Şimdi Ara

Piyano Öğrenmek İstiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir gitar çalıyorum ve uzun zamandır gitarla birlikte piyanoya da aşırı bir ilgim sevgim var. Gitarla birlikte piyano dersi de almak istedim fakat gözüme kestiremedim ikisini birden . Geçtiğimiz hafta kursumdaki piyanoda kulaktan akorlarla birlikte bir dizi müziğinin parçasını çaldım. Daha sonra hocalardan biri beni dinlemiş ve bana çift el kullanma yeteğin var ve ellerin yatkın dedi. Bu açıkcası piyano sevgimi ateşlendirdi diyebilirim. Uzun zaman sonra 17 yaşında piyano öğrenmeye başlamak istiyorum. Etrafta piyano öğrenmede yaş sıkıntısının olmadığını okudum. Ayrıca kursla birlikte piyano aletleri de oldukça pahalı güzel kaliteli ve en ucuzları 1500 - 2000 TL arasında fiyatları var.

Sizlerin önerileriniz nedir?

Piyano öğrenmeli miyim?

Nasıl bir piyanoyla başlamalıyım?

Görüşlerinizi Bekliyorum.
    Teşekkürler.

• Arkadaşlar fikri olan yok mu ?
  • Ben de 17 yaşımda başladım. İlk önerim iyi bir hoca bulman ve kesin bir karar vermen, ondan sonra piyano arayışına girsen daha iyi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoca konusunda sıkıntı yok zaten kendisiyle de tanışıyorum gayet iyi bir hoca yaş konusunda da içimi rahatlattınız. Şu anda piyano seviyeniz nedir ?
  • Bu konuda fikri olan var mı arkadaşlar ?
  • Piyano başlaması en kolay, ustalaşması en zor enstrüman :)
    Bence piyano öğren, ne güzel müzik kulağın da var, yaşın da genç. Keşke senin yaşlarında başlayabilseydim ben de, ekonomik sıkıntılardan dolayı olmadı işte :D
    Piyano alırken tuşeye dikkat etmende fayda var.
    Önerebileceğim tuşeler Yamahanın GH ve GH3.
    Kawai'nin AHAIV-F, RH, RH2 ve RH3 aksiyonları.

1500-2000 arasına taşınabilir piyanolar bulman mümkün. Ama stand, tabure, pedal vs derken konsol fiyatına varabilir.
    Kawai, Roland, Yamaha ve Casio'nun PX-x50 serisini düşünebilirsin
  • i_lenker kullanıcısına yanıt
    Söylenecek herşeyi söylemişsin.

Gerçekten uzun ömürlü, parçası bulunan, gerçek piyano hassasiyetini Yamaha ve Kawaide bulabilirsin. Roland da var ama nispeten daha pahalıydı en son.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ispanyolca öğrenmek istiyorum
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: i_lenker

Piyano başlaması en kolay, ustalaşması en zor enstrüman :)
    Bence piyano öğren, ne güzel müzik kulağın da var, yaşın da genç. Keşke senin yaşlarında başlayabilseydim ben de, ekonomik sıkıntılardan dolayı olmadı işte :D
    Piyano alırken tuşeye dikkat etmende fayda var.
    Önerebileceğim tuşeler Yamahanın GH ve GH3.
    Kawai'nin AHAIV-F, RH, RH2 ve RH3 aksiyonları.

1500-2000 arasına taşınabilir piyanolar bulman mümkün. Ama stand, tabure, pedal vs derken konsol fiyatına varabilir.
    Kawai, Roland, Yamaha ve Casio'nun PX-x50 serisini düşünebilirsin

Bütçemi kısıtlamak zorunda kaldığım için ben de eğitim olayımı ertelemek zorunda kaldım. Gerçekten de çevremden de edindiklerime göre başlaması kolay fakat içeriği çok fazla ve gerçekten çok parça haznesi var. Gitara devam edeceğim sanırım. Çünkü 1000 TL lik bir bütçeyle kalitesiz bir piyano alıp daha sonra onun sıkıntısını yaşama istemiyorum. Büyük ihtimalle birikimlerden sonra Yamaha alacağım çünkü herkesin tek tercihinde hemen heme hepsinde bu marka var.

Siz de piyano konusunda bilgilisiniz sanırım. Kaç Yaşındasınız ? Seviyeniz nedir ? Kaç yaşında başladınız ?

• Mr.Admin kullanıcısına yanıt
    Başlangıç için yamaha p-35 ile başlayabilirsin şuan tam fiyatları bilmiyorum ama 1500tl civarı olması lazım.
    Kendim ortalama 14 aydır kullanıyorum, tuş hissiyatı,sesi vs başlangıç için gerçekten yeterli zaten tam boy 88 tuş, sade bir piyano, sadece açma kapama,ses artırma kısma ve fonksiyon tuşu var,fonksiyon tuşunun nasıl kullanıldığı kullanım klavuzunda anlatılmış oradan halledersin alırsan. En az 2 yıl götürür gibi seviyene gelişmene bağlı sonra bütçeye göre duvar tipi akustik alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 7 Ocak 2015; 13:28:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ciclista

Başlangıç için yamaha p-35 ile başlayabilirsin şuan tam fiyatları bilmiyorum ama 1500tl civarı olması lazım.
    Kendim ortalama 14 aydır kullanıyorum, tuş hissiyatı,sesi vs başlangıç için gerçekten yeterli zaten tam boy 88 tuş, sade bir piyano, sadece açma kapama,ses artırma kısma ve fonksiyon tuşu var,fonksiyon tuşunun nasıl kullanıldığı kullanım klavuzunda anlatılmış oradan halledersin alırsan. En az 2 yıl götürür gibi seviyene gelişmene bağlı sonra bütçeye göre duvar tipi akustik alınabilir.

