Bildirim
Piyasada İphone 7 Plus Kalmadımı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
2 ay fazla hocam.apple dan alsaydınız madem havale yapcaktınız.bu sene normal 7yle plus arasında çok fark oldu.haliyle herkes diz modele değil plus a yöneldi.ama 2 ay alamayacak kadarda değil. -
Paranızı alıp 128gb modeli 3900tl-3500tl arası bulabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 27 Aralık 2016; 14:30:45 > -
Teknosa'dan kurtulmak istiyorsanız çeki uygun fiyatlı satın başka bir yerden nakit alın. telefon beklemek için 2 ay çok fazla bir süre. -
quote:
Orijinalden alıntı: anatolianwarrior
2 ay fazla hocam.apple dan alsaydınız madem havale yapcaktınız.bu sene normal 7yle plus arasında çok fark oldu.haliyle herkes diz modele değil plus a yöneldi.ama 2 ay alamayacak kadarda değil.
Ne çok büyük farkı? Gereksiz 2X optik zoom'dan ve beta bokeh modundan başka bir işe yaramayan, görüntü kalitesini vs. değiştirmeyen ikinci kamera mı? 3 GB RAM falan demeyin de şimdi. Büyük ekran ve büyük çözünürlüğe o 3 GB doğru orantılı olarak anca yetiyor zaten.
Sizi kesinlikle tenzih ederim ama işte çoğu insan iki cihaz arasında gerçekte ne fark olduğunu bilmeden, "Oo bunda iki kamera var deli gibi çekiyordur hee" kafasıyla yaklaşıp, biraz da hava atma güdüsüyle Plus'lara dadandı.
-
Kur artınca stokçuluk başladı. Yılbaşından sonra gökten yağar hepsi zamlı fiyatlarla. -
ben alırım çeki ama kaçtan vereceği önemli. bide böyle durumlarda tek parçamı veriyorlar yoksa tutar yüksek diye 500 500 mü 1000 1000 mi veriyorlar bilginiz varmı. -
hali hazırda batarya ve ekran çözünürlüğü farkı vardı üstüne 2x optik zum ,bokeh efekti, 3 gb ram geldi.pardonda gereksiz 2x optik zum derken??2x kayıpsız yakınlaştırma sağlıyor sana daha ne.10x e kadarda iyi ışık alırsa optik ayarında dijital zum sağlıyor.lansmanda öyle dediler.düz 7de 5x dijital var sadece.bokeh efektini gören arkadaşlar şaşırıyorlar ohaa nasıl çekiyor diye.artık bütün profil fotolarımda bu efekt var.bence çok güzel bi ayrıcalık olmuş.zumdan çok bunu beğendim.ayrıca 3 gb ram iphone için nedir biliyomusunuz?hemen hemen en uzun ömürlü cihaz olacak demektir.lütfen insanları manipüle etmeyin.hadi onu geçtim plus incelemelerine bakın herkesin en çok övdüğü cihaz bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatolianwarrior -- 27 Aralık 2016; 17:47:42 > -
quote:
hali hazırda batarya ve ekran çözünürlüğü farkı vardı üstüne 2x optik zum ,bokeh efekti, 3 gb ram geldi.pardonda gereksiz 2x optik zum derken??2x kayıpsız yakınlaştırma sağlıyor sana daha ne.10x e kadarda iyi ışık alırsa optik ayarında dijital zum sağlıyor.lansmanda öyle dediler.düz 7de 5x dijital var sadece.bokeh efektini gören arkadaşlar şaşırıyorlar ohaa nasıl çekiyor diye.artık bütün profil fotolarımda bu efekt var.bence çok güzel bi ayrıcalık olmuş.zumdan çok bunu beğendim.ayrıca 3 gb ram iphone için nedir biliyomusunuz?hemen hemen en uzun ömürlü cihaz olacak demektir.lütfen insanları manipüle etmeyin.hadi onu geçtim plus incelemelerine bakın herkesin en çok övdüğü cihaz bu.
Biraz kendi cihazınızı övme durumuna düşmüşsünüz açıkçası. Batarya evet bir fark olarak değerlendirilebilir ona lafım yok. Ekran çözünürlüğü bir zahmet fazla olsun. Ekran 0.8 inç büyüyor. Tabi ki çözünürlük büyüyecek. Bunu artı olarak değerlendirmeniz garip olmuş.
