Şimdi Ara

Pioneer Lx 90 Susano vs Denon Avc-A1xva(Denon) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
1
Favori
16.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kdundar

internetten yorumları okunabilir ancak class a ve class d nin iyi yönleri birleştirilmiş bir cihaz :)

http://www.devialet.com/video.php

doğru yapılmış bir d-class ın ab den kötü sonuç verdiğini düşünmüyorum ben şahsen. eskiden problemleri vardı ancak şimdiki sonuçlar ciddi anlamda başarılı... çok örnek var d-class amplifikasyon yapan.

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

En doğrusunu yaptın. Sırf D class diye bu kadar önyargıyla yaklaşanlar varken sen kendi zevkine göre karar vereceksin. Susano'nun daha iyi bir avr olabilme ihtimali nasıl görmezlikten geliniyor anlamıyorum. Susano daha iyidir demiyorum, sadece olabilme ihtimali var ve bu ihtimal bence hatrı sayılır seviyede. Böyle bir fırsat insanın karşısına bir kere çıkar ve Nuri'nin çok uygun bir rakama Susano gibi bir avr alıp, memnun kalma ihtimali varken neden böyle bir fırsatı çöpe atsın ki??? ''Alma, senin amfi daha iyi...'' Gören de ikisini de evde kendi yaptı zanneder. Ne zaman Pioneer'ın yada Denon'un mühendisleri kadar bilgili oldun da, açtın içini de inceledin de, şu daha iyi diye yorum yapıyorsun... Onu bırak dinledin mi?

Denon büyük ihtimal daha iyidir başka bir laf, Denon bence daha iyi çalıyor başka bir laf, ama Denon daha iyi bambaşka bir laf. Ben de mühendis değilim, ama Susano'nun daha iyi olabilme ihtimali var, herşey bir kenara kişisel beğeni açısından var. Kişiden kişiye bu ihtimalin oranı değişebilir, ki dediğim gibi bence gayet olası. Yorum yapılacaksa belirli önkoşullar sağlanmadığı sürece sadece ihtimaller ve beğeniler üzerine yapılmalı. Bu kadar katı yorumlar sağlıklı değil. Oraya en azından ''bence'' koymak lazım.

Ayrıca söylemeden edemeyeceğim, madem D class bu kadar dandik, neden Pioneer flagship AVR'sine koyuyor, neden B&O ICEamps yapıyor, neden Kharma'nın bazı amfileri D class, hadi yapmam ya, bunlara kar amaçlı diyip geçelim... Hepsi bir kenara Audio Research gibi çok sevdiğim, hi-end bir marka bile neden DSi 200 modelini üretiyor. Bu adamlar böyle bir ürün yapıp isimlerini tehlikeye atarlar mı? Tamamen körü körüne geleneksellikten kaynaklı kötülemeler bunlar. Biraz açık olmak lazım. Bundan 10 sene sonra olur da sadece D class amfi yaparlarsa, çok daha iyi bir ses elde edilse bile müzik dinlemeyi bıraktıracak kadar bir geleneksellik söz konusu. Garip.

Çok başarılı bir alete benziyor, ama herşeyden önce muhteşem gözüküyor.

• hayırlı olsun nuri, sonunda muradına erdin.
  • Sagol abi bakalim insallah memnun kaliriz
  • ya memnun kalmasanda satarsın sanki elinde mi kalacak. öyle bir amfiyi isteyen çok nasılsa.
  • Güle güle kullanın
    Ben de izlenimleri merakla bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

En doğrusunu yaptın. Sırf D class diye bu kadar önyargıyla yaklaşanlar varken sen kendi zevkine göre karar vereceksin. Susano'nun daha iyi bir avr olabilme ihtimali nasıl görmezlikten geliniyor anlamıyorum. Susano daha iyidir demiyorum, sadece olabilme ihtimali var ve bu ihtimal bence hatrı sayılır seviyede. Böyle bir fırsat insanın karşısına bir kere çıkar ve Nuri'nin çok uygun bir rakama Susano gibi bir avr alıp, memnun kalma ihtimali varken neden böyle bir fırsatı çöpe atsın ki??? ''Alma, senin amfi daha iyi...'' Gören de ikisini de evde kendi yaptı zanneder. Ne zaman Pioneer'ın yada Denon'un mühendisleri kadar bilgili oldun da, açtın içini de inceledin de, şu daha iyi diye yorum yapıyorsun... Onu bırak dinledin mi?

Denon büyük ihtimal daha iyidir başka bir laf, Denon bence daha iyi çalıyor başka bir laf, ama Denon daha iyi bambaşka bir laf. Ben de mühendis değilim, ama Susano'nun daha iyi olabilme ihtimali var, herşey bir kenara kişisel beğeni açısından var. Kişiden kişiye bu ihtimalin oranı değişebilir, ki dediğim gibi bence gayet olası. Yorum yapılacaksa belirli önkoşullar sağlanmadığı sürece sadece ihtimaller ve beğeniler üzerine yapılmalı. Bu kadar katı yorumlar sağlıklı değil. Oraya en azından ''bence'' koymak lazım.

