Şimdi Ara

pıoneer vsx 921 kurulum ve ayarlar için yardım!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
4
Favori
10.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya arkadaslar bu pio vsx 921 ıcın baglantı ve ayarlar icin iyi bilen bir arkadsımız ayrıntılı bir sekilde adım adım yapmamız gerekenleri bi video cekip yapıstırsın suraya yaw :D valla arkasından dua ederız. en azından ben ederım.. bende yenıyım bu avr sıstemınde ve bılgı sıfır... bı zahmet sunu bı yapın ya.. gunlerce yazmakla kafamızın almayacagı seylerı vıdeo dan yapabılırız.. saygılar selamlar..
  • Mrb, ben 2. el vsx 921 K model cihazı aldım fakat cihaz sıfır gibi cd kullanım kılavuzu faturası garanti belgesi pc bağlantı kablosu vs. hepsi var , cihazı aldığım kişi kullanımını tam çözememiş karışık gelmiş bu sebepten sattı, cihazı almaya gittiğimde denemek için blueray DVD bağladı ve müzik açtı 2 büyük kolona bağladık ses kablosu ile cihazın arkasındaki girişlerden DVD girişiydi sanırım ses kablosuyla bağladı sesi de eksiden sanırım 16 ya kadar açtım ben denedim çok güçlü ses veriyordu , bende acemiyim evde bugün cihazı denedim karışık geldi kullanım kılavuzuna da henüz tam bakamadım sorularım olacak , anfiye 2 hoparlör bağladım sonra evde 3D tv var ilk olarak cihazı HDm ile TV ye bağladım ve TV de uyarı çıktı harici anfi aktif diye fakat kolanlardan ses gelmedi kumanda dan da seçmiştim bağlı HDM olan yeri fakat ses gelmedi neden ses alamadım anlamadım TV de ses ayarlarında easy lısınk bölüm var orada HDM 1 ARC aktif fakat HDM 1 bölümde uydu alıcısı bağlı anfi yi tv nin HDM sıde girişine bağlamıştım fakat ses alamadım neden sizce ? sonra hdm kabloyu çıkardım ses kablosu ile uydu alıcısına bağladım anfi nin arkasından da TV sat bölümüne bağladım ses kablosunu fakat yine ses gelmedi ses kablosunu anfinin arkasında çeşitli girişlere takarak denedim sadece DVD ve zone girişine bağlayınca ses geliyor uydu recevera ses kablosuyla bağlıyken TV SAT gibi diğer girişlere bağlayınca ses vermiyor neden sizce ? elimdeki CD ile cihaza yazılım yükleniyor mu sadece bilgi amaçlı mı ? diğer problemde sesi açtığımda en fazla +12 ye kadar açılıyor anfiden bu neden anfiyi almaya gittiğim yerde denediğimde emimin +12 den daha fazla açmıştım şimdilik bu problemleri yaşıyorum baya özellikleri olan cihaz bu sebepten kullanımı sanırım biraz karışık lütfen bilen kullanan arkadaşlar sorduğum sorular için yardımcı olursa çok sevinirim saygılar

• [simage]
     pıoneer vsx 921 kurulum ve ayarlar için yardım!!
    [/simage]

[simage]
    [/simage]

Merhaba, bende 921 VSX modeli kullanıyorum ses ayarıyla ilgili sorularım olacak yardımcı olursanız sevinirim , elimde türkçe kullanım kılavuzu var ve bazı ses ayarlarını kılavuzda geçen varsayılan değer ne yazıyor ise onu ayarladım kılavuzu okudukça detaylı ses ayarları olduğunu gördüm buda daha iyi net ses alabileceğim anlamına gelir hem müzik hem filim için , cihazı ikinci el almıştım bu sebepten sanırım resimde görüldüğü gibi mikrofon un ayakları yok AVR tv ye HDM kablo ile bağlı AVR nin menü görüntüsünü tv de göremedim yapamadım onu , ACC otomatik ses ayarı var bu ayarı yaparsam hem filim hem müzik için mi kullandığım hoparlörlere göre en iyi sesi alırım yoksa sinema için mi ayarlanmış olur bu otomatik ses ayarını yapmayı tavsiye eder misiniz ? birde şu problem var hoparlörlerin birinin önünde koltuk var ve basın önünde de koltuk var bunlar olursa ses ayarı iyi olmaz sanırım bu benim için zor görünmekte , mikrofonun ayaklarının olmaması da problem mi ? bas boğuk ve sert oluyor bazen, hangi menüden ayar yapabilirim bunu nasıl çözerim? bir de radyo yu hafızaya almayı ve RDS özelliğini yapamadım kılavuzda yazıyor ama anlamadım , saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsek59 -- 22 Haziran 2015; 20:05:55 >

• simsek59 kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı yaşadığınız ayarlar konusunda yardımcı olabilirim... ama öncelikle kolonların yeri mutlak değişmeli, o boğuk yada uğultu yapan bass'ların sebeplerinden birisi de köşeye yakın olmasından kaynaklanır. Eğer evdeki oturum şekli ve yerleşim buna uygun değil ise kule tipi yerine bookshelf denilen raf tipi hoparlörler ile daha iyi ses alırsınız.

Özelden telefon verdim, aksam 21:00'dan 01:00'a kadar arayabilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilemezsinki

Sıkıntı yaşadığınız ayarlar konusunda yardımcı olabilirim... ama öncelikle kolonların yeri mutlak değişmeli, o boğuk yada uğultu yapan bass'ların sebeplerinden birisi de köşeye yakın olmasından kaynaklanır. Eğer evdeki oturum şekli ve yerleşim buna uygun değil ise kule tipi yerine bookshelf denilen raf tipi hoparlörler ile daha iyi ses alırsınız.

Özelden telefon verdim, aksam 21:00'dan 01:00'a kadar arayabilirsiniz...

Yardımcı düşünceniz için teşekkürler gerçekten, sanırım ben önce köşe de çek yatın yan kolunun arkasında duran basın yerini değiştirmem gerekecek ve kule tipi front un önündeki koltuğu farklı yere koymam gerekecek ama oda da ufak bir şeyler yapmam gerekir eşyalarla ilgili , ilginiz için teşekkürler gerekirse irtibata geçebilirim, saygılar

• mikrofonun ayağı bildiğim kadarı ile zaten yok
    kulak hizasına gelecek şekilde bir yere koymanız yeterlidir
    istenilirse tripod bağlanabilir
    koltuğun arkasındaki hoparlörün sürücü kısmı aşağıda kalmıyorsa pek sorun olmaz
    subwoofer ın nerede olduğunun çok önemi olmamakla birlikte köşelerden uzak tutulması iyidir
    mikrofon ile yapılan otomatik ayarda hoparlörlerin konumu, ses seviyesi, frekans aralığı gibi ayarlar yapılır
    film ve müzik ile alakası yoktur
    zaten istenilmediği takdirde eko ayarları genelde sıfır konumundadır
    avr ayarlarını ekranda görmek için hdmi out çıkışından monitöre veya televizyona kabloyu bağlayın
    kumanda üzerinde receiver düğmesine basın (master volume üstündeki)
    ardından home menu dugmesine basın
    ekrana görüntü gelecektir
    Dinleti yaptığınız oda kaç m2 ? hoparlörlerin arasındaki mesafe ne kadar ? sizin hoparlörlere mesafeniz ne kadar ? bunlar önemli etkenlerdir. MCACC kurulum mikrofonun ayağı yok demişsiniz, normalde AVR fabrika çıkış kutusunda dahi ayakları dahil edilmez. Video kamera veya fotoğraf makinalarını konumlandırdıkları tripod ayaklar üzerine oturtmak için altta vida yuvası bırakılmıştır, hepsi bu.

MCACC kurulumunda, mikrofonu dinleyeceğiniz konuma hoparlörler ile arasında engel olacak hiç bir nesne olmadan yerleştirin. örnek resimde olduğu gibi.

Hoparlörleri köşelerden ve yan duvarlardan olabildiğince uzak tutun. örnek bir ölçü vermek gerekirse, yan duvarlardan en az 60 cm - arka duvardan ve köşelerden de en az 60 cm olacak kadar boşluk kalsın. Eğer bir subwoofer kullanıyorsanız, onu köşe bir yere konumlandırın. Her köşede alacağınız ton farkı değişebilir. Bunun için en güzel yöntem, Subwoofer'ı önce dinlediğiniz pozisyona yerleştirin, (örnek koltuğun üstüne) ve oda da 4 köşeyi de gezerek size bass'ın en hoşuna gittiği köşeyi tespit edip subwoofer'ı oraya yerleştirebilirsiniz.

MCACC kurulumunu yaparken dikkat edeceğiniz hususlardan bir tanesi de, sessizliktir. Gürültü kirliliği var ise onları izole etmeye çalışın, kapı pencereleri kapatıp, analiz bitene kadar kendiniz dahi ses çıkarmayın.

MCACC kurulumndan sonra ince ayarlara geçebilirsiniz. Takıldığınız noktalarda yardımcı oluruz.

