eşantiyon olarak piranha neo marka bir cihaz geldi. ne yaptıysam bir türlü gps sinyali yakalayamadım. abartısız yarım saat acık alanda beklettim sadece tek bir uydu bulabiliyor. o da turuncu renkt çıkıyor. acaba cihazda mı problem var diye düşünmeye başladım. sizce ne yapabilirim, atladıgım bir nokta mı var ?
Bende yeni bir piranha neo aldım 3 gün oldu ne yaptıysam gps'e bağlanamadım kırmızı ve turuncu noktalar çıkıyor ama kesinlikle(20dk'dan fazla bekledim) gps'e bağlanmıyor bir fikri olan var mı?
güncel!!! Arkadaşlar eğer cihazın bir sorunu var ise 7 gün dolmadan iade etmeyi düşünüyorum. cevaplarınızı bekliyorum.
Açık alanda 20dk'dan fazla beklediğiniz halde bağlanmıyorsa,siz o cihazı iade edin bence..
dün istanbulda hava kapalıydı bunun bir etkisi olabilir mi? bugun tekrar denicem herhangi bir değişiklik olmazsa yarın iade ederim. Yapmam gereken herhangi bir ayar vs. var mı?
Bir ayar olacağını sanmıyorum.Cihazı açın navigasyona girin bekleyin. Havanın bulutlu olması etkilemez okadar..
3 saat bekledim sinyal yok. eşantiyon geldi, fatura matura da yok. servise versek ücret talep ederler mii acaba ?
3 saat bekledim sinyal yok. eşantiyon geldi, fatura matura da yok. servise versek ücret talep ederler mii acaba ?
piranhayı arayıp sorardım ben olsam
quote:
Orijinalden alıntı: semih37
quote:
Orijinalden alıntı: kymelria
piranhayı arayıp sorardım ben olsam
mail attım zaten. geri dönen olmayınca burada sordum
maile kimse dönmez telefon aç ve kız onlara ozaman ilgilenebilirler ihtimal
Hava kapalı olsa bile Nokia cep telefonumda en geç 30 saniyede bağlanıyor. Navigasyon cihazında daha erken bağlanmalı. Sorunu yazılımını güncelleyerek çözmeyi deneyin.
dün vatanbilgisayardan cihazımı değiştirdim. yeni aldığım cihaz 1dk içerisinde bağlandı:)
quote:
Orijinalden alıntı: zuammer dün vatanbilgisayardan cihazımı değiştirdim. yeni aldığım cihaz 1dk içerisinde bağlandı:)
Darısı basına bakalım
quote:
Orijinalden alıntı: zuammer
dün vatanbilgisayardan cihazımı değiştirdim. yeni aldığım cihaz 1dk içerisinde bağlandı:)
Bir süre sonra o bağlanma süresi uzayacak ve sonunda 5-10dk 'ları bulacak gene çünkü sadece al-sat ile cihaz geliyor.
Arkadaşlar hala sorunu çözemediyseniz sys.txt içeriğine bir satır eklemek sorunu çözebilir.
quote:
Orijinalden alıntı: hero4262321
Arkadaşlar hala sorunu çözemediyseniz sys.txt içeriğine bir satır eklemek sorunu çözebilir.
boş satır mı eklememiz gerekiyor? yoksa bir komut mu yazmamız gerekli
bu kısmı ekleyip kaydedin. Cihazı yeniden deneyin...
Bu da olmadı. Cihazı çöpe atacağız belli ki
quote:
[gps] port=7 baud=38400
Sadece bu kısmı ekleyince düzelmesi gerekiyor :(
Kendim denedim çünkü... Bu satırı silince uyduya bağlanmıyor cihaz.... Nasıl bir yapısı varsa artık...
denemediğim şey kalmadı. işin enteresan kısmı arada bir uydu buluyor ana ekrandaki gps bilgisi kısmında. navigasyona girince kımızı renkte ydu çubuğu buluyor. sanırım arıza var. internette araştıra soruştura piranhaya fason üretim yapan şirketi bile buldum :) ama cihazda tık yok.