Şimdi Ara

Pioneer Lx 90 Susano vs Denon Avc-A1xva(Denon) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
1
Favori
16.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Asefik

quote:

Orijinalden alıntı: nickelx

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lufubu

@Asefik, denon hangi model aldınız?
    Hayırlı olsun.

3311 siparişim var ama onun yerine idareten 2311 gönderdi sağolsun Osedan (Orhan) kardeşimiz şimdilik Denonu 2311 ile öğreniyorum...

3311 de gelmiş oda yakında geçer elime...

LX73 ile 2311 aynı siklet olmadıkları için şimdilik bir şey diyemem,aslında Lx73 ün karşılığı 3311 ile 4311 arası ama öyle bir üründe yok denonda.

3311 gelsin karşılaştırma şansım olur,tabi ne kadar sağlıklı olur bilemem...

Teşekkürler...

denon 2310 ve 3310kullanmış birisi olarak bence lx-73 e geridönüceksin 3311 de 2311 den fazla farklı bişey bekleme..lx-73 ün değerini bil

Sende Lx73 kullanmadın nerden bileceksinki!!!!

eet kulanmadım 919 kullanmıştım fena değildi demek lx-73 okadar kötü diyosun .baksana 2311 i begenmisşin hemen elinden çıkar ozaman lx-73 ü 1500 lira nakit veriyimm

• quote:

Orijinalden alıntı: nickelx

eet kulanmadım 919 kullanmıştım fena değildi demek lx-73 okadar kötü diyosun .baksana 2311 i begenmisşin hemen elinden çıkar ozaman lx-73 ü 1500 lira nakit veriyimm

Lx73 kötü demedim yukardada okursan tam tersi övdüm, 2311 de iyi demedim 3311 siparişim var tam o zaman karar verecem dedim....

amma düzeltme yaptırdın bana....

1.500 nakit espirisi güzel ama hiç yoktan yazı boşa gitmemiş oldu
  • incelemeye gelince...test geç saatlere kalınca zaman kısıtlığından bazı konulara tam kanaat getirilememesi normal...

ama zaten susano yeni biri ürün ve eğer güçte bir eksiklik yaşanmıyorsa tercih sebebi olacak olan avr değilmiydi.

bu açıdan amaç yerini buldu gibi,onun harici test daha detaylı olsa idi herkes açısındanda daha faydalı bir test olacaktı buda aşikar...

denon kapalı çalar diye yazan üstada selam olsun bendeki denon öyle çalmıyor,gördüğüm kadarı ile Nurideki üst seviye denonda öyle çalmıyor...

acaba deftec-denon işbirliğinden dolayımı biraz açık ve parlak ses???
  • yok vazgeçtim yeni yamaha rx-v 1900 aldım zaten çok memnunum lx-73 veya lx-83 almam artık.bu arada sana diyorum 2311 dinlemişşsin 3311 gelsede 2311 den pek bi farkı yokkboşuna hevesle bekleme..
  • @nuribaras,
    test için Çin den uzman getirttiğinizi duydum, doğru mudur?
  • not: bu mesajı evvelsi gün yazıp göndermemiştim.

@hi-def-man,
    ukalalık olarak almayın ama
    Class-D digital ampli değil aslında.
    ve Denon'u pre yapman pek anlam taşımaz bence.yani Denon pre olsa; Pioneer pozitif otoritesi derken Susano'un stereo performansına Denon'un pozitif etkisini mi kastettiniz? eğer öyleyse bu işten azcık anlıyorsam ama stereo performansına pozitif etkisi çok az olur.yani sonuç bence değişmez.
    Pioneer dan daha iyisini beklerdim.hem Class D kullanıp...
    zaten AB sını ampliyi ezebilir diyordum ama (Denon ve Susano kastım değildir; düşüncem geneldir.)
    Denon beklenenden daha dirençli çıktı. boşuna o kadar güvenmedik dile kolay kaç yaşında bir ampli? diğer yandan LX90 7 kanal ampli, Denon ise 10.2 kanal. 10 kanalı 7
    @rgokdemir görüşlerini beğeniyorum biliyorsun yazmama gerek yok. darısı başımıza.
    yalnız bir noktaya hayretler içinde bakıyorum.
    Denon ses parlaklığıyla güç ilişkisini nasıl bağlıyorsunuz şaşıyorum.bu şekilde yorumlar okuyorum da hangi temele dayanıyorsunuz anlayamıyorum ki.
    şu açıdan var aslında bilene 10 puan elini öpecem.
    Ve Denon AVC-A1XVA Pioneer Susano ya göre kapalı çalacak diye tahmin yürüttüm.Class D var karşısında çünkü.bilememişiz. ne ise tekrar hayırlı olsun.
    görülerini yazanların eline sağlık.
    @eresgü bir de sen gideydin merak ta kalmazdım.