Diğer saydıklarınız zum, RAM vs. zaten kendi mesajımda değindim. 2X optik zumun günlük kullanımda ne gibi büyük bir artısı olabilir? Çoğu kişi zum kullanmıyor. 2X optik zum aslında tamamen optik zum değil bunu da bilmiyordunuz tabi. Ortamın durumuna göre dijital ve optik karıştırarak zum yapıyor. Yani bildiğimiz profesyonel kameralardaki gibi kayıpsız optik zum yapmıyor. O 2X optik zum tamamen optik değil. Apple bunu tabi söylemedi lansmanda. Söyler mi hiç? Sonradan ortaya çıkıyor tabi bir bir. Kaldı ki öyle olsa bile sürekli kullanılacak olağanüstü bir özellik değil. 10X dijital zumdan hiç konuşmaya bile gerek yok. Optik ayarında zum falan yapmıyor 10X. Öyle bir şey yok. Dijitalle optiği birleştiriyor. Siz lansmanı anlamamışsınız. 2X optik zumun kendisi bile tamamen optik değil.
Bokeh efekti evet güzel bir özellik ama hesaplamayı doğru yapamıyor. Kafayla nesneleri yanlış bir şekilde ayırıyor. iPhone 7 ana konusunda pek çok örneğini görebilirsiniz. Fotoğrafçılıktan anlayan pek çok kişi başarısız bulmakta. Tekrar söylüyorum gayet güzel bir özellik ama işlemin yarısından çoğunh yazılımsal bir şekilde bunu yapıyor cihaz. Komple donanımsal bir özellik değil. 7 yerine 7 Plus almayı gerektirecek bir şey değil.
3 GB RAM konusunda iyice saçmalamışsınız. 3 GB RAM'li 7 Plus ile 2 GB RAM'li 7 arasında uzun ömürlük açısından en ufak bir fark yok. Ekran boyutu ve çözünürlüğü büyüdükçe RAM kullanımı artar. Plus'ta da bu yüzden 3 GB RAM var. Mesela 6 ve 6 Plus'ta 1 GB vardı. Plus'a 1 GB RAM'in yetmeyeceği apaçık ortadaydı. Nitekim öyle oldu. Arayüzde bile kasmalar, FPS düşmeleri, donmalar kasmalar derken 6 Plus ölü cihaz oldu resmen. 7 Plus'ta da bunu düzeltmiş oldular bir nevi. 7'de ekran ve çözünürlük daha küçük olduğundan RAM'i de doğal olarak azaltıyorlar. Gereksiz yere 3 GB RAM koyup pil tüketimini artırmanın mantığı yok.
7 Plus mı en çok övülen cihaz olmuş? Plus'taki kamera takılmaları ve kameradaki water color probleminden haberiniz yok sanırım? Plus kameraları water color sorunu nedeniyle şu an büyük problem yaşıyor ve değil 7, 6'lardan 5S'lerden bile kötü çekebiliyor bazı durumlarda. Yabancı forumlar bu sorunla çalkalanıyor Apple'ın başının etini yiyorlar.
Kimseyi manipüle etmek gibi bir derdim yok. Ağzınızdan çıkana dikkat edin. Beni tanıyan tanıyor zaten. Bilginiz olmadığı konularda konuşmamanız dileğiyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 27 Aralık 2016; 18:16:44 >
-
Ben mecburen teknosadan aldım dediğim gibi çek vardı ondan para iadesi vermediler çek verdiler. plus istememin tek sebebi 3gb ram ve ekran büyüklüğü de çok önemli olmasa da iyi olur benim için. -
Kesinlikle kendi cihazımı övmek için yazmadım.ki zaten ben büyük telefona karşı olan bir insandım.yine ip7 alcaktım fakat aradaki farkı görünce plus almaya karar verdim ki hiç sevmem büyük ekranı.
tek tek ve kısa kısa değincem.optik zum nasıl tam olarak optik zum değil? 2 kameradan birinin açısı dar olduğu için daha önde görüntü alıyor.apple da bundan faydalanarak onu optik zum olarak kullanıyor.gayette başarılı ben bi hatasını görmedim.ayrıca 10x e kadar iyi ışık aldığı takdirde gayette güzel yakınlaştırabiliyor.telefonlarda 2.kamerayı optik zum olarak ilk defada apple kullanmıştır.
