Şimdi Ara

Piranha Web Cam (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
0
Favori
88.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler sonuçta apaçi mi piranha mı yada pegasus mu..lütfen yardım!!!!!!
  • arkadaşlar merhaba bundan 4-5 gün önce piranha web cam için araştırma yaptığımda burasını buldum yorumları okudum ve açıkçası internetten sipariş vermek daha çok işime geldi ki nevşehirdeyim burda o kadar çok bilgisayar parçası satan yok ve işin kötüsü kaliteli satan yok.
    şimdi bu web cami ben bidolu.com dam dan aldım,elime dün ulaştı. işyerinde en dandik bilgisyara yükledim ilk görüntüyü alim dedim açıkçası hayal kırkılığına uğradım. işi gücü bırakıp ya allah deyip başladım orasını burasını kurcalamaya,evirdim çevirdim,programın içindedki renk ayarlarıyla oynadım bir şeyler yaptım baktım görüntü idare eder hale geldi.tabi herkesin kendi zevkine kalmış bir olay,renk doygunluğu,beyaz ayarı,contrast....herneyse baktım çalışıyor ii dedim
    aldım eve geldim yemeğimi yedim büyük bir heyecanla kuruldum laptopun başına...ilk önce cd sini çıkardım. sürücülerini yükle dedim(cd yi de fiyakalı yapmışlar ha türkçe :)
    neyse yeniden başlaattım taktım usb girişine kamerayı,donanım bulundu dedi donanım sürücülerini otoamatik yükleyi seçtim önüme ne geldiyse yes dedim ve sonucunda program driverleri kurup masaüstüne de microsoftun yazılımı amcapı yükledi bastım ve başladım tekrar işyerinde yaptığım ayrlararı yapmaya hemen msn yi açıp web cami çok kullanan bir arkadasıma bağlandım.nasılım dedim.iyi hayırlı olsun dedi.
    nasıl lan dedim kalite....nolcak kamera işte dedi.lan naparımda bu adamın benim kameramın iyisi olduğunu kargo dahil 36 ytl(10 takssit) ye aldığım kameranın hemde kaliteli olduğunun ispatlarım...öyleyizdir hepimiz ya aldığımız iyisi olcak.
    jha dedim bunda ayarlar vardı çerçeve zart zurt neyse web cam ayarlarını seçtim msnin içinden vendor request denen menude bir sürü ayar var.seçtim bir tane,o da ne arkadstan aynen şöle
    bir refleks....alooo bu ne lan bana da yükleyelim bu progrmadan ne güzel lan bu çerçeveyi hangi program yaptı:))))işte dedim ya ilgisini çekti bir değişik oldu....dedim
    şuna baka ya millet arabasıyla hava atar biz bir web came kaldık:(
    neyse şaka bir yana arkadaslar bunları anlatırken aynı zaman da kamerayla ilgili bir sürü soruyada cevap veriyorum bilmem farkındamısınız:)
    evvveeet bu özllik hoşmuş gerçekten.ama foto çekme berbat....filcker(karelenme,titireme...)çok fazla.30 fps sonuçta böle olmasuı normal.
    beğendiğim bir başka şey daha alt maşasdı çok gösterişlei ve kaliteli bir mazlzemeden yapılmış sölemesi ayıp 2500 ytl lik bir laptopın ekranın tepesinde de şık durdu yani.laptopa takacaksın bu web cami çok kullanışlı bir klipsi var.
    ışıklara gelince 12 lüks ama karanlıkta beni hayalet gibi gösteriyor illa odanın ışığını açmak zorundayım,odanın ışığı açıkken ledler açıksa çok fazla göz alıyor.5 dakka sürekli baksan etrafı bembayaz görmeye başlıyorsun.ışık ayarının güzel yaparsanız görüntü ii sayılır .

şimi gelelim karşılaştığım bir soruna...bu web cami ben laptopta usb 1.1.e takmıştım.bendeki falsh diskin(corsair) usb 2 de daha ii performnas vermesi için pcmcia usb 2 dönüşütürücü aldım ve bilgisayara takmıştım. bir de web cami buna takim belkide usb2 de daha hızlı bir görüntü olur(usb 1:12mb/s usb2:480mb/s) bir taktım o da ne.
    divece çalışmıyor hatası haydi.tekrar cd yi taktım driveri yeniden yükledim.usb2 ye bağladım da yeniden yükledim.bir de baktım o da ne.....görüntü kare kare çok yavşladı. uzatmiim usb 2 de hız beklereken zorlanmış olackki 1-2 dakika sonra donmaya bilgisyaraı kitlemeye başladı. uyumsuzluk falan yok,usb 2 ye taktığım çok fazla sorunlu yazıcı ve scanner çalışıyor ama web cam donuyor ve kitleniyor her defasında reset atmak zorunda kaldım.bend e çıkardım tekrar usb1 e taktim. bir de usb uzatıcım vardı,böylelikle mikrofonunuda kullanma imkanım oldu. o da ne mikrofon çalışmıyor. ve görüntü donuyor. neyse kalsın ya kafam ağrıdı dedim. bu neya.... sorun sorun belliydi böle olacağı dedim.

