Şimdi Ara

Pioneer sph-c10bt Yeni teybime yeni hoparlor. Anfisiz kutu bassız.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aracımızın mevcut teyp ve hoparlörleri orjinal ve artık tat vermiyor hoparlörlerin bikaçı zaten patlak. Bugün bir çılgınlık yapıp pioneer sph-c10bt model teypi sipariş verdim. Buna uygun olarak güzel ses ve bas alabileceğim yüksek ve alçak seslerde bozulma olmadan orta kalite. Yoksa üst düzey 2 ön ve 2 arka olarak hoparlör önerebilirmisiniz. Buarada Önler 10-13cm arkalar 16cm dir. diye tahmin ediyorum. Her ikiside yuvarlak kesip biçme olmaması orjinale uygun olması tercihim olur. Kendim takabilirim ama teyp ve hoparlör uyumu kaldırma ısıtması vs konularında bilgim olmadıgı için siz tecrübeli arkadaslardan gwlwcek tavsiyelere açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aracınızın tam ölçülerini öğrenmeden sipariş vermeyin. herne alırsanız alın 2cm mdf kasnak ile montajlayın. Alpine 17c2 ve 13c2 olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler. bu kasnağın mücizesi nedir :)baktım şimdi çok külfiyet olablicek birsey değil ve tedarik edeceğim. Bu teyple kullanılacak sadece tabiki anfisiz her türlü cılız kalcak ama nette 450w 600 watt gibi ürünlerden anfisiz fark plur mu yoksa 200 250 watt alıp geçmek mi mantıklı olur. Almışken 1 kerw alayım diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hso_keskin

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler. bu kasnağın mücizesi nedir :)baktım şimdi çok külfiyet olablicek birsey değil ve tedarik edeceğim. Bu teyple kullanılacak sadece tabiki anfisiz her türlü cılız kalcak ama nette 450w 600 watt gibi ürünlerden anfisiz fark plur mu yoksa 200 250 watt alıp geçmek mi mantıklı olur. Almışken 1 kerw alayım diye düşünüyorum.

bişey değil. kasnak hoparlör ile kapı boşluğu arasındaki farkı azaltır. kapı hoparlörünün saca bastığı yerde hava kaçağı olma ihtimalini azaltır. hoparlörün daha iyi bass sesler üretmesini sağlar. doğru montajlanabilirse trim sesleri azaltır. 600w vs max reklam kokan değerlere takılmayın. önemli olan 4ohm rms değerleri. size önerdiğim kolonlar dahi yüksek rms değerlerine sahip. amfi ile de çalışabilirler. önemli olan kaliteli ve fiyat performans ürünü malzemeler seçmektir. subwoofer kullanılmayacaksa, bass sesler için kapı içlerine kaliteli yalıtım yapılarak, bir nebze sese tokluk kazandırılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 12 Aralık 2022; 20:37:2 >

Hocam ozaman bu pioneerleri vs önermiyormusunuz? araç eski model olduğundan kapı içlerini bile sökesim gelmiyor yalıtım fln zor iş. Ama sade amfi eklesemmi diyorum çok ikilemde kaldım bassı şöyle güzel alsak fena olmaz bu sefer koycak yer skntı bagaj zaten yetmiyor:) bu ses sisteminin sonu yok diyolardı inanmazdım😂 anfi eklesek oda sanırım maliyeti artırır ve ekstra yer. :( Ürün yelpazesi çok fazla ve seçmek baya zormuş Alpine leri araştıryorum seçenek olması açısından bunlardan daha güçlü önerebileceğiniz başka ürün var mı.?

• quote:

Hocam ozaman bu pioneerleri vs önermiyormusunuz? araç eski model olduğundan kapı içlerini bile sökesim gelmiyor yalıtım fln zor iş. Ama sade amfi eklesemmi diyorum çok ikilemde kaldım bassı şöyle güzel alsak fena olmaz bu sefer koycak yer skntı bagaj zaten yetmiyor:) bu ses sisteminin sonu yok diyolardı inanmazdım😂 anfi eklesek oda sanırım maliyeti artırır ve ekstra yer. :( Ürün yelpazesi çok fazla ve seçmek baya zormuş Alpine leri araştıryorum seçenek olması açısından bunlardan daha güçlü önerebileceğiniz başka ürün var mı.?

amfiye gireceksen ön kapılara component alman daha iyi olur. amfiye girmeyeceksen hoparlöre daha fazla para vermene gerek yok. illa daha güçlü birşey istiyorsanda Sony gs 1621 öneririm. amfili amfisiz mükemmel bir hoparlördür. yer sıkıntısı varsa bagaja slim kabin subwooer koyabilirsin. amfiye girdiğinde bütçe yükselmeli. gerekirse para biriktir, 2 ay bekle, ürünleri 2. el al, ama yapmışken tam olsun. teyp çıkışları biryere kadar, sesi açtığında seste bozma olmasın istiyorsan amfiye girmen gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 12 Aralık 2022; 21:48:12 >

