Şimdi Ara

pıoneer vsx 921 kurulum ve ayarlar için yardım!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
4
Favori
10.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    921 ile son zamanlarda bir problemim var. Receiver olarak Opticum 9600 prima, tv olarak da 5090 kullanıyorum.
    Şöyleki receiver sürekli on pozisyonunda duruyor. Tv ve 921 i açtığımda tüm sistemler açılıp tv ye görüntü geliyor ama 15 sn içerisinde 921 kendini kapatıyor. Daha sonra kumanda ile yeniden açıyorum ama bu sefer hangi hdmı bağlantısındaysa orayıda tanıtmam gerekiyor ( receiver kablosu 921 üzerinde DVD portuna tanımlı). Bu kendi kendine kapanma sorununa çözüm önerilerinizi beklerim.
  • 921 de MCACC ayarı yaptım otomatik kolonlara ses gönderdi ve kaydetti ayarları fakat bazı şarkılarda sesi yükselttiğimde biraz tıss sesi geliyor hani olur ya eskiden kasetler vardı ve eski çekim bir şarkıysa sesi yükseltince bir ses gelirdi onun gibi, bir de yine bazı ince sesli şarkılarda ses yükseltince kolanlardan şarkının ince ses olan yelerinde sanki cırtı gibi yada patlakmış gibi ses geliyor ama tüm seslerde yada tüm şarkılarda yapmıyor bunu bu dediklerim center ve frontlarda oluyor ne yapabilirim imzamda kullandığım set bilgisi var saygılar
  • merhaba

bugun kullanırken farkettim,
    Arka sağ kolondan ses gelmiyor.

VSX-921 kullanıyorum. arka kolanları test ettim kolonda problem yok. Cihazı resetledim yeni kurulum yaptım fakat sonuç aynı
    Arka sağ kolondan çok az ses geliyor. Gelmiyor denilecek kadar az bir ses

başına bu olay gelen veya bana öneride bulunabilecek arkadaş var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: birtanfb

merhaba

bugun kullanırken farkettim,
    Arka sağ kolondan ses gelmiyor.

VSX-921 kullanıyorum. arka kolanları test ettim kolonda problem yok. Cihazı resetledim yeni kurulum yaptım fakat sonuç aynı
    Arka sağ kolondan çok az ses geliyor. Gelmiyor denilecek kadar az bir ses

başına bu olay gelen veya bana öneride bulunabilecek arkadaş var mı?

Yapılacak en iyi uygulama sağ ve sol kabinlerin yerini değiştirip yeniden test etmek. Eğer değişim sonrası sağ kabinden yine ses gelmiyorsa bu sefer kablo değişimi yaparak durumu netleştirmek.
  • birtanfb B kullanıcısına yanıt
    Benim de basıma gelmişti.gerçi bende denon var ama
    Muhtemelen sizin AVR nin surraund cikisi yandi
    Kablonun AVR tarafındaki bölümü tam temas ediyor mu?ona bir bakın bir de sesi biraz açın yanı iyice açın biraz öyle kalsın bakalım duzelecek mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütün kabloları anfiden söktüm, yeniden bağlantı yaptım düzelmedi.
    Amfiyi reseteldim ve yeni kurulum yaptığımda sorun düzeldi.

ama şuandada bas çalışmıyor. :)
    yorumlayamadım bi durum oldu
  • arkadaşlar merhaba pioneer vsx 920 cihazım var yine pioneer aktif subwoofer ım var subwoofer dan ses alamıyorum bu konuda bilgisi olan var mı ?
  • Merhaba, pıoneer vsx 921 kullanıyorum yaklaşık 10 aydır 2. el almıştım bugün müzik dinlerken sesi yükselttim son ses +12 ben + 8 kadar çıktım 2 dakika süre ve avr den koku geldi baktım baya ısınmış korktum çıkışları yandı diye kapadım sonra soğudu açtım çalışıyor problem yok, 10 aydır kullanıyorum kısa süreli de olsa bazen son sese yakın açıyordum bu durumu hiç yaşanmadı , bu durum havaların ısınmasından kaynaklı olabiliri mi veya kullandığım kablodan veya avr front lara yetersiz mi geliyor front olarak magnat 1002 kullanıyorum yada bu normal midir ?
  • Merhaba bir sorunum var. amfiye teledünya ve bilgisayarı bağladım amfiyide tv ye . Tv ye hem ses hem görüntü gidiyor ama amfi üzerinde hoparlörlerden ses alamıyorum. Sanki direkt tv ye bağlanmış gibiler. Cihazı teşhirden aldım kullanma kılavuzu yok ingilizcede anlamıyorum.tv eski model lcd arc desteği yok. Lütfen bilgisi olan varsa paylaşsın bu konu çok canımı sıktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: uchuroom