kısacası arkadaşlar web camin görüntüsü yapıldığı malzeme gerçekten etkileyici keşke ccd olsaydı da cmos olmasaydı. ama bu fiyata fazlada bir şey beklelmemek lazım ha bir de vp-eye yazılımını kullandım. çok da fazla beğenmedim yazılım ve oyunları. şimdi amcap ayarı daha arayüzü güzel bir program arıyorum.bilen varsa da sölesin.aslında ben buraya sırf sizlere paylaşım için üye oldum.1 yılda yazılacak şeyleri yazdım.isteyen okumuştur. arkadaslar bu fiyata ii alın derim.

biraz sorun yarattı ama napalım hangisini alsak belkid eöle yapacaktı. üreticisi de VIMICRo diye firma duyan varmı ben duymadım ayrıcawww.piranha.web.tr adresi diye bir adres var üzerinde ama açtım will be soon diyor yani sonra hazırız neyse bu kadar yeter.görüşürüz.

ayrıntı ve anında görüntü nasıl diye görmek isyteyen olursa her akşam 19 dan sonra web camim açık aykuducalli@hotmail.com

ektaki web camin görüntüsü naslı diyenler için koyduğum bir resim.......

Piranha Web Cam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moongift -- 28 Ocak 2006 21:16:10 >

• arkadaslar, cam den kayıt yapıp izlediğimde cızırtı sesi geliyor, karsılıklı cahtte de karsıya aynı cızırtı sesi gidiyor. aynı sorunla karsılasan varmı,ayar mu gerekiyor yooksa hatalı mal mı,hepsiburada dan aldım,değiştirmem gerekirmi.
  • Piranha Web Cam

bir çok WEB CAM den çok daha ucuz ve başarılı, bence alınacak en iyi web cam..

Olivetti de alınabilir bence....
  • bende dün gittim sonunda buldum ve hemen akdım mecidiyeköyden pıranha yı herkese tavsiye ederim özellikl gc görüntüsü muhteşe insanın suratını tamamen gösteriyr düşünün gündüzü veya ışıklı ortamı söylememe gerek yok herhalde özellikleride süper zaten türkçe kurulum yapıyorsun olaay bitiyor.
    isteyen arkadaşım lursa msn den gösterebilirim görüntüsünü omerozkan24@hotmail.com
  • bence piranha en güzeli hem fiyatida uygun bende var gayet memnunum
  • Bunun isiklari kapatilabiliyormu gozume lazer gibi isik tutulmasini sevmemde
  • Arkadaşlar ben şu sıralar QAKE vep cam kullanıyordum. Hemen model numarasıda vereyim MG-WM1. Bugün elime bir tanede PIRANHA 4 lambalı olan modelden geçirdim. Herhangi bir CD falan olmadan takar takmaz benim bilgisayar tanıdı. Megerse ikisi aynı şeymiş. Neyse gelelim görüntü karşılaştırmasına. İşte ikisinide çalıştırıp çektiğim resim. Bu arada sürücü bulamazsanız, www.quake.com.tr de var. bakınca sol taraftaki QUAKE olan.

Piranha Web Cam

• tonythetonguc arkadaşın dediği konusunda ne diyceksiniz peki 1.3 interpolasyon fln ı brakın ortada 800 600 gibi sayıları içeren birşey bile yok.Aletin kendi prgramı bile kutunun üzerinde sözde idda edilen sayısal verilerin yarısını bile veremiyor.Kamera 350k bir kameraya göre çok güzel. Ama farkındaysanız 0.3k ile 1.3 k arasında dünyanın farkı var.Makina yapıyor dediği şeylerin en önemlisini yapmıyor ayrıca çok ucuz bir reklam biçimi sayıları şişirerek bir ürünü satmak değilmi yoksa? kamera bunları ypaıyor da bukadar kişi farkında diilmi 1.3k yaz kutuya belgesinde interpolasyonlu ibaresini düş ama interpolasyonlu bile olsa yapabil bunu.Haksızmıyım.Bende gidip bu kameradan alıcam ama bile bile insanı keriz yerine koydukları halde almak fln hiç içime sinmiyor.
  • arkadaslar benim sesim karsı tarafa cok az gidiyo bagırarak konusmam gerekiyor.

