Şimdi Ara

PIONEER VSX-921 için 5+1 Tavsiyesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
5
Favori
11.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mecanica

quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Tsi400 ve Ikon6 arasinda ciddi fiyat farki var. Her iki urunun de fiyati yakin olsaydi evet ben de kesinlikle Ikon6 tercih ederdim. Ancak bu fiyat farkiyla ben Ikon6 doverse cok da dayak yer. Cunku biraz daha verip ornegin Paradigm Monitor9 alirsaniz vay Ikonlarin haline, darmadagin olurlar herhalde:) Ikonlar gercekten cok guzel ama fiyat skalasinda cok cok daha iyi urunler var karsisinda. Tsi400 un avantaji o fiyatlarda rakibi yok. Yoksa harika bir hoparlor olarak gormemek lazim. Sonucta alinan hersey parasina gore degerlendiriliyor.

Mesajınızla imzanız çelişmiş gibi olmuş.
    Sanırım sonradan fikir değiştirip Ikonlara karar verdiniz.

Neyse, bende de VSX-921 var ve hala 5.1 ile stereo kule konusunda arayış içerisindeyim.
    Tam Zensor 7'ye yakındım ki bu başlıkta TSI 300'ün bile müzikte Zensordan daha iyi olacağı yorumlarını okudum. "Bile" dedim çünkü bir üstünde çok övülen TSI 400 var ve fazla fiyat farkı yok.
    Dİğer yandan 5.1'de Harman/Kardonlara yakınken bikaç gündür "market ürün olduğunu, kalıbının markası olmadığını" sıkça duymaya başladım.
    Zaten sadece kendi üretimi olan ve çifti 300 TL olan ayaklarla uyumlu olması beni biraz soğutmuştu.

Bütçe 2000 TL olunca Kule+5.1 arayışı kısırlaşıyor.
    Sanırım önce ya bir çift kule ya da 5.1 sistem alıcam, tam da karar veremedim.

Konu açılalı bayağı olmuş, acaba bahsedilen hoparlörleri alan arkadaşlar şu an memnunlar mı?
    Bu yüzden başlığı hortlatayım dedim.

Mesajdaki urunler ayri imzamdaki ayri. Herhangi bir celiski yok. Urunleri dikkatli okursaniz yanlis degerlendirme yapmamis olursaniz

bu vsx 922 yi aldıktan sonra bu cihaza usb bellek takarak mkv film izleyebilirmiyim, yada tv ye takarak iyi bir ses alabilirmiyim yoksa ayrı bir bluray okuyucu cihaz alıp usb belleği ona mı takmam gerekiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: drferhat

bu vsx 922 yi aldıktan sonra bu cihaza usb bellek takarak mkv film izleyebilirmiyim, yada tv ye takarak iyi bir ses alabilirmiyim yoksa ayrı bir bluray okuyucu cihaz alıp usb belleği ona mı takmam gerekiyor?

Bu cihaz bir video oynatıcı değil o yüzden USB den MKV izleyemezsiniz. TV'ye bağlayarak daha iyi ses alabilirsiniz tabi. Yada harici bir bluray player veya media player alarak da kullanabilirsiniz.
  • teşekkür, bir masraf daha çıktı. tv ye usb bağlamak ile bluray okuyucuya usb bellek bağlamanın aynı kalıte olmadığı söylenıyor dogrumudur acaba?, tv de kalıte daha dusukmus doğrumu?
  • Hocam bir soru daha sorayım, avr yanına bir bluray okuyucu alacaksam avr boş verip sadece bluraylı 5.1 sistem alsam ne kaybederim, film izlerken kalıte farkı çok olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitex

quote:

Bu cihaz bir video oynatıcı değil o yüzden USB den MKV izleyemezsiniz. TV'ye bağlayarak daha iyi ses alabilirsiniz tabi. Yada harici bir bluray player veya media player alarak da kullanabilirsiniz.

Hocam bir soru daha sorayım, avr yanına bir bluray okuyucu alacaksam avr boş verip sadece bluraylı 5.1 sistem alsam ne kaybederim, film izlerken kalıte farkı çok olur mu?
  • Öncelikle bütçe ve tercih konusu diyelim. Ancak yapısal olarak AVR'ler paket sistemlere göre daha kaliteli ses veridikleri gibi bağlanabilirlik, genişletilebilirlik ve farklı cihazları bir arada toplayıp tek noktadan dağıtmak gibi birçok avantaja da sahipler. Paket sistemleri belli oranda teknomarketlerde dinleyip test etme şansınız var. Ses sizi tamin ediyorsa, çok fazla bağlantı seçeneği sizi ilgilendirmiyorsa tercih edilebilir tabi. Ayrıca film izlerken tercih ettiğiniz film formatları da önemli. Güncel TV'lerin büyük çoğunluğu blurayden riplenmiş 720p/1080p ve bunların half SBS şeklinde MKV formatındaki filmleri oynatabiliyor. TV'nizin bu özelliği varsa veya yeni alacaksanız bu özelliğe dikkat ederek bluray player kısmından kurtulmuş olursunuz. Ancak Ben orijinal bluray alırım/indiririm derseniz durum değişir tabi.
  • quote:

