Ben de pirelli modemin file server ozelliginden faydalanmak icin external diskimi (500 gb - ext3 formatli) modemin usb girisinden bagladim. Fakat ne yaparsam yapayim diske upload/download hizim 11Mbps' i gecmiyor. Sonradan cihazin ingilizce manueline baktigimda normal USB girisinin version 1.1 oldugu belirtiliyor. Bu durumda benim bu hizi asamamam normal. Lakin ayni manuelde printer port'u gibi olan USB girisinin hizinin version 2.0 oldugu yaziyor.
Bende o portdan diskimi baglamak icin bir cevirici aldim ama ne hikmetse cevirici ile bagladigimda diske enerji gelmiyor (diger porttda sorun yok).
Aranizda harici diskini bu porta baglayan ve USB 2.0 aktarim hizina ulasan var mi?
Yardimlarinizi bekliyorum...
11Mbit hızını geçemediyseniz problem var demektir. Fakat 11Mbyte ile dosya gönderebiliyorsanız zaten modemim maksimum hızı ethernet üzerinden 100Mbit, o da 12,5Mbyte gibi bir değere denk geliyor, bu durumda problem yok demektir. Bu durumda en zayıf halka ethernet üzerinden 100Mbit destekleyen modem.
hocam zaten usb 1.1 maximum aktarım hızı kaç ki önce bi onu araştır istersen o zaman sebebini anlarsın...
selam,
elinizdeki cihaz pirelli DRGa226g ise USB 1.1 den çalışıyor, yeni verilen siyah Pirelli PRG 4202 cihazlardan kullanıyorsanız USB 2.0 çalışıyor,
bilginize .
quote:
Orijinalden alıntı: n3k
selam,
elinizdeki cihaz pirelli DRGa226g ise USB 1.1 den çalışıyor, yeni verilen siyah Pirelli PRG 4202 cihazlardan kullanıyorsanız USB 2.0 çalışıyor,
bilginize .
evet bendeki cihaz DRGa226g.. Bu cihazlarin dagitimi yeni mi basladi ? Acep basvursam degistitirler mi
DRG A226G'nin speklerinde 1 tane USB Host v2.0 (dikdörtgen), 1 tane USB Device (Client) v1.1 (kare) portu olduğu yazıyor.
Harici disk client olarak host portuna takılacağı için v2.0 çalışması lazım. 5 volt da veriyor olmalı.
Client portu modemi PC gibi başka bir host'a bağlamak için kullanılır, 5 volt vermez.
quote:
Orijinalden alıntı: scorpi0
DRG A226G'nin speklerinde 1 tane USB Host v2.0 (dikdörtgen), 1 tane USB Device (Client) v1.1 (kare) portu olduğu yazıyor.
Harici disk client olarak host portuna takılacağı için v2.0 çalışması lazım. 5 volt da veriyor olmalı.
Client portu modemi PC gibi başka bir host'a bağlamak için kullanılır, 5 volt vermez.
Evet spekleri tekrar kontrol ettim vede USB 2.0 olanin host portu oldugunu bende sonradan farkettim, client (kare) portun da ne amacla oldugu anlasildi Bununla birlikte USB 2.0 portuna bagli external diskim (formati EXT 3) hic bir sekilde performansli calismiyor. Test amacli olarak fat32 formatli usb flash disk de denedim performans yine surunuyor, hatta notebook u kabloyla router a direkt bagladim ama sonuc yine degismedi. Sonuc olarak ortalama up/down hizi 8-10Mbit/s (byte degil). Bu darbogaz nerden kaynaklaniyor anlamiyorum
bu modeme usb bellek taktım bağlantıyı denemek için ama bellek bağlı gözüküyor içine ulaşamıyorum kurulu vs gibib irşey mi yapmam lazım nereden browser'ına giriyoruz?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme