Şimdi Ara

PIONEER VSX-921 için 5+1 Tavsiyesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
5
Favori
12.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aynen ben de alacam inş. Eray hocayla yaptigim görüşmeden sonra.yanlız ben cs10 alacam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradaki ses sistemi hakkında görüşlerizi almak isterim. Benim dinleyip almak gibi bir seçeneğim yok malesef. Ne İstanbul ne de Ankara'dayım. Buna bir de subwoofer ekleyebilirim.

Bir de proav'da şöyle bir kampanya var

PIONEER VSX-921 için 5+1 Tavsiyesi

Fiyatı bana makul gelmedi gibi daha ucuza bulunabilir gibi geliyor bana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatolian7x -- 18 Ocak 2013; 13:20:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: anatolian7x

Buradaki ses sistemi hakkında görüşlerizi almak isterim. Benim dinleyip almak gibi bir seçeneğim yok malesef. Ne İstanbul ne de Ankara'dayım. Buna bir de subwoofer ekleyebilirim.

Pm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Buradaki ses sistemi hakkında görüşlerizi almak isterim. Benim dinleyip almak gibi bir seçeneğim yok malesef. Ne İstanbul ne de Ankara'dayım. Buna bir de subwoofer ekleyebilirim.

kaç gundur buna bakıyorum bende ama kararsız kaldım.fırsatım olsa gidip dinliyicem falan.sub eksik burada.sub ekletmekte lazım.
    ben gerci onler icin tsi200 dusnuyorum.sinema isin kullacagım kule tipi bana fazla gelir sanırım.

• Karar vermek ne zormuş... Keşke hala İstanbul'da yaşıyor olsaydım. Acaba sinema için Polk Audio TL1600 alıp sonra müzik için iki kule mi alsam? Stereo için ayrı bağlantı vardır sanırım AVR'de...
  • Aynı çelişkide ben 1-2 ay kıvranmıştım, en son imzamdakileri aldım rahat ettim. Müzik olarak gayet iyi, sinemayı da sub ile tamamlayacağım.
    Mümkünse ikinci el piyasasına da bakın, oldukça temiz kullanmış kişiler oluyor.
    Hele hele İstanbul'daysanız bu açıdan cennet diyebilirim. Gidip, görüp, deneyip alabilirsiniz.
    İzmir'de olmama rağmen -AVR hariç- hoparlörlerimi İstanbul'dan ikinci el aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

Aynı çelişkide ben 1-2 ay kıvranmıştım, en son imzamdakileri aldım rahat ettim. Müzik olarak gayet iyi, sinemayı da sub ile tamamlayacağım.
    Mümkünse ikinci el piyasasına da bakın, oldukça temiz kullanmış kişiler oluyor.
    Hele hele İstanbul'daysanız bu açıdan cennet diyebilirim. Gidip, görüp, deneyip alabilirsiniz.
    İzmir'de olmama rağmen -AVR hariç- hoparlörlerimi İstanbul'dan ikinci el aldım.

Antalya'dayım. Elektronik olan hiçbir eşyada ikinci ele sıcak bakmıyorum işin açıkçası. Zor bakalım bir iki ay bakmışsınız ben bir iki günde bir karar vereceğim üstelik dinlemeden :D. Yerli yabancı sitelerde geze geze baş ağrısı çekmeye başladım artık.

SON OLARAK: Kef C5 ve C7 kuleler nasıldır?? Bilen biri cevaplarsa sevinirim...

JAMO S-426 HCS3 Bu 5+0 seti 800 TL'ye buldum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatolian7x -- 19 Ocak 2013; 15:06:37 >

• Jamo'nun S606 haricinde tavsiye etmem, ha bütçe uygun değilse en azından S506 derim.
    Hala telefon, tv gibi temel elektronik cihazları mutlaka sıfır alırım fakat bu hi-fi işi başka.
    Sıfır aldığı hoparlörü ya da amfiyi ertesi gün satan adamlar var, bu iş zevk işi, keyif işi. Bu da ikinci el piyasasına olumlu yansıyor tabi.
    Ayrıca bu işe gönül veren kişiler genelde cihazın temizliğine dikkat ediyorlar.
    Ben mesela bizim 3 yaşında oğlanın parmaklarıyla tanışmasın diye daha hiç perdelerini çıkarmadım kulelerin, haftada bir düzenli kendim temizliğini yapıyorum sistemin. Çoğu kişi de böyledir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

