Şimdi Ara

Pioneer LX serisi AVR İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
5.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle Pioneer’ın çizgisini ve sesin rengini çok beğendiğimi söylemek isterim.

Ürün henüz çok yeni. TR’de var mı bilmiyorum? ama internetten görebildiğim kadarıyla seri keskin ve hoş çizgilere sahip. Albenisi çok fazla. Bende bir Pioneer kullanıcısı olarak seriyi merakla bekliyorum.
    Şimdi LX serisine göz atalım derim 

Serinin en düşük modeli LX50

İlk başta göze batan özellikleri
    1080p işlevine hazır çok kanallı A/V alıcısı.
    7-kanal 150 W. HDMI (2 giriş/1 çıkış).
    Dolby TrueHD, DTS HD Master Audio.
    IPod ses / fotoğraf/ görüntü işlevine hazır.
    9-bant den denkleştiricili (EQ'li) gelişmiş MCACC
    Duran Dalga Kontrollü.
    Ön Kademe Çevresel Ses Geliştirme işlevi.
    Önde USB girişi (usb bellekler,mp3 playerlar ve hafıza kartlarındaki verileri okuyabiliyor)

Bütün HD medyası için oyun arkadaşı.
    Blu-ray ya da yüksek veri hızları ve genişletilmiş frekans aralıklarına sahip yeni ses kodekleri olan Dolby TrueHD ve DTS HD Master Audio, yüksek çözünürlüklü video içeriği sunmaktadır.
    VSX-LX50 ile bir araya geldiğinde ise ona kusursuz şekilde uyum sağlar. Diğer bileşenler, HDMI üzerinden 1080p çözünürlükte eğlence sisteminize bağlandığında orijinal sinyalde hiç değişiklik olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristen -- 4 Aralık 2007; 21:30:47 >

• Onkyo'nun 605 serisine karşılıkmış gibi görünsede, çıkış gücü ve THX sertifikasyonu gereği sanki Onkyo 705'in muadili. Ses işlemcisi Sharc ancak görüntü işlemcisini de öğrenmek lazım
  • bu arada yurt dışı fiyatı 680Euro
  • quote:

Orjinalden alıntı: tristen

bu arada yurt dışı fiyatı 680Euro

o zaman burda 2500 lira olur
  • herkese selam;ben 10 gün önce VSX-LX60 nı aldım.burada var.ancak digicom 8 tane getirtmiş birisini bir pioneer bayisi vasıtayısla zor zahmet aldım.çünkü artık digicom HEC adlı firmaya toptan veriyormuş.bizler de bu ürünleri bu firma vasıtasıyla alacakmışız.tabii son kullanıcıya satış yapmıyorlar galibe.yine pioneer yetkili satıcıları vasıtasıyla.sitesiwww.hecpro.net.ben LX60 2950 /10 taksitle arkadaşımdan aldım.ama sizler alabilirmisiniz bilmiyorum.(geliş fiyatı 2750 ytl.faturayı gördüm)ürünün dış görüntüsü ve kullanılan malzeme süper.özellikleri de bence çok iyi.üründe FORAUJDA chip var.ve 1080p upscalle yapıyor.bu konuda sormak istediğiniz sorular olursa bildiğim kadarıyla cevaplarım.

• dostum hayırlı olsun. cidden iyi seçim yapmışsın. buraya ayrıntılı foto çekip koyabilirsen çok güzel olur.
    bir de geri kalan cihazların neler?
  • quote:

dostum hayırlı olsun. cidden iyi seçim yapmışsın. buraya ayrıntılı foto çekip koyabilirsen çok güzel olur.
    bir de geri kalan cihazların neler?

sağol kardeş.Allah sana daha iyisini versin.ancak benim amacım ses değildi.ben SD ve PC görüntülerini iyileştirmek için almıştım ama bu işi çok iyi yaptığını söyleyemem.yani kısaca boşu boşuna para verdim.görüntü iyileştirme için alacaklara kesinlikle önermiyorum.ben de o sinirle ALGOLİTH DRAGONFLY isimli processor scaler aldım İsviçre den bir arkadaşım vasıtasıyla.ama daha ürün elime geçmedi.esasında ONKYO 875 alacaktım ama ürünü burada bulamadım.İsviçre deki arkadaşıma bunu gönderticektim ama DRAGONFLY ile arasında epey bir fiyat farkı vardı ,bu yüzden ONKYO yu almadım .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pioneer A-A6-J Anfi nasıldır???
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • görüntünün senin açından kötü olması olmusuz tabii.
    şunu söylemekte de fayda görüyorum, vsx-1015 kullanıyorum ve bu cihaz ondan kat kat daha gelişmiş.
    sesinin kötü olabileceğini aklıma bile getrimiyorum
  • quote:

görüntünün senin açından kötü olması olmusuz tabii.
    şunu söylemekte de fayda görüyorum, vsx-1015 kullanıyorum ve bu cihaz ondan kat kat daha gelişmiş.
    sesinin kötü olabileceğini aklıma bile getrimiyorum

Dostum ,ben zaten ses kalitesinin kötü olduğunu söylemedim.görüntü kalitesinin de kötü olduğunu söylemedim.benim demek istediğim;görüntülerde yaptığı iyileştirme,verdiğim paraya değmediydi.keşke ona vereceğim parayla DVDO-50 veya PİXELMAGIC gibi profesyonel görüntü işlemcisi alsaydım diyorum.ayrıca benim anlamadığım bir konu var bu LX-60 ın görüntü iyileştirme olayında.türkçe klavuzunda da yazmıyor bu konu.şimdi benim HUMAX HDCI 2000 uydu alıcımın HDMI çıkışını amfinin HDMI girişine bağlayıp,sonra yine amfinin HDMI çıkışından plazmama görüntüyü aktardığımda ,amfinin görüntü iyileştirmesi çalışmıyor.çalışmadığını da şöyle anlıyorum;çalıştığında ön panelinde DİGİTAL VİDEO SCALER isminin altındaki mavi ışık yanıyor.ve video menüsü açılıyor ve de görüntüyle ilgili çeşitli ayarlar yapılıyor.örneğin;çıkış çözünürlüğünü ayarlıyabiliyorsun;720p,1080i ve 1080p gibi yada görüntüyü büyültüp küçültebiliyorsun ayrıca VİDEO PROCESSİNG ayarını açıp kapatabiliyorsun.ama bu ayarlar tüm bağlantıları HDMI ile yaptığımda çıkmıyor.ancak anfiye girişi KOMPONENT ile çıkışı HDMI ile yaptığımda çıkıyor.
    görüntü iyileştirme olayı digital giriş yaptığımız da çalışmıyor mu?bilen arkadaşlar varsa cevap verebilir mi acaba?teşekkürler

