Şimdi Ara

Pioneer Lx 90 Susano vs Denon Avc-A1xva(Denon) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
1
Favori
16.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu işte bitmiş diye bişey ben görmedim

Dinletiye gitmezsen
    Forum , dergi okumazsan biter
  • malum durumları biliyorsun bende gitmemeye calışıyorum ama bir tane centr almam gerek inşallah ilerki zamanlarda tepeden giriş yaparım şimdilik sizleri takip ediyorum. gecende bir müşterime gittim bana jamo sup verdi bende hic anlamaış gibi arabaya attım düşeş oldu biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: eresgü

HI-DEF-MAN nuri de var izole ama gelişi güzel yerleştirilmiş tufan abi de ki ise dolby seltifikasına sahip uzman tarafından yanlış hatırlamıyorsam 512 kanal eko ölçüm yapılarak akustik süngerler döşenmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Susano ve Denon karşılaştırması konusunda yapılan yorumlardan sonra bir konuda Nuri'nin sisteminde dikkat edilmesi gereken ve ince ayarlanmadığında performansı etkileyebilecek bir düşüncemi paylaşmak istedim.
    Subwooferları unuttuğumuz zaman bile sistemin geri kalanı Center hariç tamamıyla BIPOLAR yapıda. Yani amfiler dinleyiciye direkt olarak ses ulaştıracak sürücülerle birlikte arka sürücüleri de besliyor. Bu da biraz abartarak çizmiş olsam bile faz farklarıyla neredeyse tüm kanallardan yansıyan arka seslerinde dinleyiciye ulaşmasına neden oluyor. Bu da sistemin 7.1 değil neredeyse 13.1 gibi çalışması gibi birşey. Yüksek Volume'lere çıkıldığında seslerin karışması konusunda özellikle tiz seslerde çiftlik hissi oluşması çok doğal. Teknika'nın sisteminde izole edilmiş bir dinleme odası sanırım bu sorunu bir nebze bertaraf etmiş olabilir ama gerçekten bu gibi sistemlerde performansı ciddi olarak etkiler diye düşünüyorum.

Pioneer Lx 90 Susano vs Denon Avc-A1xva(Denon)

Çok uğraşmışsınız sayın HI-DEF-MAN elinize sağlık..
    Peki Pio da bu seslerin Denona göre daha az karışmasına ne demeli?
    Aynı konum, aynı hoparlörlerle...

• refik bence anfilerin taşıdığı karakteristik özelliklere bağlı denon sert yapıda pioneer ona oranla biraz daha geride pioneer de bu konuda daha iyi bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: süper cüp

refik bence anfilerin taşıdığı karakteristik özelliklere bağlı denon sert yapıda pioneer ona oranla biraz daha geride pioneer de bu konuda daha iyi bence

ses karekteriyle alakası bile yok olay seslerin yansımalarıyla alakalı
  • ben dinlemedim ama söylediklerine göre pioneer de olmaması ne dir.yazının tamamını okudum .actif baslar haric sistemin tamamında pasif orta ve üst sesler cok ve üstüne deftec fulrenc hoparlör buda orta ve üst sesleri ikiye katlıyor .denon pioneer e göre eski güc değerleri bir birine yakın olsada gücün sürekliliğini sağlıycak powerde teknoloji farkı olabilir bence nuri de kısık seste hic dinlemez eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi süper cüp -- 19 Aralık 2010; 0:09:39 >
  • valla ben de dinlemedim ama bence 2 seçenek var ya denonun menü ayarlarında bi bozukluk var yada pioneer tüm kanallarda daha dengeli besliyor hoparlörleri belkide hiçbiri attım bi karışık
  • ayarlar doğru bir düşünce ve yapılmalıydı.deftec veya başka bir marka hoparlör olsun anfiden aldığı ses rengini kendi karakteristik yapısıyla birleştirip sunar deftec e denon la yarı pioneerle ayrı yamaha ile ayrı bir ses yapısı veriri bu olağandır bu ancak anfiden ayar yapılarak yumuşatılmaya veya hoparlör yapısına göre ve dinleyenin tarzına göre sert de olabilir .yada örnek olarak denona sistemdeki hoparlörlerin hepsini klipşch jbl vs .takılsaydı seste yırtılma olmaya bilirdi sert anfi sert hoparlör denon burda öne cıkabilir ve pioneerde eksik kalabilir kanımca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi süper cüp -- 19 Aralık 2010; 0:22:12 >
  • Pioneer çok daha iyi besliyor. Denon'a da gayet iyi Audyseey ayarı da yapmıştık. Aradaki farkın kaynağı ayardan kaynaklı kesinlikle değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 19 Aralık 2010; 0:51:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuribaras

Burda yapılan en büyük yanlış Dr.feelgood un sistemi stereo amaclı kurulmus bütce olarak cok yukarda bır sistem kablosundan,kaynagına kolonuna o kadar cok maliyet isteyen ürünler kesınlıkle definitive ile stereoda karsılaştırılmamı.

Benim düşüncem definitive sinemada fiyat ve performans olarak kesinlikle ve kesinlikle rakipsiz aynı zamanda stereodada orta seviye buna emin olabilirsiniz.