Bokeh efektine gelince zaten beta aşamasında ama küçücük kameradan böylesine güzel fotolar çıkması bile bence gayet yeterli.sonuçta berkan beyin incelemesi bile var bununla ilgili.herkes çok beğendi bu efekti.tam sürüm olunca eminim hatasız olucaktır.
3 gb ram olayı ise tamamen çift kamerayla alakalı.zum sırasında 2 kamera arası geçişte sıkıntı çıkmaması için yapıldı.öyle olsa geçen sene 2 gb çıktı 6s te ama plus tada 2 gb tı.arayüz kasması oluyordu 6da ama performansta kayıp yoktu.apple kolay kolay ram artırmaz daha 2 sene boyunca 3 gb ramle devam etceği göz önüne alınırsa yeni ios sürümlerinde 7 plus ın daha iyi durumda olacağı aşikar.ayrıca ekran çözünürlüğü denmişte ekran büyüyor fakat piksel yoğunluğuda artıyor.biri 326 diğeri 401.yani daha net bir görüntü.
Belki amacınız manipüle değil ama insanlar etkileniyor.halihazırda var olan farklar 7 plusta dahada arttı.bunu kimse reddedemez.bence siz cihaz fanatikliği yapmayın.yerli yabancı bütün forumları youtube kanallarını takip ediyorum dediğiniz gibi sorunlar belli başlı kişilerde var.onun harici herkes plus ı çok övüyor.isterseniz link bile atabilirim.aradaki farkın katlandığını ve plus talebinin arttığı sayılarla aşikar.
Saygılarla...
-
quote:
Kesinlikle kendi cihazımı övmek için yazmadım.ki zaten ben büyük telefona karşı olan bir insandım.yine ip7 alcaktım fakat aradaki farkı görünce plus almaya karar verdim ki hiç sevmem büyük ekranı.
tek tek ve kısa kısa değincem.optik zum nasıl tam olarak optik zum değil? 2 kameradan birinin açısı dar olduğu için daha önde görüntü alıyor.apple da bundan faydalanarak onu optik zum olarak kullanıyor.gayette başarılı ben bi hatasını görmedim.ayrıca 10x e kadar iyi ışık aldığı takdirde gayette güzel yakınlaştırabiliyor.telefonlarda 2.kamerayı optik zum olarak ilk defada apple kullanmıştır.
Bokeh efektine gelince zaten beta aşamasında ama küçücük kameradan böylesine güzel fotolar çıkması bile bence gayet yeterli.sonuçta berkan beyin incelemesi bile var bununla ilgili.herkes çok beğendi bu efekti.tam sürüm olunca eminim hatasız olucaktır.
3 gb ram olayı ise tamamen çift kamerayla alakalı.zum sırasında 2 kamera arası geçişte sıkıntı çıkmaması için yapıldı.öyle olsa geçen sene 2 gb çıktı 6s te ama plus tada 2 gb tı.arayüz kasması oluyordu 6da ama performansta kayıp yoktu.apple kolay kolay ram artırmaz daha 2 sene boyunca 3 gb ramle devam etceği göz önüne alınırsa yeni ios sürümlerinde 7 plus ın daha iyi durumda olacağı aşikar.ayrıca ekran çözünürlüğü denmişte ekran büyüyor fakat piksel yoğunluğuda artıyor.biri 326 diğeri 401.yani daha net bir görüntü.
Belki amacınız manipüle değil ama insanlar etkileniyor.halihazırda var olan farklar 7 plusta dahada arttı.bunu kimse reddedemez.bence siz cihaz fanatikliği yapmayın.yerli yabancı bütün forumları youtube kanallarını takip ediyorum dediğiniz gibi sorunlar belli başlı kişilerde var.onun harici herkes plus ı çok övüyor.isterseniz link bile atabilirim.aradaki farkın katlandığını ve plus talebinin arttığı sayılarla aşikar.
