratmayacak performans sergileyecektir.
    Bence @Nuribaras'ın sisteminde en zayıf halka hoparlörler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi väliaikaista -- 19 Aralık 2010; 18:11:21 >
  • O açıdan bakarsanız doğru tabii ki, ama Nuri'deki Def aşkını bildiğimden onları sistemde sabit değer olarak tutuyorum. Bir de sinema ağırlıklı konuşuyorum, sistemin genel amacı o çünkü.

Bu arada ne Susano'nun ne Denon'un, hiç bir hoparlörle hi-end seviyesinde bir stereo amfi kalitesinde müzik performansı vermesi imkansız. Hatta normal bir stereo amfiyle bile zor başederler.

Sinemayı baz alıp konuşursak sistemdeki en zayıf halkanın Def'ler olduğunu söylemek zor, sinema için gerçekten biçilmiş kaftan hoparlörler ve Nuri'nin mekana boyut ve güç olarak çok uyuyorlar. PS3 yerine iyi bir bluray player geldiğinde en zayıf halka konumuna o zaman düşerler ama yine de değiştirilmesi için hiç bir neden yok. Benim mekanım müsait olsa fiyatlarını da göz önünde bulundurursak stereo sistemimi ayrı tutup ben de sinema için Def kullanırdım büyük ihtimal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 19 Aralık 2010; 18:34:31 >

• quote:

Benim mekanım müsait olsa fiyatlarını da göz önünde bulundurursak stereo sistemimi ayrı tutup ben de sinema için Def kullanırdım büyük ihtimal.

HI-DEF-MAN dediğiniz gibi yapmış def tec.lerle sinema sistemi kurmuş stereosu ayrı imiş,

darısı başımıza defteclerin sinema performasını bizim gibi tadan artık vazgeçemiyor ama sonra stereomu sinemamı vs bocalıyor...

en güzeli imkan olsada ayrı stereo kurulabilse....

Nurinin yeri müsait amfinin B çıkışlarına 2.0 stereo başarısı iyi olan hoparlör çok rahat koyabilir...tabi onun öyle bir derdi yok.o sistemini bu haliyle çok seviyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 19 Aralık 2010; 18:31:35 >
  • Eğer alan müsait değilse ve sinema sisteminizi bozmak istemiyorsanız kaliteli bookshelf'lere yönelmek çok doğru. Doğru alanda kullanıldıklarında büyük hoparlörlerden çok daha iyi ses verdiklerini biliyorum. İyi bir bookshelf,kaynak, amfi kombinasyonuyla çok iyi bir stereo performansı alıp, bütçeyi de fazla sarsmadan ayrı bir stereo kurmak mümkün. Bookshelflere nedense hep bir önyargı var. Bende de vardı zamanında gerçi.

Şimdi sende be20'lerin ne işi var diyebilirsiniz , ben hem 1-2 sene içinde daha uygun bir eve geçeceğim, hem de be20'ler demo ürünüydü ve fiyatları çok iyiydi, yakalandı mı kaçırılmaması gereken bir fırsattı. Böyle istisnalar kaideyi bozmaz tabii. En fazla 20-25m2'ye kadar kaliteli bookshelfler müthiş performanslar gösterebiliyor.

• quote:

fiyatlarını da göz önünde bulundurursak stereo sistemimi ayrı tutup ben de sinema için Def kullanırdım büyük ihtimal.

sizde sanırsam önceden Paradigm studio 100 ve aynı sınıftan center surroundları vardı.

fiyatları göz önünde bulundurmadan def tec lerle kıyaslarmısınız?
  • Center ve surroundlar hala duruyor.

Yapacağım değerlendirme pek sağlıklı olmayacak önce bunu belirteyim, çünkü Studio'ları hakkıyla kullanamadım maalesef. Gerek 3007'nin 7 kanaldaki düşük performansı gerekse dar alan performanslarını çok etkiledi.

Müzik olarak Studio'nun daha sadık bir ses verdiği en önemli fark. Müzikte her açıdan üstün diyebilirim, ki şu an kullandığım amfiyle çok daha iyi performans verirlerdi.

Sinemada alt frekansların çok önemli olduğunu düşünüyorum şahsen ve Def'ler aktif subwoofer bulundurmalarıyla 1-0 önde başlıyorlar. Daha sert bir karakterdeler, Studio'daki sesler daha pürüzsüz,sakin ve yormayan tarzda. Sesler daha gerçeğe yakın çünkü Paradigm'ın ses karakteri öyle sesi değiştiren bir karakter değil, piştiklerinde olabildiğince gerçeğe yakın veriyor. Önceden de demiştim Definitive'in kendine özgü karakteristik bir sesi var ve bunu sinemaya da yansıtıyor, belli bir süre sonra yormaya başlıyorlar açıkçası. Ama Def'lerin geniş sahnesi ve gücü sinema için onları çok uygun hale getiriyor bence, sonuçta sinema izliyorsunuz, biraz parlak ses, efektleri daha ön plana çıkartıyor, benim buna pek hayır diyesim yok

Studio'ların da alt frekans potansiyellerini maalesef kullanamadığım için Def'e göre ne kadar geri kalıyorlar, geri kalıyorlar mı bu konuda birşey diyemem.

CC-690 bence müthiş bir center. Paradigm Signature'un center'ından sonra çok uçuk fiyatlara kaçmayan, alınabilecek en iyi center olduğunu düşünüyorum. clr2000'e göre çok daha net, detaylı ve gerçek bir sesi var.

