Şimdi Ara

PIRANHA-NAVITECH-NEXT Hangisi yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
7.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kafaya taktım navigasyon cihazı alacağım.Bütçe max 300-350 civarı.İstanbul'da kullanacağım.Yanıltmaması, zamanında tarif yapması vs. önemli elbette.Zira bir arkadaşımda vardı yol ayırımını geçiyorsunuz birkaç saniye sonra sağa dönünüz diyordu.Tabi ki geçmiş olsun..

Bluetooth çok önemli değil.Olsa da hayır demem tabi.Hatasız yol tarifi ve iyi film izleyebilme en önemli önceliklerim.

Henüz 3.5" mi yoksa 4.3" mi karar veremedim.

3.5" Fazla yer kaplamıyor, görüntüyü çok engellemiyor.
    4.3" Ekrana dokunma açısından kullanımı daha kolay, film ve rotayı daha geniş ekranda izleme avantajı.Ancak kaba durur mu?

Öncelikle boyutu karara bağlamam gerekiyor.4.3 daha uygun tabi ama bu boyutla ilgili tek takıntım kaba durur endişesi.Bir de ön cama yapıştırmak şart mı.Hoş durmuyor.Her yerden çekim gücü aynı mı? Cama yapıştırdıktan bir süre sonra vazgeçsem kolay sökülür mü? Bir de FM transmitter nedir ne işe yarar?

Gelelim marka tercihine.Önce 3.5" ler.

1) Navitech P110: Çok estetik duruyor.Tasarımı güzel.

http://www.hepsiburada.com/navitech-nav-p110-3.5-1-gb-nandflash-navigasyon-cihazi-/productDetails.aspx?categoryid=257643&productid=otdelnavp110

2) Piranha Pathfinder: Başarsoft ve IGO 8 yazılımı var ve fiyatı uygun.Navitech'te de bu yazılımlar mı var bilemedim.Eğer yoksa Navitech şansını kaybeder.

http://www.hepsiburada.com/piranha-pathfinder-3.5-inc-uc-boyutlu-3d-navigasyon-sistemi-81-il-destekli-2009-harita/productDetails.aspx?categoryid=257643&productid=otpirpathfinder

Bunlar da 4.3" ler.

1) Piranha Escalade: Sanırım Pathfinder'dan tek farkı 4.3" olması.Dolayısıyla yazılım ve fiyat avantajı bu model için de geçerli.

http://www.hepsiburada.com/piranha-escalade-4.3-inc-uc-boyutlu-3d-navigasyon-sistemi-81-il-destekli-2009-harita/productDetails.aspx?categoryid=257643&productid=otpirescalade

2) Navitech P200B: Bu model de P110'nun büyüğü sanırım.İlave olarak Bluetooth var.Başka ilaveler var mı bilmiyorum.P110 için belirttiğim yazılıma yönelik endişelerim bu model için de geçerli olmuş oluyor.Anladığım kadarı ile Navitech'ler IGO8 fakat Başarsoft değil.Doğru mu biliyorum?

http://www.hepsiburada.com/navitech-navp200b-43-inc-1gb-flash-bluetoohlu-navigasyon-cihazi/productDetails.aspx?categoryid=257643&productid=otdelnavp200b

3) Next 708: Forumda bu ürünle ilgili çok olumlu yorumların yer alması dikkatimi çekti.Özellikle satış sonrası destek yönü çok güçlüymüş.Ancak rengi bir türlü içime sinmiyor.Arabanın içi de dışı da siyah.Bu renk oyuncak gibi duracak.

http://www.hepsiburada.com/next-ye-g-708-4.3-lcd-fotonav-2013-yilina-kadar-ucretsiz-harita-guncelleme-16gb-sdhc-destegi-igo8.3-fm-verici-multimedya-/productDetails.aspx?categoryid=257643&productid=otnexyeg708

Kusura bakmayın çok soru sordum.Kafama yatsın istedim.Yorumlarını esirgemeyecek arkadaşlardan ricam özellikle avantaj/dezavantaj belirtebilmeleri. Bir de yapılan tavsiyenin sebebi çok önemli.Bu hafta almak istiyorum artık.Şimdiden teşekkürler..Saygılar,