Saygılarla...
Bakın aynı şeyleri yazıp duruyorsunuz. Ben de aynı şeyleri yazmak istemiyorum ama mecbur yazdıracaksınız sanırım. Amacım tartışma çıkarmak falan değil, burada herkes birbirinden bir şeyler öğreniyor, yanlışlarını düzeltiyor. Senin bir yanlışın olur ben düzeltirim yarın benim olur sen düzeltirsin. Olay buydu esasında.
Optik zum bildiğimiz optik zum değil. Dijital zumdan da yararlanıyor. Bunun ortaya çıkış sebebi de 2X optik zumda bazı koşullarda görüntü kalitesinin basbayağı bozulduğunu fark eden kullanıcılardı. Daha sonra bu araştırılıyor ve aslında işin hilesi ortaya çıkıyor. Forumda bile haberi yayınlandı bir iki hafta önce. Yabancı forumlarda da bolca bulursunuz. Apple forumlarında tonla şikayet konusu var. İnsanlar kandırıldık diyor resmen. Bokeh'i ben de beğendim, zaten güzel bir özellik olduğunu da söyledim, beta olduğunu da söyledim. Ama Plus almak için bir sebep değil dedim sadece.
Kamerayı yöneten bir motor ve sensör vardır ayriyeten hesaplama ve teknik kısmı da işlemci yapar. RAM sadece LIVE ve Bokeh fonksiyonu için devreye girer. RAM'in artırılmasının asıl sebebi büyüyen ekran boyutu ve çözünürlüktür. Aynı bilgisayardaki gibi. Bilgisayardaki ekran kartı çözünürlük arttıkça daha çok ekran kartı RAM'i kullanır. Bu çok bilinen bir şeydir. Günümüz ekran kartlarının ortalama 4-6 GB RAM'e sahip olmasının sebebi de 2K - 4K çözünürlüklerin yaygınlaşmasıdır. 6S Plus'ta RAM'i sabit tutmalarının ve 7'de artırmalarının sebebi S'in geçiş modeli olması ve Apple'ın her şeyi ufaktan ufaktan vermesi. 6S Plus'ta 2 GB RAM olacağı zaten başından beri belliydi, hatta 6S Plus çıkmadan 7 Plus'ta 3 GB RAM olacağı bile belliydi. Biz forumda bile konuşuyorduk böyle böyle olacak diye. 6 Plus şu an özellikle oyunlarda ve çok güç isteyen uygulamalarda 6'ya göre gözle görülür bir şekilde geride kalıyor. İleriki zamanlarda durum daha da vahim olacak. Yeni iOS sürümlerinde 7 Plus'ın daha iyi durumda olacağı aşikar gibisinden bir durum söz konusu değil çünkü o 1 GB fazla RAM zaten büyüyen ekran ve çözünürlüğe gidiyor. Hatta MacRumors yaptığı bir testte 7'nin ihtiyaç duyduğu RAM miktarının 1.87 GB, 7 Plus'ın ise 3.35 GB olduğunu tespit etmişti. PPI konusunda gelirsek insan gözü 300 PPI'dan sonrasını algılayamayacağı için isterse 500 PPI olsun bir şey değişmez.
Watercolor sorunu ise 7 Plus kullanan herkeste var. Ki bu tek başına Plus almamak için bir sebep benim için. O kadar övdüğünüz cihazın kamerasını temelden çökerten bir hata. Kullanan herkeste var ama fark etmesini bilen fark ediyor. Ki Apple bile tüm cihazlarda olduğunu doğruluyor. Telefonun üreticisi bile bunu doğruluyorken siz nasıl belli başlı kişilerde var diyorsunuz anlamıyorum. Yazılım güncellemesiyle halletmeyi düşünüyorlar, ki Apple bunu da söylüyor bizzat. Yapamazlarsa 6 Plus'ta olduğu gibi yine değişim programı başlatırlar.
İnsanlar etkileniyor diyorsunuz da sizin mesajlarınızdan etkilenebilirler asıl. Mesajlarımın tek bir yerinde fanatikliğe dair bir şey yok. Neyin fanatikliğini yapayım? Biri 7 öbürü 7 Plus. Hadi biri Android olsa dediğinizi anlayacağım bir nebze. Cidden çok anlamsız konuşuyorsunuz. Benim dediğim her şey öznel olmayan tamamiyle nesnel ve kaynaklı ortada olan şeyler. Yani yoruma açık olmayan şeyler. Siz ise kaynaksız, doğru olmayan, oradan buradan duyduğunuz, yanlış bildiğiniz şeylerden bahsediyorsunuz.
Hepimiz her şeyin en doğrusunu bilecek değiliz. Yukarıda da dediğim gibi bugün ben senin hatanı düzeltirim, yarın sen benim, hatayı kabul etmek bu kadar zor olmamalı. Konu boş yere uzuyor. İyi geceler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 28 Aralık 2016; 3:33:16 >
-
Yanlış anlamayın ama meraktan soruyorum 6s Plus'ta 2GB ram var 7 Plusta 3GB siz çözünürlük falan arttıkça ram kullanımı artar diyorsunuzda 7 Plus'taki çözünürlük ta 6 dan beri aynı acaba nasıl 3GB tam yeter diyorsunuz öyle olsa 6s plus'ta 2gb ram var ve hala canavar gibi.Benim düşüncem 3GB ram extra bir avantaj
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedManetics -- 28 Aralık 2016; 2:02:30 > -
quote:
Orijinalden alıntı: RedManetics
Yanlış anlamayın ama meraktan soruyorum 6s Plus'ta 2GB ram var 7 Plusta 3GB siz çözünürlük falan arttıkça ram kullanımı artar diyorsunuzda 7 Plus'taki çözünürlük ta 6 dan beri aynı acaba nasıl 3GB tam yeter diyorsunuz öyle olsa 6s plus'ta 2gb ram var ve hala canavar gibi.Benim düşüncem 3GB ram extra bir avantaj
Çözünürlük olayından neden bahsettiniz anlamadım. Evet çözünürlük arttıkça RAM kullanımı artar. Bilgisayarda da böyledir telefonda da. Çözünürlük kısmını katmadan direkt 6S Plus'ta 2 var 7 Plus'ta niye 3 var diye sormanız daha mantıklı.
Sorunuza gelirsek siz sanırım arkadaşla konuştuğumuz muhabbeti hiç anlamadınız. Biz 7 ile 7 Plus'tan bahsediyorduk. 6S Plus ile 7 Plus'tan değil. 6S Plus ile 7 Plus'ın RAM tüketimi aynı değil. 7'ler 6S'lerden yüzde 30 ila 40 daha fazla RAM tüketiyor. Ayriyeten bu cihazlar zaman geçtikçe, yeni iOS güncellemeleri, yeni oyunlar vs. çıktıkça farkı gösterecek. Mesela 6 Plus ilk çıktığında şimdiki gibi sıkıntılı değildi. Güncelleme vs. çıktıkça Apple zaten cihazları yavaşlatıyor, bir de bunun üstüne yeni oyunlar, uygulamalar, özellikler vs. geliyor ve o RAM iyice yetersiz geliyor. Yani bundan 2-3 yıl sonra şu an canavar gibi olan 6S Plus zorlanmaya başlayacakken 7 Plus ondan daha iyi çalışacak. Evet zaten 3 GB RAM avantaj. Ama 6S Plus'a göre bir avantaj. 6'ya göre bir avantaj. Evet çözünürlük 6'dan beri aynı. Bu yüzden 7 Plus, 3 GB RAM'i ile 6S ve 6'ya göre avantajlı. İleriki yıllarda 7 Plus'ın 6S Plus'tan, 6'dan daha iyi çalışmasını sağlayacak. Ama 7 ile 7 Plus arasında bir fark oluşmayacak. 7 Plus'ın hiçbir avantajı yok 7'ye karşı. Çünkü 7'de daha küçük ekran ve daha düşük çözünürlük var dolayısıyla 2 GB RAM zaten ona yeterli geliyor. Biz de zaten 7 ve 7 Plus'tan bahsediyorduk. Siz 6, 6S'e falan girdiniz. Mesajımı tam olarak okumuyorsunuz sanırım. Yukarıda da bahsettiğim gibi 7 Plus için ideal RAM 3.35 GB olarak tespit edilmişti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 28 Aralık 2016; 2:16:1 >
-
Birde karşılaştırma testinde görmüştüm 7 ve 7 plusla safariyle yeni sekmede baya bir site açıyorlar 7 belli bir süreden sonra yeniden yüklemeye başlıyor siteleri ama 7 plus takır takır açıyor. Peki bu bir ram üstünlüğü değilmidir? -
quote:
Orijinalden alıntı: RedManetics
Birde karşılaştırma testinde görmüştüm 7 ve 7 plusla safariyle yeni sekmede baya bir site açıyorlar 7 belli bir süreden sonra yeniden yüklemeye başlıyor siteleri ama 7 plus takır takır açıyor. Peki bu bir ram üstünlüğü değilmidir?