teşekkür, bir masraf daha çıktı. tv ye usb bağlamak ile bluray okuyucuya usb bellek bağlamanın aynı kalıte olmadığı söylenıyor dogrumudur acaba?, tv de kalıte daha dusukmus doğrumu?

Tv kaynaktan aldığı görüntüyü iletir,kendi üzerinde ki günümüz bazı modellerdeki mp özeliği ile görüntü işleme işlemcisi ve yazılımla, farklı bir bluray oynatıcının performansı farklı olacaktır.
    Ama iki tarafında kalitesi oranında performans alırsınız yani kullandığınız tv nin belkide 200-300 tl ye alacağınız bir bluray den daha iyi görüntü aldığınızı izlediğinizde düşünebilirsiniz.
    tavsiye edilen herkes kendi işini yapsın AIO modeller kalitede bir yere kadar başarılı olurlar.Benimde şahsi görüşüm ayrı bir MP yada BDP almanız yönünde olur.

• quote:

teşekkür, bir masraf daha çıktı. tv ye usb bağlamak ile bluray okuyucuya usb bellek bağlamanın aynı kalıte olmadığı söylenıyor dogrumudur acaba?, tv de kalıte daha dusukmus doğrumu?

Önceki mesajı bu mesajı görmeden yazdığım için buna bir ek yapmak isterim. Video oynatan her cihazın görüntü kalitesi aynı olmaz. Orta ve üst düzey bluray oynatıcılar elbette daha iyi sonuç verir. Ancak anladığım kadarıyla siz bluray den riplenmiş 720p/1080p filmler izliyorsunuz. TV nizden daha kaliteli görüntü veren cihazlar bu formatları desteklemeyebileceği gibi fiyatlar da biraz yukarılarda olur. Önceki mesajımda da dediğim gibi orijinal bluray izlemiyorsanız o bahsettiğiniz kalite farkına çok takılmayın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitex

quote:

Önceki mesajı bu mesajı görmeden yazdığım için buna bir ek yapmak isterim. Video oynatan her cihazın görüntü kalitesi aynı olmaz. Orta ve üst düzey bluray oynatıcılar elbette daha iyi sonuç verir. Ancak anladığım kadarıyla siz bluray den riplenmiş 720p/1080p filmler izliyorsunuz. TV nizden daha kaliteli görüntü veren cihazlar bu formatları desteklemeyebileceği gibi fiyatlar da biraz yukarılarda olur. Önceki mesajımda da dediğim gibi orijinal bluray izlemiyorsanız o bahsettiğiniz kalite farkına çok takılmayın derim.

Hocam sizin gibi bilgili, degerli insanları bulmuşken aklımdaki tüm soruları bitirmek istiyorum. dediğiniz gibi internetten indirdiğim 5-15 gb arası mkv leri izlemeyi düşünüyorum, orjınal olmayacak... pioneer vsx 922 (369 avro) ve Harman Kardon HKTS 16 5.1( 389 avro) alıp bağlantıyı tv uzerinden yaparsam iyi bir şekilde film izlerim heralde, bluray oynatıcı almayacağım.(tv: samsung 40c6000 led). Bu paraları verip pişman olurmuyum acaba? bu miktar para ile daha iyi bir öneriniz olurmu acaba? 3-5 aylık inceleme sonucu fiyat-kalite açısından son durağım bunlar oldu, görüşlerinizi belirtirseniz memnun olurum....

• quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

quote:

Tv kaynaktan aldığı görüntüyü iletir,kendi üzerinde ki günümüz bazı modellerdeki mp özeliği ile görüntü işleme işlemcisi ve yazılımla, farklı bir bluray oynatıcının performansı farklı olacaktır.
    Ama iki tarafında kalitesi oranında performans alırsınız yani kullandığınız tv nin belkide 200-300 tl ye alacağınız bir bluray den daha iyi görüntü aldığınızı izlediğinizde düşünebilirsiniz.
    tavsiye edilen herkes kendi işini yapsın AIO modeller kalitede bir yere kadar başarılı olurlar.Benimde şahsi görüşüm ayrı bir MP yada BDP almanız yönünde olur.