ek olarak;
    şimdi de ses karışması, gecikmesi mevzusunu okudum.
    mevzuyu tam anlamadım.bas ve tiz arasında ki gecikme ya da ampliden kaynaklı olup olmadığı konsunda ki nihai fikriniz nedir?

@nuri,
    a1xva nın oynatıcısını ödünç alıp birde öle deneme yapsanız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 17 Aralık 2010; 12:07:08 >

• Bence bir de analog çıkışlı bir BD player ile 7.1 analog girişleri üzerinden karşılaştırma yapmak son karar için önemli bir kıstas olacaktır diyorum. Böylece belki de işlemcilerden bağımsız olarak sadece amplifiyeleri üzerinden bir karşılaştırma yapma imkanı doğabilir.

Bir de Denon'da her bir kanala 2 adet DAC konmuş(Burr B.) Pio'da tam bir açıklık yok, galiba 7 adet Wolfson var. Yani Denon, digital + ve - sinyalleri ayrı ayrı convert ediyor, acaba bu bahsedilen, önceki seslerin sonraki sesler üzerine binmesi bundan kaynaklanan bir durum olabilir mi ?

Ekleme: Bir de bu cihazlarda da analog bağlantıda şu meşhur mutlaka ADC -DAC dönüştürme saçmalığı var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rg206 -- 17 Aralık 2010; 12:43:43 >
  • @lufubu evet çinden test için sayın teknikayı çağırdım kendısı uzakdoğu turuna çıkmıştı şansa döndüğü güne dek geldi sayın teknika 1 saat sonra bende onun fikirleri benim icin cok önemli bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 17 Aralık 2010; 13:04:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

diğer yandan LX90 7 kanal ampli, Denon ise 10.2 kanal. 10 kanalı 7

hayır LX90 da 10 kanal...sizde biraz paslanma başlangıcı görüyorum

Ve evet denon pionera göre daha parlak çalıyor!!!kulaklarımıza inanmayalımmı şimdi sevgili dostum hala diretme
  • Yaw Asefik
    Sendeki virüs baya faal heralde
    Bu sefer de Denonumu satışa koydun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

Yaw Asefik
    Sendeki virüs baya faal heralde
    Bu sefer de Denonumu satışa koydun ?

evet yine şiddettini artırdı bu aralar.

Allah yardımcım olsun...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

diğer yandan LX90 7 kanal ampli, Denon ise 10.2 kanal. 10 kanalı 7

hayır LX90 da 10 kanal...sizde biraz paslanma başlangıcı görüyorum

Ve evet denon pionera göre daha parlak çalıyor!!!kulaklarımıza inanmayalımmı şimdi sevgili dostum hala diretme

Sevgili dostum bu mesajı
    evvelsi gün yazdım ve sonradan Susano nun 10 kanal olup olmadığına baktım; 10 kanalmış.sonra 2 gün sonra kaydettiğim mesajı ne okudum baktım düzelttim.müberak muharrem ayında vallahi diyorum.eah bir formsuzluk doğru.
    ve evet Denon, Susano'dan daha parlak çalıyor.inanıyorum ve bildiğim orta sınıf Denon ampliler de bu şekilde.ama Yamaha dan daha az rahatsız edici. bu mevzuyu
    Denon un avr tanıtmda ki ''high current capability'' yetkesine bağlıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: rg206

Bence bir de analog çıkışlı bir BD player ile 7.1 analog girişleri üzerinden karşılaştırma yapmak son karar için önemli bir kıstas olacaktır diyorum. Böylece belki de işlemcilerden bağımsız olarak sadece amplifiyeleri üzerinden bir karşılaştırma yapma imkanı doğabilir.

Bir de Denon'da her bir kanala 2 adet DAC konmuş(Burr B.) Pio'da tam bir açıklık yok, galiba 7 adet Wolfson var. Yani Denon, digital + ve - sinyalleri ayrı ayrı convert ediyor, acaba bu bahsedilen, önceki seslerin sonraki sesler üzerine binmesi bundan kaynaklanan bir durum olabilir mi ?

