Şimdi Ara

Pioneer Lx 90 Susano vs Denon Avc-A1xva(Denon) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
1
Favori
16.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • piooner ın daha iyi olduğu belli sonuçta daha yeni bir model. hele o ekran off süper diğer avr neden bunu kullanmaz anlamıyorum en dandik cihazlarda bile varken lcd.

hakkınızda hayırlısı diyelim.
  • Nuri nin kendisine de söyledim..

Eğer aradığın güçse..Bence Susano alma..
    Velevki bir güç farkı da olsa bunu zaten hissetmeyeceksin..
    Sadece ses karakterinde belki biraz sertlik hissedersin.. O da kulak ve zaman ister..
    Yok aradığın güç değil yeni ses codeclerini destekleyen , yeni özelliklerle donatılmış , biraz daha yakışıklı bir cihazsa.. Al..

Fakat seni de anlayabiliyoruz bir çoğumuz... Bu bir kere akla girdimi kemirir durur. Taaki onu alıp kemirmeyi durdurana kadar...

Al, test et , kendin karar ver..

Hayırlısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir
    Nuri nin kendisine de söyledim..

Eğer aradığın güçse..Bence Susano alma..
    Velevki bir güç farkı da olsa bunu zaten hissetmeyeceksin..
    Sadece ses karakterinde belki biraz sertlik hissedersin.. O da kulak ve zaman ister..
    Yok aradığın güç değil yeni ses codeclerini destekleyen , yeni özelliklerle donatılmış , biraz daha yakışıklı bir cihazsa.. Al..

Fakat seni de anlayabiliyoruz bir çoğumuz... Bu bir kere akla girdimi kemirir durur. Taaki onu alıp kemirmeyi durdurana kadar...

Al, test et , kendin karar ver..

Hayırlısı

Aradigi gucse neden Susano almasin ben de bunu anlamadim, acabilir misiniz?
  • Bir sistem ancak içerisinde yer alan en zayıf komponent kadar iyi performans verebilir.

Bu sadece benim görüşüm ama bunu destekliyorsanız . Bir soru yöneltmek istiyorum.

Her sistem içerisindeki komponentlerin uyumu ile değerlendirilirse;

Nuri 'ye şunu sorabilirmiyim?

Sistemindeki en zayıf komponent Denon amfi midir? Değilse hangisi olduğunu tanımlaya bilirmisin?
  • Dr.Feelgood

Bence Nurinin AVC-A1XVA yeterince güçlü.. Buna sizin de bizzat şahit olduğunuzu düşünüyorum.

Düşüncemin sebebini de yazının devamında açıklamıştım
  • Sayın hidefman denon bence sistemin en iyi en güçlü parcası tartışmasız ama el elden üstün olabilir belkide susano denondan daha iyidir yoksa ben denondan son derece memnunum

Sistemde bence zayıf bir yer yok daha çok sinemaya dayalı bir sistem olduğu icin hersey tam şu anda

Eğer susano zaten denon ile aynı ise güc ve detay olarak tabıkı susanoyu tercih edicem 3 yıl daha güncel model olan bir ürün ama susano denonun gücünde değilse tabiki susanoyu aldıgım gibi satıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 9 Aralık 2010; 16:41:09 >
  • ama arada 30 watt güç farkı var, az değilki. aradığı neden güç olmasın.

nuri de gücü çok seviyor
  • O zaman naçizane tek söyleyeceğim şey önce test edep sonra satın alman olacaktır
  • Bence kullandigi hoparlorler hala ac. Cok yuksek seviyelere cikabiliyor olmasi guce ihtiyaci olmadigini asla gostermez. Dedigim gibi surroundu bile 400w kapasiteli, yanda kullandigi bp30'lar var. Susano'nun hem yapisi hem de kontrol kabiliyeti bu hoparlorler uzerinde daha olumlu olur. Amfi hoparloru ne kadar kolay kavrarsa alinacak performans da o kadar artacaktir. Cok daha derli yoplu bir ses alacagini tahmin ediyorum ben. Yani uzun lafin kisasi guc olarak fark varsa ve bu gucu kullanabilecek kapasite de varsa performans olarak da fark olmasi kacinilmazdir. Kullanilan ekipman Definitive degil de maksimum 200w civari hoparlor olsa fark olmayabilir evet. Su anda Denon o hoparlorleri tam anlamiyla kavramiyor. Susano ondan daha iyi kontrol edecektir, bir gun POA alirsa o zaman tam anlamiyla suruluyor olurlar. Ama POA'dan sonra farzi misal ayni gucte baska bir power amfi gelirse iste o zaman fark yaratan etkenler kullanilan parcalarin kalitesi ve ses imzasi olur.

