Şimdi Ara

Pioneer TSW301 için kabin ölçüsü için F1 F1 F1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abicim aldık Wooferi Kabinimiz yok kendim yapmak istiyorum Bunun için bana yardımcı olursanız sevinirim Şimdiden Teşekkürler

• Pioneer sitesinden TSW301 için parametreleri öğren bana bildir hesabını yapayım sana. (VAS, Qts vs..)
  • TS-W301F (Tillbaka)
    Nominal Diameter (In) Kondiameter 12

Fs (Hz) Resonansfrekvens 23,3

Qms Mekaniskt Q-värde 6,38

Vas (l) Ekvivalent luftvolym 234,76

Cms (mm/N) Mekaniskt motstånd i upphäng.
    Mms (g) Konvikt 73,5

Rms (kg/m)
    Xmax (mm) Slaglängd 8

Sd (cm2) Effektiv konarea 511

Piston dia. (cm) Konareans diameter
    Mounting diameter (cm) Monteringsdiameter
    Qes Elektroniskt Q-värde 0,35

Re (ohm) Impedans 3

Le (mH, vid 12 kHz) Talspolens induktans 0,67

Z (ohm)
    BL (T*m) Motorfaktor 9,64

R.M.S. Power (W) Nominell effekttålighet 150

Qts Totalt Q-värde 0,33

Efficiency (%) Effektivitet 1,26

S.P.L. (dB/Wm) Känslighet 93

Max Music Power (W) Maximal effekttålighet 400

Sp. Displacement (l) Effektiv högtalarvolym 2,42

Vd (l) Max slagvolym
    Zmax (ohm) Impedans vid resonansfrekv. 58

Magnet Wt (g) Magnetvikt 1240

Flux Density (Guass) Magnetflöde 9770

Magnet Gap L. (mm) Magnet glapp 10

V.C. Lenght (mm) Talspolens längd 26

V.C. Diameter (mm) Talspolens diameter 48

Vas (ft3) Ekvivalent luftvolym
    Vd (ft3) Max slagvolym
    Sd (ft2) Effektiv konarea

abi şu şekil bi yazı buldum hakkında
    kaynagı :http://vip.pioneer.se/produkter/baslador/baslador_tsw301f.html

ben bu kabini Bazooka mı yapsam normal kutumu yapsam daha iyi verim alırım ??
    ilgilendigin için şimdiden teşekkürler

• Dostum gecikme için özür. Biraz meşguldüm...

Senin woofer hatırı sayılır bir mal. 121 lt lik kutuyla ve de 10cm çapında ve 17cm uzunluğunda bir portla (bas borusu) 28.5hz veriyor (-3dB). Eğer kübik kutu yapacaksan 54 x 84 x 34 cm lik (18mm sunta) bir kutu yapıp, iç kenarlarını silikonize edip, hoparlörü uygun bir yüzeye monte edebilirsin. Hoparlörü kesmeyecek bir şekilde 10cm lik bas borusunu da takarsan ve de hatta vaktin varsa kutunun iç yüzeylerini ince muflonla kaplarsan hayatında duymadığın basları duyarsın. Tabii bunun için en az 150W lık bir bass amplisi gerekir.

Diğer yandan tüp dizaynı için de 33cm (iç çap) çapındaki ahşap tüpten en az 150cm kullanman gerekiyor diğer hususlar aynı. Alacağın sonuç farklı olmayacaktır.
  • Bu kabini MDF yapsak daha güzel olmazmı bide 18mm olması şartmı yani dahada kalın kullansak fark edermi
    mesela 20 mm MDF olsa ve bu verdigin ölçüler 54 x 84 x 34 bunların boy en derinlik olarakmı sıralanıyor bass borusu piyasada hazırları satılıyo 5 milyon civarı fiyatı var bunlardan kullansak nası olur acaba amp olarakda sierra 4 kanallı 800w bi anfi kullancaz Yardımcı oldugun için Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fReeSTYler61 -- 25 Haziran 2005, 14:09:52 >
  • MDF daha sert bir malzeme olduğundan rezonans frekansı yüksek olur en iyi sonucu suntayla alırsın. 18mm sunta örnek olarak verildi tabii 22mm yapabilirsin.. O zaman dış boyutar 2mm büyür. Önemli olan iç hacmin aynı kalması. Bass borusu olarak 10cm liklerden hazır kullanabilirsin ama uzunluğu 17 cm olmalı dikkat et. Yetmezse pimaş 10 lukla takviye et. Sierra amfi görmedim yorum yapamam. Ama en az 150W RMS çıkışlı olmalı. Ayrıca amfinin girişinde kaliteli bir subwoofer filtre olmalı. Diğer frekansları da subwoofere gönderirsen temiz bas alamazsın.
  • Abiciim kusura bakma yorduk seni yardımcı oldugun için gerçekten çok Teşekkür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne demek! Ne zaman yardım lazımsa çekinmeden yaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.