• evet arkadaşım...çoğu model, analog video upscaling yapıyor.dijital girişte , yani HDMI üzerinde bunu uygulamıyor.
  • Onkyo'nun yeni serileri (605 de dahil) hdmi üzerinden video prosesing yapıyor, sanırım 805'e kadar Foraujda, 875 ve 905'de HQV Reon chip ile. Pıoneer'ın da yapması lazım, kitapçığına iyice bir bakın, yapmıyorsa büyük bir
    fiyasko olur Pineer için
  • yapıyordur mutlaka bende rxv 1700 var o bile yapıyor
  • bu konu benim de kafayı kurcalayan bir problemdir çünkü..dikkat ettiyseniz arkadaş analog kaynaklar üzerinden upscale işleminde problem olmadığından bahsediyor ki bu ok.ama çoğu yeni cihazda buna onkyo ,denon ve diğerleri de dahil ,hepsi analog kaynaklarda upscale ve upconversion dan bahsediyor.hiçbirinin pdf. file ın da ben HDMI giriş üzerine upscaling uygulaması yazıldığını görmedim.Hatta size yamaha 3800 pdf. indeki yazıyı(yeni buldum ve kafamda soru işareti kalmadı artık) göndereyim.
    ■ HDMI Resolution
    (HDMI video signal resolution)
    Use this feature to activate or deactivate the HDMI upscaling
    of the analog video signals input at the composite
    video, S-video and component video jacks so that the upscaled
    analog video signals are output at the HDMI OUT
    jack.
    This unit up-scales the analog video signals as follows:
    • 480i (NTSC)/576i (PAL) → 480p/576p, 1080i,
    720p, or 1080p
    • 480p/576p → 1080i, 720p, or 1080p
    • This menu item is not available and hence not visible in the GUI
    menu if “Conversion” is set to “Off” (see page 86).
    This unit does not up-scale the digital video signals input at the
    HDMI input jacks.

• Zapetero,bu durumda hdmi (kolaylık,0 kayıp,1.3version,kablo kalabalığına son) efsanesinin ne işe yaradığını merak ediyorum.Herkes gibi bende yok 1.3 vers olsun 3 veya daha fazla in olsun gibi gerksiz şeylerle mi uğraşıyoruz.Bu konuda oldulça bilgilisin.Ben sony 5300es-yamaha1800-onkyo705-pioneer lx50,60 düşünürken bunları es mi geçeyim.Bizi biraz daha aydınlatırsan memnun oluruz.Bu arada bahsettiğim cihazlardan şu anda sadece 5300 bulunabiliyor.Diğerlerinin ne zaman satışa sunulacağı belli değil.Bir hafta on gün içinde receiverı almam lazım.Herşeyi yeniledim bir tek eksiğim bu kaldı.

• 5300 konusunda sana cevap yazmıştım tam aynı zamanda.
    herşeyden önce alacağın receiverı ne tür bir tv cihazı ile kullanacağın çok önemli.eğer bir lcd ve plazma ile kullanacaksan ve bu tv cihazın 720 p veya full hd destekli ise alacağın receiver mutlaka analog upscale destekli olsun..ki şu anda yeni receiverların çoğu, daha türkiye de bulunmayan denon 2808 ve üzeri,onkyo 875 ,yamaha 1800 ve 3800,sony 4300 ve 5300 bunu yapıyorlar.hdmi 1.3a sadece görüntü için değil aynı zamanda ses içinde gerekli.özellikle yeni nesil ses formatlarını 8 kanal dijital olarak aktarmakta tek kablo kullanılabiliyor bu versiyonla ve yukarıdaki cihazların hepsi bunu destekliyor.görüntüde de pekçok artısı var.O yüzden gereksiz şeylerle uğraşmıyorsun merak etme.LX 50 yi listenden çıkar yalnız.düşünürsen LX 60 ı düşün.Bu upscale olayında HDMI üzerinden upscale yapılamaması, HDMI ile bağlayacağın pek çok cihazda kullanacağın veya kullanmayı düşündüğün bir olay ise senin için bir handikap sayılabilir.Bunu yapan şimdiye kadar tek okuduğum cihaz ise denon un 5308 i.ama onunda kabiliyeti nereye kadar bilemiyorum.

• tesekkurler pio 508xd aldim gecen hafta.......
  • hayırlı olsun güle güle kullanın.amacınız fazlaca cihazı HDMI üzerinden receiver a bağlamak ise denon 2808 2 hdmı girişi ile size uygun olmayacaktır.sony en fazla girişe sahip olan cihaz..yamaha 1800 ise çok iyi test sonuçları çıkan bir cihaz...onkyo 805 ve 857 de oldukça iyi test sonuçları ve kullanıcı yorumları olan cihazlar.halen daha Türkiye ye gelmedikleri için kullanan arkadaş bulunmuyor sanırım.Gerçi doğubankta denon 2808 ve yamaha 1800 olduğunu biliyorum ama distribütör ün getirdiği ürünler değilmiş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rg206

