Şimdi Ara

piyasadaki f klavye dizilimli donanımlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar f klavye'nin çeşitli mecralarda savunucuları olsa ve pekçok kullanıcı devlet kurumlarında ister istemez f klavye alışkanlığı edinmiş olsa da piyasadaki seçenekler oldukça kısıtlı.

-10 parmak f klavye bilenlerin bir kısmı yazılımsal şekilde f kalvyeye geçip q dizilimli donanımı ezberden f kullanıyor.
    bu durumda;
    % ) ( / § ± > < gibi tuşların ikincil/üçüncül karakterlerini, özellikle sıklıkla kullanılmayanlarını bulmak çoğu kez zor oluyor ve çok zaman kaybettiriyor. ben şahsen yıllardır 10 parmak f kullanırım ve sık kullanmadığım karaktarleri ya ikinci, üçüncü denememde bulabilirim ya da internetten aratırım.

çeşitli yazılımlar ve oyunlarda bir el farede, bir el klavyede kullanacağım zaman ise 10 parmak şartlanması tümüyle infilak ediyor ve olay beyin cimnastiğine dönüyor. örnek vermek gerekirse, bilenler katılacaktır, işi gereği autocad kullanan herkes bir el farede bir el klavyede çalışır ve tüm klavyeyi tek eliyle kullanır. bu durumda klavyede tuşlar, gerçek karakterleriyle görünmeyince ya hatalı basımlar oluyor ya da faredeki eli zaman zaman klavyeye getirmek gerekiyor.

-10 parmak bilmeyenler ise ya piyasa seçeneklerini değerlendirip bulabildiği bir f klavyeyi alıyor ya da f klavye yapıştırma setlerinden alıp tuşların üzerine f klavye dizilimini teker teker yapıştırıyor. bu durumlar da bilgisayar başında çok zaman geçiren ve kullandığı klavyeyi önemseyen kişilerin ihtiyaçlarına ve zevklerine uygun klavyeyi alamamasını ya da yapıştırma setlerinin görsel kirliliğine maruz kalmasını, klavyenin renk uyumu, ışıklılık ya da modele özgün fonksiyon tuşları gibi özelliklerini düzgün bir şekilde kullanamamasını getiriyor. ayrıca f kalvyeye geçiş yapmayı düşünen insanları vazgeçiriyor ya da onların işlerini zorlaştırıyor.

tüketici bilinci oluşturmak, f kalvye kullanıcıları arasında bir bilgi alışverişi sağlamak ve markaları f klavye üretmeye ve ürünlerinde f seçeneği sunmaya yönlendirmek için bu başlığı bir ürün kataloğu haline getirmek istiyorum. katkılarınızı bekliyorum.

APPLE

başlıkta aslan payını apple'a vermek istiyorum. f klavye konusunda en sıkıntılı ürün kategoisi dizüstü bilgisayarlardı. çünkü klavyesiyle birlikte bütünleşik gelen cihazda kalvyeyi değiştirmek de mümkün değildi ve f klavye seçeneği neredeyse hiçbir markada yoktu.

apple türkiyede ilk mağazasını açtığından beri ürünlerinde f klavye seçeneğini sunuyor ve ben şu an f klavyeli bir macbook pro'dan yazıyorum.

macbook pro
    link
    -internet mağazasından verilen siparişlerde f klavye seçeneği pro modellerde mevcut.

macbook air
    http://www.apple.com/tr/macbook-air/]link
    -internet mağazasından verilen siparişlerde f klavye seçeneği air modellerinde mevcut.

apple wireless keyboard
    link
    bluetooth, macos kısayol tuşları, %24 küçük tasarım.

apple sayısal tuş takımlı klavye
    link
    kablolu (usb), macos kısayol tuşları, tam boy.

apple usb ve bluetooth klavyeler windows cihazlarla da kullanılabilir ancak tuşların ikincil, üçüncül karakterleri, w,q,x harfleri ve bir takım karakter tuşları windowsla mac os'ta farklıdır. bu yüzden windowsta biraz sorun yaratır. ancak bir el fare, bir el klavyede kullanım için uygun ve çok kalıteli, nefis tuşeli ürünler.

lenovo

lenovo t ve w serilerinde f klavye seçeneği sunuyor. w serisi lenovo'nun workstation serisi, t serisi ise dayanıklılığıyla meşhur kurumsal serisidir. malesef bu iki seri de tüketici elektroniği mağazalarında bulunmaz. distribütörlerle iletişime geçmeniz gerekir.

piyasadaki f klavye dizilimli donanımlar  piyasadaki f klavye dizilimli donanımlar
    w ve t slim modeller

a4 tech

9300 h/f klavye mouse set
    kablosuz, tam boy

kl-5 multimedia slim mini klavye
    piyasadaki tek mini boy, numaratörsüz f klavye olabilir. kablolu, usb.
    daha önce kullandığım bir ürün. tuşları fazla yumuşak ve biraz sarsak. tavsiye etmiyorum.

kl-40
    tam boy, kablolu, ergonomik

km-720
    tam boy, kablolu.

kb-21
    tamboy kablolu

logitech

k 120 klavye
    logitech'in güncel ürün gamındaki tek f dizilimli klavyesi

frisby

FK W156QU klavye mouse set
    küçültülmüş boy, numeratörlü, kablosuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vanesy -- 29 Temmuz 2015; 13:57:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    F/P Mekanik Klavye Önerisi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.