* Kullandığınız hoparlörlerin marka/modellerini belirtmeniz iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

mikrofonun ayağı bildiğim kadarı ile zaten yok
    kulak hizasına gelecek şekilde bir yere koymanız yeterlidir
    istenilirse tripod bağlanabilir
    koltuğun arkasındaki hoparlörün sürücü kısmı aşağıda kalmıyorsa pek sorun olmaz
    subwoofer ın nerede olduğunun çok önemi olmamakla birlikte köşelerden uzak tutulması iyidir
    mikrofon ile yapılan otomatik ayarda hoparlörlerin konumu, ses seviyesi, frekans aralığı gibi ayarlar yapılır
    film ve müzik ile alakası yoktur
    zaten istenilmediği takdirde eko ayarları genelde sıfır konumundadır
    avr ayarlarını ekranda görmek için hdmi out çıkışından monitöre veya televizyona kabloyu bağlayın
    kumanda üzerinde receiver düğmesine basın (master volume üstündeki)
    ardından home menu dugmesine basın
    ekrana görüntü gelecektir

Merhaba hocam, kulak hizasına gelecek derken ben ayaktayken mikrofon benim kulak hizamda mı olacak ? koltuğun arkasındaki hoparlörün yaklaşık 1 sürücüsü aşağıda kalıyor otomatik ses ayarı yaparken koltuğu çeksem ayarı yaptıktan sonra koltuğu resimdeki gibi tekrar koysam ses iyi olmaz mı avr ayarlarını tv ekranda görmeme gerek olmadan da yapabilirim bu ayarı değil mi ? saygılar

• quote:

Dinleti yaptığınız oda kaç m2 ? hoparlörlerin arasındaki mesafe ne kadar ? sizin hoparlörlere mesafeniz ne kadar ? bunlar önemli etkenlerdir. MCACC kurulum mikrofonun ayağı yok demişsiniz, normalde AVR fabrika çıkış kutusunda dahi ayakları dahil edilmez. Video kamera veya fotoğraf makinalarını konumlandırdıkları tripod ayaklar üzerine oturtmak için altta vida yuvası bırakılmıştır, hepsi bu.

MCACC kurulumunda, mikrofonu dinleyeceğiniz konuma hoparlörler ile arasında engel olacak hiç bir nesne olmadan yerleştirin. örnek resimde olduğu gibi.

Hoparlörleri köşelerden ve yan duvarlardan olabildiğince uzak tutun. örnek bir ölçü vermek gerekirse, yan duvarlardan en az 60 cm - arka duvardan ve köşelerden de en az 60 cm olacak kadar boşluk kalsın. Eğer bir subwoofer kullanıyorsanız, onu köşe bir yere konumlandırın. Her köşede alacağınız ton farkı değişebilir. Bunun için en güzel yöntem, Subwoofer'ı önce dinlediğiniz pozisyona yerleştirin, (örnek koltuğun üstüne) ve oda da 4 köşeyi de gezerek size bass'ın en hoşuna gittiği köşeyi tespit edip subwoofer'ı oraya yerleştirebilirsiniz.

MCACC kurulumunu yaparken dikkat edeceğiniz hususlardan bir tanesi de, sessizliktir. Gürültü kirliliği var ise onları izole etmeye çalışın, kapı pencereleri kapatıp, analiz bitene kadar kendiniz dahi ses çıkarmayın.

MCACC kurulumndan sonra ince ayarlara geçebilirsiniz. Takıldığınız noktalarda yardımcı oluruz.

* Kullandığınız hoparlörlerin marka/modellerini belirtmeniz iyi olur.

Merhaba üstad , kullandığım hoparlörler imzamda var sadece bas araba bası kabinli 38 cm bunu aktif bas yaptım daha önce elimde stero anfi vardı basın ses kablosunu stero anfiye bağladım ve 921 VSX den gelen bas sinyalini de stero anfiye bağladım iyi bas veriyor güçlü normal aktif bas alacak para kalmadı şimdilik ama bu baya iyi :) oda ufak dediğiniz gibi ses ayarı yaparken yaklaşık 40 cm çekebilirim ama ses ayarı yaptıktan sonra tekrar eski konumuna yani 10 cm yaklaşık duvardan uzak koyabiliyorum oda ufak yaklaşık 20 m2 belki daha küçük o yüzden problem, teşekkürler

ayaktaki kulak hizası değil
    film nerede oturup izlenecekse oradaki kulak hizası
    koltuğun altında kalan sürücü bas ise koltuğu çekmeye gerek yok
    mid veya tiz ise çekilmesi gerekebilir
    ayarları yapmak için ekrana gerek yok
    Zaten kullandığınız hoparlörler söylediğiniz ölçülere göre büyük kalıyor. Kule hoparlörlerin dinleme mesafesi minimum 3-4 metreden başlar ve daha ileri gittikçe sesler birbirlerine daha iyi kaynaşır ve yoğuşurlar. Faraza ; 30 m2 bir salonda 4 metre mesafeden dinlediğiniz zaman daha bir farklı olur.

Eğer evin dekoru hoparlörleri duvarlardan uzaklaştırmaya müsade etmiyorsa, raf tipi hoparlörler kullanabilirsiniz. Heme daha anlaşılabilir, rahatsız edici olmadan güzel temiz ses alırsınız. Duvarlara yapıştırdığınız zaman alt frekansların oluşturduğu rezonans sizi rahatsız edecektir.

Bir de zaten subwoofer kullanıyorsunuz. Rezonans sınırlarını aşan yoğun alt frekans keyif vermek yerine sadece rahatsızlık verir. odanızın m2 hesabını 2 ölçüsü ile ortaya çıkar, enini ve boyunu ölçerek bunları çarpın, odanın m2 'si ortaya çıkar.

*İmzayı farketmemiştim.

• quote:

Zaten kullandığınız hoparlörler söylediğiniz ölçülere göre büyük kalıyor. Kule hoparlörlerin dinleme mesafesi minimum 3-4 metreden başlar ve daha ileri gittikçe sesler birbirlerine daha iyi kaynaşır ve yoğuşurlar. Faraza ; 30 m2 bir salonda 4 metre mesafeden dinlediğiniz zaman daha bir farklı olur.

Eğer evin dekoru hoparlörleri duvarlardan uzaklaştırmaya müsade etmiyorsa, raf tipi hoparlörler kullanabilirsiniz. Heme daha anlaşılabilir, rahatsız edici olmadan güzel temiz ses alırsınız. Duvarlara yapıştırdığınız zaman alt frekansların oluşturduğu rezonans sizi rahatsız edecektir.

Bir de zaten subwoofer kullanıyorsunuz. Rezonans sınırlarını aşan yoğun alt frekans keyif vermek yerine sadece rahatsızlık verir. odanızın m2 hesabını 2 ölçüsü ile ortaya çıkar, enini ve boyunu ölçerek bunları çarpın, odanın m2 'si ortaya çıkar.

*İmzayı farketmemiştim.

Anliyorum oda daha buyuk olsa cok iyi olacak bilgilendirmeler icin tesekkurler saygilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: simsek59

quote:

*İmzayı farketmemiştim.

Anliyorum oda daha buyuk olsa cok iyi olacak bilgilendirmeler icin tesekkurler saygilar

Her hoparlörün marka modeli ayrı kullanıyorsunuz, hepsinin aynı anda farklı tonlarda ses çıkarması size tuhaf gelmiyor mu ?

*Rica ederim, saygılar.

• quote:

quote:

quote:

*İmzayı farketmemiştim.

Her hoparlörün marka modeli ayrı kullanıyorsunuz, hepsinin aynı anda farklı tonlarda ses çıkarması size tuhaf gelmiyor mu ?

*Rica ederim, saygılar.

Farketmedim bastan hata yaptim center tek alarak bakalim belki satarsam hepsi magnat yapabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir Serzeniş kullanıcısına yanıt
    selam,

evi taşıdığım ve hoparlörlerin yeri değiştiği için 921 ile MCACC ayarı yapacağım,

şimdiki durumda oturduğum yer ile arka hoparlörler hemen hemen aynı hizada bu bir sorun olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

selam,

evi taşıdığım ve hoparlörlerin yeri değiştiği için 921 ile MCACC ayarı yapacağım,

şimdiki durumda oturduğum yer ile arka hoparlörler hemen hemen aynı hizada bu bir sorun olur mu?

Surround'lar sırtınıza uzaklığı ne çok ne de az olmalı ~ 30 cm ile başlar. Eğer dekor buna müsade etmiyor ise sırtınızın hizasından başlaması çokta sorun oluşturuacağını sanmıyorum fakat birazda kişisel algıya ve zevke bağlı bir durumdur. Kimileri efektleri kulağının dibinde ister, kimisi uzaktan boyutlanmış halini.

Kalibrasyon ayarları yaparken, hoparlör ile mikrofon arasında herhangi bir nesne obje olmasın, sesin mikrofona herhangi bir yere çarparak gitmesi yada engellenmesi kalibrasyonun sağlıklı olmasına mani olur.
  • Bir Serzeniş kullanıcısına yanıt
    ilginize teşekkürler....
  • joven kullanıcısına yanıt
    önce mikrofon ayarı ile kalibre edeyim, sonrasında zevke göre ince ayara bakarız diye düşünüyorum....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

ilginize teşekkürler....

Rica ederim.

Keyifli dinlemeler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bir Serzeniş

quote:

quote:

*İmzayı farketmemiştim.

*Rica ederim, saygılar.

üstad mikrafonu bağladım ve otomatik ses ayarı yaptım fakat ayar sonrası bir problem var bastan bas sesi gelmiyor neden olabilir ? birde benim daha önce yaptığım ekolayzır ayarları aynı duruyor bozulma olmamış normal mi ? saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsek59 -- 24 Ekim 2015; 23:42:19 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.