Mesela su an Nuri'nin dinledigi ses seviyelerinde(genelde 0db) ses cok parlak ve yorucu oluyor bence, nedeni de Denon'un o seviyede zorlaniyor olmasi. Zorlanan amfi seste parlamalara ve kulak tirmalayan seslere yol acar, dinleyeni yorar.

@Nuri; Sinemada ps3'u kaynak olarak kullanman o sistemin en zayif halkasi kesinlikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 9 Aralık 2010; 16:51:59 >

• Bence Definitive in karakteristik yapısıyla da alakalı bu kadar parlaklık..

PS3 konusundaki tespitinize

Edit :Yorum ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rgokdemir -- 9 Aralık 2010; 17:00:05 >
  • Biraz Def karakteri olabilir, ama bahsettiğim rahatsız edici parlaklık, normal insan seviyelerinde yok (-20db, -10db). Bu noktadan sonraki gelmeye başlayan parlaklık amfinin yırtınmasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Kontrolü kaçırıyor sanki.

PS3 konusunda da aslında pek laf edilmiyor, makul seviyelerdeki Bluray playerların performansları PS3 gibi yada daha kötü. Elle tutulur bir fark için alınması gereken bluray player'larla fiyat olarak uçurum var.
  • Ne yani nuri anormal bi insan mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

@Nuri; Sinemada ps3'u kaynak olarak kullanman o sistemin en zayif halkasi kesinlikle.

+++
  • Refik abi ses konusunda normal olduğumu iddaa edemem zaten
  • Ben diyorum inecek üst kat aşağı diye. 4 tane subwoofer var orada dile kolay.
  • Nuricim merhabalar;
    Dr.feelgood un şu tespiti çok ama çok yerinde madem ki sinemacısın ve sistem sinema üzerine kurulu

@Nuri; Sinemada ps3'u kaynak olarak kullanman o sistemin en zayif halkasi kesinlikle. demiş ve yerden göğe kadar haklı bence Şöyle güzel bir Blu Ray disk Player almalısın...inan ses farkedecektir...
  • bence nuri ne yaparsa yapsın elindeki definitive lerle 0 db de ses parlak ve yorucu baş arıtıcı olmaya devam edicek. anfiyi alsada almasada. akustik kalibreyle lede ses lerdeki tüm detaylar kayboluyor bence nuriye yüksek vol de tiz leri çok salam hoparlör gerek tabi nuri paraya kıyıp öyle bir hoparlör alırmı hayır mesala link deki hoparlör gibi

http://www.mirosoundvision.com/products/Procella/P815.asp
  • yaw erdinç sende nerden buluyon böle antin kuntin şeyleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

yaw erdinç sende nerden buluyon böle antin kuntin şeyleri

amatörler
  • Buraya ne zaman teknik konularla ilgili bir şey yazsam hem canım sıkılıyor. Bu sebeple yazmamak çok daha iyi oluyor. Ben gerekli bilgileri gerekli arkadaşların özeline gönderirim. En azından canım sıkılmaz. Burada kimse kimseyi yüz yüze tanımadığı için google'ı çok okuyan çok ukalalık yapıyor. Ben forumun acı bir yanını yazıyorum kimse üzerine alınmasın. Elinde susano amfi yada avc-a1xva olan, evlerinde bu cihazları misafir etmiş kişiler fikirlerini yazsın. Bu cihazların adını duymuş, resimlerini görmüş kişiler başkasına akıl verirken zarar da verdiklerinin farkına varsınlar. Tekrar söylüyorum kimseye şahsi olarak söylemiyorum, sadece bu şekilde bilgi vermek karşı kişiye zarar verir diyorum.

Nuri; senin kolonlar zaten aktif dolayısıyla çok güçlü bir amfiye ihtiyacın yok. Elindeki amfi zaten elindeki kolonları kolayca sürebiliyor. Eğer daha fazlasını istiyorsan pre-power şekline geçmekten başka çaren yok. Ayrıca daha fazla güç için kolonlarını da değiştirmen lazım,bu işin sonu gelir mi sence? Diğer bir konu ise; senin amfinin kolonlarına yetmediğini düşünmen başlı başına hata.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.