Ses ayarlarını yaptım..Eger microfon boostu acarsam da sesim rahat gidiyor ama ucak sesi gibi bi es cıkıyor!!

kısaca mikrofondan verim alamıyorum.

not : kamera kasanın hemen ustunde duruyor
  • merhaba arkadaslar
    bir sorum olacak.

hepsiburda sitesinde piranha 1211 webcamın video ozelligi ile ilgili:
    *30 fps (CIF), 15 fps (VGA) görüntü akış hızları yaziyor.

benim bildigim videonun akıcı olması,izlerken rahatsız etmemesi icin en az saniyede 25 frame olmalı.30 olması daha iyi
    fakat cihaz icin 15 fps vga diyor.Bu kısmı pratikte test eden,msn harici, tam ekran 640*480 veya 352*288(vcd) kayıt deneyimi olan arkadaslardan cevap bekliyorum.
    **Sonuc tatmin edici ise bende almak istiyorum.

saygılarımla.tesekkurler

surhaykoc@gmail.com
  • geçen cuma günü verdiğim sipariş elime salı günü ulaştı (hepsiburada.com)
    kameranın boyutu ve yanında gelen motion detector programı hoşuma gitti.
    ama dedikleri gibi 1.3 mp çekim yapamadım.

kamerayı size biraz tanıtmak ve boyutlarını görmeniz için birkaç resim ekliyorum.
    (kıyağımı unutmayın. kötü dial-up la 300-500 kb upload zor iş )

Piranha Web Cam

kameranın içini biraz kurcaladım. içinde bir çip kenarlarda ışıklar var. vede mikrofon ve kablo bağlantılarının dışında bozabilecek bi şey bulamadım.
    kabloları göz önüne almazsak sağlam bir yapısı mevcut

• içindeki algılayıcı ve lens geyet net gözüküyor.

Piranha Web Cam
  • çip in arka tarafı kablolardan ibaret.

Piranha Web Cam
  • kameranın boyutları websitelerinde pek net gözükmüyor. onun için
    bu foto yu çekmeyi uygun gördüm. disketin boyutuna göre kıyas yapın artık

Piranha Web Cam
  • bu da ışıklı hali.
    webcamin ışığını açınca biraz göz alıyor. bunu da söylemiş olayım

Piranha Web Cam
  • eğer webcam ile iyi fotolar çekebilirsem buraya eklerim.
    lens ile yakına ve uzağa odaklama yapabiliyorsunuz. bunun manuel olmasının hem dezavantajları hem de avantajları mevcut.
    mesela 0.5 cm den bile net görüntü alabiliyorum
    ancak normal durumlarda ayarlaması ve netleştirmesi biraz uğraştırıyor.
    ama iyi bir ayar tutturursanız da gayet net bir görüntüsü mevcut.
  • ya arkadaşlar, ben piranha webcamı kurdum görüntüde sorun yok da,sesim hiç gitmiyo!!!!!!!!!!!!!!
    napıcam???????***
    her şeyi denedim
  • bende bu gün aldım ama bazı sorunlar yaşıyorum.Misal cd den yüklerken bir dosya takılıyo ve yüksek cpu kullanıyo install tamamlanmıyor şansa o kurulumun açtığı dosyayı (setup.exe diil) kapatınca devam ediyo install ve bitiyor ilginç. 2. asıl sorunum amcep te kamerayı ilk kurduğumda sesi aktif hale getirmemiştim ve görüntü akıcıydı hareketlerim sırasında gecikme olmuyo du daha sonradan menüden sesi de aktif hale getirdim ve nedense görüntü daha geç gelmeye kare kare gelmeye başladı(yoksa bana mı öyle geliyor emin değilim) test etmem de birdaha mmkün olmadı çünkü gerizekalılar sesi aktif hale getirebilirken bunu deaktif hale getirmenin bir opsiyonunu koymamışlar,daha kötüsü programı kaldırdığım ve tekrar kurduğumda hala o yaptığım ses kartı ayarını hatırlıyo :( varmı bunun ses olayından kurtulmanın bir yolu.Ses le ilgili dosyayı fln silsek kurulduğu klasörden olmazmı. Olursa bu hangi dosya.

• arkadaşlar piranha 1.3 mp ks 1211 modelinin driverını hiçbir yerde bulamıyorum kendi cdsi kırılmış vaziyette elime ulaştı. benzer modellerin driverı ile hiç bir şekilde kurulmadı bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.