Surround'lar hakkında yorum yapmayacağım, çünkü 3007 ve mekan sorunumdan en çok etkilenenler onlardı. Sadece çok kanallı konser kayıtlarında çok başarılı olduklarını hatırlıyorum. Def'lerin surroundları da Def'in ses karakterinden iyi anlamda en çok etkilenen hoparlörler. Sinemada verdikleri efektlerde kendilerini hatırlatıyorlar ve asla yokluklarını hissetmiyorsunuz.

Keşke seti komple götürüp Nuri'deki mekana ve avr'ye bağlayıp karşılaştırabilme fırsatım olsaydı, o zaman çok çok daha doğru bir karşılaştırma yapabilirdim.

Çok iyi bir sinema performansı için çok yüksek bütçe gerekiyor bu bir gerçek. Bunu bildikten sonra Definitive'in uygun fiyatlarıyla gösterdikleri performansa baktığınızda alternatifsiz olduğunu daha rahat görüyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 19 Aralık 2010; 19:08:01 >

• bazıları aslan payının hep hoparlöre gitmesi gerektiğini vurgular durur ama sizin durumunuz öyle olmadığını gösterdi...

zaten blu-ray.com sitesinde paradigm kullanıcılarında bir yada bir kaç emotiva power vardı...

zamanında güç sorununu çözme şansınız olsaydı sistemi daha iyi anlardınız ama olsun şimdi usherler var.

usherlar sinema izlerken front olarak acaba nasıl performans gösterecek çok merak ediyorum...
  • Aslan payının hoparlöre gitmesi gerektiği doğru değil zaten bence de. Hoparlör kendisine ne giderse o kadar başarılıdır. Kendi görüşüm %30 paydan fazlasını alamaz. %30 amplifikatör ve prosesör, %30 kaynak, %10 kablo olarak bakıyorum ben dağılıma. Mekan zaten başlı başına bir faktör.

3007'nin pre-out'undan çıkış alıp kullanmıştım kısa bir süre sinemada. 3007'nin üstünden büyük bir yük kalkması center ve surround'lara çok yaramıştı ama yine de yetersizdi.

Usher'lar stereo'da ne kadar iyiyse sinemada da o kadar iyi. Her konuda mükemmeller. Bir ara subwoofer'ı satsam mı acaba diye düşünmüştüm hatta, sonradan daha geniş mekanda ihtiyacım olur diye vazgeçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 19 Aralık 2010; 19:24:57 >
  • 2x S100, cc690, 4x adp590ı 3007 ile sürmek deveyi hendekten atlatmak gibi bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

2x S100, cc690, 4x adp590ı 3007 ile sürmek deveyi hendekten atlatmak gibi bir durum.

Fil...
  • quote:

Aslan payının hoparlöre gitmesi gerektiği doğru değil zaten bence de. Hoparlör kendisine ne giderse o kadar başarılıdır. Kendi görüşüm %30 paydan fazlasını alamaz. %30 amplifikatör ve prosesör, %30 kaynak, %10 kablo olarak bakıyorum ben dağılıma. Mekan zaten başlı başına bir faktör.

3007'nin pre-out'undan çıkış alıp kullanmıştım kısa bir süre sinemada. 3007'nin üstünden büyük bir yük kalkması center ve surround'lara çok yaramıştı ama yine de yetersizdi.

Usher'lar stereo'da ne kadar iyiyse sinemada da o kadar iyi. Her konuda mükemmeller. Bir ara subwoofer'ı satsam mı acaba diye düşünmüştüm hatta, sonradan daha geniş mekanda ihtiyacım olur diye vazgeçtim.

LX83 ne zaman geliyor?

ben waf durumlarından dolayı lx73 ü satmış 2311 almıştım,şimdi sorunlar çözüldü...

sizin lx83 testinizden sonra duruma göre tekrar lx73 yada lx83 alabilirim...

• Biraz sıkıntı var 83 konusunda, geldiği zaman birşeyler karalarım. 73'ün waf'a maruz kalması kötü olmuş, lx73 ve 83 bence şu anda en alınası avr'ler güncel modeller arasında.
  • quote:

Biraz sıkıntı var 83 konusunda, geldiği zaman birşeyler karalarım. 73'ün waf'a maruz kalması kötü olmuş, lx73 ve 83 bence şu anda en alınası avr'ler güncel modeller arasında.

benim görebilidğim lx83 ile lx73 arasındaki fark 6 ohmda lx83 10 watt daha fazla, 8 ohmda ikiside aynı, lx83 32 bit dac lx73 24 bit dac,

lx83 ün internet radyo ve özellikleri gelişmiş kumandası,ağırlıkları aynı ikiside ICE powerlı...

göremediğim başka farkları varmı çünkü biri 1.600$ diğeri 2.200$ (bunlar amerika fiyatları) daha fazla fark olmalıydı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 19 Aralık 2010; 19:56:49 >
  • internet radyo lx73 te de var
  • http://www.pioneerelectronics.com/portal/site/PUSA/template.PRODUCT_COMPARISON/?vgnextoid=ad010c8a81ed4110VgnVCM1000002567a8c0RCRD#section=overview

Birkaç fark daha var. DSP Engine en çok gözüme batanı. 32bit dac olması da bence çok iyi. Onun dışında ne kadar fark tartışılır ama fiyat farkı yaratan THX sertifikası var. Phase control de farklı sanırım. Onun dışında 2-3 tane daha ufak farklılık var. Bunlar 600$'lık bir fark mı? Bence tam sınırında ama azcık daha ucuz olabilirmiş.

• kaliteli müzikler şuanda 24 bit / 192 khz,

24 bit ten daha yüksek kalitede kayıt var mı?

32 bit dac olmasının avantajı ne olaki?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.