Şimdi Ara

PIYASADA BENZERI YOK : MICROTEK MP500 DIGITALBOX (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
6.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu cihaz hakkında fazla bilgim yok ama kullanım amacına göre kişiyi tatmin edebilir ama 5MP gibi reklamlara fazla güvenmeyin 2MP ilk canon nikon vs. daha düşük çözünürlüğe sahip olmasına rağmen büyük ihtimalle daha iyi fotoğraf çekecektir. Bu fiyat aralığındaki makinelerde ccd olması avantajdır daha iyi fotoğraflar çekersiniz CMOS daha az pil tüketir dediğiniz gibi SLR makinelerdede kullanılır ama sizin örnek verdiğiniz CMOS makinelerin fiytları ne kadar 1000$ mı yoksa daha fazla mı ? bu cmos sensörleri sizin alette kullanmazlar bunlar pahalı ve özel sensörlerdir.
    Bu demek değilki bu makine alınmaz kişiden kişiye değişir. Bendeki kodak 4230 fotoğraf makinesi bana yeterken başkasına göre beş para etmez. Millet yüzlerce dolara hoparlör alırken bana 20$ lık yeterde artar bile bu sizin beklentilerinize bağlı her şeyi dörtdörtlük yapmasada olur derseniz alınabilir

• quote:

Orjinalden alıntı: CYBERMANIAC

Beyler hala ısrar ediyosunuz koru korune karalamakta.Kardesim 1. si bu alet o bildigin kore mallarından falan deil.Microteki icinizden kimse duymamıs galiba ben buraya extra bilgi geciyorum:Tayvanın koklu bilgi teknolojisi sirketlerinden biri olan microtek 1980 yılında kuruldu.Su anda 1.100 calısanı bulunan sirketinkendi adına 100 un uzerinde patenti bulunuyor.AR-Ge ye onem veren ve yatırım yapan Microtek ilk OCR yazılımlı tarayıcı gibi pek cok ilke imza atmıs bi sirket .Goruntuleme urunleri konusunda UZMANLASMIS olan sirket ;dijital kamera,tarayıcı,ekran,projektor,DVD player urunlerinin hem tasarımını hem de uretimini gerceklestiriyor.OZELLIKLE dijital kamera ve tarayıcı urun grubunda cok genis urun yelpazesi bulunan microtekin ABD,Cin ve Singapurda da ofisleri bulunuyor.2.si Yine haberiniz varmı bilmiyorum ama Microtekin turkiyedeki distributoru INFRONIC.Yani urunun dagıtımı infronicden yapılıyo ve su anda cogu sanal magazada mevcut.3.su Urunu alanlar veya deneme sansı bulanların tumu sunu soyluyo goruntu kalitesi ve ekran netligi ve video kayıt kalitesi mukemmel.4.su bi arkadas cmos ve ccd den bahsetmis:Fakat yeni gelismelerden haberi yok galiba.Artık Canon,Microtek,Sony gibi soz sahibi firmalar cmos sensorunu bazı teknolojilerle oyle gelistirdilerki bazı ccd sensorlerini geride bırakmayı basardılar.Dediginiz gibi piyasada dandik cmos sensorlerin kullanımı da fazla aslında size bu konuda hak veriyorum.Ancak microtek bu konuda yılların deneyimine sahip ve uzmanlasmıs bi firma.Dikkatli olalım lutfen.Canon zaten cmos dan sasmıyor ve sony de yeni urunlerinde cmos sensorunu kullanıyor.Ancak yine de genel olarak dusundugumuzde ccd cmosdan iyi.Ancak yakın gelecekte bu degisecek gibi duruyor.Daha dogrusu isin uzmanları boyle diyo.