Hocam sizin gibi bilgili, degerli insanları bulmuşken aklımdaki tüm soruları bitirmek istiyorum. dediğiniz gibi internetten indirdiğim 5-15 gb arası mkv leri izlemeyi düşünüyorum, orjınal olmayacak... pioneer vsx 922 (369 avro) ve Harman Kardon HKTS 16 5.1( 389 avro) alıp bağlantıyı tv uzerinden yaparsam iyi bir şekilde film izlerim heralde, bluray oynatıcı almayacağım.(tv: samsung 40c6000 led). Bu paraları verip pişman olurmuyum acaba? bu miktar para ile daha iyi bir öneriniz olurmu acaba? 3-5 aylık inceleme sonucu fiyat-kalite açısından son durağım bunlar oldu, görüşlerinizi belirtirseniz memnun olurum....

• Bahsttiğiniz ürünlerin her ikisi de kendi sınıfında oldukça beğenilen ürünler. Olanağınız varsa mutlaka dinlemenizi öneririm. En azından bir fikriniz olur. Ancak o zaman sizi tatmin edip etmeyeceğine tam olarak karar verebilirsiniz. VSX-922 TV ye veya diğer cihazlara bağlamada herhangi bir sorun çıkarmaz.
  • Arkadaşlar, dün VSX 921 aldım, bugün yarın gelecek. Wharfedale 9.6 lar ile sıkıntı yaratmaz değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zombeejnr -- 31 Aralık 2012; 16:00:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zombeejnr

Arkadaşlar, dün VSX 921 aldım, bugün yarın gelecek. Wharfedale 9.6 lar ile sıkıntı yaratmaz değil mi?

hayırlı olsun.nereden ve kaca aldınız?
  • Değerli Arkadaşlar,

http://www.sanalpazar.com/Pioneer-Htp-921-Sinema-Sistemi-Kacirmayin-Cok-Ozel-Set__isp4591005#imgd

Bu ürün birçok yerde 3500 tl mertebelerinde satılırken, içerisinde vsx-921 dahil olması ve paket sistem olmasından dolayı birbirleriyle uyumlu olduğunu düşündüğüm ve ödül almış bir sistem.
    Önceliğim 1+1 odalı 30 metrekarelik bir izleme alanı olan evimde sinema, film izlemek...
    Zaman zamanda müzik dinlemek.
    Samsung 46es8000 televizyonum var. Öncesinde samsungun kablosuz hoparlörlü tüp anfili en üst seri 7.1 6750 ev sinema paketi vardı. Fakat bu ürün de 2500TL civarında olup korsan kullanımlarda sorunlu olduğu forumda geçen yorumlar içerisinde.
    Dolayısıyla benzer fiyat segmentinde ve düzgün ses kalitesinde pioneer'ın uygun olacağını düşünüyorum.
    Zaten apartman dairesinde oturuyorum. Öyle vur patlasın çal oynasın ortam mümkünü yok olmaz...

Sizlerin değerli yorumları ve önerileri nelerdir. HTP 921 yanlış bir seçim mi olur?

Saygılarımla.

• Up

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akustika

Değerli Arkadaşlar,

http://www.sanalpazar.com/Pioneer-Htp-921-Sinema-Sistemi-Kacirmayin-Cok-Ozel-Set__isp4591005#imgd

Bu ürün birçok yerde 3500 tl mertebelerinde satılırken, içerisinde vsx-921 dahil olması ve paket sistem olmasından dolayı birbirleriyle uyumlu olduğunu düşündüğüm ve ödül almış bir sistem.
    Önceliğim 1+1 odalı 30 metrekarelik bir izleme alanı olan evimde sinema, film izlemek...
    Samsung 46es8000 televizyonum var. Öncesinde samsungun kablosuz hoparlörlü tüp anfili en üst seri 7.1 6750 ev sinema paketi vardı. Fakat bu ürün de 2500TL civarında olup korsan kullanımlarda sorunlu olduğu forumda geçen yorumlar içerisinde.
    Dolayısıyla benzer fiyat segmentinde ve düzgün ses kalitesinde pioneer'ın uygun olacağını düşünüyorum.
    Zaten apartman dairesinde oturuyorum. Öyle vur patlasın çal oynasın ortam mümkünü yok olmaz...

Sizlerin değerli yorumları ve önerileri nelerdir. HTP 921 yanlış bir seçim mi olur?

Saygılarımla.