Ekleme: Bir de bu cihazlarda da analog bağlantıda şu meşhur mutlaka ADC -DAC dönüştürme saçmalığı var mı ?

@rg206 dostum seninde görüşlerine bayılıyorum.
    bu arada seslerin karışmalarından bahsedilmiş. valla ben eminim ki
    bu iki amiral modelde seslerin karışması ampli çıkış katında olacak en son ihtimallerden biri.öyle düşünen biri varsa unutsun derim. hani Susano için söz konusu değil; HI-END sınıfında ki Denon ise olması abes. ancak ve ancak 2 kanal HI-END power amplilerle kıyas da Denon a1xva nın kusurları araştırılabilir.
    bu arada DAC konusunda muhteşem bir noktaya parma bastın. ama hepsinden en ve daha güzeli ben de bilmiyordum a1xva kanal başına parlel 2 DAC. süper. dünyanın en iyi DAC biri olduğu belirtilen bir cihazda paralel 16 adet PCM1704 dac var. vay be.
    şu ses karışması olayının ne teşhisi ne sorun olabilecek aksama yaklaşım bende tatminlik yaratmadı.peşin hüküm verilmemeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 17 Aralık 2010; 15:18:46 >

• @bu arada
    Refik sana isim namen ile hitap etti idim. Şefik ile karıştrırım dedim sildim.gene bir şeyler karıştı ama dur bakalım ehhehehe
  • the_cantan

Hocam yine ortaya bi karışık yaptın
    Hehe
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuribaras

Evet arkadaslar...

Uzak dogudan ithal olarak getirttigim buyuk ustad teknika biraz once buradan ayrildi. Lx90 Susano kaliyor!

4-5 saattir teknika tarafindan beni dinleti odasindan kovarak yapilan ozel dinleti test ve kiyaslamalar neticesinde odaya girmeme izin verdiginde soyledigi laf " Lx90 Susano kaliyor! " oldu.

Hong Kong ve Cin seyahatini iceren uzak dogudan gelir gelmez ricami kirmayip bana geldigi icin sayin Teknika ya tekrar tesekkur ederim.

Bu gune kadar Teknika nin yapmis oldugu oneriler dogrultusunda aldigim hic bir cihazdan memnuniyetsizlik yasamadim. Baskasinin da yasadigini sanmiyorum. Zaten forumlarda yuzlerce kisiye yardimi oldugu kimse tarafindan yadsinamaz. Hatta ona vefasizlik yapanlarca bile. Artik foruma girmeyen ve hatta hic okumadigini soyleyen Teknika gibi yardimsever bir insanin forum ortamlarindan ayrilmasina halen uzuluyorum. Teknika bu gune kadar ne dediyse tum dediklerini aynen kendimde zaman icerisinde test edip gormus oldum ve ne kadar dogru yorumlarda bulunduguna onlarca kez sahit oldum. Pioneer konusunda da ayni yine gecerli oldu.

Tekrar tesekkurler Sn. teknika.

Lx90 Susano kaliyor cok buyuk ihtimalle arkadaslar.

iyide hala büyük ihtimalle yazmışsın demek ki değil çin uzaydanda öneri gelse aslında önemli olan senin öngörünmüşte sen topu sağa sola atıyormuşsun

• denon aşkı var eleman da naparsın.haksız da değil hani.
  • Susano kalıyor da..
    Denona ne oluyor
  • müşterisi hazırmış önceden @nuri nin dediine göre... nasıl iyi takip ederim değil mi?
    rasyonel olmalı
    müşteri varsa zarar yoksa eğer direk denon satılmalı derim.
  • Sn. Cantan bende Denon aski falan yok. Iyi cihaz aski var. Ben cihazlari birebir denerim. Kendimcede hangisi iyiyse onu birakirim. Nitekim simdi de oyle olacak.

Rgokdemir abi evet Denonun musterisi hazir. bakalim. her an verebilirim onu da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 17 Aralık 2010; 16:44:16 >
  • anladım @Nuri,
    hayırlısı olsun inşallah.

quote:

Orijinalden alıntı: nuribaras

denona sacma bir gönül bağım var yapısından ve şeklinden ötürü

bu görüşünden ötürü a1xva hakkında böyle düşündüğünü düşündüm hehe.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.