Şimdi Ara

pioneer vsx921+denox magnificus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar , 3-4 gündür neredeyse tüm yazıları okudum ve dün itibari ile pioneer vsx921 ve denox magnificus kolon aldım.
    apartman dairesinde film seyredip ps oynamak için bana fazlası ile yetip artacağına karar verdim.

ve yine forumda okuduklarım çerçevesinde kurulumu yaptım. tüm cihazları hdmi den avr ye ve avr hdmi out tanda tv ye bağladım.

dün gece geç vakitlerde ee ulaşıp kurlum yaptığım için daha kurulumu tam bitirmedim henüz kullanma klavuzunuda okuyamadım. benim öncelikli olarak sormak istediğim soru

front kolonlarda H ve L olarak iki ayrı bağlantı yeri var bunları nasıl bağlamam gerekiyor. ben H+ ve H- yi direkt avr de front yazan yere bağladım ama 921 de kolonları bağladığınız yerin en sonunda Front height yazan bir yer var acaba kolondaki frontH yazan yerleri bu avr deki front height'e mi bağlamam gerekiyordur(kolonda front L yazan yerdende avrdeki normal front yazan yere bağlantı ile birlikte)

Kusura bakmayın son derece acemiyim bu konuda. evime standart bir 5.1 ses sistemi (samsung , lg gibi) almak için yola çıktım ve okuduğum yazılar neticesinde bu cihazları alıp geldim.daha eminim çok sorum olacaktır ama ilk bu front kolonlarının bağlanması ile başlayayım.

• Öncelikle sisteminiz hayırlı olsun.

Front hoparlörlerinizi 921 in Front hoparlör terminallerine bağlamanız gerekli.i Front height hoparlör terminallerine baglantı yapmayacaksınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ok ozaman dogru yaptim sadece koloklarin arkasinda 4 tane baglanti olmasi kafami karistirdi.
    Diger sorum sub almadim avr uzerinden sistem setuptan hoparlor ayalarindan sub kapattim baska bir sey uapmama gerek varmi?

• bu arada auto surround seçeneğini seçtiğimde hep stereo olarak açılıyor bluray fim koyuyorum onda bile stereo oluyor. biyerde hatamı yaptım. ayrıca auto surround dışında hangi seçeneği seçersem seçeyim ön panelde sol üst köşede görülen hoparlöri gösteren simgeler var (L,R,SR,SL,SW ve C ) bu simgelerden sadece L ve R yanıyor normalmi? ama seçtiğim surround seçeneğine göre tüm hoparlörlerden ses gelmesine rağmen sadece L ve R yanıyor?
  • Blurayi bitstream olarak ayarlayin

• quote:

Orijinalden alıntı: piscesforum

bu arada auto surround seçeneğini seçtiğimde hep stereo olarak açılıyor bluray fim koyuyorum onda bile stereo oluyor. biyerde hatamı yaptım. ayrıca auto surround dışında hangi seçeneği seçersem seçeyim ön panelde sol üst köşede görülen hoparlöri gösteren simgeler var (L,R,SR,SL,SW ve C ) bu simgelerden sadece L ve R yanıyor normalmi? ama seçtiğim surround seçeneğine göre tüm hoparlörlerden ses gelmesine rağmen sadece L ve R yanıyor?

Film kaynağı nedir. Orijinal bir B/R film mi yoksa internetten indirilmiş bir film mi?
    AV Receiver üzerinden decoder seçenekleri auto mu yoksa stereo mu?
    DOLBY PROLOGIC seçeneğini el ile seçtin mi?
  • Kaynak orj bluray elle prologic movie sectigimde tum kolonlar calisiyor ama avr ekranin sol ust tarafinda sadece L ve R yaniyor. Cihaz uzerinde tam otomatik mcacc disinda hic bir ayar yap(a)madim. Nerelerde ne ayarlar yapmam gerektigi konusunda yonlendirebilirseniz sevinirim. Klavuzdan ve internetten bir cok sey okudum ama yazilan terimlerin ne oldugunu bilmedigim icin cok yabanci oldugum bir konu( bilmediginiz dilde bir kitabi turkce telafuzla okumaya benziyor)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KEF LS50 + DENON PMA720 ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kaynak orj bluray elle prologic movie sectigimde tum kolonlar calisiyor ama avr ekranin sol ust tarafinda sadece L ve R yaniyor. Cihaz uzerinde tam otomatik mcacc disinda hic bir ayar yap(a)madim. Nerelerde ne ayarlar yapmam gerektigi konusunda yonlendirebilirseniz sevinirim. Klavuzdan ve internetten bir cok sey okudum ama yazilan terimlerin ne oldugunu bilmedigim icin cok yabanci oldugum bir konu( bilmediginiz dilde bir kitabi turkce telafuzla okumaya benziyor)

Kaynak BR/DVD de DOLBY DIGITAL veya DTS ses seçenekleri varmı?
    Seçtiğiniz dil nedir ve hangi formattadır? Örnek: Türkçe2:0 İngilizce 2:0 veya ingilizce 5.1 DD
    Kaynak dil seçeneklerinden 5.1 DD veya DTS seçilmemişse sistem bunu 2:0 veya mono olarak okuyacaktır.
    NOT:Bağlantı kablosunun, multi-ch bitstream akışlarını desteklemesi için optik veya digital bağlantı ile yapılmış olması gereklidir.

• Dbildigim kadari ile cevaplayayim.
    Oncelikle dil 5.1dts baglantilarim su sekilde
    Smartmedia hdvision
    Ps3
    Digiturk
    Bunlarin hepsi hdmi ile avr ye bagli kablolarin hepsi monster 10,2 lik kablo
    Kolonlar ise mediamarkttan aldigim hama marka standart bir kablo ile avr ye bagladim
  • BR/DVD player'ın kendi ayarlarında DD ve DTS bitstream değerlerini Mix down yapmadan direct olacak şekilde ayarlayınız. Kaynak bilgilerinin direct şekilde AVR alıcıya gönderilmesini sağlayınız.
    Alıcı bağlantılarında daha önce bahsedilmiş olan Front H seçeneği DOLBY PROLOGIC II-Z decoder için ön hoparlörlerin üzerine konulan harici efekt hoparlörleri içindir. Bu bağlantıyı daha sonra gerekirse yapabilirsiniz. Haricen 2 adet surround hoparlör gerektirir.
    http://www.dolby.com/us/en/consumer/technology/home-theater/dolby-pro-logic-iiz-video.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_YAMYAM -- 9 Haziran 2013; 17:39:58 >

• Merhaba öncelikle 5+1 sesi almak için smart media ses ayarını hdmi yi multi channel seçmeniz gerekli

• ps3 le orj. bluray filmi açıyorum film ilk başlarken menü vs bu aşamalarda avr ekranında 5 kolununda simgesi yanıyor. ben ses olarak 5.1 dts seçiyorum fil başlıyor L ve R dışındaki speaker simgeleri sönüyor?
  • piscesforum P kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle ps3 için ses seçeneklerinde hdmi dan bitstrem yada raw yada pcm seçin hangisi varsa yada optik kablo alıp onun içinde aynı işlemleri yapacaksınız birde heralde smart media hd vision var sizde onun içinde ses seçeneklerinden hdmi yi multi channel seçin yada optik kullanacaksanız raw seçin
  • Hepsinde yaptığım ayarları tek tek paylaşayım
    Öncelikle digiturkte kullanıcı ayarları altındaki ses ayarlarında 7.1 çıkışı diye bir yer var. indirge ve aynen geçir olarak hangisini seçmeliyim? ses de başka bir ayar yok digiturkte?

ps 3 de
    settings altında sound settings içerisinde
    *audio output settings
    hdmi seçili ve arkasından menüde automatic output format dolby digital 5.1 den linear pcm 7.1 kadar tüm formatlar seçili
    *audio multi output on /off var sadece ve on seçili

smartmediada ses ayarları altında
    hdmi çıkışı RAW, LPCM DUAL CH, LPCM MULTI CH var. burada daha önce raw seçiliydi şimdi multıyı seçtim. bakalım sonuçları paylaşacağım .yavaş yavaş çözeceğim sayenizde.
  • quote:

ps3 le orj. bluray filmi açıyorum film ilk başlarken menü vs bu aşamalarda avr ekranında 5 kolununda simgesi yanıyor. ben ses olarak 5.1 dts seçiyorum fil başlıyor L ve R dışındaki speaker simgeleri sönüyor?

Film başlarken 5.1 ch oluyorsa DTS settings'ler amplifikatörde ayarlı değildir. Amplifikatörde de bu ayarların yapılması gereklidir.
    PS3 te film menüsünde önce bir 5.1 DOLBY DIGITAL kaynak seçerek test ediniz. Film meteryalinizin (BR/DVD) olası hatalarına karşı başka BR filmler edininiz.
  • Dün ilk digiturk te 7.1 ayarında aynen geçir'i seçtikten sonra hd filmlerde avr ilkde fa kendi otomatik DD seçti ve 5 kolonunda simgesi yandı.

ps3 te de bugün deneyeceğim. şuanda ps3 de aşağıda yazdığım ayarlar seçili ayrı bir yerde de ayar yapmam gerekiyorsa yönlendirirseniz onuda yapayım.
    amp da dts settingi nereden ve nasıl yapacağım?
  • piscesforum sisteminizden memnun musunuz ben de başlangıç için bu seti düşünüyorum.

Bir de söyle bir sorum olacak stereo performansı nasıl, merak ettiğim bir konuda 2 kanallı bir ses açıtğımda yalnızca L ve Rden mi ses verecek yoksa eşit olarak 2 kanallı sesleri de 5 hoparlore dagıtabilir miyiz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Kusura bakmayın bir kaç gündür şehirdışındaydım ilgilenemedim kendi konumla,

Memnuniyet konusunda henüz bir şey diyemeyedeğim avr çok iyi özellikleri beni çok cezbediyor hergün yeni bir özelliğini keşfediyorum.
    mesela universal kumanda özelliğini yeni keşfettim :)

şuan için gayet iyi. birde sub almayı planlıyorum ama ev ortamında biraz fazla mı olur bilemiyorum.
  • guvven kullanıcısına yanıt
    Merhaba sorularınıza bildiğim kadarı ile cevaplayayım stereo işi göreceli kavram ama memnun edecektir diye düşünüyorum 2 kanal sesi ister sanal 5+1 yapın yada 7+1 yada tüm hoparlörlere dağıtabilirsiniz sanal olmadan
  • @piscesforum ve @des_955 bilgiler için tesekkurler avr zaten su an alınabilecek en iyi avr o konuda soru isareti yok yalnız hangi hoparler seti ile hakkını verebiliriz diye dusunuoyorum. Cok fazla da acılmak istemem hoparlorler icin bu yuzden denox magnificus, lentus ve Quadral Quintas 500 bütçem içinde gibi gidip ama dinleme şansım olmadı..

Subı ben de sonraya birakmayi dusunuoyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.