Jamo'nun S606 haricinde tavsiye etmem, ha bütçe uygun değilse en azından S506 derim.
    Hala telefon, tv gibi temel elektronik cihazları mutlaka sıfır alırım fakat bu hi-fi işi başka.
    Sıfır aldığı hoparlörü ya da amfiyi ertesi gün satan adamlar var, bu iş zevk işi, keyif işi. Bu da ikinci el piyasasına olumlu yansıyor tabi.
    Ayrıca bu işe gönül veren kişiler genelde cihazın temizliğine dikkat ediyorlar.
    Ben mesela bizim 3 yaşında oğlanın parmaklarıyla tanışmasın diye daha hiç perdelerini çıkarmadım kulelerin, haftada bir düzenli kendim temizliğini yapıyorum sistemin. Çoğu kişi de böyledir.

Evet haklısınız. Yeni bir AVR ya da hoparlör seti alıyor ama evinde aradığını bulamıyor sonra hemen satılığa çıkarıyor bazıları. Ayrıca sizin gibi pek çok kişi özenli kullanır böyle şeyleri ama Antalya'da bulmakta zorlanırım ikinci el. İStanbul'dan da kargo ile gelecek ki orjinal kutusunda olmasını isterim. Ayrıca yerinde görüp almak çok daha mantıklı. Bakalım halen araştırma süreci devam ediyor. Bilgisayar alırken bu kadar düşünmemiştim -ki onda da her detayına dikkat ederim.. Bir de Hifi alanına yeni giriş yapmaya çalışan biri olarak bilgi eksikliğim de çok işin açıkçası. Haliyle kafa karışıklığı yaşıyorum doğal olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Pm

yukarıdaki sisemde cs 10 yerine cs20 koyarak en uygun ne kadar bulabilirim? Yardımcı olabilecek biriler var mı? AVR'yi 1250'ye kadar bulabildim internette ancak TSI400 hakkında internetten fiyat bulmak zor çünkü çok az yerde bulabiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: RASCAX

avr 1250tl pahalı gsa elektronikte 1150tl birazda pazalıkla biraz daha düşer.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-pioneer-vsx-921-3d-av-receiver-dlna-internet-radyo-airplay-111504131/detay

Evet orada biraz daha uygun fiyatlı ancak tüm ilanlarında baktım hoparlör yok. Hepsini bir yerden alırsam daha uyguna gelebilir belki.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RASCAX

avr 1250tl pahalı gsa elektronikte 1150tl birazda pazalıkla biraz daha düşer.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-pioneer-vsx-921-3d-av-receiver-dlna-internet-radyo-airplay-111504131/detay

Evet orada biraz daha uygun fiyatlı ancak tüm ilanlarında baktım hoparlör yok. Hepsini bir yerden alırsam daha uyguna gelebilir belki.

gsa elektroniği formdaki çoğu arkadaş bilir Orhan beyin bayisi ve ayrıca kendi sitesine girersen orda hoporler olduğunu görürsün ama polk yok galiba onda ama yine arayıp görüşmekte fayda var.Diğer yandan proav var Tuncay beyin bayisi onuda formda çoğu kişi tanır o satıyor polk zaten sizin gösterdiğiniz ilan onun arayın donanım haber kullanıcısı olduğunuzu söyleyin size gereken yardımı yapacaktır ikiside hemen hemen aynı fiyatı verir.

• Proav diğerlerine göre açıkcası oldukça pahalı. Kredi kartı ile de yüzde 6 vade farkı alıyor. Açıkcası şimdilik en uygun yerler genelde doğubank. orhan da tsi yok. Anladığım kadarı ile kendisinde benim ilgi alanıma giren sadece zensor var. Deniz foto,dikmen benim dikkatimi çeken yerler.bir de arkadaşlar tsi ile kef c serisini karşılaştırmanızı isteyeceğim. Kef c serisine sahip olan veya dinlemiş olan var mı? Kef mi tsi mi zensor mu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: masmas1514

Proav diğerlerine göre açıkcası oldukça pahalı. Kredi kartı ile de yüzde 6 vade farkı alıyor. Açıkcası şimdilik en uygun yerler genelde doğubank. orhan da tsi yok. Anladığım kadarı ile kendisinde benim ilgi alanıma giren sadece zensor var. Deniz foto,dikmen benim dikkatimi çeken yerler.bir de arkadaşlar tsi ile kef c serisini karşılaştırmanızı isteyeceğim. Kef c serisine sahip olan veya dinlemiş olan var mı? Kef mi tsi mi zensor mu

Masmas pm gönderdim cevaben. Bu arada aynı sistemleri araştırıp baktım da. Kef'ten pek söz eden olmamış ama zensor'u beğenmeyenler var. TSI alacaksak satıcı bulmakta zorlanıyoruz resmen tekel bilemedim oligopol var piyasada :(. Bu arada ben pek anlamam, f/p kralı bir şeyler arıyorum ve TSI işimi görür gibi geliyor ama, aması var...