Siz nerede gördünüz bu testi? Yanlış hatırlıyor olmayasınız? Buyrun size videolu karşılaştırma. 7 ve 7 Plus Safari testi. Videoda da görüleceği üzere fark yok. Yani şu anda bile 3 GB RAM'in bir üstünlüğü yok dediğim gibi. Farklı farklı sitelerde de multitask olsun, oyun vs. olsun 3 GB RAM'in bir üstünlüğünün olmadığı zaten gösterildi pek çok kez.
https://www.youtube.com/watch?v=KOQUs6SLRV8
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 28 Aralık 2016; 3:33:33 >
-
Bakın olayları ben büyütmüyorum.tabi ki doğruları yanlışları düzelticez.ama ortada bir fark var bende bundan bahsettim.ben demedimki ip7 nin kamerası vga çözünürlükte.yani düzeltilecek bir durum yok.
ben cihaz fanatikliyi yapmıyorum dediğim gibi küçük cihazı savunan biriyim halada savunuyorum fakat arada bu kadar fark olunca bunu kullanıyorum ve memnunum.
optik zum değil diyonuzda neye dayanarak?kim diyo peki bunu optik zum olmadığını?adam lansmanında optik zum diye belirtti o zaman samsung ,sony,lg haksız rekabet davası açsınlar apple a. Yada onların henüz bu olaydan haberi yoksa haber verelim onlarda bundan faydalansın.sonuçta bir haksızlık varmış ortada.böyle şey olamaz çünkü optik zum var deyip olmaması.
Bokeh e hiç girmicem.ram konusuna gelince nerede ,neye göre 3,35 gb ram istiyormuş?ios da bu denli ram ihtiyacı görmedim duymadım.geekbench te baktığımızda hem ip7 de hemde plus ta aynı oranda ram den yediği gözüküyor.ayrıca arkadaşın dediği gibi hız testinde plus 1.oluyor üstünede arka plan testinde 7 birçok şeyi baştan yüklüyor.ram yükseltmesinin asıl sebebi dediğim gibi 2 kamera arası geçişin sorunsuz olması için.
kamera konusu uzatmıcam ben hiçbir sıkıntı yaşamadım yaşayanıda görmedim herkes çok memnun.belki 10.2 de yazılımsal sorundur hallederler ben sıkıntı görmedim.
ppi olayına gelirsek 300 ppi üstünü insan gözü göremez diyen apple dır.ben gayette yakından bakınca anlayabiliyorum aradaki farkı.hatta plus tan sonra samsung note 4-5 telefona bakımca orda bile 2k farkını anlayabiliyorum.yakından bakınca gayette güzel pikselleşmeler gözüküyor.
bana kaynaksız ,asılsız bilgilerle geliyosunuz diyonuz ama asıl sizin kaynaklarınız asılsız ben direk inceleme videolarından söylüyorum.dh,sdn,hardware plus,iphonedo, vb. birçok türk youtube kanalı dışında yabancı kanallardanda phonebuff,techradar gibi ve daha fazlası(şimdi aklıma gelmiyor) kanallarıda takip ediyorum.kesinlikle orada duymadım bunları.kaynaklarım asılsız değil yani linkte verebilirim dedim.