Onkyo'nun yeni serileri (605 de dahil) hdmi üzerinden video prosesing yapıyor, sanırım 805'e kadar Foraujda, 875 ve 905'de HQV Reon chip ile. Pıoneer'ın da yapması lazım, kitapçığına iyice bir bakın, yapmıyorsa büyük bir
    fiyasko olur Pineer için

dostum kitapçığına bakmama gerek yok ki,bizzat denedim olmuyor.biraz düşününce de olmaması normal.çünkü HDMI bağlantıda veriler dijital aktarıldığı için ,0 ve 1 ler üzerinde değişiklikler yapmak kolay değil ve teknoloji gerekiyor.şimdi benim aldığım amfi pioneerin üsten ikinci üst model ve 3000 YTL civarında.bir sürü özellikleri var.hele ses işlemcileri ,en son kodekleri bile çözüyor.bunun yanında ekstra özellikleri de koymuş pioneer,ve fiyatı 3000 YTL .buna karşılık sadece video procssing, deinterlace ve upscalle yapan ürünler ise örneğin:Crystalio II VPS 3800 ;5500 DOLAR+KDV,Crystalio II VPS 3300;4500 DOLAR+KDV (bunlar Türkiye de var,kendim sordum ve konuştum),OPTOMA HD 3000 ;2300 AVRO+KDV(bu da burada var.kendim konuştum yetkiliyle) ,DVDO 30 ve DVDO 50 markası burada yok ve yurt dışında bile 2500-2900 DOLAR civarında.
    görülüyor ki sırf bu görüntü iyileştirmek için yapılmış ürünler bile 3000 YTL ile 7000 YTL arasında,ve başka hiç bir işe yaramıyorlar.hal böyle olunca PIONEER,YAMAHA ve ONKYO gibi markaların esas amacı ses üzerine ama bu sesin yanına görüntüyü iyileştirmek için de bu görüntü iyileştirmede kullanılan HQV,FAROUDJA ve ABT v.b gibi işlemcileri ucuz yolla amfiye chip olarak koyuyorlar.ve maliyetleri de 200-300 dolar civarında oluyordur(benim tahminim).
    şimdi benim aldığım VSX-LX60 amfiye pıoneer örneğin Crystalio II VPS 3800 daki chipi koysa fiyat ne olur arkadaşlar;basit olarak 5500+2500 dolar:8000 dolar.kim verir bu parayı bu ürüne,belki benim gibi hastalar.bu nedenle bu amfilerin bu kadar az olarak görüntüyü iyileştirmesi bence normal.3000-4000 YTL ye alınan bir amfiden profesyonel bir sonuç beklememek lazım (.kısa bir süre önce yurt dışından bir arkadaşa profesyonel görüntü işlemcisi siparişi verdim.daha gelmedi.inşallah gelince görüntülerde dahil sizinle paylaşacağım.tabi bir arkadaş foruma resim nasıl konulduğunu anlatırsa.sevgilerle

• quote:

Orjinalden alıntı: mert2004

quote:

Onkyo'nun yeni serileri (605 de dahil) hdmi üzerinden video prosesing yapıyor, sanırım 805'e kadar Foraujda, 875 ve 905'de HQV Reon chip ile. Pıoneer'ın da yapması lazım, kitapçığına iyice bir bakın, yapmıyorsa büyük bir
    fiyasko olur Pineer için

