Şimdi Ara

Pioneer Lx 90 Susano vs Denon Avc-A1xva(Denon) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
1
Favori
16.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • savaşın galibi pıoneer oldu yani hadi hayırlısı uzun bi süre değişmez artık heralde avr sağlıkla kullanın yeni amfiyi, darısı bizim başımıza
  • + cdplayer ile de takım oldu .
  • Dr. Feelgood,
    Bize söyleyecek bir şey bırakmamışsın

Birkaç ek yapmak gerekirse;
    Denon tizleri çok parlatarak verirken Susano daha olgun bir tiz veriyor. Bu durumda denon biraz kafa yorar gibi oldu, 2-3 saat fil izlediğinizde filmin sonunda kafa tenekeye döner.

Susano diyalogları daha belirgin verirken denon hafif flu kalıyor.

Denon surronudları biraz daha rahat topluyor gibi geldi.

Stereoda Susano ile benim LX-73 arasında bir fark görmedim, LX73 daha iyi bile bence,

Defteclerde zaten stereo performansı beklemiyorum bu da bir gerçek.

Müziği aşırı parlak ve tizleri rahatsız edici, müzikte dolgunluk hissini asla vermiyor. (nuri duymasın)

Tam performansını keşfetmek için defalarca film izlemek, belirli sahnelerdeki detaylı sesleri karşılaştırmak gerekli ki farklar daha rahat anlaşılabilsin.

Bu durumda şu aralar her iki canavar ile nurinin bol bol film izlemesi buna göre kendince karşılaştırmak yaparak birini elemesi gerekiyor.

Bana göre sonuç; her iki baba aletin birbirine ahım şahım bir üstünlüğü yok gibi geldi. Sonuçta ikiside (zamanın şartlarına göre) teknolojiyi sonuna kadar kullanmış cihazlar. Benim tercihim daha yeni bir teknolojiye sahip olması açısından Susano olurdu. Ama param çok olsa Denonu da tutardım bir süre satmazdım.

Nuri ile bahse bile girdik, ortaya nakit 2000 tl koydum sesi +5db'e kadar açalım amfi korumaya geçmeyecek dedim, nuri olmaz abi korumaya geçer bak 2000 tl ne yazık olur dedi, bende tamam açalım +5 e kadar amfi kesmezse şuanda susanoyu alır giderim bak dedim, ama nurinin .....tü yemedi

• Nuri kardeş hayırlı olsun güzel günlerde kullan
  • @byali abi sende ne kulak varmış 5 dk stereo dinledik hemen cozdun olayı bu yazdıkların yaptıgımız 5 dk stereo dinletisine fazla olmuş biraz önyargılı davranmışsın sanki definitiveye

@MLYAZAR tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 15 Aralık 2010; 9:58:33 >
  • hayırlı olsun Susano Nuricim tam düşündüğüm ve daha önce yazdığım gibi çıkmasına sevindim.

Onca destek çıktık mücadele verdik susano için,tabi bunda LX73 kullanmış ve pioneerı tanımış olmanında bir artısı vardı tabi...

Biraz kullan bakalım ilerleyen zamanlarda fikirler tam kesinleşir....

tekrar hayırlı olsun güle güle kullan
  • Yorum yapmayan bir ben kalmışım...

Susano'yu ilk bağladığımızda PS3 le görüntü alamadık.. Sorunun Susanonun HDMI sinyalini 15 metreye PS3 teki "Deep Color" özelliğini projeksiyona taşıyamamasıydı. İlk başlarda hafiften bir " Durup Dururken Başımıza İş Aldık " diyen bir nuri vardı ..
    Sonra birkaç deneme ve fikir alışverişinden sonra PS3 Denona bağlandı..Görüntü alınıp "Deep Color" özelliği "Off" konumuna getirildi. Yani Susanoya kıyak yapıldı
    Zira Susanonun Denon da bulunan HDMI sinyal güçlendirme özelliği yoktu. Fakat biz sese odaklandığımızdan o eksiğin üzerini örttük.
    Önce Susanonun Stereo performansını çok kısa olarak test ettik. İlk göze çarpan yoğun basların tizleri örttüğü bir ses rengiydi. Oy birliğiyle stereo da MEVCUT DURUM VE AYARLARLA Denonun Susanodan daha iyi olduğuna karar verdik. Ya da ben öyle karar verdim
    Belki Susano yapılacak ayarlarla ve pişmesinin ardından Denonla bir daha test imkanı olsa doğru karar verilmiş olur.. Tabi iki cihazda elde kalırsa...

Film testinden önce testin adil olabilmesi açısından tüm değerler "0" desibel fakat center her iki cihazda "+3" desibele ayarlandı.
    Hellboy II filmindeki nurinin deneme sahnelerini Susano ile dinledik. Şahsen benim ilk izlenimlerim Bass tutarlılığının ve netliğinin artmış fakat özellikle Surround kanallarının detay netliğinin azalmış olduğu yönünde oldu.. Center kanalı ise bariz şekilde daha güçlü ve anlaşılırdı.

Daha sonra Denon tekrar devreye sokuldu.
    Aynı filmin tekrarında Denonun özellikle kılıç vs gibi şıkırtılı tiz seslerde kontrolü kaybetmesine şahit olduk. 1 sn önceki ses sonraki sese karışıyor gibiydi.. Testimizde Susano bu konuda daha başarılıydı. Zira sesi kesme ve sonraki sesi başlatıp bitirme hızı ve kontrolü daha tutarlıydı. Böylece sesler tabiri caizse üst üste yığılmadı. Fakat tekrar belirtmeliyim ki Denon surround detaylarında baskın üstündü ..Bana göre...

Güç konusunda bence çok bir fark yok. Hissetmek için daha çok deneme ve dinleti yapılmalı. Fakat o kadar fazla vaktimiz yoktu.
    Susanonun işlemcisi ve 3 senelik daha yeni teknolojisi ile zaten teste 1-0 önde başladığını düşünürsek nurinin elinde kalacak cihazı tahmin temek çok da zor değil.
    Buradan Denonun hemen gözden çıkarılması gerektiği anlaşılmamalı. Bence AVC-A1XVA kesinlikle Denonun tek gövde üzerinde duran şampiyon cihazı olmaya devam ediyor.
    Denon Susanoya göre ambiyane tabirle daha "baba" ve çekici duruyor.

Kısacası her iki cihazın da birbirine üstün yanları mevcut. İkisi de birbirine tam üstünlük sağlayamazlar.
    Susano yeni teknolojiye daha yakın olması dolayısıyla kazanmaya biraz daha yakın...Hepsi bu..

• Şimdi bana yoook artık diyeceksiniz ama bu yazdıklarınızdan sonra Denon'u Pre olarak Pioneer'ın o muhteşem Digital Amfi katını da Power olarak denemek istedim.

Acaba Denon'un stereo performansının Pioneer'ın otoritesine pozitif katkısı olur mu?

Ben gene sistemin en zayıf halkasına işi getireyim. BD Player konusunda bir şeyler yapmak gerek bence... Ben Sony'nin yeni nesil 600TL lik Playerının PS3 'ü MPCM çıkışta bile alt ettiğine evde şahit oldum o sebeple söylüyorum ....

Tekrar Hayırlı olsun ....

Nuri bu arada bende bir ara Susano'yu dinlemek isterim.
  • Benim icin şu an belirsizlik hakim stereo ile ilgili hic bir sey diyemicegim cunku yaklasık 5 dk lık bır dınletı yaptık sinema icinse pioneer bekledıgımden cok iyi cıktı acıkca ben denonun acık ara iyi olucagını düşünüyordum artık bugün ve yarın yapıcağım testler sonucu belırlıcek son bir fikir olarakta ikiside durup birini yatak odasına koyma fikri olabilir cünkü denona sacma bir gönül bağım var yapısından ve şeklinden ötürü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

Fırtına tanrısı iş başı yaptı.