Merhaba bir sorunum var. amfiye teledünya ve bilgisayarı bağladım amfiyide tv ye . Tv ye hem ses hem görüntü gidiyor ama amfi üzerinde hoparlörlerden ses alamıyorum. Sanki direkt tv ye bağlanmış gibiler. Cihazı teşhirden aldım kullanma kılavuzu yok ingilizcede anlamıyorum.tv eski model lcd arc desteği yok. Lütfen bilgisi olan varsa paylaşsın bu konu çok canımı sıktı.

Merhaba, anfiniz pıoneer vsx 921 sanırım , TV nib arc desteği yok demişsiniz anfiyi tv ye klasik kırmızı beyaz uçlu ses kabloları ile mi bağladınız ? anfinin arkasında yine kırmızı beyaz TV , DVD gibi yazan girişler var bunların hepsine takarak deneyin ve arkasında hangi yere takıyorsanız anfinin kumandasında o tuşa basın
  • simsek59 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle merhaba. Televizyonum ilk çıkan lcd tv lerden. 1 adet hdmı girişi var. Teledünya ve mini pc yi hdmı ile amfiye , amfideki çıkışıda tv ye bağlıyorum. İki cihazda amfiye bağlı olduğu halde sesler tvden geliyor amfiden ses alamıyorum. Yani arada amfi yokmuş gibi. Amfi görüntüyü ve sesi tvye gönderiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchuroom -- 15 Nisan 2016; 11:31:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uchuroom

Öncelikle merhaba. Televizyonum ilk çıkan lcd tv lerden. 1 adet hdmı girişi var. Teledünya ve mini pc yi hdmı ile amfiye , amfideki çıkışıda tv ye bağlıyorum. İki cihazda amfiye bağlı olduğu halde sesler tvden geliyor amfiden ses alamıyorum. Yani arada amfi yokmuş gibi. Amfi görüntüyü ve sesi tvye gönderiyor.

Merhaba, kırmızı beyaz uçlu ses kablosu ile deneyin, TV nin kırmızı beyaz ses girişi olması gerekir kırmızı beyaz uçlu kablo ile deneyin, kablonun bir ucunu TV ye diğer ucunu da anf iye bağlayın ve deneyin sadece TV den ses almayı deneyin
  • Arkadaşlar hepinize iyi günler. 2013 ocak ayından beri vsx 921 kullanıyorum. GSA elektronikten hpt 921 olarak hoparlör setiyle beraber aldım. Bu gün ansızın 3-4 kez parazit gibi hoparlörlerden ses yaptı ve ses ansızın gitti. Şu an ses yok. UE22 hatası var ekranda. İntenete bağlayıp update etmeye çalışıyorum error 7 veriyor. Update etmediği gibi ses de yok. Aklınıza bir çözüm geliyor mu? Zaten karışık ayarları olan bircihaz. Kayboldum gittim içerisinde.
  • konuyu hortlatıp umarım burda birileri vardır umuduyla çözemediğim sorunu burda size sunuyorum arkadaşlar.

921 amfiye video1 girişine uydu reveiver (gigablue ) çıkışıda sony televizyona yönlendirdim.hdmi cec hepsinde acık .ama uyduyu kapayınca tv kapanıyor ama amfi kapanmıyor.tv yi kapatırsan amfi kapanıyor uydu receiver kapanmıyor.bütün ayarlar denendi.çok önceleri hepsi bir tuşla kapanıyordu.ama artık olmuyor.degişen nedir anlamadım.uydu receiverin firmware değişti ama onuda eskisine aldım yine aynı.hdmi kablodanmı dicem onlarda sorun yok.