@Asefık abi hata edersin egenın dinleti yaptığı benım definitivelerin cıkıs fiyatı 6000 tl civarı adamın evde dinledigi kolon ve amfının toplamı 40 bın tl civarı yanı demek istedigim sen bp 10 u 1000 tl ye satıcan 1000 tl ye hayatta bp-10 dan ıyı calan bır kolon bulamazsın yanı durum şu ki definitive fiyat performans olarak rakipsiz

Dövseydin

• Demek istediğim stereo amaclı bir sistemle sinema amaclı bir sistemde tabiki fark olucak zaten bütce olarak aralarında dağlar kadar fark var
  • quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

quote:

Susano ve Denon karşılaştırması konusunda yapılan yorumlardan sonra bir konuda Nuri'nin sisteminde dikkat edilmesi gereken ve ince ayarlanmadığında performansı etkileyebilecek bir düşüncemi paylaşmak istedim.
    Subwooferları unuttuğumuz zaman bile sistemin geri kalanı Center hariç tamamıyla BIPOLAR yapıda. Yani amfiler dinleyiciye direkt olarak ses ulaştıracak sürücülerle birlikte arka sürücüleri de besliyor. Bu da biraz abartarak çizmiş olsam bile faz farklarıyla neredeyse tüm kanallardan yansıyan arka seslerinde dinleyiciye ulaşmasına neden oluyor. Bu da sistemin 7.1 değil neredeyse 13.1 gibi çalışması gibi birşey. Yüksek Volume'lere çıkıldığında seslerin karışması konusunda özellikle tiz seslerde çiftlik hissi oluşması çok doğal. Teknika'nın sisteminde izole edilmiş bir dinleme odası sanırım bu sorunu bir nebze bertaraf etmiş olabilir ama gerçekten bu gibi sistemlerde performansı ciddi olarak etkiler diye düşünüyorum.

Çok uğraşmışsınız sayın HI-DEF-MAN elinize sağlık..
    Peki Pio da bu seslerin Denona göre daha az karışmasına ne demeli?
    Aynı konum, aynı hoparlörlerle...

Evet yansımaları belli edecek renk bulmakta zorlandım paint brush da

Burada asıl sorun oluşturması muhtemel durum 1khz üzeri sesler. Zaten dinleyenlerin iki sistem arasındaki farkın da buralarda oluştuğunu söylemesi doğal.Bu seviye ve üstü sinyaller mid ve tweeter sürücülerinden daha dar açıyla sahneye fırlatılıyorlar. Bu da bipolar yapıdaki hoparlörlerin arka duvara yakın yerleştirildiğinde kabus olabiliyor.

Her iki amfi arasında oluşan fark ise bence iki konuda açıklanabilir.

1-Bu hoparlörlerin yapıları Audyssey 'in de doğru analiz yapmasını engelleyebiliyor olabilir.Denon kalibrasyon yaparken üst frekanslarda Gain ayarlaması dışında peak gördüğü frekans bandında Q değerlerini de açmış yani yaymış olabilir. Yani dinleyiciye gelen 10khz civarındaki bir efekti uzatmış olabilir . Ancak aynı anda ön hoparlörlerin arka sürücüleri de bu şekilde tepki verdiğinden arka duvardan yansıyan yayılmış üst frekans sesler sekans farklılığı yaratmış ve çift ses olarak size ulaşmış olabilir.

2- Güç ve Ses rengi.

• Yani siz hala Denonun daha iyi veya başka bir deyişle Pioneerin üstün olmadıgı görüşünde misiniz?
    Hangisi?
  • Ben herhangi bir görüşe sahip değilim.
    Sadece sorunun nedenini bulmaya çalışıyorum.
  • denon un güc olarak yetmemesi
    yüksek ses seviyelerinde THD artması
    sistemin tamamının hoparlör olarak watlarının yüksek olması
    denonun ses karakteristiği olarak deftec e sert kacması yüksek seviyelerde deftec in okuyamamsı

vs vs denon şu an yeni model olan AVP-A1HDA ye bir power katı üretmiş POA-A1HD bu power i ne gereksimle üretmiş olabilir bu power bile 4 ohm da 3 kanal başına 300 vat veriyor nuri ise sadece frontları 8 ohm da 500 vat değerlerinde actif basları cıkarırsan orta ve üst sesler olamak şartı ile 12 s tane sürücü mevcut .nuriye güc ve ince bi ayar yeterli olucaktır . denonuda elinden cıkarma nuri kenarda öylece durması bile yeter

nuri sana bu ve benzeri birşeylerlazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi süper cüp -- 19 Aralık 2010; 11:49:07 >

• ATHEM P 2-2 POWER
  • quote:

Ben herhangi bir görüşe sahip değilim.
    Sadece sorunun nedenini bulmaya çalışıyorum.

Yatan arslandan gezen tilki iyidir derler ya
    Nuriye bi ziyaret bu işi çözer belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuribaras

Demek istediğim stereo amaclı bir sistemle sinema amaclı bir sistemde tabiki fark olucak zaten bütce olarak aralarında dağlar kadar fark var

tamamda aynı şey neden tekrarlanıyorki,bizde niye fark var demiyoruzki...

afalladım demesi senin için bir sorun değilse ok ama benim için sorun,tabi sorun derken sistemi ev sinema adına kurdum diyorsun ok ama

müziktede afalladım kelimesini söyletmemek lazım onca para harcanmış.

Teknika dada definitive hop var orda Dr.feelgood cd dinlese aynı cd yi kendi sisteminde dinlese yine afalladım dermiydi acaba?

Bu soruları yine bir definitive hop. kullanıcısı olarak soruyorum...

neyse artık kabullendim deftec ile stereo bir yere kadar,başka çözümler aramak lazım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 19 Aralık 2010; 13:10:20 >

• Ben afallıcak kadar fark oldugunu düşünmüyorum kesinlikle tercih zevk kulak meselesi
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.