dostum kitapçığına bakmama gerek yok ki,bizzat denedim olmuyor.biraz düşününce de olmaması normal.çünkü HDMI bağlantıda veriler dijital aktarıldığı için ,0 ve 1 ler üzerinde değişiklikler yapmak kolay değil ve teknoloji gerekiyor.şimdi benim aldığım amfi pioneerin üsten ikinci üst model ve 3000 YTL civarında.bir sürü özellikleri var.hele ses işlemcileri ,en son kodekleri bile çözüyor.bunun yanında ekstra özellikleri de koymuş pioneer,ve fiyatı 3000 YTL .buna karşılık sadece video procssing, deinterlace ve upscalle yapan ürünler ise örneğin:Crystalio II VPS 3800 ;5500 DOLAR+KDV,Crystalio II VPS 3300;4500 DOLAR+KDV (bunlar Türkiye de var,kendim sordum ve konuştum),OPTOMA HD 3000 ;2300 AVRO+KDV(bu da burada var.kendim konuştum yetkiliyle) ,DVDO 30 ve DVDO 50 markası burada yok ve yurt dışında bile 2500-2900 DOLAR civarında.
    görülüyor ki sırf bu görüntü iyileştirmek için yapılmış ürünler bile 3000 YTL ile 7000 YTL arasında,ve başka hiç bir işe yaramıyorlar.hal böyle olunca PIONEER,YAMAHA ve ONKYO gibi markaların esas amacı ses üzerine ama bu sesin yanına görüntüyü iyileştirmek için de bu görüntü iyileştirmede kullanılan HQV,FAROUDJA ve ABT v.b gibi işlemcileri ucuz yolla amfiye chip olarak koyuyorlar.ve maliyetleri de 200-300 dolar civarında oluyordur(benim tahminim).
    şimdi benim aldığım VSX-LX60 amfiye pıoneer örneğin Crystalio II VPS 3800 daki chipi koysa fiyat ne olur arkadaşlar;basit olarak 5500+2500 dolar:8000 dolar.kim verir bu parayı bu ürüne,belki benim gibi hastalar.bu nedenle bu amfilerin bu kadar az olarak görüntüyü iyileştirmesi bence normal.3000-4000 YTL ye alınan bir amfiden profesyonel bir sonuç beklememek lazım (.kısa bir süre önce yurt dışından bir arkadaşa profesyonel görüntü işlemcisi siparişi verdim.daha gelmedi.inşallah gelince görüntülerde dahil sizinle paylaşacağım.tabi bir arkadaş foruma resim nasıl konulduğunu anlatırsa.sevgilerle

Arkadaşım sen rahat ol..amfini de güle güle kullan.bu son derece normal bir olay..analog kaynakta iileşme yaratıyorsa cihazın ve tv cihazında hd ready veya full hd özellikli ise, şu anki yayınlarda iileşme sağlar ve bir miktar keyfini sürersin.diğer taraftan 1080 p geçişli hdmı özelliği ile cihazına pek çok hdmı kaynak bağlar tek kablo ile ses ve görüntü işini bitirmiş olursun...ama hem dijital görüntü gireyim hemde upscale edeyim diyorsan o zaman olmuyor işte.iş başka boyutlara kayıyor.Yalnız dvd lerde bunu nasıl yapıyorlar onu merak ediyorum...adamlar 250 ytl ye dvd satıyorlar, hemde hdmı üzerinden upscale edilmiş görüntü gönderiyorlar...bende sony ns-76 var mesela.hdmı ile yamaha 1600 e bağlı...receiver, dvd den upscale edilmiş görüntüyü 1080 i olarak veya 720 p plazmaya gönderiyor.Böylelikle de derdime çare olmuş oldu.

• Benim bildiğim kadarıyla scaler ve de-interlacerlar HDCP kopya koruma protokolünü deaktif edemediklerinden sadece pass-trough çalışıyorlar. Bu durumda sadece sd sinyalleri de-interlace ve Upscale edecekler .

Bildiğim kadarıyla 1080i-1080p conversiyonunu ABT ve Gennum prosese sahip 2.000-3.000USD lik external scalerlar yapıyror.
    quote:

Orjinalden alıntı: mert2004

quote:

fiyasko olur Pineer için

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.