• https://www.youtube.com/watch?v=lE5Sv_MXkk8&feature=youtu.be şöyle bir video denk geldi. Sadece 1 takım ve teybe baglı oldugunu belirtmiş arkadaş. Diger videolarınada baktım. Çok iyi değil mi ya gerçek mi bu ses hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

https://www.youtube.com/watch?v=lE5Sv_MXkk8&feature=youtu.be şöyle bir video denk geldi. Sadece 1 takım ve teybe baglı oldugunu belirtmiş arkadaş. Diger videolarınada baktım. Çok iyi değil mi ya gerçek mi bu ses hocam.
    bu seste teyp çıkışlarının kaliteli olmasına ve kapıların tokluğu, ve kapıda hava kaçaklarının olmaması ile de alakalı. fizik kuralları gereği, bass ses üretilebilmesi için kabine ihtiyaç vardır. o nedenle diyorum subwoofer kullanılmıyorsa, kapılardan bass ses alabilmek için kapıların kabin gibi tasarlanması gerekli. jbl in belirtilen hoparlörleri alpine 17c2 ayarındadır. hatta alpine 17c2 jblin belirtilen hoparlöründen bir tık daha iyi olabilir. ikisini aynı anda deneme imkanımız olmadığı için teknik verilere bakıyoruz mecbur. önemli olan yalıtım, doğru montaj, doğru ayar ve sesten beklenti. eğer sizin beklentiniz videodaki seviyedeyse jbl leri alıp, yukarda dediğim şekilde montajlayıp deneyebilirsiniz. teybiniz iyi gibi duruyor.

Videonun yorumlarında herhangi yalıtım veya + olarak hiç bişey yapmadığını söylemiş arkadaş teyp çıkışları kağıt üzerinde aynı ama araca göre fark da olabilir dediğiniz gibi hava vs boşluk kalabilir. Yalıtım konusunda taktırdıgım yerle bir görüş sağlayacagım hocam imkanlar dahilinde olursa ufak bi yalıtım yaptırabilirim. Benim sadece önler kapı hocam onuda 13 diye tahmin ediyorum birazdan söküp bakacagım sizede yazarım. Arkalar mdf üzerinde kendi orjinal yerine takacağım. Arka kapılar boş. Fotoğraftakinin aynısı arkalar 16 cmlik olduğu için buraya taktığımda dediğiniz gibi herhangi işleme gerek kalır mı bu şekilde mdf de ses alabilirmiyim. önlere farklı birşey düşünürüm 13 cm se alpine 13 leri takabilirim önlere 16 çılarsa hangisini alırsam (jbl-sony 1621-alpine) ondan aynısından önlerede mi taksam dediğiniz gibi bu videodaki ses yeterli benim için aslında. Deneme şansım olsa keşke jbli

Pioneer sph-c10bt Yeni teybime yeni hoparlor. Anfisiz kutu bassız.

• quote:

Videonun yorumlarında herhangi yalıtım veya + olarak hiç bişey yapmadığını söylemiş arkadaş teyp çıkışları kağıt üzerinde aynı ama araca göre fark da olabilir dediğiniz gibi hava vs boşluk kalabilir. Yalıtım konusunda taktırdıgım yerle bir görüş sağlayacagım hocam imkanlar dahilinde olursa ufak bi yalıtım yaptırabilirim. Benim sadece önler kapı hocam onuda 13 diye tahmin ediyorum birazdan söküp bakacagım sizede yazarım. Arkalar mdf üzerinde kendi orjinal yerine takacağım. Arka kapılar boş. Fotoğraftakinin aynısı arkalar 16 cmlik olduğu için buraya taktığımda dediğiniz gibi herhangi işleme gerek kalır mı bu şekilde mdf de ses alabilirmiyim. önlere farklı birşey düşünürüm 13 cm se alpine 13 leri takabilirim önlere 16 çılarsa hangisini alırsam (jbl-sony 1621-alpine) ondan aynısından önlerede mi taksam dediğiniz gibi bu videodaki ses yeterli benim için aslında. Deneme şansım olsa keşke jbli

önler 13cm se bile, tadilatla 16cm hoparlör sığabiliyorsa 16cm hoparlör koymanızı öneririm. arka pandizotta kabin çok büyük olacağı için 16cm lik hoparlör tiz ve mid sesleri verir, ama bess sesler üretemeyebilir. hocam biz subwoofera alışmışız, gerçekten kapılar, pandizot falan uğraştırıcı işler. imkansız değil tabi kapılardan bass ses almak ama uğraşmak lazım. ama 20cm lik subwoofer bile onların yapacağı işin fazlasını yapıyor. bizde subu koyup geçiyoruz.

Dün ön kapıyı söküp baktım 10 cm çıktı hocam hoparlör 16 sıgması zor biraz ugrasla 13 cm olur anca. 10 cm görünce zaten moralim bozuldu:)

Haklısınız hocam alışmışız ve birazda basslı remix vs şarkılar dinliyorsa insan arıyor. Bende bu tarz dinliyorum genelde ama artık yavastan nostaljiye dönecem galiba araç içinde:) Akşam ürün test inceleme ile biraz zaman geçirdim hesap kitap derken maliyetten dolayı son karar olarak dediğiniz alpineleri almaya karar verdim. şuan için en mantıklısı bu sub ve anfisiz zor olacak bu işler. sipariş verdim bakalım inş düşündüğüm sesi alabilirim. teşekkür ederim size cvplarınız için sağolun.

• quote:

Dün ön kapıyı söküp baktım 10 cm çıktı hocam hoparlör 16 sıgması zor biraz ugrasla 13 cm olur anca. 10 cm görünce zaten moralim bozuldu:)

Haklısınız hocam alışmışız ve birazda basslı remix vs şarkılar dinliyorsa insan arıyor. Bende bu tarz dinliyorum genelde ama artık yavastan nostaljiye dönecem galiba araç içinde:) Akşam ürün test inceleme ile biraz zaman geçirdim hesap kitap derken maliyetten dolayı son karar olarak dediğiniz alpineleri almaya karar verdim. şuan için en mantıklısı bu sub ve anfisiz zor olacak bu işler. sipariş verdim bakalım inş düşündüğüm sesi alabilirim. teşekkür ederim size cvplarınız için sağolun.

hayırlı olsun, birşey değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.