CYBER dostum iyi guzel konusuyosun milleti banliyosun da o kadar insan bosa konusmuyo. Yazimin tamamini dikkatli oku lutfen hem kendi deneyimimi de anlatayim sana. Gecen sene bir Mustek dv5500 kamera aldim, aynen bunun ozelliklerine sahipti, hem de uzerinde CCD sensor vardi. Simdi bana mikrotek gibi dandik markanin yok 1980 de kurulmus yok su kadar calisani varmis yok Ar=Ge imis deme, Mustek de bu piyasada yilardir var, turkce web sitelerinde online teknik hiozmetleri falan sunuyolar ve adamlarin teknik servisleri muhtesem zira az sonra anlatacagim sebeplerden dolayi aldigim aleti 6 ay kullanmama ragmen geri aldilar. Bu makine de de mp3 dur ses kaydidir videodur hepsi vardi ama nasil var. Bir kere bu tur her ozelligi barindiran aletler aslinda hicbir isi adam gibi yapamiyoorlar. Arkadaslarin da soyledigi gibi insanlar aptal degil ve fotograf makinelerinden tut da videolara ve hi-fi ses sistemlerine dunyanin paralarini yatiriyolar. Yani bu boyuttaki aletin tum bu islevleri birak mukemmeli vasatin ustunde yapmalarini bile beklemek buyuk bir yanilgi olur. Simdi beni aleti gormeden hukum yapmakla suclayacaksin ama bizim de bu konuda yillardir tecrubelerimiz var. Mustek olayina geles=cek olursak aletin video cekimi gunduz gunes altinda gayet iyiyken, oda icinde apaydinlik ortamda tam bir facia (CCD olmasina ragmen), karanlik cekiyodu alet, anilarin her zaman gunes altinda gerceklesmiyo, fotoda odaklama sorunu vardi ki muhtemelen bu boyutlarda dandirik optik duzenegi olan mikrootekde de booyle sorunlar yasayacaksin, kaldi ki o aletteki minik flas CMOS sensorle gece footo cekimini imkansiz hale getirecektir. DV5500 un mp3 kalitesine gelecek olursa tam bir faciaydi diyebilirim zira sesler teneke gibi geliyodu. anlayacagin o aletle ben adam gibi bisey yapamadim ve 2 hafta sonra evde ise yaramaz aletler arasinda yerini aldi. Allahtan 3 defa ayni sorunu cikardi da Mustek servisi aleti 6 soonra da olsa geri aldi paramla ise yararli biseyler aldim. Simdi belki bana da kizacaksin ama gercekten o aletle adam gibi bisey yapamazsin, 5 MP olayina kesinlikle aldanma zira cozunurluk bir footooda kalite anlamina gelmez. Ama karar senin tabi en nihayetinde. Alacaksa

• Ben bu cihazı kurban bayramında kullanmak için aldım. Alalı 3 hafta kadar oldu. Uzun süreli kullanmadım ama bir çok özelliğine 1 kez baktım. Cihazı daha bir kez şarj ettim. Ondada akşamdan sabaha kadar bırakmıstım. Normalde pilini çıkarıp şarj cihazına takıyorsun ve şarj cihazı üzerinde şarj durumu hakkında bilgi veren ledler var. Dolduğu zaman anlayabiliyorsun. Ama sanırım 2-3 saatte doluyordur. Cunku cihazı alıpta actıktan sonra kısa 1-2 saat kadar sarja taktıgımda dolu gstermeye baslamıstı. Cihazın video kaydı tatmin edici. Bazı cep tellerinde oldugu gibi frame lerin dalga dalga olması veya kitlenmesi gibi bir durum goremedim. Video akıcı bir şekilde izlenebiliyor. Kendi ekranında ekranın en dış kısımlarında hafif titreşimler var. Sanki görüntü biraz titriyor gibi. Görüntü mat. Açıkcası tam net değil gibi gördüm ben. Ama çektiği resim ve videoları bilgisayardan net bir şekilde gösteriyor.Kulaklıgınıda birkaç dakika kullandım. Kendi üstündeki hoparlorler bitaz hırıltılı iken kulaklıgı taktıgımda berrak bir ses duyuyorum. Sesin sounun actıgımdada bozulma olmuyor. Kulaklığı iyi bana göre.

• arkadaşlar ben ürünü deneme fırsatı buldum bir nt mağazasında yanlız cihaz divx destekli dior ürün kataloğunda ama muallakta olduğum şey alt yazı desteği varmı öğrenemedim bileniniz varmı ses kalitesi fena deil birde mağazadaki kutu içeriğinde kulaklık yoktu yada aradan kaynamış kaybolmuş felan zaten bi tane vardı ama ses kalitesi fena sayılmaz alt yazı desteği hakkında bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim hörmetlerrr
  • dostum divx e altyaziyi filmin bir parcasiymis gibi yapistiran programlar mevcut
  • Dostum aleti deneme fırsatı buldum bi arkadasımın arkadası almıs sag olsun aleti bi gunlugune bana verdi.İsterseniz hemen urunu anlatayım bizzat kendim denedim ve iste yazıyorum 1-)Ses kalitesi merak ettigim konuydu ve ses kalitesi beklemedigim kadar kaliteli ses net ve yuksek sesle dinlenince bozulma olmuyo ayrıca extradan kulaklık almanıza da gerek yok kendi kulaklıgı yetrli.2-Video kaydettim hem de sıkılana kadar ve video kalitesi de harika 25 fps ayarınada video kaydedebiliyo zaten.Ekran netligi ise cok mukemmel olmasa da kesinlikle net sayılabilir ve ihtiyaclarımı karsılıyo. zaten ekran buyuklugu de yeterli 2.5 inc.Film ve klip izlemek gayet keyifli.3-Kamera ozelligine gelince telefondaki kameralarla tartısılmayacak kadar iyi.Kendisinde barındırdıgı cesitli ayarlarla loş ortamlarda bile kaliteli ve net goruntuler yakalayabiliyosunuz.4-Dahili hoparlorler cok iyi ve net bir ses vermiyo ancak elinde dinlediginde sesi net olarak alabiliyosun.Yani elimde video izlerken sesi net sekilde alabiliyorum.Kararım artık kesinlesti gibi benim de artık gelecek hafta bir microtek digitalbox ım olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CYBERMANIAC -- 2 Ocak 2006 13:18:58 >

• Walla bunları duyduktan sonra bende 2-3 tane alırım.. Hediye falan..
  • Iste bunlar da diger kullanıcıların gorusleri;INFRONIC DEN:peri
    Televizyonda izlemek isteyipde ,izleyemediğim prg kayıt edip istediğim zaman izleyebiliyorum.. resim kaliteside çok iyi. Bu üründe yok yok .. 10 üzerinden 10.. Aldığınıza pişman olmayacaksınızzz
    nebi yılmaz almadan önce tereddütleim vardı ama ürün mükemmel boyutuna göre işlevleri sıra dışı! tabi ilave kart almanızda fayda var. serdar orkun mazlum ilk başta çok düşündüm ama alınca isabetli bir karar oldu müzik keyfi sokaklarda hep yanımda süper bi ses kalitesine sahipbununlada bitmiyor fotoğraf çrkiyorum hesap yapıyorum sizde kullanınca hak vereceksiniz ferdi ayas herşey var ama radyo eksik ama foto kalitesi mükemmel her kese tavsiye edrim sd kart olması artı bir yön kesin alın gözü kapalı.

• ii de video oynatan aletler için sd kart yetersiz olacaktır.bende bu aletle ilgileniyordum gerçekten özellikler ii geldi fakat hafıza beni tatmin etmez.gerçekten video oynatan bir alet için hafıza yetersiz ne kadar sd kart takarsan tak o aleti yanında taşıdığında video arşivini yanında götüremezsin.film zaten sd kartın 2 gb olsa bile hafızanın yarısını doldurur.büyük düşünceler sonucunda şu an i pod nano almaya karar verdim ilerde 5g ye geçiş yapabilirim.aslında i pod 30 gb ı 600 ytl ye gördüm.microtek 2 gb sd kart ile birlikte bile bi işe yaramaz gibime geliyor.zira video oynatan kaliteli markaların aletleri 30 gb dan başlıyor.i pod u gidip hafta sonu alacam başta tereddütlerim vardı microtek alsam mı ama gerçekten değmez!!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: linkin8888

ii de video oynatan aletler için sd kart yetersiz olacaktır.bende bu aletle ilgileniyordum gerçekten özellikler ii geldi fakat hafıza beni tatmin etmez.gerçekten video oynatan bir alet için hafıza yetersiz ne kadar sd kart takarsan tak o aleti yanında taşıdığında video arşivini yanında götüremezsin.film zaten sd kartın 2 gb olsa bile hafızanın yarısını doldurur.büyük düşünceler sonucunda şu an i pod nano almaya karar verdim ilerde 5g ye geçiş yapabilirim.aslında i pod 30 gb ı 600 ytl ye gördüm.microtek 2 gb sd kart ile birlikte bile bi işe yaramaz gibime geliyor.zira video oynatan kaliteli markaların aletleri 30 gb dan başlıyor.i pod u gidip hafta sonu alacam başta tereddütlerim vardı microtek alsam mı ama gerçekten değmez!!!!