Sonuç olarak baştada yazdım hali hazırda farklar vardı üstüne 3 tane daha yenilik yaratacak farklar geldi.ben asılsız konuşmuyorum farklar geldi mi geldi.bu yüzden daha pahalı ve 3 senedir çıkan plus serisinde ilk defa bu kadar fazla talep görüldüğü haberlerdede mevcut.bence dahada uzatmayalım çünkü fark olduğu kesin.
Saygılar...
-
ufak bir şey ekleyeyim, 6s plusta da apple 2gb ram kullandı.
Nickname baktım, mesaja baktım, bir daha nickname baktım, dedim, zamanında apple müzik servisinin spotifydan kötü olduğunu, note cihazın iphone 6dan daha üstün olduğunu savunduğumda, bana apple müzik servisini ve 6yı vatanı gibi savunan kişiydi. Aynı nomadin şu anda apple'ı yerdiğine inanmakta inanın zorlanıyorum. Siz ki apple'ın ciddi savunucularındandınız, siz bile soğumaya veya eleştirmeye başladıysanız Apple hakikaten kötülüyor demektir.
Beni de paragöz tavırları sinir ediyor ama her an göreve hazır, komutları kendisinden beklendiği performansta ve sorunsuzca yerine getirebilen bir cihaz iphone. Açıkçası çift kameraymış,rammiş beni ilgilendirmiyor.
geçen sene s plus alıncaya kadar 5 cihaz değiştirdim ve sonunda aradığım cihazı buldum.
Bunu da anektod olarak paylaşayım istedim
-
Kendisi apple ı değil plus ı kötülüyor.bana da kendi cihazımı savunduğumu söylüyor.öyle birşey yok.ben zamanında ip6 ım varken 6s çıktığında 6cılar fark yok geçmeyin derdi.bende evet fazla fark yok çünkü 1 sene önceki cihazla ölümcül farklar olmaz dedim.ip6 varsa geçmeye gerek yok ama yeni cihaz alcaksanız tabiki 6s alın derdim.maddi durum kötüyse 6da götürür dedim.şimdide 6s i olanlar illa geçmesine gerek yok ama param var zevk işi diyene bişey diyemem.fakat yeni cihaz alıncaksa tabi 7 alınmalı.seneye 7s çıkıncada bakın şimdiden söylüyorum yeni cihaz olan 7s alın.ama durumum yok diyosanız 7de yeterlidir.herkes niye elindeki cihazın en iyisi olmasını istiyor anlamıyorum.evladı gibi savunuyor.
ben sadece önceki senelerde plus la düz seri arasında kamera ve ekran çözünürlüğü farkı vardı şimdi 7-7s de başka özellikler gelince arttı bu fark dedim.cihazımı falan savunmadım.bu apaçık bir gerçek.
-
bu tamamen ihtiyaç meselesi. kendimden örnek vereyim
iki sene evvel 4s kullanırken gittim sony z ultra aldım. beğenmedim satıp note 4 aldım. (2015 eylül) Kronik şebeke arızası verdi, servise verdim, yaptılar yine tekrar etti, yine verdim, sorun bulunamamıştır denilerek cihaz geri geldi. Ben de sattım. Bir süre 4s ile devam ettim, bu süre zarfında ne istediğimi tam olarak belirledim.
Kesinlikle stabil olsun, malzeme kalitesi iyi olsun ve telefon, telefon özelliğini layıkıyla yerine getirsin.(şebeke gücü,sesin karşıdakine iletilmesi vs) uygulama marketi ve müşteri hizmetleri iyi olsun.
bakın buraya kadar donanım ile ilgili tek bir cümle yazmadım zira appleda donanım her zaman modellere yeterli olmuştur. Zaten bir sorun olduğunda direk sıfırını veriyor veya sizin sorunuzu çözüyor.
Donanım kısmına geldiğimde s plusın 2 gb rame güncellenmesi neticesinde ömrünün hayli uzayacağını farkettim. Muadil cihazlarda sürüm güncellemeleri için 6 ay kadar beklerken applda aynı gün herkesle alıyorsun. gayet kullanışlı özellikler de geldi ios 10 ile.
