uzun zamandır bu cihazımı kullanmıyorum.. resmen evde bos bos duruyordu..1-2 gundur ugrasıyorum ama bazı sorunlarım var... İlk olarak dvd 5+1 veya AC3 destekli bir film seyrederken her sey cok guzel.. ama mp3- tv baglantısı veya 5+1 destegi olmayan filmlerde subwoofer devreye girmiyor.. mesala mp3 dinlerken pro-logic te 5 hoparlorden ses geliyor ama sub. dan ses gelmiyor.. yada dsp modunu acıyorum gene bir ses gelmiyor... bu normal mi yoksa cihazın ayarlarıyla yada baglantılarla ilgili bir sorunmu var... kabinler acık uclu olarak baglı(5 kabin), subwoofer arkada suwoofer preout a baglı.. dvd player coax a baglı ( dvd playerdan ayrıca analogda baglamama gerek varmı???) bir de receiverın uzerinde bulunan 5,1 chanel dugmesine basınca ses kesiliyor( dvd den analog olarak baglı olmadıgı icin olabilirmi???)
bana yardımcı olursanız cok sevinirim...
bu arada kabinlerin resimleri cıkmamıs.. bu arada resim bana ait degil ama benim kabinlerin aynısı oldugu icin koyuyorum...
Menüden Front'ları Large seçersen bazı durumlarda Sub'dan ses gelmez. Sub ayarını plus yapacaksın. Ya da Front kolon seçim ayarlarını Small yapacaksın.
O zaman Subwoofer her durumda çalışır.
Saygılar...
bu problemi çoğu kişi, stereo kaynaktan müzik dinlerken veya 2 kanal film izlerken yaşıyor.sadece sana has bir durum değil yani.amfiden subwoofer menüsü varsa bunun kesme değerini yüksek tutmanı, teknika nın dediği gibi frontlar için small seçim yapmanı tavsiye ederim.Bu arada kolonlar benim ilk kolonlarım. Bayağı bir zaman geçirmiştik kendileriyle. 5.1 düğmesi , 5.1 analog girişi seçmek için...böyle bir girişin olmadığı için o kaynağı seçersen ses gelmemesi de normaldir.
teknika vardigin bilgi icin tesekkur ederim.. aksam eve gidince deneyecegim.... baska bir sey daha sorcagım
S-F59(80w) olan kabinler front olarak baglı.. S-H510(100W)(resimdeki ayaklı uzun kabinler) da surround olarak.. daha once S-F59 ları surrounda S-H510 da front olarak baglamıstım.. sanki o sekilde daha iyi bir ses geliyor gibi geldi.. sizce dogru olanı hangisi veya hangi kabinleri nereye baglarsam iyi sonuc elde ederim...
uzunlar önde , kısalar arkada olucak arkadaşım.
quote:
Orjinalden alıntı: zapatero
uzunlar önde , kısalar arkada olucak arkadaşım.
zapatero bilgi icin sagol... o zaman uzunları(S-H510) fronta baglayagız... digerleri(S-F59) de surround da olacak..
Bu arada 510 serisi frontların tweater yakma sorunu var. Sakın fazla yüklenme kolonlara. Tweaterleri anında yanar.
Ama onun dışında düşük fiyatlı kolonlar olmasına rağmen estetik tasarımlarını ben çok seviyorum.
Güle güle kullan.
aynen öyle. çok güçlü değillerdi ama net ses veriyorlardı benim kullandığımda bu cihazlar...yani bu cihazla kullanılabilecek derecede ii olduklarını sanıyorum...sadece frontlarda ,büyük çaplı alçak frekans sürücülerinin de olmasını isterdim. ben sw-80 sub ile kullanmıştım.nefret etmiştim o subdan .ne derin ses, ne tok ses,ne vuruş , ne hissediş vardı...hiç bi halt anlamamıştım.sürekli ötüp duran bir boğultu sesi vardı.umarım 110 öyle değildir.
zapareto evde vestelin eski divx/dvd si var ama artık degistirecem pioneer'ın dv600av modelini almayı dusunuyorum.... aslında pioneer'ın dv696av sını alacaktım ama bulamadım ve digicomla gorusmemde de artık gelmeyecegini soylediler... o yuzden yeni modeli pioneer dv600av alacagım...
valla güzel cihaza benziyor...ben evde hala kullandığım 444 player ım var...taş gibi cihazdır ve çok memnunum.çalmadığı cd ve dvd kalmamıştır...konulan medyayı hiç ayırt etmeden işini gördü şimdiye kadar. hayırlı olsun diyeyim şimdiden.
aksam eve gidince ilk olarak kolonların yerini degistirecem sonra da menuden front ve sub un ayarlarını kontrol edecegim.. insallah hallolur..
yardımlarından ve verdkleri bilgilerden dolayı zapatero ve teknika arkadaslara cok tesekkur ederim.....
Rica ederiz.
Bu arada Pioneer'in yeni 600 serisi Universal player'i çok iyi ve uygun fiyatlı bir cihaz.
Dayanıklılık konusunda da @Zapatero arkadaşa aynen katılıyorum. O player'i bozamazsın. Pioneer'in tüm playerleri aynı şekilde hiç sorunsuz okuma yapıyor.
Saygılar...
arkadaslar evde ayarları kurcaladım biraz.. Menüden Front'ları Large dan small a aldım ama ses cok iyi gelmedi gibi.. birde frontları small secince sub plus olmuormus... kitapcıgında da olmadıgını belirtmisler... bende butun ayarlarda front center surround large yaptım sub da plus yaptım.. simdi subdan mp3 dinlerken yada tv baglıyken sub aktif oluyor...
SPEAKERS ayar modunda ön hoparlörü “Small” (küçük) olarak ayarlamak subwooferi otomatik olarak “ON” konumunda kilitler Ekstra bass sesler için PLUS (artı) kullanın. Ön hoparlörler “Large” (büyük) olarak ayarlandıysa, PLUS kullandığınızda subwooferden bass sesler gelir.
gene bazı takıldıgım seyler var... ama biraz daha kurcalayayım.. tekrardan yarımcı oldugunuz icin tesekkur ederim...
Tamam işte.
Zaten bende aynı şeyi söyledim. Farklı bir şey söylemedim ki.
quote:
Orjinalden alıntı: teknika
Tamam işte.
Zaten bende aynı şeyi söyledim. Farklı bir şey söylemedim ki.
tamam biliyorum... ben ilk basta frontların large olmaması gerektigini dusundum...
Large yapabilirsin. Ama Large seçtiğin zaman Subwoofer'i Plus yapman gerekir.
Özellikle Pioneer anfiler de durum böyle.
Eğer forntları Large yapıp Subwoofer'i Plus seçmezsen. Bir gün açtığında Subwoofer çalışır. Ertesi gün tık yok. Gene ertesi gün tetkrar çalışabilir. Özellikle Pioneer anfiler de nedense böyle oluyor.
teknika bir sey daha soracam frontlar dısındakileri yani centerla surroundları large veya small yapmamın bir onemi var mı.. benim hoparlorler yukarıda resimde gorunenler.. sence nasıl yapmalıyım..
Frontlar Large olursa Sub. Plus. Frontlar Small olursa Sub. Yes olacak
Center Small. Rear Small.
Bu şekilde ayarla.
Arkadaşlar bu amfi nasıldır bi arkadaştan ikinci el satın almayı düşünüyorum fikirleriniz nedir acaba...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme