Şimdi Ara

Pioneer Lx 90 Susano vs Denon Avc-A1xva(Denon) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
1
Favori
16.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç şaşırmadım nedense. Biraz iyi kulak varsa aradaki fark çok barizdi zaten.

Şu gecikme meselesi de gecikme meselesi değil hiç bir zaman gecikme demedim, bas-mid-tiz zamanlaması problemi de değil, sağ fronttan sesin önce gelip sol fronttan gelen sesin geç kalması da değil. Gelen ses daha ekolu, yankı yapıyormuş geliyor işte, sesler üst üste biniyor. Daha önce dediğim gibi hayal edin, Nuri'deki sistemin kopyası bu sistemin yanına kurulmuş da sanki kendi sistemiyle beraber aynı anda çalışıyorlar. Ama kopya sistemde PS3'ün play tuşuna bir iki salise sonra basıp da film izlemeye başlıyorsunuz, sonuç ne olur? Normal sistemden gelen sesleri takip eden eko etkisi gibi havada gereksiz gürültü yaratan bir ses daha olur. Artık nasıl anlatacağımı şaşırdım . Pioneer'da böyle bir durum yok.

• Denona bir sempatim var cunku yaklaşık 5 sene önce o cihaz ilk cıktıgında ulan bunu kim kullanır kim alabilir diyodum benım icin o zaman hayaldi şimdi satmayı düşünmek üzüyor cok da baba kaliteli cihaz ama bi yerdende teknolojiyi takip etmek gerekiyor
  • eee üstad teknika tabiki pio kalır der onda pioya gönül bağı var.gerçi 2 cihazda iyi ama bende olsam susano derdim
  • Asefik,
    hani bu işi bırakmıştın. Bakıyorum denon modellerinden devam ediyorsun.

nuri,
    hayırlı olsun. Usta Yoda da kararını vermiş. Noktayı koydun yani.
  • Yaklasik 4 saattir Dr.feelgood bendeydi butun amfi ayarlarini yaptik kalibrasyonu yaptik film ve stereoda denemeler yaptik ikisindede cok guzel sonuclar aldik

Susano nun dogru tercih oldugu konusunda bir kez daha hem fikir olduk ozellikle stereoda definitive kotu diyenler buyursun dinlesin gelip
  • Özellikle sinemada MCAAC'nin yarattığı fark inanılmaz. Bütün detayları ortaya çıkarttı, kanal ayrımı çok daha net, neyin nerede olduğunu çok rahat seçebiliyorsunuz ve mükemmel bir bass yönetimi var. Ne fazla ne az, tam kıvamında ve bumlamayan basslar. Kalibrasyon sonrası kısılan seslerden dolayı sesi +4db'ye kadar çıkartmamıza rağmen gayet rahat bir şekilde film izlenebiliyor artık. Müthiş bir sinema sistemine dönüştü.

Yanlız Nuri'nin center bi' ara kendinden geçti umarım sonradan bi'şeyi çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 18 Aralık 2010; 0:03:38 >
  • @nuribaras, zevkli bir süreç olmuş, tadını doya doya yaşayın

Birşey sormak istiyorum bu son cümleye, kalibrasyondan dolayı kısılan sesi arttırıyorsanız , kalibrasyonu bozmuş olmuyor musunuz?
  • Kalibrasyon ayarlarından değil, onlara hiç dokunmadık. Normal ses seviyesi olarak az biraz daha yukarı çekildi ses. Sonuçta ayarlar belli bir ses seviyesine göre yapılmıyor, bildiğiniz gibi hoparlörler arası ses seviyelerini optimize ediyor.

Mesela Front Left -1db iken front right -2db'de dengeleniyorsa bu denge -20db'de de geçerli, +10'da da. Bozulan bir ayar yok yani.
  • Nuri ne dersen de ne ayarı yaparsan yap kusura bakma ama deftec ler stereoda ı ıhhhh
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

Kalibrasyon ayarlarından değil, onlara hiç dokunmadık. Normal ses seviyesi olarak az biraz daha yukarı çekildi ses. Sonuçta ayarlar belli bir ses seviyesine göre yapılmıyor, bildiğiniz gibi hoparlörler arası ses seviyelerini optimize ediyor.

Mesela Front Left -1db iken front right -2db'de dengeleniyorsa bu denge -20db'de de geçerli, +10'da da. Bozulan bir ayar yok yani.

Audyssey'de oto kalibrasyondan sonra neye dokunursanız doknun, amfi üzerinde yanan audyssey ışığının üzerindeki çerçeve gidiyor da..
  • @byali stereoyu bende 5 dakika dinlediniz hemen cozmussunuz neyse siz stereoda beyenmeyın benim hic bir önemi yok zaten ben sinema tarafındayım işin
  • senin için sinema önemli zaten, takılmana gerek yok. artı genelde digital müzik dinliyorsun 5.1
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaRaBeeN

quote:

Kalibrasyon ayarlarından değil, onlara hiç dokunmadık. Normal ses seviyesi olarak az biraz daha yukarı çekildi ses. Sonuçta ayarlar belli bir ses seviyesine göre yapılmıyor, bildiğiniz gibi hoparlörler arası ses seviyelerini optimize ediyor.

Audyssey'de oto kalibrasyondan sonra neye dokunursanız doknun, amfi üzerinde yanan audyssey ışığının üzerindeki çerçeve gidiyor da..

Normalde sesi açıp kapatınca da gidiyor mu? Benim 3007'de öyle birşey yoktu.

Stereo'da da bence yeteri kadar başarılı. Rahatsız eden hiç bir tarafı yok oturup saatlerce müzik dinlenebilir. Gerçi dün Nuri'de dinlediğimiz aynı cd'yi ben evde dinleyince afalladım ama karşılaştırmak doğru olmaz tabii...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 18 Aralık 2010; 16:46:41 >

• quote:

Stereo'da da bence yeteri kadar başarılı. Rahatsız eden hiç bir tarafı yok oturup saatlerce müzik dinlenebilir. Gerçi dün Nuri'de dinlediğimiz aynı cd'yi ben evde dinleyince afalladım ama karşılaştırmak doğru olmaz tabii...

Bunu açarmısın ne anlamda afalladınız...
  • Kullandığım sistem stereo bakımından üst düzey, aradan 15 dakika geçmeden aynı müziği kendi sistemimde dinleyince oluşan fark bakımından afalladım. İlk baştan kendi sistemimde dinlesem bu kadar etki yaratmazdı ama karşılaştırma gibi olunca hakikatten hi-fi ve hi-end'in arasındaki fark ortaya çıkıyor.

Geçenlerde bir söz duydum çok hoşuma gitti; '' Hi-fi bir sistem müziği, sanatçıyı, enstürmanları evinize getirir, hi-end bir sistem sizi onlara götürür.''

Ah bir de şu sistemi hak ettiği bir mekana kurabilsem neler olacak...

Diğer yandan benim sistemin çok daha iyi çalıyor olması Nuri'dekinin kötü olduğunu göstermez, kulağım çok daha iyisine alışmışken bile pekala gidip orada 4 saat müzik dinleyebilirim.
  • sisteminizi güle güle kullanın,usherları ilk aldığınız zamanda açtığınız topiğide okumuştum...

sorma sebebim bendede 4 tane definitive bp10 var lx73 ile bile tam istediğim performası alamamıştım stereo anlamında...

ama afalladım kelimesi çok iddialı bir kelime demekki definitive ev sinemasında çok iyi olmasına rağmen stereoda sadece kabullenebilir çizgide imiş...

sizin yorumlarınız beğeniyorum, araştırıyorsunuz güzel tespitler yapıyorsunuz ve açık açıkta düşündüğünüzü yazıyorsunuz...

benim için tatmin edici oldu...bp10 ların 1 takımını elden çıkarıp başka hop bakma zamanı geldi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 18 Aralık 2010; 17:41:11 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CaRaBeeN

quote:

Normalde sesi açıp kapatınca da gidiyor mu? Benim 3007'de öyle birşey yoktu.

Yok yani neye dokunursanız derken kalibrasyona ilişkin seçeneklere (speaker db, distance vb.) volume'de tabiki bir sorun yok.
    Dikkatinizi çekmemiştir belki bende zira uzun süre farketmemiştim. Çünkü audyssey ışığı yanıyor herdaim ama birde üzerinde dikdörtgen bir çerçeve oluyor. Misal db ayarı değiştirince o gidiyor

• Yok zaten o ayarların hepsi ayarlandığı gibi kaldı.

Def'lerin stereo'su çok karakteristik. Sesi olması gerektiği vermiyor belki ama kötü mü, bence değil.
  • quote:

Yok zaten o ayarların hepsi ayarlandığı gibi kaldı.

Def'lerin stereo'su çok karakteristik. Sesi olması gerektiği vermiyor belki ama kötü mü, bence değil.

kötü değil ama iyide değil ve ayrıca 8 ohmda 300watllık yapılarından dolayı çok güç istiyor...sonuçta seçenekleri azaltan bir hoparlör.

amfi bakarken denon 4311-pioneer lx73-yamaha 2067 veya üstü bakmak zorundasınız ama ortaya çıkan sonuç stereo da ehhh ise durup düşünmek lazım...

tabi kendi adıma konuşuyorum...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.