Kamerada ois olması işim gereği iyi bir özellik zira evrak tarıyor, mail atıyorum. Bir yandan whatsappdan yazışırken bir yandan da maillerime bakıyorum, gps takibi yapıyorum, google drivedan dökümanlara göz atıyorum, müzik dinliyorum. Bazen bunları bir arada yapıyorum, bazen sırayla. bu kadar uygulamayı ve donanımı bir arada çalıştırırken hiç çökme yaşamadım. Note kullanırken mutlaka çökerdi birkaç uygulama.
bir de pili iyi gidiyor. Noteu günde 2 kez kesin şarj ederdim, s plus ile günü çıkarabiliyorum. Erkanı 1080p olduğu için donanıma çok yük bindirmiyor ama tabi bir note ekranı kadar da canlı ve doygun bir görüntü veremiyor, zira noteun çözünürlüğü ve kullandığı teknoloji çok daha iyi. Gerçi seneye appleda amolede geçecekmiş, bakalım.
velhasıl iphone bir kez para veriyorsunuz ama kafanız rahat oluyor. En az 4 yıl cihazınız son sürümde kalıyor. Ufak özellikler gidiyor. şu anda 5s bile oldukça iyi durumda. Elbette bir 7 veya s plus performansı yok ve beklememek de gerekir ama işini halen çok iyi yapıyor. 5s zamanında piyasaya çıkmış hangi telefon şu anda halen satışta ve rağbet görüyor?
İşte insanlar da bunu istiyor. Alayım, hattımı takayım ve kullanayım. Bu kadar. Çift kamera vs ben çevremde kullanmak için can atanı görmedim.
Tüm bu nedenlerle s plus aldım ve kısmetse başına bir şey gelmedikçe son sürümü alıp market desteği azalıncaya kadar kullanacağım bunu. Hem ipad gibi de kullanabiliyorsunuz. Araçta navigasyon cihazı olarak kullanmak daha keyifli ve kolay oluyor. Video izlemek çok daha keyifli.
ha sizin ihtyiacınız farklıdır, dediğiniz gibi para konusunda sorun yoktur, en güncel sürümü alır keçersiniz. VEya benim gibi bir kez alıp yıllarca kullanayım derseniz yine en güncel sürümü almak mantıklı olur.
Appleın 2 hatası oldu
1. 5c diye saçma sapan bir telefonu üretmek
2 6 plusta ram güncellemesi yapmamak.
ve seneye 3gb ram pro modelinde sistemin de kullanacağı şekilde getirilecektir. Başka çaresi de yok. Zira ios eski ios değil, ağırlaşmaya başladı özellik kazandıkça...
(pro, plus ve düz olarak 3 model gelecekmiş se modeli üretilmeyecekmiş)
rekabet büyük hal aldı. Bugün 2.000 bandında zte axon 7 var ki ses ve hoparlör olarak müthiş bir cihaz.
2400e motorola moto z var. Bununda moto mods denilen aksesuarlarıyla cihaza projeksiyon, jbl hoparlör ve harici batarya takabiliyorsunuz. motorolanın güncellemeleri asla gecikmez.
sonyde xz var, arayüzü ve yine kamerası ile fark yaratıyor.
3.000 bandında 2 model var
huawei mate 9, ekran kasa oranı ve leica lensi ile fark yaratıyor
lg v20 ses çipi, değiştirilebilir batarya ile fark yaratıyor.
İphone cephesinde ise bu fiyata plus olarak giriş seviyesini bile zar zor alabiliyorsunuz. 32 zaten yetmez, 128lik elzem. O da 4 bin küsür lira. Bu saydığım modellerle kıyaslandığında çok fazla kalıyor. Eskiden 200-300 lira oynardı, kafamız rahat olsun diye apple alırdık. Ama şu an 4 bin verir misiniz derseniz, cevabım hayır olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 28 Aralık 2016; 14:36:8 >
Benzer içerikler
- iphone arama yaparken dıt sesi gelmiyor
- yurtdışından gelen telefonu ne zaman satabilirim
- xiaomi kilit ekranı kamera kaldırma
- iphone 14 pro max imei atma
- iphone 15 en çok tutulan renk
- çağrı sonlandırıldı ne demek
- gif yapma
- silinen numaraları geri getirme
- iphone 14 yurtdışı fiyatı
- iphone özellikleri
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X