Dostum urun divx oynatabiliyo yani herhangi bir video formatının boyutlarını 1/3-1/5 (sen belirliyebilirsin) oranda sıkıstırabilirsin.Zaten ekran bir Tv veya lcd ekranları kadar buyuk olmadıgından sıkıstırdıgın videoları goruntude bozulma olmaksızın 2.5 inc ekranda sorunsuz sekilde izleyebilirsin. 1gb hafıza kartı benim ihtiyaclarımı karsılar acıkcası ama seni bilemem.Zaten izledigimiz filmleri arsiv olsun diye alette saklayacak deiliz ya.Bunun icin tam 200gb bir harici hardiske sahibim zaten.Yani filmi Izleyince hafıza kartından siler yenilerini yuklerim olay bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CYBERMANIAC -- 3 Ocak 2006 12:25:00 >

• Öncelikle merhaba. Bu benim ilk mesajım.

İkinci olarak:
    Yıkıldım!

Bu ürün benim de bir süredir takip ettiğim ve almak istediğim bir ürün.

Ancak, bugün, ürünün ithalatçısı Infronic'in teknik servisini aramam sonucu
    ortalama deşarj süresinin 3 saat olduğunu öğrenmem beni büyük hayal kırıklığına
    uğrattı. MP3 dinlerken 3 saat olduğunu, görüntü dosyası izlerken bu sürenin
    2 saat-2 saat 15 dakika civarına düşeceğini söylediler.

Altyazı desteği yok. Alıyorsanız, her seferinde, altyazıyı filmin bir parçasıymış gibi
    yapıştırmakla uğraşmayı da göze alacaksınız. Bunu göze almıştım.

Alet, film izlemenin yanı sıra bir divx player gibi kullanılabiliyor, televizyona bağlayıp
    divx filmleri izleyebiliyorsunuz.

512 mb. hafıza ile 60 dakikalık(civarı) görüntü çekilebiliyor(muş).

microtek'in sitesinde yazdığına göre en fazla 1 gb'lık sd card kullanılabiliyor.
    http://www.microtek.com.sg/Product.php?Product=Detail&P_Id=143&Kword=mp500&Select=All&FirstData=0

Fotoğrak makinesi, video kamera, tv'den kayıt, mp3 çalar, kart okuyucu,
    divx film oynatıcı, izleme, usb bellek, ses kaydı özellikleri var.

Şu anda fotoğrak makinesi, mp3 player, mp4 player,
    video kameraya ayrı ayrı para ayırabilecek durumda değilim. Ancak şöyle de bir
    durum var: Dışarda bir yerde film izleceksem, o yere gidene kadar MP3 dinlemeden
    durmam gerekiyor. Bir de hafıza mevzusu var. Hafıza konusunu bile kabullenmiştim.
    Bilmiyorum..

Yalnız teknik bilgisi olan arkadaşlara bir şey sormak istiyorum. Telefonla görüştüğümde
    ürün ile ilgili detaylı bilgisi olan arkadaşa ulaşamadıklarını söylediler ancak yukarda
    söylediğim bilgiyi(deşarj süresi) verdiler. Microtek'in sitesinde
    "1100mah rechargeable Lithium battery" yazıyor.
    Mp3 playerlar'ı incelerken 500-600 mah'lık lityum pili olan Mp3 playerlar görmüştüm.
    "Mah" nedir, pilin "deşarj süresi" ile ilgisi var mıdır? İstemeden de olsa
    yanlış bilgi vermiş olabilirler mi?

