Şimdi Ara

Pioneer Lx 90 Susano vs Denon Avc-A1xva(Denon) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
1
Favori
16.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nuri bey cihazınızı güle güle, keyifle kullanın.

Birde daha önce yazılanlardan bende merak uyandıran bir konu var, bilgisi olan bir arkadaşımız cevaplarsa sevinirim.Nuri kardeşimizdeki Denon'un yeni nesil sesleri çözmemesi konuşulurken " kaynak cihaz çözerek yollarsa çalar " gibi birşeyler okudum yanılmıyorsam.Bu nasıl oluyor, mesela DTS-HDMA sesli bir filmi, DTS-HDMA özellikli bir bluray player vasıtası ile Denon'a bağladığınızda sesi kayıpsız olarak DTS-HDMA olarak mı veriyor ? Kafam çok karıştı, ya da okuduklarımı yanlış anladım.
  • Nuri...

Hayırlı olsun güzel günlerde güle güle kullan
  • Nuri tekrar hayırlı olsun.
    Ben de şaşırdım valla Denonun sinemada Pio ya geçilmesine.
    Daha doğrusu parlak çalmasına vurgu yapılmış anladığım kadarıyla
    ki denonların bu parlak durumu zaten tüm cihazlarında söz konusu ediliyor.
    Pio nun yükselişi devam ediyor forumda
  • Aslında bi geçilme söz konusu degil bence bir beraberlk söz konusu beraberlik olunca haliyle güncel olan cihazı tercih edicez gibi
  • Sayın nuribaras,

Dinleyenler genelde detaylı yorumladılar bir tek sizin dışında. Sizin yorumunuz nedir, uzun süreden beri Denon dinlediğiniz için Pioneer'da size göre farklılıklar nelerdir? Denon'un ses geciktirme olayını ise anlamadım, HDMI setup'ında birkaç saniyelik ses geciktirme ayarı kalmış olmasın?

Bluray cihaz olayına ise tamamen katılıyorum, PS3 yerine en azından benim kullandığım Denon 2500BT gibi bir cihaz almanız gerekir, ses'de ve görüntüde çok farkettiriyor. Susano ile devam ederseniz de iyi bir Pioneer bluray player almanız aralarındaki jitter low bağlantı sebebi ile çok uygun olur. (Denon ile devam ederseniz, Denon 2500BT işinizi görmez çünkü sadece transport...en azından 3800 gerekir)

Kolay gelsin.
  • Ses geciktirme olayı şöyle, o an gelmesi gereken sesle beraber çeyrek saniye öncesinin sesleri de geliyor. Yani hareket ettirdiği hoparlörleri sönümlendiremiyor.
  • bu dediğiniz alt frekanslarda mı oluyor?

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

Ses geciktirme olayı şöyle, o an gelmesi gereken sesle beraber çeyrek saniye öncesinin sesleri de geliyor. Yani hareket ettirdiği hoparlörleri sönümlendiremiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 16 Aralık 2010; 9:28:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

quote:

Orijinalden alıntı: lufubu

@Asefik, denon hangi model aldınız?
    Hayırlı olsun.

3311 siparişim var ama onun yerine idareten 2311 gönderdi sağolsun Osedan (Orhan) kardeşimiz şimdilik Denonu 2311 ile öğreniyorum...

3311 de gelmiş oda yakında geçer elime...

LX73 ile 2311 aynı siklet olmadıkları için şimdilik bir şey diyemem,aslında Lx73 ün karşılığı 3311 ile 4311 arası ama öyle bir üründe yok denonda.

3311 gelsin karşılaştırma şansım olur,tabi ne kadar sağlıklı olur bilemem...

Teşekkürler...

denon 2310 ve 3310kullanmış birisi olarak bence lx-73 e geridönüceksin 3311 de 2311 den fazla farklı bişey bekleme..lx-73 ün değerini bil

• quote:

Orijinalden alıntı: nickelx

quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

quote:

Orijinalden alıntı: lufubu

@Asefik, denon hangi model aldınız?
    Hayırlı olsun.

3311 siparişim var ama onun yerine idareten 2311 gönderdi sağolsun Osedan (Orhan) kardeşimiz şimdilik Denonu 2311 ile öğreniyorum...

3311 de gelmiş oda yakında geçer elime...

LX73 ile 2311 aynı siklet olmadıkları için şimdilik bir şey diyemem,aslında Lx73 ün karşılığı 3311 ile 4311 arası ama öyle bir üründe yok denonda.

3311 gelsin karşılaştırma şansım olur,tabi ne kadar sağlıklı olur bilemem...

Teşekkürler...

denon 2310 ve 3310kullanmış birisi olarak bence lx-73 e geridönüceksin 3311 de 2311 den fazla farklı bişey bekleme..lx-73 ün değerini bil

Sende Lx73 kullanmadın nerden bileceksinki!!!!

• @asukrumercan daha önce dediği gibi pioneer center kanalında önde ve egenin dedigi gibi sanki denon yüksek seslerde biraz zorlanırken pioneer biraz daha rahat daha hala denemeler yaptıgım icin detaylı sonra yazıcağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdundar
    bu dediğiniz alt frekanslarda mı oluyor?

quote:

Ses geciktirme olayı şöyle, o an gelmesi gereken sesle beraber çeyrek saniye öncesinin sesleri de geliyor. Yani hareket ettirdiği hoparlörleri sönümlendiremiyor.

