Şimdi Ara

Piyano Yardım Topiği ( Elim'den Geldiğince Yardım Edeceğim )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DH'de piyano ile hobi olarak uğraşanlar, virtüöz olmak isteyenler, yeni başlamışlar veya başlamak isteyipte ilk adımlarını nasıl atacaklarını bilemeyenlere yardım etme amaçlı bir topic açma gereği hissettim. Umarım faydalı olurum.

Yardım edebileceğim konular:

Notasyon ( Time Signature, Dynamics, Ledger Lines vs. )
    Armoni ( Scales, Chords, Key Signatures, Intervals vs. )
    Tempo ( Adagio, Andante, Presto vs. )
    Formlar ( Mazurka, Ballade, Waltz vs. )
    Koordinasyon, Kondisyon
    Piyano Mekanizması
    Piyano Seçimi
    Repertuar Seçimi
    Piyano Müziğin'de Dönemler ( Baroque, Classical, Romantic )
    Kompozitorler ( Fryderyk Chopin, Franz Liszt, Ludwig van Beethoven vs. )

hakkın'da istediğiniz soruları bu topic altın'da sorabilirsiniz en kısa zaman'da herkesin sorularını en anlaşılır biçim'de cevaplamaya çalışacağım.

Kendim'den bahsedeyim 8 yaşım'da piyanoyla tanıştım, 10 yaşım'da ilk konserimi verdim. 4 sene fazıl sayın yakın arkadaşı'nın'da için'de bulunduğu hocalar'dan ders aldım. Son 4 senedir ABRSM ( Associated Board of the Royal Schools of Music ve RCM ( Royal College of Music ) sınavlarına hazırlanıyorum.

• Hocam açtığınız konu için teşekkürler.
    Ben 9-10 yıldır müzikle uğraşıyorum.İlkokul 3'de piyano ile başladım.Fakat evimde piyano olmadığı için baba yadigarı Roland E-86 Syhntheiser ile devam ettim.Daha çok teorik eğitim aldım.Gam yapıları , intervaller gibi klasik müziğin temel öğelerine ağırlık verdim.
    Ortaokul yıllarımda gitara merak sardım.Ve sonrasında elime elektro gitar aldım.Blues ve Rock'n Roll kökenli müziklere ilgim olduğu için gamlarla iyice haşır neşir oldum.Şu an orta düzey doğaçlama solo yapabilecek seviyede bir solo gitaristim.
    Gitarda gün geçtikçe kendimi geliştiriyorum.Ancak piyano içimde ukte kaldı.İstesem kendimi piyanoda da geliştirebilirdim diyorum.Piyanonun başına oturduğumda , çalmak istediğim parçayı çalabiliyorum.Akor bilgim çok iyi durumda.Daha doğrusu bilgiden ziyade , gam bilgim iyi olduğu için bir akorun 5'li , 7'li akorlarını falan hemen çıkarabiliyorum.
    Yeniden piyanoya ağırlık versem mi diye düşünüyorum.Özellikle de , yengemin bana hediye ettiği Beher metoduyla başlasam mı diyorum.Ama böyle bir metodla başlamayı gözüm almıyor açıkçası
    Sizin bana tavsiyeniz ne olurdu ? Gitar çalan , klasik müzik temeli olan ve geçmişte Klavye/Syntheiser çalmış biri olarak ne yapmalıyım sizce ?

• quote:

Orijinalden alıntı: VGroove

Hocam açtığınız konu için teşekkürler.
    Ben 9-10 yıldır müzikle uğraşıyorum.İlkokul 3'de piyano ile başladım.Fakat evimde piyano olmadığı için baba yadigarı Roland E-86 Syhntheiser ile devam ettim.Daha çok teorik eğitim aldım.Gam yapıları , intervaller gibi klasik müziğin temel öğelerine ağırlık verdim.
    Ortaokul yıllarımda gitara merak sardım.Ve sonrasında elime elektro gitar aldım.Blues ve Rock'n Roll kökenli müziklere ilgim olduğu için gamlarla iyice haşır neşir oldum.Şu an orta düzey doğaçlama solo yapabilecek seviyede bir solo gitaristim.
    Gitarda gün geçtikçe kendimi geliştiriyorum.Ancak piyano içimde ukte kaldı.İstesem kendimi piyanoda da geliştirebilirdim diyorum.Piyanonun başına oturduğumda , çalmak istediğim parçayı çalabiliyorum.Akor bilgim çok iyi durumda.Daha doğrusu bilgiden ziyade , gam bilgim iyi olduğu için bir akorun 5'li , 7'li akorlarını falan hemen çıkarabiliyorum.
    Yeniden piyanoya ağırlık versem mi diye düşünüyorum.Özellikle de , yengemin bana hediye ettiği Beher metoduyla başlasam mı diyorum.Ama böyle bir metodla başlamayı gözüm almıyor açıkçası
    Sizin bana tavsiyeniz ne olurdu ? Gitar çalan , klasik müzik temeli olan ve geçmişte Klavye/Syntheiser çalmış biri olarak ne yapmalıyım sizce ?

Öncelikle hiçbirşey söylemeden evvel soracağım 3 şey var:

1) Fryderyk Chopin ve Franz Liszt ismini daha önce duydunmu ?

2) Herhangi bir Beethoven sonatasını daha önce icra ettinmi ?

3) Piyano ile uğraştığın yıllar'da en çok hangi dönem seni etkiliyordu ?

Bunları sormamın nedeni piyanoya bakış açını ve tarzını anlamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RemoteShoulder -- 17 Kasım 2009; 0:06:26 >

• Fryderyk Chopin ve Franz Liszt gibi isimleri biliyorum.Özellikle de Fryderyk Chopin , benimsediğim piyanistlerin başında gelir. Romantik dönem denen 1800'lerin başının en büyük sanatçısı bana göre Chopin'dir.

Malesef herhangi bir Beethoven sonatasını icra etmedim..

Her dönemden beni etkileyen sanatçılar oldu.Ama en çok Barok devri ağır bastı diyebilirim.Öyle ki , gitaristliğimde bile Barok devrinden etkilendim.Randy Rhoads , Y.Malmsteen gibi Barok devrini yansıtan gitaristleri benimsedim
  • quote:

Fryderyk Chopin ve Franz Liszt gibi isimleri biliyorum.Özellikle de Fryderyk Chopin , benimsediğim piyanistlerin başında gelir. Romantik dönem denen 1800'lerin başının en büyük sanatçısı bana göre Chopin'dir.

Her dönemden beni etkileyen sanatçılar oldu.Ama en çok Barok devri ağır bastı diyebilirim.Öyle ki , gitaristliğimde bile Barok devrinden etkilendim.Randy Rhoads , Y.Malmsteen gibi Barok devrini yansıtan gitaristleri benimsedim

Önerim teori konularını tekrar tek tek göz'den geçirmen çünkü aradan seneler geçmiş. Teori sürecin'de öğrenilmesi gereken konuların listesini sana p.m olarak atıp her konu'da takıldığın yerler'de destek sağlıyabilirim. Ve tabiki'de bir 88 tuşlu standart piyanoya ihtiyacın var bu bir duvar piyanosu olabilir bütçene göre değişen marka ve modeller olabilir kalkıp sana steinway and sons al demiyorum mesela ben 10 senedir aynı piyanomu ritmüller piyanomu kullanıyorum 6 ayda bir düzenli akort ettirmen gerekir. Gitar gibi kendin yapmaya kalkışmaman lazım piyano mekanizması çok karmaşıktır. Ve bunları uygularken bol bol dinlemeni tavsiye edicem. Chopin - Nocturnes, Mazurkas, Balladeları Liszt - Liebestraum, Macar rapsodileri bunlarıda dinle beethoven'dan moonlight sonata pathetique sonata ne kadar dinlersen ufkun okadar genişler herşey teori armoni değildir dinleyerek piyanonun sınırlarını anlarsın. Parçaları çalışmaya teorinin uzerınden geçtikten sonra başlaman lazım absrm grade 1 eserlerinden başlayıp isteğe göre 8 e kadar gidersin. Tabiki destek çok onemli maddi olarak iyiysen hoca tutabilirsin veya maddi durumun elvermiyorsa her türlü yardımcı olmaya çalışırım ilerlediğin yolda.

• quote:

Orijinalden alıntı: RemoteShoulder

quote:

Fryderyk Chopin ve Franz Liszt gibi isimleri biliyorum.Özellikle de Fryderyk Chopin , benimsediğim piyanistlerin başında gelir. Romantik dönem denen 1800'lerin başının en büyük sanatçısı bana göre Chopin'dir.

Önerim teori konularını tekrar tek tek göz'den geçirmen çünkü aradan seneler geçmiş. Teori sürecin'de öğrenilmesi gereken konuların listesini sana p.m olarak atıp her konu'da takıldığın yerler'de destek sağlıyabilirim. Ve tabiki'de bir 88 tuşlu standart piyanoya ihtiyacın var bu bir duvar piyanosu olabilir bütçene göre değişen marka ve modeller olabilir kalkıp sana steinway and sons al demiyorum mesela ben 10 senedir aynı piyanomu ritmüller piyanomu kullanıyorum 6 ayda bir düzenli akort ettirmen gerekir. Gitar gibi kendin yapmaya kalkışmaman lazım piyano mekanizması çok karmaşıktır. Ve bunları uygularken bol bol dinlemeni tavsiye edicem. Chopin - Nocturnes, Mazurkas, Balladeları Liszt - Liebestraum, Macar rapsodileri bunlarıda dinle beethoven'dan moonlight sonata pathetique sonata ne kadar dinlersen ufkun okadar genişler herşey teori armoni değildir dinleyerek piyanonun sınırlarını anlarsın. Parçaları çalışmaya teorinin uzerınden geçtikten sonra başlaman lazım absrm grade 1 eserlerinden başlayıp isteğe göre 8 e kadar gidersin. Tabiki destek çok onemli maddi olarak iyiysen hoca tutabilirsin veya maddi durumun elvermiyorsa her türlü yardımcı olmaya çalışırım ilerlediğin yolda.

Yeniden başlamak için bir piyanoya ihtiyacım var.Ancak bu , evlenip yeni bir eve çıkmadan önce mümkün değil gibi gözüküyor.Oturduğum ev bir apartman dairesi.Yıllar önce dayım eve piyano getirmişti benim için.1972 Rus Yapımı kaliteli bir duvar piyanosuydu.Ancak komşulardan gelen şikayet üzerine 10 gün sonra piyanoyu göndermek zorunda kaldık.
    Kaliteli piyano tonları olan tam profesyonel bir Syntheiserım var.Ancak biliyorum ki bu Syntheiserla olacak iş değil.88 tuşlu standart piyano şart.
    2 yıldır , alacağım Amerikan yapımı elektro gitar için para biriktirmekteyim.Piyano için de bir 2 sene yemem içmem biriktiririm sorun değil.Ama malesef evim uygun değil işte...
    İşin bir de zaman ayırabilme boyutu var tabi benim için.Üniversite derslerim ağır olduğu için müziğe eskisi kadar çok zaman ayıramıyorum.Hayatım gitar üzerine ve 60'ların , 70'lerin ve 80'lerin müzik akımları üzerine kurulu olduğu için boşa kalan zamanlarımın tümünü bunlara ayırmak durumunda kalıyorum.
    Ama eminim Para ve zaman durumum aynı anda iyi olduğu zaman tekrar biryerden başlayacağım.
    Söylediğiniz sonataları , rapsodileri not aldım.En yakın zamanda dinlerim.