• abi bir sey sormak istiyorum sen simdi mp3 unde fotograf ozelligi olsa nolur olmasa nolur ben o aleti mp3 dinlemek icin aliyorum ve bine ses kalitesi ve tipi ilgilendirir goruntu cekmek istersem kameramla cekerim fotograf cekmek istersemde cikaririm cebimden dijital fotograf makinami ve fotografimi cekerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: vandosa

abi bir sey sormak istiyorum sen simdi mp3 unde fotograf ozelligi olsa nolur olmasa nolur ben o aleti mp3 dinlemek icin aliyorum ve bine ses kalitesi ve tipi ilgilendirir goruntu cekmek istersem kameramla cekerim fotograf cekmek istersemde cikaririm cebimden dijital fotograf makinami ve fotografimi cekerim

sorumun cevabı tam olarak bu olmasa da, senin sorunun cevabını mesajımda bulabilirsin. yine de tekrar
    yazayım:

video kameraya ayrı ayrı para ayırabilecek durumda değilim.

benim cihaz ile ilgili beklentilerim vaad ettiklerini "standart kalite" ile gerçekleştirmesi. yüksek beklentilerim yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: natart

Öncelikle merhaba. Bu benim ilk mesajım.

İkinci olarak:
    Yıkıldım!

Bu ürün benim de bir süredir takip ettiğim ve almak istediğim bir ürün.

Ancak, bugün, ürünün ithalatçısı Infronic'in teknik servisini aramam sonucu
    ortalama deşarj süresinin 3 saat olduğunu öğrenmem beni büyük hayal kırıklığına
    uğrattı. MP3 dinlerken 3 saat olduğunu, görüntü dosyası izlerken bu sürenin
    2 saat-2 saat 15 dakika civarına düşeceğini söylediler.

Altyazı desteği yok. Alıyorsanız, her seferinde, altyazıyı filmin bir parçasıymış gibi
    yapıştırmakla uğraşmayı da göze alacaksınız. Bunu göze almıştım.

Alet, film izlemenin yanı sıra bir divx player gibi kullanılabiliyor, televizyona bağlayıp
    divx filmleri izleyebiliyorsunuz.

512 mb. hafıza ile 60 dakikalık(civarı) görüntü çekilebiliyor(muş).

microtek'in sitesinde yazdığına göre en fazla 1 gb'lık sd card kullanılabiliyor.
    http://www.microtek.com.sg/Product.php?Product=Detail&P_Id=143&Kword=mp500&Select=All&FirstData=0

Fotoğrak makinesi, video kamera, tv'den kayıt, mp3 çalar, kart okuyucu,
    divx film oynatıcı, izleme, usb bellek, ses kaydı özellikleri var.

video kameraya ayrı ayrı para ayırabilecek durumda değilim. Ancak şöyle de bir
    durum var: Dışarda bir yerde film izleceksem, o yere gidene kadar MP3 dinlemeden
    durmam gerekiyor. Bir de hafıza mevzusu var. Hafıza konusunu bile kabullenmiştim.
    Bilmiyorum..

Yalnız teknik bilgisi olan arkadaşlara bir şey sormak istiyorum. Telefonla görüştüğümde
    ürün ile ilgili detaylı bilgisi olan arkadaşa ulaşamadıklarını söylediler ancak yukarda
    söylediğim bilgiyi(deşarj süresi) verdiler. Microtek'in sitesinde
    "1100mah rechargeable Lithium battery" yazıyor.
    Mp3 playerlar'ı incelerken 500-600 mah'lık lityum pili olan Mp3 playerlar görmüştüm.
    "Mah" nedir, pilin "deşarj süresi" ile ilgisi var mıdır? İstemeden de olsa
    yanlış bilgi vermiş olabilirler mi?

Dostum aletin bu kadar kısa surede sarjının bitecegine dogrusu inanamıyorum.Ben arkadas aracılıgıyla biraz elime alıp kullanmıstım ve en az 3.5-4 saat kullandgımı hatırlıyorum.Senin dedigine gore 3 saatte bitmesi lazımdı.Sen tekrar telefon acıp sorarmısın lutfen ben de muallakta kaldım.