Mid-bass yogunlukta olmak uzere, giderek azalarak mid ve tizler. Alt frekanslar aktif sublardan dolayi sorunsuz.
  • çok ilginç sanki başka bir sorun var gibi. tiz ünitesini sönümlendirememesi gibi sorun olması muhtemel değil bana göre. sönümleyememe bas sürcüsünde meydana gelse normal olabilirdi ama mid tiz diyince çok garip geldi bana...

ayarlar ile ilgili bir problem olmadığı kesin midir?

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kdundar
    bu dediğiniz alt frekanslarda mı oluyor?

quote:

Mid-bass yogunlukta olmak uzere, giderek azalarak mid ve tizler. Alt frekanslar aktif sublardan dolayi sorunsuz.

• Tizi sonumleyememesi degil sorun aslinda tizleri parlatiyor. mid-bass suruculerinde sonumleyememe sorunu var. Acik bir sekilde yuksek seviyelerde kontrolu kacirmasi soz konusu.
  • quote:

Tizi sonumleyememesi degil sorun aslinda tizleri parlatiyor. mid-bass suruculerinde sonumleyememe sorunu var. Acik bir sekilde yuksek seviyelerde kontrolu kacirmasi soz konusu.

Bence terminolojide anlaşılamıyor. Sönümleme sorunundan ne kastettiğiniz daha detaylı olarak açıklarsanız sanıyorum daha anlaşılır olacak.

Sizin bahsettiğiniz bütün driverların tam bir birliktelik içinde çalışmaması gibi bir izlenim yaratıyor, ki buna sönümleme problemi demek yanlış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altanpsx -- 16 Aralık 2010; 15:32:20 >
  • Dr. Feelgoodun anlatmak istediğini şu şekilde ifade edebilir miyim acaba:

LX-90 - AVC-A1XVA karşılaştırmasını yaptığımız Hellboy II filminde özellikle bir sahnede ardı ardına devam eden bir kılıç sahnesinde (anlatması tuhaf olacak ama) bir önce öldürülen kişinin ardından devam eden kılıç tınısı bir sonraki öldürülen kişinin öldürülmesindeki kılıç tınısının üstüne ekleniyordu.

Aynı desibel ayarlarında Pioneerda yaptığımız testte 1. ve 2. tınıyı net olarak AYRI AYRI duyduk.
    Buradan sevgili Dr. Feelgood Denonun kontrolü kaybettiğinden ilk sesi diğerinin üstüne örtüştürdüğünü kestetmeye çalışıyor.

Mu acaba?
    Dr?
  • Cok yaygin bir problem aslinda bu ama tarifi zor. Denon verdigi sinyalden sonra suruculeri dizginleyip de surekli gelen sinyali temiz yollamayi beceremiyor yeterince hizli olamiyor, dizginleyemedigi icin ust uste binen sesler duyuyorsunuz. Bilmiyorum daha net nasil anlatilir. Kisa ve oz olarak duydugunuz sesler filmin devam ettigi saniyedeki sesler + ceyrek saniye once gelen sesler. Ayni sistemden bir tane daha dusunun, birinde play tusuna digerinden hemen sonra basmissiniz gibi. Elbette duyulan ses o kadar kotu degil ama sonra susanoyla dinleyince arada fark oldugu asikar.
  • bana bu sorun daha çok yazılımsal bir sorun gibi geliyor güçten ziyade. kalibrasyon kısmında mesafeler yanlış hesaplanıp buna göre izleme pozisyonuna göre delay ayarlarında mı bir hata var acaba? örnek olarak surround izleme poziyonuna normalde 1 m iken 0,5 m hesaplanmış ise, surround back ile aynı anda verilecek efekte durum ne olur? önce efekt backten duyular hemen arkasından surroundan sesi bir kez daha duyarız. oysaki mesafe doğru hesaplanmış olsaydı her iki hoparlörden efektin kulağımıza ulaşması aynı ana denk gelirdi. bahsettiğiniz şekilde bir etki ortaya çıkabilir. bu seyredilen filimler 5 kanaldan 7 kanala çoğaltılmış ise daha olası bir ihtimal ortaya bu sonucun çıkması.

bu benim aklıma gelen bir durum, belki de alakası yoktur ama denemekte fayda var...

quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

Dr. Feelgoodun anlatmak istediğini şu şekilde ifade edebilir miyim acaba:

LX-90 - AVC-A1XVA karşılaştırmasını yaptığımız Hellboy II filminde özellikle bir sahnede ardı ardına devam eden bir kılıç sahnesinde (anlatması tuhaf olacak ama) bir önce öldürülen kişinin ardından devam eden kılıç tınısı bir sonraki öldürülen kişinin öldürülmesindeki kılıç tınısının üstüne ekleniyordu.

Aynı desibel ayarlarında Pioneerda yaptığımız testte 1. ve 2. tınıyı net olarak AYRI AYRI duyduk.
    Buradan sevgili Dr. Feelgood Denonun kontrolü kaybettiğinden ilk sesi diğerinin üstüne örtüştürdüğünü kestetmeye çalışıyor.

Mu acaba?
    Dr?

• Haklı olabilirsiniz sayın kdundar
    Fakat her iki cihaz da kalibrasyonsuz teste tabi tutldu..
  • @kdundar denediğimiz filmin kayıtı 7.1 idi iki cihazada kalibrasyon yapmadan denedik
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.