• merhaba arkadaşlar vsx 921 sahibiyim 3 yıldır kullanıyorum zevkle 7.1 olarak kullanmaktayım ikinci el olarak alacak arkadaşlara umarım bir yararım dokunabilir öncelikle ister 5.1 ister 7.1 kurun odanızda hoparlörleri ve sw nereye ne açıda yerleştirdiğiniz çok önemlidir isterseniz en pahalı amfiyi alın pahalı hoparlörler hoparlör yerleşiminiz iyi değilse yeterli verimi alamazsınız doğru hoparlör yerleşimini yaptıktan sonra kurulum mikrofonuyla kurulum yapın kurulum bittiğinde amfi bütün hoparlörleri sinema için ayarlamış olacaktır ve eco ışığıda amfide yanacaktır hoparlörlerin mikrofona olan uzaklıklarına göre amfi hoparlörlerin db yükseltecek yada düşürecektir örneğin benim hoparlörler heco 302. 302 102 202 ve sony cs9 sub kurulum yaptığımda sub evet bütün hoparlörler büyük olarak gözüküyor böyle olunca bas sesler sadece subtan değil hoparlörlerdende verilir sadece subwooferden bas almak isterseniz bütün hoparlörleri küçük olarak ayarlayın zevkinize kalmış ben sadece subtan gelmesinden hoşlanıyorum ve kurulum bittiğinde eco ayarıda açık oluyor bir film açın önce eco ayarı varken deneyin hoşunuza gitmezse kapatabilirsiniz ben kapatıyorum ve amfinin video ayarlarında tvniz lcd ise lcd ayarını seçmeyi unutmayın gelelim müzik işine ben vsx 921 aldım birde stereo amfi alamam ama sinema amfiside olsa müzik dinlemek istiyorum diyorsanız yapacagınız sey ayarları kurcalamamak yapacagınız tek sey amfiden pure dırect ayarı seçmek böylece amfi stereo amfi gibi çalışacaktır sese bir müdahale olmayacaktır olması gerekende budur hoparlör yerleşimini doğru yapmış ve güzel açı vermişseniz zaten güzel bir ses alacaksınız önemli olan eco ayarına girip sesin orjinalliğini bozmamak aslına bakarsanız çok karışık bir cihaz değil gayet kolay bir cihaz sinema olara çok çok iyi bir avrdir ikinci elleri satılıyor alacak yada almayı düşünen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim doğru hoparlörü alır yerleşimi güzel yaparsanız bu makine sizi kesinlikle üzmez zevkle yıllarca kullanırsınız

• odesy kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaklaşık 3 yıldır pıoneer vsx 921 avr kullanıyorum memnunum tv ve uydu alıcısı bağlı HDM kablo ile bağlı, uydu alıcısı eskidi ama iyi uydu alıcısı idi yeni uydu alıcısı aldım modeli vu zero 4K özellikleri açısından iyi 1,300 - 1,400 TL TL civarı fiyatı fakat yeni aldığım uydu alıcısının sesi tv ye bağlı iken veya 921 avr açıkken de eski uydu alçısına göre ses çok az çıkıyor, uydu alıcısının ses ayarı menüsünün resmini ekledim uydu alıcısının ses ayar menüsünden ayarları değiştirdim ama sesi bir türlü yükseltemedim uydu alıcısı bölümüne yazdım ama henüz cevap yok, pıoneer avr den yapılabilecek bir ayar var mı veya optik kablo alsam bağlasam ses artar mı ? fark eder mi ? uydu alıcısının menüsünde resimdeki gibi özellikler var ses de örnek ac3 downix ne demek buradaki ifadeler ne anlama geliyor bilmiyorum uydu alıcısının ses ayarı nasıl olmalı şeklinde Google da aradım bişey bulamadım bilgisi olan varsa lütfen yardımm

[simage]
     pıoneer vsx 921 kurulum ve ayarlar için yardım!!
    [/simage]

[simage]
     pıoneer vsx 921 kurulum ve ayarlar için yardım!!
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsek59 -- 4 Haziran 2018; 23:1:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PRODJ

Kullanma kılavuzunu mailinize gönderdim.
    Cihaz bağlantılarını baştan tekrar yapın.Türkçe kullanma kılavuzunun 48 sayfasında reset yöntemi yazıyor.Bu yöntemle cihazı resetleyin.Sonrasında sakin kafayla ayarları tekrar yapın.
    Merhaba eski uydu alcıda denedim ses iyi sorun yok ama yeni 4k uydu alicisi aldim sesi normale gore az cikiyor uydu alıcnın ses ayarlarına baktım ama olmadı ses az çıkıyor hdm ile tv ye bagli, tv ise hdm ile anfinin out hdm girise bagli tv de arc easy link ozellgi var onu kullaniyorum , uydu alicisinin hdm girisinde probem olabilecegini dusunup optik kablo aldim uydu alcisinin ses ayarlarindan spdif sectim sesi optik kablodan almak icin anfiden ayar yapmam gerekirmi cunku tv den anfiye gelen hdm kabloyu cikardigimda ve tv de arc ozelligini kapatinca ses gelmiyor, kısacası uydu alıcısının optik girişinden kabloyu anfinin optik girişine bağladım optik üzerinden ses nasıl alabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsek59 -- 25 Nisan 2019; 20:13:20 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.