• Dostum bu işin muallağı yok işte. Bu kadar övmeye değermiymiş değmeymişsin gördük yukarda....
  • quote:

Orjinalden alıntı: CYBERMANIAC

Dostum aleti deneme fırsatı buldum bi arkadasımın arkadası almıs sag olsun aleti bi gunlugune bana verdi.İsterseniz hemen urunu anlatayım bizzat kendim denedim ve iste yazıyorum 1-)Ses kalitesi merak ettigim konuydu ve ses kalitesi beklemedigim kadar kaliteli ses net ve yuksek sesle dinlenince bozulma olmuyo ayrıca extradan kulaklık almanıza da gerek yok kendi kulaklıgı yetrli.2-Video kaydettim hem de sıkılana kadar ve video kalitesi de harika 25 fps ayarınada video kaydedebiliyo zaten.Ekran netligi ise cok mukemmel olmasa da kesinlikle net sayılabilir ve ihtiyaclarımı karsılıyo. zaten ekran buyuklugu de yeterli 2.5 inc.Film ve klip izlemek gayet keyifli.3-Kamera ozelligine gelince telefondaki kameralarla tartısılmayacak kadar iyi.Kendisinde barındırdıgı cesitli ayarlarla loş ortamlarda bile kaliteli ve net goruntuler yakalayabiliyosunuz.4-Dahili hoparlorler cok iyi ve net bir ses vermiyo ancak elinde dinlediginde sesi net olarak alabiliyosun.Yani elimde video izlerken sesi net sekilde alabiliyorum.Kararım artık kesinlesti gibi benim de artık gelecek hafta bir microtek digitalbox ım olacak.

Dostum aletin bu kadar kısa surede sarjının bitecegine dogrusu inanamıyorum.Ben arkadas aracılıgıyla biraz elime alıp kullanmıstım ve en az 3.5-4 saat kullandgımı hatırlıyorum.Senin dedigine gore 3 saatte bitmesi lazımdı.Sen tekrar telefon acıp sorarmısın lutfen ben de muallakta kaldım.

arkadaslar yanil miyorsam bu iki cumler arasinda birazcicik fark war simdi bi gunmu denedin yoksa 3.5-4 saatmi yada soyle kivirabilrisinn bu cok ovdugun eline gecen bir firsat gibi gordugun aleti bir gun icinde 3.5 4 saat kullandim dersen celiski kalmaz ama bu seferde diger solediklerin inandirii olmaz

• Sevgili CYBERMANiAC; ben bu cihazı daha yeni aldım su an için herseyi gayet güzel benim için sorun olan tek şey içerisine attığım videoları izleyemiyorum formatı cihazın istediği gibi divx ve avi ama göster bölümüne geldiğimde dosyayı göremiyorum ve tabikiizleyemiyorum senden ricam bunu nasıl yapıyorsunuz bana izah etmen teşekkürler sevgiler.
  • quote:

ortalama deşarj süresinin 3 saat olduğunu öğrenmem beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. MP3 dinlerken 3 saat olduğunu, görüntü dosyası izlerken bu sürenin 2 saat-2 saat 15 dakika civarına düşeceğini söylediler.

3 saat pilmi dayanırmış yuh yane

• Böyle aletler dandik geliyor bana,bir araba özellik yazıyorlar hepsini toplasan yine bir şeye yaramıyor...Ayrıca bu markanın fotoğraf makinesi piyasasında Canon,Nikon gibi ürünlerle yanyana adının geçmesi imkanız çarpı imkansız çarpı imkansızdır...Sallamayın,önemli bir yermiş...Ayrıca sensörle iş bitmiyor önemli olan lenstir eğer öyle olsa borunun ucuna takardık 10 megapiksel ccd sensör en kral fotoğraf makinesi olurdu... Artı buna ek olarak yukarda arkadaş belirtmiş EOS-1Ds Mark II Cmos kullanıyor diye,o makinenin Türkiye fiyatı 15-20 milyar arası,onun kullandığı Cmos'la bunun kullandığı Cmos arasında dünyalarca fark var....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arhavili_08 -- 13 Şubat 2006 18:13:41 >

• arkadaşlar ben bu aleti aldım. sorunuz varsa cevaplıyabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.