Ayrıca söylemeden edemeyeceğim, madem D class bu kadar dandik, neden Pioneer flagship AVR'sine koyuyor, neden B&O ICEamps yapıyor, neden Kharma'nın bazı amfileri D class, hadi yapmam ya, bunlara kar amaçlı diyip geçelim... Hepsi bir kenara Audio Research gibi çok sevdiğim, hi-end bir marka bile neden DSi 200 modelini üretiyor. Bu adamlar böyle bir ürün yapıp isimlerini tehlikeye atarlar mı? Tamamen körü körüne geleneksellikten kaynaklı kötülemeler bunlar. Biraz açık olmak lazım. Bundan 10 sene sonra olur da sadece D class amfi yaparlarsa, çok daha iyi bir ses elde edilse bile müzik dinlemeyi bıraktıracak kadar bir geleneksellik söz konusu. Garip.

@Ege
    bayağı dolmuşsun inşallah bana taş yoktur.
    Susano nun daha iyi olabilme ihtimali muhakkak ki var zaten.zaten özellik ve güncel cihaz babında LX90 daha iyi.geriye başka şeyler kaldı.
    yahu
    niçin anlamakta zorlanıyorsunuz Denon daha sağlam ve kaliteli duruyor napalım.anlayışımız, kültürümüz beni ya da başkasını bu yönde düşündürüyor.
    dinlemedik ki.yazdık önceki sayfada söyledik dinlemedik görmedik yoksa yazsak kolay!!! hiç yazmadık ki zaten.
    bu arada teori ile pratikde dinlemeyi birbirine karıştırmayalım.zira göründüğü gibi olmayabilir.derken
    Susano nun denon a göre daha parlak çalacağı tahmininde bulunuyorum.denon kapalı çalacağını...
    bence ve durumun muallak olduğunu şahsen ben belirttim.
    ezcümle dün yazacaktım;
    @nuri
    amplin hayırlı olsun.güzel günlerde kullan.lakin ben senin yerinde olsa yatırımı hoparlörler için yapardım.
    JBL, Klipsch professional sinema sistemi gibi mesela. el cevap:-''memnunum.'' iyi bari hehehe

ClassD;
    AB, B sınıfı amplileri rahatlıkla eleyeceğini daha önce yazdım.Class D in, ClassA çalışma şekli ''Zero Cross'' ile
    benzerlik gösterir. ama ClassA ses kalitesi, doygunluk açısından daha iyi. burası net. ama kim beğenir beğenmez orasını bilmem.Class D de güzel kötü mü dedik? Pioneer ben isterdim ki yapsın AB sınıfı ampli ona göre bakalım diye.boyutları da görürdük. gerek yok.B&O in patentli ICEPower Class D 'i var ve ClassD daha fazla güç verim sunuyor.cırmalamaya gerek yok.birden ClassH olsaymış bari diyesim geldi alakasız yerde.

gaz verme işlemi başarılı ile tamamlanmıştır. bu arada bir koltukta 2 karpuz olmaz. ya denon ya pioneer gitmeli...şahsen gereksiz.

• @cantan karpuzun birini yarın yada öbür gün kesicez işalah

Klipsch veya jbl derken hangi modellerı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 14 Aralık 2010; 10:28:17 >
  • Hayırlı olsun her ikiside çok güzel cihazlar, hangisini beğenirsen en iyisi odur zaten. Konuyu baştan takip ediyorum eğer yanlış hatırlamıyorsam kaynak olarak ps3 kullanıyorsun, bence anfide kararını verdikten sonra sisteme bu cihazlara yakışır bir BD player eklemelisin, hem seste hemde görüntüde ciddi fark olacağına emin olabilirsin.
  • Sevgili Cantan size taş yok estağfurullah, siz her zaman yazdıklarınızın kendi görüşünüz olduğunu gayet net belirtiyorsunuz. Bugün ak koyun-kara koyun ortaya çıkacak, kısmetse ben de orada olacağım. Kara koyun bir adım önde gibi gözüküyor. Ama ak koyun da tank gibi hakikatten. Çetin bir test olacak.
  • Nasipse nişan törenine ben ve by@li de katılacağız..
  • Satıcı arkadas ıle gorustum sımdı kutusu depodaymış yarın verıyım cıhazı dedı bende bugün alıcam abı kutusunu sonra verırsın dedim
    kısmetse aksam 7 gibi teslim alıyorum cihazı
  • nuri kesin ise gelelim yoksa boşuna yorma bizi oralara :)
  • ben de yarın için evliya çelebilik yapsam/yapsam mı diyordum; abdurrahman çelebiyle.
  • Alıcaz byalı bi terslık olursa telefon diye birşey var ararız seni
  • oooo iki gün giremedik foruma, süper gelişmeler olmuş.
    Nuri hayırlı olsun, bir defalık test ile de karar vermiyeceksindir eminim. Belli bir süre dinleyip hangisini satacağına öyle karar ver kanımca.
    Benim de oyum hala Denondan yana...
  • Burdan oy vermeyin
    Kızıyorlar
  • iş den yeni geldim yoksa bende gelicektim bu akşam nuriye. hayırlı olsun nuri umarım beklentilerini karşılar. geçen pazar rgokdemir le nuri deydik denon harikaydı kendimi bi ara afm sinemalarında san dım