EDIT:

Acaba pioneer vsx 921 anfi polk audio tl2600 alsam sonra TSI 400 kuleleri sadece müzik için stereo olarak eklesem olur mu??? İleride bas alacağıma kule eklemiş olacağım yani.. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatolian7x -- 21 Ocak 2013; 16:34:39 >

• ben imzamdaki polkları pio 520 ile kullanıyorum. odam 24 m kare ve eşyalı olduğu için kule almaktan çekinmiştim. sinema için çok çok iyi ama müzük için kule şartmış. tsi 200 ler yetmedi müziğe. sub ile bas alıyorsunuz ama doğallığı bozuyor. polkları tuncay beyden aldım. şunu belirteyim; internet fiyatlarına bakmayın. bizzat kendisiye görüşün. çok daha düşük fiyata alabilirsiniz. dükkan fiyatları hep internete göre çok makul oluyor. ben de zensor ile polkaudio arasında kalmıştım. polk tercih edenlerdenim. tavsiye ederim ama en az tsi 400 olmak şartı ile. ileride tsi 200 veya 100 lerden bir takımımı satmayı ve kule almayı düşünmüyor değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uraltay

ben imzamdaki polkları pio 520 ile kullanıyorum. odam 24 m kare ve eşyalı olduğu için kule almaktan çekinmiştim. sinema için çok çok iyi ama müzük için kule şartmış. tsi 200 ler yetmedi müziğe. sub ile bas alıyorsunuz ama doğallığı bozuyor. polkları tuncay beyden aldım. şunu belirteyim; internet fiyatlarına bakmayın. bizzat kendisiye görüşün. çok daha düşük fiyata alabilirsiniz. dükkan fiyatları hep internete göre çok makul oluyor. ben de zensor ile polkaudio arasında kalmıştım. polk tercih edenlerdenim. tavsiye ederim ama en az tsi 400 olmak şartı ile. ileride tsi 200 veya 100 lerden bir takımımı satmayı ve kule almayı düşünmüyor değilim.

Pio 921 benim için iyi bir seçim gibi. TSI'ler ile bir sistem kurmaktansa film için TL1600 ya da TL2600 alıp müzik için de TSI 400 eklemeyi düşünüyorum. TL1600/2600 almayadabilirim işin açıkçası ama alırsam bası bana yeter mi? 40Hz-22kHz'de tizlerde değil ancak basta her sesi vermeyecek demektir duyabileceğim. Ama 20Hz'e kadar inebilen baslar da çok pahalı... TL serisi küçük yapısı ile de yerden tasarruf sağlıyor. Ne yapsam nasıl yapsam...

EDIT:

İşin açıkçası sistemi daha çok film için alıyorum ama müzik dinlemeyi de çok severim. Araştırıp dururken Polkaudio RTI A7 kuleleri gördüm ve 20Hz'e kadar inebiliyorsa gerçekten bas kullanmaya pek de gerek kalmayacak gibi duruyor. TSI 400 almaktansa bunu alıp bas almayabilirim. Ama vsx921 ile ne kadar uyumlu olur....

RTI A7 kule + CS 20 merkez + TSI 100 +vsx921

Bu bileşim hakkında ne düşünürsünüz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatolian7x -- 22 Ocak 2013; 14:06:21 >

• işi iyi bilen tecrübe sahibi birisi değilim. sadece elimdekinin verimi ile ilgili yorumda bulundum. daha önce samsung ve zz 5500 gibi sistemler kullandım. ardından koda kule hoparlörleri pio 520 ile sürdüm. şimdi ise tsi200 ve tsi100 lerim var. tsi 400ü de bizzat test ettim kendi amfimle. bukadarlık bir tecrübeye sahibim. dolayısıyla RTI A7 kule + CS 20 merkez + TSI 100 +vsx921 hakkında fikir sunamam. 921 520'ye göre güçlü bir amfi olsa gerek. ama rti a7 lerle ilgili bir bilgiye sahip değilim. pio 520 tsi 400'leri süremedi. idare ederdi ama coşturamadı.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.