Şimdi Ara

Pioneer ts-6985 bass ses vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Babamdan kalma olan pioneer ts-6985lerimin bobinlerini yenilettim ve bakıma soktum teyip çıkışıyla arabaya yakma hayalim vardı fakat hoparlörleri denediğimde anlatılan bassı duyamadım neredeyse hiç bass vermiyordu bass dışında her şey gayer güzel sesi yüksek ve net verebiliyor ama bass yok gibi konu hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salgancak -- 4 Eylül 2020; 3:25:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hoparlörler monte edilmeden bas ses vermez.
  • Panzotu deldirmeden oval kabartmaya monte edeceğim bass kaybı yaşar mıyım

• Teyp çıkışı ile ++ ve eksi ters ise bass sesi az verir.
    Hoparlör, kapalı kabin alanına Monte edilmeden, verimli ses ve bass oluşturamaz.
    Bendede galiba ondan var, tizz sesleri çok yüksek ve ön planda, bass sesin geride olması, yüksek verimli tiz lerdende kaynaklı,, bende bass patladı, tizz nasıl ses veriyorsa , sağ sol balans yapınca anladım patlak olduğunu, o derece.

Bagajı içini kabin olarak kullanıp bass verecektir.
    Diğer türlü oval kabinleri yetmez, en azından müzik seti kolonu gibi MDF kabin yaptırmanız gerekir.
    Teyp tarafındaki kabloya kalem pil dediği anda anlık olarak hoparlör yukarı hareket yaparsa, pil + teybin hop + sı olacak.
    Teypte loud özelliğini açık / on yapın.
    Teybiniz çok kötü değil ise woofer gibi olmasada bass hissedilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 9 Eylül 2020; 0:33:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salgancak

Panzotu deldirmeden oval kabartmaya monte edeceğim bass kaybı yaşar mıyım
    Önce ilk sorunuza geri dönelim...
    Bas seslerde dalga boyu uzun olduğu için ön ve arka sesleri kavuşur ve +/- ses dalga basınçları birbirini yok edeceğinden açık havada hoparlörü dinlerseniz bas duyamazsınız. Arka ve ön seslerin birbirini yok etmesini engellemek için hoparlör bir panele veya kabine monte edilir.

İkinci sorunuza gelelim...
    Eğer monte ettiğiniz yerde arka hava hacmi çok küçük ise buradaki hava hoparlörün ileri-geri hareketi ile sıkışır, hoparlör konisine sert yastık gibi etki gösterir, onu kasar, ileri-geri hareketlerini kısıtlar ve yine bas ses alamazsınız.

Oto hoparlörlerinin suspansiyonu sert olup bagaj gibi, veya daha küçük hoparlörlerde kapı içi gibi nispeten büyük hacimlere çalışacak şekilde tasarlanmışlardır.

• Pioneer ts-6985 bass ses vermiyor
    Pioneer ts-6985 bass ses vermiyor

Teyp ve kolonlar bu şekilde birkaç zamandır kullanıyorum fakat sol taraftaki kolondan az ses geldiğini fark ettim.

Kolonları bağlarken arka kapı kolonlarının kablosu sıyrılıp birbirine bağlandı acaba arka kapıları iptal edip direk bu kolonları taksam seste artık olur mu ? En azından 2 kolondan da aynı sesi alsam yetecek. İuan 4 kapı +2 kolon çalıyo arka kapıları iptal edince daha çok çalıcak gibi bi düşünce var kafamda ne kadar doğrudur?

• Salgancak S kullanıcısına yanıt

teybe uygulanan yük azalacaktır, ses verimi artacaktır,

++ ve eksi dikkat ediniz, birisi ters olursa diğerinin bası diğerini yutar ve ses azalır.

yapacağınız durum sadece arka kapıların kablosunu çıkarmak, deneyiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pioneer vs Kenwood
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.