İlginiz ve alakanız için tekrardan teşekkür ediyorum.İhtiyacım olduğunda Pm'den size ulaşacağım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RemoteShoulder

quote:

Yeniden başlamak için bir piyanoya ihtiyacım var.Ancak bu , evlenip yeni bir eve çıkmadan önce mümkün değil gibi gözüküyor.Oturduğum ev bir apartman dairesi.Yıllar önce dayım eve piyano getirmişti benim için.1972 Rus Yapımı kaliteli bir duvar piyanosuydu.Ancak komşulardan gelen şikayet üzerine 10 gün sonra piyanoyu göndermek zorunda kaldık.
    Kaliteli piyano tonları olan tam profesyonel bir Syntheiserım var.Ancak biliyorum ki bu Syntheiserla olacak iş değil.88 tuşlu standart piyano şart.
    2 yıldır , alacağım Amerikan yapımı elektro gitar için para biriktirmekteyim.Piyano için de bir 2 sene yemem içmem biriktiririm sorun değil.Ama malesef evim uygun değil işte...
    İşin bir de zaman ayırabilme boyutu var tabi benim için.Üniversite derslerim ağır olduğu için müziğe eskisi kadar çok zaman ayıramıyorum.Hayatım gitar üzerine ve 60'ların , 70'lerin ve 80'lerin müzik akımları üzerine kurulu olduğu için boşa kalan zamanlarımın tümünü bunlara ayırmak durumunda kalıyorum.
    Ama eminim Para ve zaman durumum aynı anda iyi olduğu zaman tekrar biryerden başlayacağım.
    Söylediğiniz sonataları , rapsodileri not aldım.En yakın zamanda dinlerim.

İlginiz ve alakanız için tekrardan teşekkür ediyorum.İhtiyacım olduğunda Pm'den size ulaşacağım.

Nezaman başlarsan haber ver herzaman yardımcı olmaya açığım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayatta en çok çalmak istediğim enstruman Fakat zaten gitar , bağlama , kabak kemane gibi aletleri çalarken birde ona sıçramak ve masraf yapmak zor geliyor bana.Gitara da yeni başladım sayılır 8 aydır gitar çalıyorum bir ders görmedim şimdi kalkıpta piano alsam derste görmem gerekir fakat ondan önce gitar var , gitar dersi almamışken pianoya atlamam hoş olmaz.Öğrenicekleri veya çalanları takdir ediyorum
  • Up
  • Evet tekrar burdayım sorulara devam
  • son up
  • Merhaba, ben Konya'dan Alperen... Piyano alacak gibiyim de, 2.000 TL civarında olan bi piyano olacak heralde, ve ben dijital pek istemiyorum, kuyrukluya zaten bu para yetmez, ben duvar piyanosu almayı düşünüyorum, biraz yardımcı olsanız....
  • Selamlar öncelikle topik için teşekkürler. Piano dinlemeye bayılıyorum. Artık çalmam gerektiğini de düşünüyorum. Bir zamanlar Ray Charles - Norah Jones dinleyerek sevdiğim jazz piano dan sonra şimi daha senfonik piano tınılarına merak salmaya başladım. Geçenlerde Amelie filminin soundtrack'inde dinlediğim bir parçayı çalmak istiyorum ilk piano öğrendiğimde, belki bilirsiniz hocam, la valse d'amelie - piano version..
    Şimdi size 2 sorum var birincisi, piano çalmayı öğrenmek için piano alarak mı başlamalıyım ? Yoksa ? Bir profesyonelden ders alarak mı başlamalıyım ?
    Yardımlarınızı rica ederim.
    Tşk
  • Arkadaşa sınırsız çizilmiş.Başka bir piyanist gerek bize
  • merhaba,3000tl ye kadar konsol piyano alacağım 2.el,bu fiyat aralığında pearl river,hermann mayer,lirika ve belarus var. bunların arasından yada başka bulabileceğim en kaliteli en iyisi hangisidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.Rendroy

Arkadaşa sınırsız çizilmiş.Başka bir piyanist gerek bize

Aynen

Bi' de "Elim" kelimesini özelleştiren ilk insan herhalde gördüğüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirral

merhaba,3000tl ye kadar konsol piyano alacağım 2.el,bu fiyat aralığında pearl river,hermann mayer,lirika ve belarus var. bunların arasından yada başka bulabileceğim en kaliteli en iyisi hangisidir?

Hocam konuyu hortlatmış olucam ama bu sorulara yanıt bulabildiniz mi? Aynı sorular benim de kafamın içşnde şu aralar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.