Pioneer Lx 90 Susano vs Denon Avc-A1xva(Denon)
  • Test şimdi bitti katılımlarından dolayı dr.feelgood,rgokdemir ve byali ye tesekkur ederim ilk resmi ekliyorum şimdi cektim biraz kötü idare edin daha detaylı fotolar gelicek

Test ile ilgili yarın yazıcağım arkadaslardanda yorumlarını bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 15 Aralık 2010; 0:25:16 >

• pıoneer çok yakışıklı denonda çok heybetli gözüküyo allah sahibine bağışlasın bakalım hangine yol görüncek :))
  • Fırtına tanrısı iş başı yaptı.

Daha önce yazdığım tahminlerimin çoğu benim kulağıma göre tuttu. Denon'un çok yüksek seviyelerde parlak sesler verdiğini ve kulağı yorduğunu zaten Susano'yla kıyaslamadan tecrübe etmiştim. Tarif etmesi zor bir durum ama yine yüksek seslerde havada çok ses kalıyordu ve bu iki problemin nedeni büyük ihtimalle güç olarak o seviyeleri kaldıramamasıydı. Denon sanki o seviyeleri nefes nefese veriyor gibi, zorlandığı çıkan seslerin parlaklığından anlaşılıyor. Çok güçlü bir avr olabilir ama bu seviyelerde aksamalar başlıyor. 0db'de Denon, hoparlörlere verdiği gücü kontol etmekte ve buna bağlı olarak sürekli gelen sinyalleri temiz vermekte çok zorlanıyor. Bir noktadan sonra sürücülerin salınımını kontrol edemediği kanaatindeyim.

Susano'da bu durum tamamen zıttı. Herşeyden önce kulak tırmalayan parlaklık yok oldu, tizler yerini durgun, temiz ve daha önemlisi doğru bir tize bıraktı. Aynı ses seviyesi Susano'nun nefesinin yettiği seviyelerde kaldığı herşeyden önce bu yüzden ortada. Center'daki başarısı konusunda zaten 4 kişi de hem fikir, çok daha temiz, dolgun ve detaylıydı. Susano'nun ampli yapısı nedeniyle kocaman ve güce aç Def'leri daha iyi kontrol etme olasılığının yüksek olduğunu zaten söylemiştim, ve yanıldığımı sanmıyorum. 0db'de bile yormadan temiz bir ses dinletiyor. Bütün bunların nedeni bence aradaki 20-30w güçten çok daha hızlı ve kontrollü bir avr olması. Üstelik henüz pişme sürecinin de başında. Denon'dan sonra dinlediğinizde Denon'un kontrolünden kaçan seslerin yarattığı gürültünün olmadığını fark edebiliyorsunuz. Denon'da fazladan gelen sesler odayı doldurduğundan kolayca detay sanılabilir ama değil, sadece gürültü.

Sanırım durumu en rahat anlatan cümle şu olur; Denon'da filmi izlediğiniz saniye ve çeyrek saniye öncesinin sesleriyle izliyorsunuz, Susano'da sadece izlediğiniz saniyedeki sesler var.

Garip bir örnek olacak ama gözümde şöyle canlandı; ikisini araba gibi düşünürsek sabit hızlarda giderlerken eğimi arttırdığınızda Denon zorlanmaya Susano'dan daha erken başlıyor. İkisi de aynı yüksek hızda 45 derecelik bir yokuşu çıkabiliyorlar, ama Denon zorlandığını hissettirirken, Susano sanki Denon'un 20 derecedeki performansını 45 derecede veriyor.

Bütün bu söylediklerim sinema için geçerliydi. Stereo'da sağlıklı yorum yapmak zor, hem pek sağlıklı bir müzik dinletisi yapamadık hem de dediğim gibi toplasanız en fazla 50 saat kullanılmış. Nitekim Cd player da öyle. Dinlediğim kadarıyla rahatsız edici bir durumu yok, tertemiz bir ses.

Söylemeden de geçemeyeceğim bu saatten sonra dönüp de Audyseey'in yüzüne bakmam. Mcaac çok daha detaylı ve ince bir kalibrasyon sistemi. Crossover ve desibel ayarından çok daha fazlası.

Yazdıklarımdan Denon kötüdür anlamı çıkarılmamalı, burada çok ekstrem koşullar söz konusu. Çok yüksek seviyeler, aktif olmasına rağmen güce aç hoparlörler ve doğru saydıysam 40'a yakın pasif sürücü söz konusu. Denon gerçekten mükemmel bir avr ona kimse laf söyleyemez zaten. Sadece bu koşullar altında biraz aksamalar yaşıyor bu da çok doğal.

Benim için bu savaştan Susano galip ayrılmıştır. Pioneer'ı tebrik etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 15 Aralık 2010; 1:16:16 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.