UP ve...
    Acilen bir adet AVR ve 5+1 ses sistemi tavsiyesine ihtiyacım var arkadaşlar. Çok güçlü baslar yüksek sesler istemiyorum yani power olarak düşük olabilir sistem çünkü komşuları rahatsız etmemem gerek :(. Bütçe en çok 3000 TL diyelim.

Akustka paylaştığın sistemi bir süredir ben de inceliyorum ama emin değilim. Özellikle hoparlörler estetik açıdan hoşuma gitmedi.

Çok acil ses sistemi önerisine ihtiyacım var arkadaşlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: anatolian7x

quote:

Değerli Arkadaşlar,

Saygılarımla.

UP ve...
    Acilen bir adet AVR ve 5+1 ses sistemi tavsiyesine ihtiyacım var arkadaşlar. Çok güçlü baslar yüksek sesler istemiyorum yani power olarak düşük olabilir sistem çünkü komşuları rahatsız etmemem gerek :(. Bütçe en çok 3000 TL diyelim.

Akustka paylaştığın sistemi bir süredir ben de inceliyorum ama emin değilim. Özellikle hoparlörler estetik açıdan hoşuma gitmedi.

Cok aman aman bir muzik ısı yok sa isin icinde. Extermaudio satılan focal sib cub 5.1 alın 1900 falan fiyat bir tanede ödüllü cihaz olan Pioneer 921 mükemmel ses 1100 tl de avr. Toplam 3000 cok iyi bir sistem

Ha daha iyi olsun derseniz kule falan olsun muzik keyifde artsin derseniz o zaman kesinlikle
    Polk audio tsı 400
    Tsı 100
    Cs 20

Alın 2400 tl tutar avr olarak gene Pioneer 921 i 1100 tl ye alın toplamda 3500 tl eder ama buna bir sub eklerseniz oda 500 tl Yada 1000 tl birşey koyarsanız hem muzik hem sinema İcin cok daha profesyonel bir şey olur bilginize

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

quote:

Değerli Arkadaşlar,

Saygılarımla.

UP ve...

Cok aman aman bir muzik ısı yok sa isin icinde. Extermaudio satılan focal sib cub 5.1 alın 1900 falan fiyat bir tanede ödüllü cihaz olan Pioneer 921 mükemmel ses 1100 tl de avr. Toplam 3000 cok iyi bir sistem

Ha daha iyi olsun derseniz kule falan olsun muzik keyifde artsin derseniz o zaman kesinlikle
    Polk audio tsı 400
    Tsı 100
    Cs 20

Alın 2400 tl tutar avr olarak gene Pioneer 921 i 1100 tl ye alın toplamda 3500 tl eder ama buna bir sub eklerseniz oda 500 tl Yada 1000 tl birşey koyarsanız hem muzik hem sinema İcin cok daha profesyonel bir şey olur bilginize

Teşekkürler. Müzik olursa fena olmaz aslında, bas olmadan da idare edebilirim. Ama zaten surround AVR'den yüksek Stereo da beklememek gerek diyorlar ki mantıklı gelmiyor bana aslında her ikisinde de mükemmel bir cihaz yapılabilir. Bu konuda biraz önyargı ve algı meselesi biraz da gibi geliyor. Ama zaten bu bütçe ile ne kadar iyi bir şey alınabilir ki? Yani ne kadar ekmek o kadar köfte durumu da var ama önemli olan mevcut bütçe ile alabileceğimin bana göre en iyisini almak. Çok kafa karıştıran bir konu bu ve çok uzman da olmadığım bir alan malesef.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

quote:

Değerli Arkadaşlar,

Saygılarımla.

UP ve...

Polk audio tsı 400
    Tsı 100
    Cs 20

Teşekkürler. Müzik olursa fena olmaz aslında, bas olmadan da idare edebilirim. Ama zaten surround AVR'den yüksek Stereo da beklememek gerek diyorlar ki mantıklı gelmiyor bana aslında her ikisinde de mükemmel bir cihaz yapılabilir. Bu konuda biraz önyargı ve algı meselesi biraz da gibi geliyor. Ama zaten bu bütçe ile ne kadar iyi bir şey alınabilir ki? Yani ne kadar ekmek o kadar köfte durumu da var ama önemli olan mevcut bütçe ile alabileceğimin bana göre en iyisini almak. Çok kafa karıştıran bir konu bu ve çok uzman da olmadığım bir alan malesef.

Dur birazdan daha detaylı yazacağım bilgis ayardan

• Hocam o fiyata polk audio'nun sözünü ettiğiniz sistemi toplayabileceksem bütçeyi biraz daha zorlamayı düşünebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.