Aldığınız zamanki fiyatını bilmiyorum fakat şu anda 1800 - 2100 civarlarında. Şu anda bütçemi kullanmıyorum. Daha da biriktirip Yamaha P105 ya da Arius almayı düşünüyorum. Kesinlikle duvar tipi alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Admin

quote:

Orijinalden alıntı: Ciclista

Aldığınız zamanki fiyatını bilmiyorum fakat şu anda 1800 - 2100 civarlarında. Şu anda bütçemi kullanmıyorum. Daha da biriktirip Yamaha P105 ya da Arius almayı düşünüyorum. Kesinlikle duvar tipi alacağım.

Keşke yeterli bütçemiz olsa da gidip kuyruklu akustik alsak ama işte maalesef :'(
    En iyi hissiyat tabiki kuyruklu akustik de verilebiliyor ama başlangıç için arius falan çok çok yeter.Ben p-35 i 1400 tl civarına almışım, o zamanlar döviz bu kadar azgın değildi çok artmış fiyatı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 8 Ocak 2015; 22:56:35 >

• Peki sizce ileri seviyeye ulaşabilmem için ne kadar zaman gerekli ? (Müzik aletlerine sıkı bağlıyımdır.Metodlara sıkı çalışır bol bol pratik yaparım. Kulaktan şarkı çıkarmaya çalışırım.)
    Normal müfredatla, okullarda piyano eğitimi 10 sene sürer. Amatör bir ileri seviye için 6-7 sene gider sanırım. (çok sesli sanat müzikleri (özellikle klasik, jazz) için konuşuyorum. İlk 2 senede bazı klasik eserler, orta seviye dahi çalınabilir uğraşılırsa. Ortaya çıkan yorum (genel yorum, tekniğin doğruluğu-düzgünlüğü, hızlı kısımların eşitliği vs.) profesyonel eğitimini tamamlamış bir konser piyanisti gibi olmayacaktır tabiki ama çalanı ve (ortalama bir dinleyiciyi) kesinlikle tatmin edecektir. Tabi bunları hep klasik eğitim üzerinden söylüyorum. klasik eğitimin ilk 2 senesi orta seviye dedim, bu zaten popüler müzikle uğraşan bir piyanistin üst seviyesine eşittir. Son olarak eğer eğitim aldığın hoca, klasik tipte sert kons hocalarındansa, sana profesyonel gibi eğitim vermeye çalışacak, müfredata göre gidecek, orta bir eser çalmak istediğinde sana izin vermeyecektir. Bunuda dikkate al ve gizli gizli bişeyler çalışırken (tüm öğrenciler yapar bunu :) ) mutlaka ama mutlaka teknik doğruluğunu bir şekilde kontrol et. Çok temel bir şeye yanlış alışırsan çok zorluk çekersin ayrıca çabuk yorulur parmaklar, eşit olmaz vs.

• Bana da Klasik eser mi yoksa piyasa tarzı mı çalmak istiyosun diye sordular Benim kabim klasikten yana fakat çok zor ve ilerlemesi de sancılı diye duydum, fakat gelişince güzel bir piyanist olacağı kesin. Bu iki tarz arasında neden bu kadar ayrım var ki ? Neden klasik çalarken piyasa da çalamıyorum Piyano ustalaşması çok uzun zaman alan bir alet. Bu yüzden olabildiğince acele ediyorum bir an önce eğitimi alıp ilerlemek için. Yanında gitarı da devam ettirmem gerekiyor tabi. İkisinin uyumlu olması işime geliyor Gitarda batı tarzı piyasa eserleri çalıyorum (klasik tecrübem de var). Bu yüzden piyanoda da piyasa tarzı eğitimi mi seçmeliyim ? Sizin tercihiniz ne olurdu ?

• Piyano eğitimi 12 yıl diye biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Klasik çalarken piyasa çalabilirsin zaten. klasik'in zor oluş nedeni çok fazla mekanik çalışma gerekmesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DnzIrmk

Klasik çalarken piyasa çalabilirsin zaten. klasik'in zor oluş nedeni çok fazla mekanik çalışma gerekmesi.

Hayır demek istediğim sizin de dediğiniz gibi hocalar karşı bu duruma. Benim için sıkıntı yok fakat klasikle birlikte piyasa öğrenmek neden hocalara ters düşüyor ki acaba ? Dediğiniz gibi samanaltı mı çalışsak piyasayı
    Katı ve kuralcı (adı üstünde klasik=kuralcı) olmalarının yanı sıra, pop veya eğitimin gidiş sırasında farklı seviye bir parçayla, yanlış öğrenme yada elin kasılması falan olmasın diye. Mesale eğitimde arpej çalışmaları daha oturmadan ve arpejler rahatça zorlanmadan hızlı çalınamadan gidip moonlight sonatının 3. bölümünü parmakları zorlayarak çalışmak doğru olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.