• ben 15 gün önce hepsiburada firmasından navitech 110 aldım.şu an izmir çeşme de yım.aracımla izmir e gidip geldım.şu an itibariyle memnunum.2009-2 haritayı güncelledim.henuz % 100 test etmiş degilim ama bana yeter.tasarım gayet şık,arac camına montaj ettım.kapladıgı alan yeterli....4.3 inch olmalı mı ...onu henuz kestıremedım...kıolay gelsın.
    not: önce pıranha siparışi vermiştım,forumlarda bir uyenın servis hakkında olumsuz yorum yapması nedeniyle siparişimi iptal edip,navitech satın aldım.ancak anladım ki her iki sevisin hizmet kalitesi aynı.yani iyi degil.ben de telefonla başarsoftu arayp onlardan detaylı bilgli aldım.turkeyforumdan anladıgım kadarıyla en ıyı servis himetini next navigasyon veriyor.ben next pahalı oladugundan alamadım.imkanın varsa next al.bir de hepsi burada firmasındaki yorumları tek tek oku.
  • Evet sitelerdeki kullanıcı yorumları tercih yapmada ışık tutuyor.Ben bu yorumları da dikkate almıştım elemelerimi yapıp bu modellerde kararsız kalana kadar.

Ancak bu saydığım modellerin kullanıcı yorumları da neredeyse aynı seviyelerde.Bu yüzden çareyi burdan destek almakta buldum.Bu modelleri kıyaslayabilecek fikirlerinize göre son bir tanesinde karar kılacağım.

Teşekkürler..
  • Başka arkadaşlar yok mu? Haftasonu geçti kimse birşey yazmamış.Cevaplarınızı bekliyorum.
  • Kimse cevap yazmadığı için kendi kendime yazacağım artık.

Boyut konusunda kararımı verdim 4.3" alacağım.Sonuçta her ikisi de bir şekilde yer kaplayacak.Film izleme, dokunmatik ekranda hareket kolaylığı, haritayı kolay görebilme için 4.3"'te karar kıldım.

Next 708 teknik destek ve güncelleme avantajı var.Fakat kaç defa teknik destek veya güncelleme ihtiyacı hissedeceğim.Atıyorum 2012 yılında bir yoldan giderken yeni bir kavşak yapılmış ve haritam güncel değil.Ne olacak? Güncel olmayıversin.2 sn içinde tekrar rota hesaplamıyor mu nasıl olsa? Çok gezen biri değilim.Next 2013'e kadar ücretsiz güncelleme yapıyormuş.2013'e kadar nerede kaç yol değişecek ve bunlar hep benim karşıma mı çıkacak? Next'i renginden dolayı eliyorum.Burdan Next yetkililerine duyurulur, oyuncak görüntüsü veren bu renkten vazgeçin de satışlarınız artsın.

Piranha Escalade demiştim fakat Bluetooth 50 TL farkediyor.50 daha vereyim bluetooth olsun madem deyip Piranha Voyager'e yöneldim.

Navitech 200B ile ilgili endişem de kullandığı yazılım.Daha önce de belirtmiştim Navitech'ler igo8 fakat Başarsoft değiller sanırım.Doğru mu biliyorum? Eğer öyleyse Navitech'ten vazgeçmemin sebebi olacak bu.

Sonuç beni Piranha Voyager'a götürüyor.

Alayım mı?

• Seçim sizin,ama aylardır hepsiburada.com sitesinde o oyuncak en çok satan 4.3'' http://www.hepsiburada.com/department.aspx?CategoryID=257643&sp=ekran__boyutu=43 en altta liste var.Demekki iyi oyuncakki kendisinden 100TL ucuz cihazı bile geçmiş uzun zamandır.Yukarıdaki tüm modellerde zaten igo8 vardır bu arada.

Kolay gelsin
  • Cihazın iyi olmadığını kastetmiyorum.Next'i sırf renginden dolayı eliyorum.Benimle aynı fikirde olan yani renginden dolayı bu cihazdan kaçan çok kişi var.Serzenişim de bu zaten, bu kadar cihaz yapmışsınız millet renginden kaçıyor.Ne olurdu siyah yapıverselerdi.Altımda Sarı renkli bir Mini yok ki bu renk uyum sağlasın

Next'in Piranha'dan farkı ve avantajı 2013 yılına kadar ücretsiz güncelleme ise benim için çok kritik değil.Yani dediğim gibi çok gezen biri değilim ve belki ayda yılda bir denk gelebilecek bir güzergah değişikliği nedeniyle güncelleme ihtiyacım olacak.O seferlik de güncel olmayıversin diyebilirim.

Ancak kullanım durumu benden farklı kişiler için kuşkusuz bu güncelleme çok kritik öneme sahiptir.İşi gereği sürekli gezen ve değişik yerlere gidenlerin hatasız yol bulması gerekir.Bu anlamda Next tercih edenleri haklı bulur saygı duyarım.Fakat ben kendi adıma tek mesele güncelleme süresinin uzun olması ise benim için çok kritik olmadığını belirtmek istiyorum.Eğer bunun dışında farkları var ise belirtirseniz çok sevinirim.Zira önemli olabilecek, ancak tespit etmemiş olduğum farkları da olabilir Next'in.

Bu arada söz ettiğim cihazların hepsinin igo8 kullandığını belirtmişsiniz.Peki hepsi de Başarsoft yazılımı mı kullanıyor.Next ve Piranha Başarsoft diye biliyorum.Fakat Navitech hakkında bilgim yok.Aydınlatırsanız sevinirim.

Selamlar,

• Evet o da başarsoft kullanır haritayı,farklara gelince bence derdiniz sadece navigasyon ise zaten seçim yapmışsınız ama bahsettiğiniz cihazlar arasında next kendini kolayca sıyırır.Mesela FM verici,mesela 16gb sdhc desteği,mesela müzik çalarken navigasyonda yapabilme,mesela çok hızlı uydu yakalayan sirfinstantfixII özelliği,mesela satış sonrası net'ten desteği,mesela fotoğraftan navigasyon yapabilme,sesli not defteri.vsvsvsvs Bu markayı kıyaslayacaksanız bence yukarıdakilerle kıyasmanız yanlış.Ama dediğim gibi eğer ben naviyi kullanırım gerisi boş derseniz bu ayrılık yaratan özellikler zaten sizi ilgilendirmeyebilir
  • Piranha mı aman dıyım aman ne geregı var dertsız basına dert alıyorsun

alma navıgasyon hıc degılse stres olmazsın saglıgın bozulmaz

adamlardakı teknık servıs tam ömur torpusu

onlarla ugrascagına yolda dur mıllete sor daha ıyı olur

Cok kotu cok aman dıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarus-78

Piranha mı aman dıyım aman ne geregı var dertsız basına dert alıyorsun

alma navıgasyon hıc degılse stres olmazsın saglıgın bozulmaz

adamlardakı teknık servıs tam ömur torpusu

onlarla ugrascagına yolda dur mıllete sor daha ıyı olur

Cok kotu cok aman dıyım

bende arkadaşa katılıyorum piranha almada ne alırsan al piranha tam bir rezalet 2 defa değiştirdiler 2 side sorunlu
    insana izdırap olmaktan başka bir şey değil
  • ben piranha escalade model kullanmaktayım ve 6 aydır ne servisle nede haritayla hiç bir sorun yaşamadım . Harita güncellemesinde yanlış yapıp servise gönderdiğimde 3iş gününde sorunum hallolmuş olarak teslim aldım. rubens_tr escalade modelini kesinlikle tavsiye ederim.
  • piranha ya sakın bulaşmayın derim. Ben piranha leon aldım. İki günde açma-kapama anahtarı bozuldu, ayrıca mikrofonu da çok kötü. servise gönderdim. utanmadan cihaza benim müdahale ettiğimi ve bu yüzden tamir ücreti almadan yapılmayacağını söylediler. Mecburen 30 tl yatırdık. 32 gün sonra tamir edip yeni gönderdiler. Daha bugün aldım. Bakalım ne kadar gidecek. Üstelik Türkiye de sadece istanbul da var. Mecburen kargoyla oraya gönderiyorsunuz.l
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.