Daha önce yazdığım tahminlerimin çoğu benim kulağıma göre tuttu. Denon'un çok yüksek seviyelerde parlak sesler verdiğini ve kulağı yorduğunu zaten Susano'yla kıyaslamadan tecrübe etmiştim. Tarif etmesi zor bir durum ama yine yüksek seslerde havada çok ses kalıyordu ve bu iki problemin nedeni büyük ihtimalle güç olarak o seviyeleri kaldıramamasıydı. Denon sanki o seviyeleri nefes nefese veriyor gibi, zorlandığı çıkan seslerin parlaklığından anlaşılıyor. Çok güçlü bir avr olabilir ama bu seviyelerde aksamalar başlıyor. 0db'de Denon, hoparlörlere verdiği gücü kontol etmekte ve buna bağlı olarak sürekli gelen sinyalleri temiz vermekte çok zorlanıyor. Bir noktadan sonra sürücülerin salınımını kontrol edemediği kanaatindeyim.

Susano'da bu durum tamamen zıttı. Herşeyden önce kulak tırmalayan parlaklık yok oldu, tizler yerini durgun, temiz ve daha önemlisi doğru bir tize bıraktı. Aynı ses seviyesi Susano'nun nefesinin yettiği seviyelerde kaldığı herşeyden önce bu yüzden ortada. Center'daki başarısı konusunda zaten 4 kişi de hem fikir, çok daha temiz, dolgun ve detaylıydı. Susano'nun ampli yapısı nedeniyle kocaman ve güce aç Def'leri daha iyi kontrol etme olasılığının yüksek olduğunu zaten söylemiştim, ve yanıldığımı sanmıyorum. 0db'de bile yormadan temiz bir ses dinletiyor. Bütün bunların nedeni bence aradaki 20-30w güçten çok daha hızlı ve kontrollü bir avr olması. Üstelik henüz pişme sürecinin de başında. Denon'dan sonra dinlediğinizde Denon'un kontrolünden kaçan seslerin yarattığı gürültünün olmadığını fark edebiliyorsunuz. Denon'da fazladan gelen sesler odayı doldurduğundan kolayca detay sanılabilir ama değil, sadece gürültü.

Sanırım durumu en rahat anlatan cümle şu olur; Denon'da filmi izlediğiniz saniye ve çeyrek saniye öncesinin sesleriyle izliyorsunuz, Susano'da sadece izlediğiniz saniyedeki sesler var.

Garip bir örnek olacak ama gözümde şöyle canlandı; ikisini araba gibi düşünürsek sabit hızlarda giderlerken eğimi arttırdığınızda Denon zorlanmaya Susano'dan daha erken başlıyor. İkisi de aynı yüksek hızda 45 derecelik bir yokuşu çıkabiliyorlar, ama Denon zorlandığını hissettirirken, Susano sanki Denon'un 20 derecedeki performansını 45 derecede veriyor.

Bütün bu söylediklerim sinema için geçerliydi. Stereo'da sağlıklı yorum yapmak zor, hem pek sağlıklı bir müzik dinletisi yapamadık hem de dediğim gibi toplasanız en fazla 50 saat kullanılmış. Nitekim Cd player da öyle. Dinlediğim kadarıyla rahatsız edici bir durumu yok, tertemiz bir ses.

Söylemeden de geçemeyeceğim bu saatten sonra dönüp de Audyseey'in yüzüne bakmam. Mcaac çok daha detaylı ve ince bir kalibrasyon sistemi. Crossover ve desibel ayarından çok daha fazlası.

Yazdıklarımdan Denon kötüdür anlamı çıkarılmamalı, burada çok ekstrem koşullar söz konusu. Çok yüksek seviyeler, aktif olmasına rağmen güce aç hoparlörler ve doğru saydıysam 40'a yakın pasif sürücü söz konusu. Denon gerçekten mükemmel bir avr ona kimse laf söyleyemez zaten. Sadece bu koşullar altında biraz aksamalar yaşıyor bu da çok doğal.

Benim için bu savaştan Susano galip ayrılmıştır. Pioneer'ı tebrik etmek lazım.

Ege nin Audyseey ile ilgili dediklerini katılmamak elde değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 15 Aralık 2010; 11:53:37 >

• Deep color Susano'nun sucu degil, 12bit kabul ediyor, Denon'da sanirim sinyal ne olursa olsun 8bit olarak yolluyor ve buyuk ihtimal kablolarin biri veya ikisi de deep color 12bit destegi vermiyor. Nuri'ye kablo tavsiye ettim, %90 sorunu cozecektir.

Surround detayi konusu da ornegin su sahnesinde Susano cok daha dogal bir ses verdi bana gore, Denon'da gelen ses daha parlamali ve yogun oldugundan belki surround detayi olarak anlasilmistir.

Muzik konusuna da yorum yapmak cok yanlis olur, once iki alet de pismeli ve iyi interconnectler kullanilmali. Daha sonra eminim Susano'nun stereo performansi cok tatmin edici olacaktir. Bana gore su an bile kotu degil ama cok daha iyi olacagi belli.
  • Yapılan teste itiraz ediyorum.
    Her iki avr nin denenirken hiç ayar yapılmadan değil, yapılabilecek en iyi ayarlarıyla kıyaslanması gerekirdi.
    Avr lerin otomatik kalibrasyon yetenekleri de bence bir kıstastır.
    Ayar yapılmadan kıyaslama ve belirtilen eksiklikler bence yerinde değildir.
  • O zaman Denon'a haksızlık olurdu bence

Şu da var, Nuri pek kalibre edilmiş sesi değil de kendi ayarlarıyla dinlemeyi seviyor. Nasıl dinleyecekse öyle test etmesi normal.
  • hayırlı olsun nuri bey.
  • quote:

O zaman Denon'a haksızlık olurdu bence

Pioneer daha iyi kalibrasyon yapıyor diyemi anlıyalım yoksa Denon kötümü yapıyor kalibrasyonu?
  • İkisi birden desem yalan olmaz. Audyseey çok yüzeysel bir kalibrasyon sistemi. Pioneer'ın sitesine girip bakarsanız MCAAC'nin fazladan neler ölçtüğünü video'larla anlatıyor. Sağlıklı bilgi almış olursunuz.
  • quote:

İkisi birden desem yalan olmaz. Audyseey çok yüzeysel bir kalibrasyon sistemi. Pioneer'ın sitesine girip bakarsanız MCAAC'nin fazladan neler ölçtüğünü video'larla anlatıyor. Sağlıklı bilgi almış olursunuz.

Pioneer LX73 kullandım MCAAC 4-5 kere yaptım şu anda avr Denon var ama surroundlarımı bugün henüz takacağım için Audseey yapamadım,ondan merak ettim ön bilgi olsun diye...
  • @Asefik, denon hangi model aldınız?
    Hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lufubu

@Asefik, denon hangi model aldınız?
    Hayırlı olsun.

3311 siparişim var ama onun yerine idareten 2311 gönderdi sağolsun Osedan (Orhan) kardeşimiz şimdilik Denonu 2311 ile öğreniyorum...

3311 de gelmiş oda yakında geçer elime...

LX73 ile 2311 aynı siklet olmadıkları için şimdilik bir şey diyemem,aslında Lx73 ün karşılığı 3311 ile 4311 arası ama öyle bir üründe yok denonda.

3311 gelsin karşılaştırma şansım olur,tabi ne kadar sağlıklı olur bilemem...

Teşekkürler...
  • Fakat yanlış anlaşılmasın Pioneer LX73 den Denon 3311 e geçişim memnuniyetsizlikten olmamıştır.

LX73 torku yüksek,çok güzel,güçlü bir avr,Nurinin arayışı bendede merak uyandırdı ve o ara başka şeylerde oldu...

Şimdi denonu deniyorum,memnun kalmazsam Pioneera dönüş yaparım ha memnun kalırsam ne alâ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 15 Aralık 2010; 16:10:51 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.